1/8 finału: Niemcy - Anglia - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto awansuje?

Anglia
14
52%
Niemcy
13
48%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: 1/8 finału: Niemcy - Anglia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2010, 20:19

Morrow pisze:Nie chce nic mówić ale biorąc pod uwagę, że po Złotą Piłkę sięga zwykle grajek repry, która wygrała MŚ to Bastian w przypadku zwycięstwa Niemców jest poważnym kandydatem do ZP.
Ja stawiam na Hondę jednak.

Wiem, że przesadziłem, ale Ty również :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 cze 2010, 14:10

Nie wydaje mi się :D Zazwyczaj tak jest, że Złotą Piłkę dostaje ktoś z drużyny, która wygra Mundial. Jeśli Niemcy nie wygrają Schweinsteigera pewnie nie będzie nawet w pierwszej "10", jeśli jednak udałoby się im sięgnąć po tytuł (co dla mnie jest wątpliwe ale w przypadku Niemców nie można tego wykluczyć) pewnym jest, że ktoś z ich ekipy będzie bił się o nagrodę. Cannavaro wygrał przed Buffonem 4 lata temu mimo, że Barcelona i Ronaldinho szaleli w piłce klubowej. W 2002 w pierwszej 5 mieliśmy 4 graczy z finału MŚ: Ronaldo, Roberto Carlos, Kahn i Ballack..itp. itp. Takie po prostu są realia tego rankingu, wygrywa zwykle ktoś z ekipy mistrzowskiej, niekoniecznie zasłużenie - ja osobiście nie widzę żadnego Niemca jako kandydata do tej nagrody jeśli chodzi o poziom sportowy ale to jest ranking, który rządzi się swoimi prawami i wiadomo to są tylko przypuszczenia, które będą nieaktualne jeśli Argentyna ogra Niemców ale nie wiem co jest w tym takiego nieprawdopodobnego :wink:

meloman69
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meloman69 » 29 cze 2010, 18:24

Ja się tam nie dziwię Capello, że nie zamierza, skoro znaleźli się idioci skłonni płacić taką kasę.
Pytanie tylko - ile powinien dostać następca, jeżeli z włochem reprezentacja praktycznie nic nie osiągnęła.
Wydaje się, że więcej... A kolejny? Itd, itd....

Awatar użytkownika
martin2507
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin2507 » 01 lip 2010, 13:24

Jedni i drudzy w 1/8 finału mieli po swojej stronie arbitrów, którzy skandalicznie mylili się właśnie na korzyść Niemców i Argentyny. Obiektywnie jednak przyznajmy, że do ćwierćfinału ta para awansowała zasłużenie. Łamiemy sobie głowy na kogo postawić. Gol Messiego, Higuaina, Podolskiego, Klose? Wszystko to znakomite pomysły, ale przecież nieco loteryjne. Zagramy więc... asekurancko, czyli na podział punktów do przerwy. Kurs fajny, a szansa trafienia całkiem spora. Obie firmy zbytnio się szanują, aby skoczyć sobie do gardeł już w pierwszej odsłonie. W tym czasie przewidujemy raczej badanie możliwości i sondowanie, kto jest lepiej dysponowany. Typowe w potyczkach play-off.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”