Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1210

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 cze 2010, 0:38

Ale po co Realowi playmaker na AMFie?Tą rolę będzie spełniał Alonso.Kaka' będzie atakował sobie z piłeczką z głębi pola tak jak w Milanie (jeśli nastąpi u niego progres formy),a piłki będzie stemplował Xabi.Tak jak Redondo swego czasu.A gdy nie będzie szło wystarczy podać piłkę do Krystyny i samo się rozwiąże.BTW - w obecnym składzie (Marcelo-Ramos) to im nie wróżę sukcesu,dlatego mogę założyć się o każde pieniądze,że Real kupi 2 bocznych obrońców po 1 na każda flankę.Obstawiam Serba i Brazylijczyka.

PokerFace
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PokerFace » 18 cze 2010, 0:50

Cicho! :D Muszę poprawiać tekst po północy, bo jutro muszę oddać, więc i z myśleniem krucho :) A, że debilna pomyłka...

Mam wrażenie, że w wypadku takiego składu, jakie zaproponowano powyżej, nasza druga lina będzie łatwa do wyeliminowania z gry. Po prostu, przy umiejętnej obronie, obawiam się o szybkość przemieszczania piłki. O ile Barcelona z tym nie ma problemów, mając dwóch świetnych playmakerów, tak u nas z tym może być doprawdy niedobrze. No ale jest przecież Mourinho...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 cze 2010, 10:06

A ja myślę, że aż tak ofensywnie nie będzie i zazwyczaj tylko trójka z tej czwórki będzie przebywać na boisku.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 cze 2010, 20:00

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... 267&kom=ok

Pytanko.

Zapisuje się ktoś do Fan Clubu ?

Dla mnie super sprawa, czatuje na niego już blisko 2 lata.
Zapisy będą w Lipcu. Składki roczne 40 pln.

Myślę że stowarzyszenie przyspieszy spełnienie mojego marzenia o udziale w meczu na SB.
Do tego dochodzą inne przywileje 8)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 cze 2010, 10:39

ponoć Raul w Schalke :shock: , jak dla mnie to szok , niby nic pewnego ale na stronie Schalke pojawil sie news

http://www.schalke04.pl/aktualnosci/969

myslalem ze po Realu nie bedzie innego klubu w jego karierze , a czy Niemcy to dobry kierunek ? nie wiem

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 25 cze 2010, 12:12

Tak, Raul w Schalke, tak jak Marysienka od miesiaca w Realu za 40 mln wedlug gazety :D .
Jezeli Raul mialby gdzies pojsc to pojdzie chyba do Anglii, czesto o tym mowil, poza tym tak robili jego koledzy z Realu (Salgado, Hierro, Moro)

Co Di Marii, takich kotow w worku z slabej ligi powinno sie kupowac za max 15 mln, chyba ze sprawdzili sie na poziomie LM lub reprezentacyjnym, kazdy milion wiecej to przeplacenie, nie lubie takich transferow, ale skoro to jest trensfer trenera to ok. Gra prawa noga rzeczywiscie wyglada u niego na dramat, meczow z MS nie bralbym za papierek lakmusowy,bo tam dostal jak widac bylo okreslona role, nie mial takiej swobody taktycznej jak w kubie, ale to tylko przypuszczenia.

Kaka czy Ronaldo nie beda bronic,bo nie umieja,a Mou ich "nie nauczy" :rotfl: ?
Przeciez takim zdaniem poddaje sie pod watpliwosc profesjonalizm zawodnika, bardzo madre zdanie powiedzial na ten temat Momo Diarra w ostatnim wywiedzie, wszystko zalezy, od tego jak bardzo trener przekona zawodnika do wlasnej wizji, z tego co wiem, gdzie Mou sie nie rusza, tam zawodnicy stoja za nim murem, wiec tu nie ma raczej problemu. Poza tym jak ktos napisal, na ile meczow trzeba bedzie sie spiac, na takie cos, w PD na mecze z Barsa, w LM na mecze grupowe z zespolem z 1 koszyka, a potem na puchary. Istnieje jeszcze prawdopodobientstwo ze Real Mourinho bedzie gral lepiej pilka niz Inter czy Chelsea bo ma do tego lepszych zawodnikow, zobaczymy wszelkie drzewka sa o dupe rozbic, bo jeszcze nie wiadomo jak to bedzie wygladalo, zreszta sama prasa pisze i chyba sam Mou jest na tyle inteligetnym i elastycznym trenerem ze bedzie staral sie wykoezystac to co ma jak najlepiej, a nie dopasowywac na sile do swojego ulubionego ustawienia.

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 01 lip 2010, 13:08

Di Maria kupiony za 36 baniek (25+11). Cena jaką zapłaciliśmy to jakiś totalny skandal biorąc pod uwagę za ile sprzedaliśmy Robbena i to jak wykłócamy się z Interem o dwa miliony za Maicona.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lip 2010, 13:21

Hiszpańskie media podały, że transfer zamknął się w 25 milionach euro. Oficjalne źródła dodały jednak, że w umowie zawarto także klauzulę w wysokości 11 milionów euro za spełnione cele. W sumie zatem transfer może wynieść nawet 36 milionów.
Taki jesteś pewien spełnienia celów? :P

Tak czy siak to dużo, ale trudno się było spodziewać niższej kwoty.

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 01 lip 2010, 13:37

ej wy sie bardziej orientujecie i czytacie pewnie te wszystkie wywiady to powiedzcie mi czy ta wasza panienka (Cristiano Ronaldo) zawsze po dobrym wystepie jest super gwiazda a po nieudanym obraza sie na caly swiat?

PS.
Najlepszy na swiecie jest Leo Messi juz od dawna to mowie uprzedzam wasza krytyke;d nie jestem fanem Barcelony

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 01 lip 2010, 13:45

bystry też nie jesteś...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lip 2010, 14:26

może się mylę, ale kibice Realu coś się podniecali że skończyło się przepłacanie za zawodników?
No, ale krok po kroku. Najpierw stargują z 40 do 36, aż za 3 lata będą płacić za młodych zdolnych mniej niż 30 baniek :lol:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 01 lip 2010, 14:40

prawiehenry pisze:nie jestem fanem Barcelony
Gdyby nie to zdanie to w życiu bym nie zgadł. :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 lip 2010, 14:55

25mln ok, gdzie macie info o dodatkowych 11mln za spelnione cele?

Skrzydlowy sie przyda, ciagle mam jednak nadzieje ze daruja sobie sprowadzanie Maicona. Na lewej obronie mamy dziure, a staramy sie o gracza na pozycje ktora mamy obsadzona zawodnikiem ze swiatowego top3, tzn. Ramosa. Bzdura straszna jak dla mnie, jak juz Mou bardzo chce to niech kupi kolejnego srodkowego, ale daruje sobie zmienianie pozycji Ramosowi.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 lip 2010, 15:01

cru pisze:Bzdura straszna jak dla mnie, jak juz Mou bardzo chce to niech kupi kolejnego srodkowego, ale daruje sobie zmienianie pozycji Ramosowi.
Przecież sam Ramos kilkakrotnie powtarzał, że lepiej mu się gra na pozycji stopera niż prawego obrońcy. Poza tym Maicon jak dla mnie jest najlepszym prawym obrońcą na świecie, więc jestem jak najbardziej za. Na lewą stronę mówi się coś o Cole'u, jednak średnio wierzę że ten transfer wypali i w przyszłym sezonie na tej pozycji będzie grał głownie Arbeloa.
A Di Maria jak dla mnie to nieporozumienie, mam nadzieję, że da mi powody do zmiany zdania :|

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 01 lip 2010, 15:05

cru pisze:zawodnikiem ze swiatowego top3, tzn. Ramosa.
Ta, jasne. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”