1/4 finału Argentyna-Niemcy - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wywalczy awans do półfinału?

Niemcy
15
56%
Argentyna
12
44%
Awatar użytkownika
Morelas
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: 1/4 finału Argentyna-Niemcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morelas » 30 cze 2010, 9:46

Do składu wróci również Jonas, co oznacza, że Albicelestes zagrają dwójką napastników - Messim i Higuainem, a Tevez wędruje na ławkę
Według mnie jednak bedzie bez zmian- Tevez,Messi,Higuain, Tevez na ławkę? z jakiego powodu?
W obronie ma być bez zmian: Ota, Burdisso, Demichelis, Heinze. Samuel już jest zdrowy, ale będzie na ławce rezerwowych. Może nie jest jeszcze w pełni sił, albo coś takiego. Szkoda, bo jeśli chodzi o defensywę, to aż prosi się, żeby Samuel zastąpił Demichelisa, który zawalił Argentynie obie stracone bramki na tych mistrzostwach
zgadzam się w części, Samuel ma być gotowy na mecz, jednak znajac życie to Diego nie posadzi na ławie Demichelisa, ja bym go jednak mimo wszystko zestawił w środku obrony kimś z dwójki Samuel-Burdisso ponieważ "znaja" się jednak z Klose i Podolskim lepiej niż np. Burdisso.
Poldi będzie miał na przeciwko siebie Otamendego, więc liczę, że Nico kilka razy go przetrąci i odechce mu się szaleć
Ja myśle że to Otamendi może byc najsłabszym punktem argentyny w tym meczu, oby tak tak się nie stało bo do tej pory gra naprawde więcej niż przyzwoicie.
Higuain będzie człapał po polu karnym czekając na piłkę, tylko że w takim meczu może się nie doczekać
Według mnie Higuain to podstawa obok Messiego w ofensywie Agentyńczyków, a w meczu będzie miał te 2-3 sytuacje, oby go tylko skuteczność nie zawiodła tak jak to było w meczu z Nigerią.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2010, 9:58

Jonas pewnie do składu po to by był ktoś bardziej defensywny w pomocy. Sam Mascherano sobie nie da rady. Myślę, że to bardzo dobra decyzja Maradony. Pająk pracuje dużo i ktoś taki będzie potrzebny Javierowi do pomocy. Pastore nigdy na prawej pomocy nie widziałem, ale napewno jest on przyszłością Albicelestes.

Mam nadzieję na awans Argentyny i w półfinale mecz z Hiszpania. Ogólnie marzy mi się finał Argentyna-Brazylia bądź Holandia-Hiszpania.

Awatar użytkownika
Morelas
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morelas » 30 cze 2010, 10:32

mete pisze: Mam nadzieję na awans Argentyny i w półfinale mecz z Hiszpania. Ogólnie marzy mi się finał Argentyna-Brazylia bądź Holandia-Hiszpania.
Myśle że mecz Argenyny z Niemcami wyłoni triumfatora MŚ, chociaż to dopiero 1/4 śmiem twierdzić że dwie najlepsze drużyny tego turnieju spotkały się za wcześno i zwycięzca skrzyżuje rękawice z Brazylia, bo po wczorajszym meczu twierdze że "ta" Hiszpania
to już nie jest "TA" Hiszpania

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 cze 2010, 11:10

Morelas pisze:Według mnie jednak bedzie bez zmian- Tevez,Messi,Higuain, Tevez na ławkę? z jakiego powodu?
Według Ciebie może i tak. Ja powołuję się na informacje z treningów Argentyny, nie wymyśliłem sobie tego zestawienia. Tevez może iść na ławkę, bo chociaż strzelił dwa gole, rewelacyjny nie jest. Maradona chce przywrócić skuteczne 4-4-2, więc ktoś musi iść z napastników na ławkę. Oczywiste jest, że będzie to Carlitos. Wyjście 4-3-3 z Niemcami jest mega ryzykowne. Gdyby Argentyna zagrała tak bezbarwnie jak z Meksykiem, to zostałaby zmieciona przez Niemców.

jabol997
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jabol997 » 30 cze 2010, 11:10

Morelas pisze:
mete pisze: Mam nadzieję na awans Argentyny i w półfinale mecz z Hiszpania. Ogólnie marzy mi się finał Argentyna-Brazylia bądź Holandia-Hiszpania.
Myśle że mecz Argenyny z Niemcami wyłoni triumfatora MŚ, chociaż to dopiero 1/4 śmiem twierdzić że dwie najlepsze drużyny tego turnieju spotkały się za wcześno i zwycięzca skrzyżuje rękawice z Brazylia, bo po wczorajszym meczu twierdze że "ta" Hiszpania
to już nie jest "TA" Hiszpania
Jestem tego samego zdania Argentyna i Niemcy jak narazie to najlepsze druzyny tego turnieju

Awatar użytkownika
Morelas
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morelas » 30 cze 2010, 11:21

Corinthians pisze:
Morelas pisze:Według mnie jednak bedzie bez zmian- Tevez,Messi,Higuain, Tevez na ławkę? z jakiego powodu?
Według Ciebie może i tak. Ja powołuję się na informacje z treningów Argentyny, nie wymyśliłem sobie tego zestawienia. Tevez może iść na ławkę, bo chociaż strzelił dwa gole, rewelacyjny nie jest. Maradona chce przywrócić skuteczne 4-4-2, więc ktoś musi iść z napastników na ławkę. Oczywiste jest, że będzie to Carlitos. Wyjście 4-3-3 z Niemcami jest mega ryzykowne. Gdyby Argentyna zagrała tak bezbarwnie jak z Meksykiem, to zostałaby zmieciona przez
Niemców.

To w takim razie bardziej defensywny Jonas za Di Marie? Srodek Mascherano-Veron?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 cze 2010, 11:28

Morelas pisze:To w takim razie bardziej defensywny Jonas za Di Marie? Srodek Mascherano-Veron?
Tak, na skrzydłach Pastore i Jonas. Di Maria, chociaż ofensywny, to nie było z niego żadnego pożytku.
Do meczu jeszcze trzy dni, więc sporo może się zmienić. Jednak Maradona na treningach dużo nie kombinuje z ustawieniem. Widać, że na każdy mecz ma przygotowane ustawienie kilka dni przed i potem go nie zmienia.

Awatar użytkownika
Morelas
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morelas » 30 cze 2010, 11:32

Corinthians pisze:
Morelas pisze:To w takim razie bardziej defensywny Jonas za Di Marie? Srodek Mascherano-Veron?
Tak, na skrzydłach Pastore i Jonas. Di Maria, chociaż ofensywny, to nie było z niego żadnego pożytku.
Do meczu jeszcze trzy dni, więc sporo może się zmienić. Jednak Maradona na treningach dużo nie kombinuje z ustawieniem. Widać, że na każdy mecz ma przygotowane ustawienie kilka dni przed i potem go nie zmienia.

Pastore na skrzydle? wiekszość spotkań w Palermo chyba grywa na wysuniętego rozgrywającego z tego co pamiętam, na mistrzostwach nie pamiętam czy grał na skrzydle czy w środku.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 cze 2010, 11:57

Morelas, wcześniej napisałem, że sam jestem zdziwiony:
Na stronie agencji Telam i na ESPN jest napisane, że Jonas zagra na lewej pomocy, a Pastore na prawej. Dość dziwne, bo nie pamiętam, żeby Pastore grał na prawej stronie. Nie wiem co prawda jak był ustawiany w Palermo, ale w Huracanie pamiętam go tylko z lewego skrzydła, albo grającego za napastnikami.
Tu masz link do artykułu: http://www.telam.com.ar/vernota.php?tip ... is=1&sec=6
I jest napisane:
Si sale Tevez, Pastore podría ir por derecha, Mascherano y Verón por el centro y Jonás por la izquierda.

Awatar użytkownika
Morelas
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morelas » 30 cze 2010, 12:02

Corinthians pisze:Morelas, wcześniej napisałem, że sam jestem zdziwiony:
Na stronie agencji Telam i na ESPN jest napisane, że Jonas zagra na lewej pomocy, a Pastore na prawej. Dość dziwne, bo nie pamiętam, żeby Pastore grał na prawej stronie. Nie wiem co prawda jak był ustawiany w Palermo, ale w Huracanie pamiętam go tylko z lewego skrzydła, albo grającego za napastnikami.
Tu masz link do artykułu: http://www.telam.com.ar/vernota.php?tip ... is=1&sec=6
I jest napisane:
Si sale Tevez, Pastore podría ir por derecha, Mascherano y Verón por el centro y Jonás por la izquierda.

Chyba troche ryzykowny pomysł z tym Pastore na skrzydle, coz przekonamy się, chociaz zestawienie Maxi i Jonas na bokach było by pewniejsze w mojej opinii

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 cze 2010, 12:05

Maxi jest bezproduktywny. Dawać tego Pastore to może będzie pomagał rozgrywać chociaż.

Awatar użytkownika
Morelas
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morelas » 30 cze 2010, 12:09

Mentor pisze:Maxi jest bezproduktywny. Dawać tego Pastore to może będzie pomagał rozgrywać chociaż.

Szanse powinien dostać, zejscia z pilką ze skrzydła do srodka i piłka trafia do Messiego lub Higuaina tak to będzie najprawdopodobniej wyglądać jeśli zagra.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 cze 2010, 16:04

U Niemców cienko co prawda wygląda prawa obrona
Mertersacker to rozumiem, ale Lahm? :o
Możesz powiedzieć co Ci nie pasowało w jego grze na tych MŚ i dlaczego cienko wygląda?
Ciężko będzie powstrzymać w szczególności Ozila i Khedirę
Ozil, ok.
Khedira? Jego ciężko powstrzymać? Średnio grał w ostatnich dwóch spotkaniach, mało się podłączał do przodu a to jego zadanie, bo Schweini gra bardziej z tyłu. Khedira zamiast właśnie się podłączać to powstrzymywał ataki przeciwników w środku. I można powiedzieć, że w miarę dobrze mu to szło.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 cze 2010, 16:09

Akarin pisze:Mertersacker to rozumiem, ale Lahm? :o
Możesz powiedzieć co Ci nie pasowało w jego grze na tych MŚ i dlaczego cienko wygląda?
Oczywiście chodziło mi o lewą obronę ;)
Akarin pisze:Khedira? Jego ciężko powstrzymać? Średnio grał w ostatnich dwóch spotkaniach, mało się podłączał do przodu a to jego zadanie
Ale jednak kiedy już się podłączył, to było bardzo gorąco. Brakuje mu skuteczności, ale wydaje mi się, że na kiepskich argentyńskich środkowych obrońców (chyba, że zagra Samuel) właśnie takie wejścia Khediry mogą być zabójcze.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 cze 2010, 17:24

A mi sie tam Boateng podoba :) Jest silny fizycznie,potrafi pociagnac lewa strona i niezle dosrodkowac,w destrukcji tez radzi sobie calkiem dobrze. Do klasy Lahma co prawde jeszcze mu troche brakuje,ale zeby byl jakims szczegolnym oslabieniem Niemcow to mi sie nie wydaje.

Khedira to najbardziej niedoceniany zawodnik reprezentacji Niemiec. Zap...ala az milo w srodku pola robiac miejsce dla Schweinsteigera,Ozila i reszty.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”