Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 73

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Włochy - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 27 cze 2010, 19:41

mete pisze:Choć nie spotkałem się z taką wiadomością.
Wczoraj na calciomercato było o tym. Nawet kwota ta sama.
Zamparini chyba lubi sprzedawać swoich graczy do Wolfsburga (Barzagli, Zaccardo). Poza tym podobno na dniach Glik ma podpisać umowę z Różowymi. Może Kjaer musi mu miejsce zrobić? :wink:
Juve zaś jest zainteresowane Fabio Coentrao, za którego Benfica chce 30 mln euro.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 cze 2010, 19:45

Juve zaś jest zainteresowane Fabio Coentrao, za którego Benfica chce 30 mln euro.
Tutaj, z drugiej strony, podobno już Bayern jest dogadany z Benficą. Nam trzeba lewego obrońcy na gwałt i mam nadzieję, ze będzie to Fabio.
On ma klauzulę na poziomie 30 mln ustawioną, Bayern podobno daje koło 20.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 cze 2010, 19:48

Akarin pisze:
Tutaj, z drugiej strony, podobno już Bayern jest dogadany z Benficą. Nam trzeba lewego obrońcy na gwałt i mam nadzieję, ze będzie to Fabio.
On ma klauzulę na poziomie 30 mln ustawioną, Bayern podobno daje koło 20.
Portugalczykom w Juventusie mówię stanowcze nie.
Mam nadzieję na jedno z nazwisk: Taiwo, Kolarov. Wiem, ze tym drugim interesują się poważne firmy, ale my w przeciwieństwie do takiego Realu możemy dać kilku zawodników, których chce Lotito :]

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 cze 2010, 20:20

maciek_88 pisze:Portugalczykom w Juventusie mówię stanowcze nie.
Prawda.
maciek_88 pisze:Mam nadzieję na jedno z nazwisk: Taiwo, Kolarov. Wiem, ze tym drugim interesują się poważne firmy, ale my w przeciwieństwie do takiego Realu możemy dać kilku zawodników, których chce Lotito
O Kolarova będzie bój w te mercato, obawiam się jednak, że bez Juve. Natomiast Taiwo to marzenie wielu kibiców, ale o nim akurat jest głucho, a szkoda.

Jestem w szoku, jeśli z Kjaerem to prawda. Inter, Milan, Juve się nim interesowali, chyba nawet Liverpool, a on Wolfsburg wybrał. Jak dla mnie krok w tył i to duży.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 29 cze 2010, 17:17

Od wczoraj krazy informacja jakoby J. Cole szukal domu w Mediolanie, ale jego nowym pracodawca ma byc nie Inter a Milan.
Nie rozumiem tej sytuacji jezeli jest prawdziwa. Czy Anglik przypadkiem nie odszedl z Chelsea bo nie mogl sie dogadac w kwestii wysokosci zarobkow, w Milanie raczej wiecej nie dostanie. :think:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2137

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 29 cze 2010, 18:18

Jestem w szoku, jeśli z Kjaerem to prawda. Inter, Milan, Juve się nim interesowali, chyba nawet Liverpool, a on Wolfsburg wybrał. Jak dla mnie krok w tył i to duży.
Palermo =? Wolsburg to duży krok w przód. I moim zdaniem bardzo rozsądny.
W Wolfsburgu ma dużo większe szanse na to by się sprawdzić i też większe szanse na to, że w razie niepowodzenia nie zostanie szybko odstawiony. W Milanie czy Interze nie miałby żadnych szans na pierwszy skład. Nieco inaczej w Juve, ale klub z Turynu postawił na Bonucciego, który jest podobnej klasy graczem, a łatwiejszym do wyciągnięcia.
Poza tym jeśli Kjaer w Wolsburgu się sprawdzi na tyle by aspirować do gry w wyjściowym składzie najlepszych drużyn globu to nawet za te 3-4 lata będzie wciąż bardzo młodym stoperem.
Dla dobra kariery - odpowiedni ruch.

aldoraine
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 29 cze 2010, 18:28

venomiq pisze: Poza tym jeśli Kjaer w Wolsburgu się sprawdzi na tyle by aspirować do gry w wyjściowym składzie najlepszych drużyn globu to nawet za te 3-4 lata będzie wciąż bardzo młodym stoperem..
Kjaer w Wolfsburgu się nie sprawdzi;P Przechodzi razem z Cavanim do Tottenhamu.
Ale popieram twoje myślenie. podobnie myślę

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2010, 19:08

Wolfsburg nie bylby dobra opcja. Agger byl mlodszy od Kjaer'a teraz kiedy przychodzil do Liverpoolu z nie ma co ukrywac sredniej ligi jaka na pewno jest dunska. Simon przez 3 lata gral w Serie A w silnym zespole,a w ostatnim roku byl dodatkowo jednym z najlepszych jego zawodnikow. Nich zostaje we Wloszech i zaryzykuje w jednym z gigantow - ja w niego wierze !

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 cze 2010, 20:25

venomiq pisze:Palermo =? Wolsburg to duży krok w przód. I moim zdaniem bardzo rozsądny.
A dla mnie Wolfsburg nie jest zespołem lepszym od Palermo, siła ligi podobna więc nie widzę tu powodu, dla którego miałby zamieniać Włochy na Niemcy, ponadto Palermo gra w pucharach. Moim zdaniem lepiej by zrobił zostając w Palermo, niż przechodząc do Niemiec. No ale ostatecznie może trafić do Londynu i to na pewno jest dobry ruch.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 lip 2010, 1:26

W Italii już są skutki mundialowego blamażu.
Federacja chce ograniczyć transfery pilkarzy spoza Unii do jednego na sezon.
Ma to ułatwić walkę w składzie młodym utalentowanym Włochom

Ciekawe posunięcie. U nas też idą w tą stronę i wiek młodzieżowca zmienili z 23 na 21 lat

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 lip 2010, 16:21

Palermo zlozylo oferte dla Andre Ayewa. Ghanczyk pali sie do transferu,a Sycylijczycy po sprzedazy Kjaera i Cavaniego beda mieli czym przekonywac OM :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lip 2010, 18:48

Ayew bardzo ciekawy zawodnik. Swoją drogą lewoskrzydłowy, więc ciekaw jestem, czy Palermo nie chce przeskoczyć z 4-3-1-2 gdzie nie widzę miejsca dla Ghańczyka, na 4-3-3, gdzie pasowałby świetnie. Mają już Maccarone, który bardzo dobrze prezentuje się na lewej stronie ataku, więc dlaczego nie?
Edit: I jeszcze Palermo kupiło Pinillę, który strzelił 24 gole w Serie B. Więc w ataku mają już sporo piłkarzy

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 lip 2010, 20:37

Mysle,ze Ayew bez problemu poradzilby sobie rowniez na prawym skrzydle,chociaz watpie zeby z marszu zdobyl sobie miejsce w pierwszej '11' Palermo w ktorym na ta chwile konkurencja w ataku jest ogromna. Sa przeciez Maccarone i Pinilla o ktorych wspomnial (L)oczkerson,a zapominac nie wolno o najwiekszej chyba gwiezdzie rozowych - Fabrizio Miccolim. Igora Budana sycylijscy dzialacze najprawdopodobniej sie pozbeda,a Gruzina Mczedlidze ja bym nie skreslal - chlopak naprawde ma talent i powinien w tym sezonie otrztymac szanse od Delio Rossiego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 lip 2010, 1:09

Ważne żeby Abel Hernandez grał jako podstawowy zawodnik. Jeśli będzie regularnie wybiegał w pierwszej 11 może być wielką sensacją przyszłego sezonu. Początek kariery miał bardzo imponujący, wiece czekam na więcej.
zapominac nie wolno o najwiekszej chyba gwiezdzie rozowych - Fabrizio Miccolim
za to "chyba" masz u mnie dużego minusa :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lip 2010, 20:08

(L)oczkerson pisze:
zapominac nie wolno o najwiekszej chyba gwiezdzie rozowych - Fabrizio Miccolim