1/8 finału: Niemcy - Anglia - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto awansuje?

Anglia
14
52%
Niemcy
13
48%
Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: 1/8 finału: Niemcy - Anglia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 27 cze 2010, 18:38

Akarin pisze: W obronie Niemców grał Friedrich - spadł z Herthą do 2 ligi. A był najlepszym obrońcą na boisku.
Niby tak, ale Friedrich jest pewnym punktem tej reprezentacji od wielu lat. Rozegrał w niej już ponad 70 meczów, a taki Upson ledwo ponad 20.

Fleshgod
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fleshgod » 27 cze 2010, 18:42

1. Piękny mecz, dużo emocji :D

2. Anglicy zasłużenie przegrali. Z taką grą, jaką prezentowali, 1/8 finału słusznie jest ich ostatnim etapem.

3. Capello wcale nie jest taki wspaniały, jak go malowali. W każdym meczu musiał grać Heskey, drewniany jak deski. ~~

4. Anglicy mają lepszych piłkarzy od Niemców na papierze. Ale co z tego? Nazwiska nie grają. Jakbym miał wybierać pomiędzy zespołem gwiazd grających jak szmaciarze a zespołem takich sobie grajków prezentujących niezły futbol, bez wahania wybrałbym ten drugi.

5. Sędziowie. Co za porażka. Takie błędy i taka fuszerka na MISTRZOSTWACH ŚWIATA? I to nie pierwszy raz w RPA... W zasadzie jest to normą. Gorzej niż w Korei, tam przynajmniej wiadomo było, komu sędziowie sprzyjali :P. W 2 meczach na 3 (!!!) fazy pucharowej na wynik mogły wpłynąć kardynalne i karygodne błędy sędziów. Czy wpłynęły, tego nie dowiemy się nigdy, chyba że kiedyś będziemy żyć w alternatywnym wszechświecie :P

6. FIFA = PZPN. Ten drugi jest tylko dostosowany do naszych warunków, dlatego nie umie się tak kryć ze swoimi oszustwami i machlojkami. Blatter i kolesie nie wprowadzą zautomatyzowanego sędziowania, dopóki "zwykli" sędziowie będą intratnym interesem.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 cze 2010, 18:48

Fleshgod pisze:Blatter i kolesie nie wprowadzą zautomatyzowanego sędziowania, dopóki "zwykli" sędziowie będą intratnym interesem.
Mógłbyś to rozwinąć? Nie żebym bronił Blattera czy FIFY i konserwatyzmu z kwestii powtórek, ale nie za bardzo ogarniam o co Ci chodzi w stwierdzeniu, że zwykli sędziowie są intratnym interesem. W jaki sposób? Kto na nich zarabia, kto za to płaci itd. :?:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 27 cze 2010, 18:52

Dobrym meczyk naprawde,bardzo podobala mi sie gra Niemcow szkoda nie uznanej bramki anglikow,karygodny
bład sedziego,ale jak kazdy wie Niemcy grali o wiele lepiej i zasluzenie awansowali,mozna gdybac tez
czy inaczej by sie potoczylo gdy byloby 2;2 no ale za pozno juz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 cze 2010, 18:54

Sędzia dał dupy, ale przynajmniej będę miał co pamiętać z tego mundialu :D Chyba jestem tu jedyną osobą, która jest przeciwko wprowadzeniu powtórek video. Dla mnie błędy sędziego, mniejsze i większe, są nieodłączną częścią futbolu i nie wyobrażam sobie, żeby mogło ich zabraknąć. Wiadomo, czasami arbiter pomyli się na korzyść mojej drużyny, czasami na niekorzyść, ale potrafię się z tym pogodzić. Zdaję sobie sprawę, że nawet dzisiaj Argentyna może odpaść przez błąd sędziego, ale to na pewno nie zmieni mojego zdania co do wprowadzenia powtórek.

Co do meczu - uważam, że Niemcy udowodnili krytykom, że są głównym faworytem do zdobycia tytułu. Co prawda przeciwnik był dość kiepski, a Szwaby popełnili parę błędów, ale i tak mi zaimponowali. Jeżeli Argentyna wejdzie do ćwiartki, to ciężko mi będzie o taki optymizm jak dotychczas.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 cze 2010, 18:56

Duch pisze:Co za pierdolenie. Zdobyli dwie bramki, ale jakby był remis to byłoby nie fair
Nie fair bo sobie na to nie zasłużyli po tym co prezentowali do bramki Upsona.
Kamil232 pisze:To jest właśnie wyciąganie wniosków na podstawie jednego spotkania.
Gdybyś czytał dobrze i regularnie to ja się nie odnoszę tylko i wyłącznie do dzisiejszego spotkania.
Kamil232 pisze:Rzeczywiście, to co pokazali w ostatnich latach w Europie Gerrard, Lampard, Terry, Rooney, Rio, A.Cole nie upoważnia do tego by ich stawiać w czubie najlepszych grajków na swoich pozycjach w Europie
A czy ja się odniosłem do ich wyczynów w klubach. Gdzie.
MGiggs pisze:Messi w lidze sieka bramki jest krolem strzelcow lM, w kadrze strzela slabo i marnie.Widomo dlaczego
A czy ktoś pisze, że Messi gra dobrze w reprezentacji, gra słabo.
MGiggs pisze:
Drogi Jarzinho, Hiszpania do 2008 ile wygrała na swiecie? malutko a miala znakomitych pilkarzy, to samo Holandia.Jesli dalej nie rozumiesz ze piszesz bzdury to przepraszam.Francja ma slabszych pilkarzy od Meksyku a Włochy od Słowakow.Klose jest lepszy od Rooneya a Fridrich od Terrego, zyje dalej w tym swiecie.

Usa pokonało hiszpanie i zaszło do finalu- sa lepsi bo wygrali w bezposrednim meczu? Widze ze piszesz wg filozofi ktora Ci akurat pasuje, jeszcze nie daj boze hiszpania przegra z portugali to ciekawe czy stwierdzisz ze Portugalczycy maja lepszych graczy.

O jakich sytuacjach pisze? gol dla szwajcari, slupek szwajcari, obraz nedzy i rozpaczy Pique z Puyolem, z chile cala hiszpania nie widziala co sie dzieje.
Ale ja nigdzie nie piszę o Hiszpanii, bo co ona ma tutaj wspólnego z tym tematem. Chodź nie na każdym turnieju się błaźniła.
Wypadki przy pracy się zdarzają. Ja nie będę oceniał równo gościa, który zdobył mistrzostwo czy vicemistrzostwo świata 4 lata wcześniej z facetami, którzy się błaźnią i nie wiem przez kogo są uważani za faworytów do czegokolwiek. Pisałem przed spotkaniem, że Niemcy mają piłkarzy lepszych. Kolejny turniej, oczywiście nie dla każdego, ale są w stanie ugrać ze swoją kadrą wysoką pozycję na koniec. Mam o nich inaczej pisać bo nie grają w zadłużonych klubach i nie są pompowani na wielkich piłkarzy. Unoszą ciężar takich spotkań i presję, jak ktoś inny ma z tym problem któryś raz to ciężko mi go inaczej nazywać.
Fajnie, że napisałeś o tych dwóch sytuacjach z Helwetami, bo więcej powtarzam ich nie było i co śmieszniejsze wina przy pierwszej była Busquetsa. Czekam na Chile, bo skoro nie wiedzieli co się dzieje to musiało ich być masa.

Fleshgod
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fleshgod » 27 cze 2010, 19:00

iceald pisze:
Fleshgod pisze:Blatter i kolesie nie wprowadzą zautomatyzowanego sędziowania, dopóki "zwykli" sędziowie będą intratnym interesem.
Mógłbyś to rozwinąć? Nie żebym bronił Blattera czy FIFY i konserwatyzmu z kwestii powtórek, ale nie za bardzo ogarniam o co Ci chodzi w stwierdzeniu, że zwykli sędziowie są intratnym interesem. W jaki sposób? Kto na nich zarabia, kto za to płaci itd. :?:
Dopóki pomyłki sędziów mogą wpłynąć na przebieg turnieju, dopóty ludzie zza kulis będą to wykorzystywać. Na przykład kwestia tego, jaka reprezentacja przechodzi dalej, może mieć wiele daleko idących konsekwencji. Sukces Korei w 2002 miał duże znaczenie dla popularyzacji futbolu w Azji. Dodatkowo, wiele osób związanych z reprezentacjami narodowymi głosuje w wyborach na najwyższe szczeble FIFA. Nie chciałbym tu wysnuwać jakichś teorii spiskowych, ale nie od dziś wiemy, że tam gdzie są duże pieniądze i państwowe organizacje, korupcja kwitnie.

Po drugie i najważniejsze, NIE MA żadnych racjonalnych argumentów przeciwko unowocześnieniu sędziowania. Większość sportów zespołowych już dawno to zrobiła. Co takiego powstrzymuje FIFA? Tylko proszę nie mówcie mi, że tradycja :lol:
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, 19:01 przez Fleshgod, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 cze 2010, 19:00

A czy ja się odniosłem do ich wyczynów w klubach. Gdzie.
:roll:
Mówisz, że Niemcy mają lepszych piłkarzy, wyśmiewasz Anglików tylko na podstawie wyczynów w reprezentacji? Żartujesz sobie? Chyba oceniając piłkarzy należało by wziąć pod uwagę to co robią co tydzień przez cały rok, a nie na podstawie 2 tyg raz na 4 lata? Wg. twojej teorii taki Podolski jest lepszy od Roo gdzieś o pare klas... :roll:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 cze 2010, 19:00

Ebi pisze:Całe szczeście Niemcy wygrali 4-1 a nie 2-1 bądź 3-2 - dzięki temu nawet angielskie media nie wypominają już nieuznanej bramki (raczej w ramach ciekawostki) a tylko płaczą nad formą swojej reprezentacji.
:haha:
Ta nieuznana bramka miala fundamentalne znaczenie. Mozliwe, ze Niemcy wygraliby to spotkanie, ale z cala pewnoscia nie zdobyliby w taki sposob bramek, gdzie poszly kontry a Anglikow z tylu ni widu ni slychu, bo wszyscy zostali pod polem karnym Niemcow. Co innego sie otworzyc, bo zmusza do tego wynik, co innego tez rozgrywac atak pozycyjny a co innego grac z kontry.

Sedzie wybitnie pomogl Niemcom i w wydatnym stopniu sprezentowal im awans do kolejnej rundy.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 cze 2010, 19:02

ja chcialem tak tylko cos wtracic, wybaczcie, ale widac tutaj bardzo ewolucje forum. bodaj nikt nie skomentowal swietnego postu Ebiego, nikt nie probowal podjac jednego z wielu ciekawych watkow tam zawartych. za to gro osob rzuca sie na idiotyzmy jakie wypisuje Jarzinho. i rozumiem, ze takie glupoty trzeba tepic ale szkoda ze omija sie przy tym kawal swietnego pola do dyskusji.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 cze 2010, 19:10

Jarzinho pisze:Nie fair bo sobie na to nie zasłużyli po tym co prezentowali do bramki Upsona.
Ale oczywiście wiesz, że gra się na zdobyte bramki :> Jakby przyznawano noty za piękno gry i finezję na boisku to zapewne remis nie byłby fair, ale tak pisanie o sprawiedliwości to głupota.
Corinthians pisze:Chyba jestem tu jedyną osobą, która jest przeciwko wprowadzeniu powtórek video. Dla mnie błędy sędziego, mniejsze i większe, są nieodłączną częścią futbolu i nie wyobrażam sobie, żeby mogło ich zabraknąć.
Mam nadzieje, że Twoje życzenie się nie spełni i jednak ktoś tam u góry pójdzie po rozum do głowy. Przecież sprawdzenie takiej kontrowersyjnej sytuacji przez sędziego przy ekranie to chwila. Główny dostałby info na słuchawkę i po sprawie. Ile by to mogło trwać? 15-20 sekund? Utrzymanie status quo będzie się kończyło takimi parodiami jak dzisiaj czy w 2002 roku.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 cze 2010, 19:13

Jarzinho jest wręcz niesamowity w swoich pogladach przy okazji na konkrety nie podajesz argumentow.Ktorzy pilkarze gebelsow sa lepsi od Angielskich ,konkrety?

W czym sa lepsi, co pokazali w swojej karierze.Zapytam jeszcze raz, czy kopacze z RPA sa lepsi od Francji a slowacy od itali, Pytam bo kuzwa mac do Ciebie trzeba 10 razy napisac pytanie bys odpowiedzial na nie a nie pisal bzdurach o zadluzonych klubach :rotfl:

Jesli Anglia przegrala bo ma slabych graczy od Niemiec to wlosi sa gorsi od slowakow. Jesli jak sam piszesz Messi odpadnie z niemcami uznasz ze jest slabszy od graczy niemiec? czy ty potrafisz zrozumiec ze Rooney gra duzo slabiej w kadrze?

Co ty pierd....lisz o pompowaniu na wilekich graczy? Lampard Roo Gerrard to wielcy pilkarze od lat. Klose strzela 2 gole na sezon z Podolskim a Fridrich stacza herte do 2 ligi. o czym ty czlowieku piszesz?

wymien pilkarzy lepszych od anglikow, konkrety, odnies sie do włoch francji rpa, napisz czy usa jest lepsze od hiszpani skoro ich ograli rok temui czy szwajcarzy sla lepsi od hiszpanow. Pisz konkrety a pozniej przejdz do zadluzonych pilkarzy z klubow ktore ich napompowaly na gwiazdy :shock: :haha:

1 gol ze szwajcaria to cyrk pique z puyolem, kolejna akcja szwajcari w slupek to popis tej 2, z chile gubili lini i grali trasznie nieporadnie co pokazala akcja bramkowa, przypomnij sobie co chile zrobili z pique w 1 polowie gdy zrobili akcje z klepki, mam pisac wiecej?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 cze 2010, 19:24

Ebi pisze:Takie meczu świat nie widział na Mundialu od co najmniej 1998 - żadno ze spoktkań z 2002 i 2006 roku nie może się równać z tym co widzieliśmy dzisiaj. BĄDŹCIE TEGO ŚWIADOMI!
Tutaj Ci chodzi o poziom obu zespołów, dominację jednego nad innym czy poziom dramaturgii? Bo przykładowo dla mnie ten mecz nie przebił w emocjach czy poziomie gry Niemców z Włochami 4 lata temu.

Awatar użytkownika
godfather2
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: godfather2 » 27 cze 2010, 19:26

Powtórki video być muszą i tyle. Jak ktoś pisze, że one są nieodłączną częścią futbolu to sobie niech pomyśli ten ktoś, że zamiast anglików gra Polska i taki błąd sędziego... nadal uważano by, że błędy są piękną częścią futbolu ?

Co do meczu to mimo wszystko Niemcy pokazali, że ich organizacja gry jest jak zwykle na dobrym poziomie, a mimo to przez długą część drugiej połowy Anglicy cisnęli (do 3 bramki)

Cóż teraz Niemcy ze zwycięzcą pojedynku Argentyna Meksyk - napewno podbudowani psychicznie ale oby ich to zjadło bo chcę rewanż za poprzedni ćwierćfinał mistrzostw i zwycięstwo Argentyny ;)

Awatar użytkownika
godfather2
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: godfather2 » 27 cze 2010, 19:28

maciek_88 pisze: Bo przykładowo dla mnie ten mecz nie przebił w emocjach czy poziomie gry Niemców z Włochami 4 lata temu.
Tu się zgadzam, ale może emocje wynikają przy okazji sympatii dla którejś z drużyn ? Aczkolwiek poziom był lepszy co nei znaczy, że tu było źle ;) Było bardzo dobrze ;)

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”