1/8 finału: Hiszpania - Portugalia - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto dalej?

Hiszpania
9
45%
Portugalia
11
55%
Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: 1/8 finału: Hiszpania - Portugalia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 30 cze 2010, 13:44

http://grab.by/grabs/3dc8bd50e324a0c3d5 ... a3e392.png

Nie wiem jakies dziwne to ujęcie , ale moim zdaniem spalonego nie było . A nawet gdyby to sory, ale po tym co pokazała Portugalia ciężko byłoby patrzec na ich gre w 1/4 .

Tak czy siak samo spotkanie zawiodło . Taki pojedynek głuchego ze ślepym . O ile postawa Portugalii wogole mnie nie zaskoczyła, no poza tym że udało im sie wyjsc z grupy, o tyle gra Hiszpanii krótko mówiąc ssie pałe , troszke więcej spodziewałem się po Mistrzu Europy.

edyt - a tu potwierdzenie :) spalony jednak był :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2010, 14:52

Link podany już w tym temacie na poprzedniej stronie :roll:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 01 lip 2010, 12:49

jeśli ktoś uważa, że mecz z Hiszpanią to był koronny dowód na to, że CR jest słabszy od Messiego to jest durniem. Przede wszystkim CR nie ma takich partnerow jak Messi, i co najwazniejsze reprezentacja Portugalii pokazała na tym mundialu we wszystkich meczach prócz spotkania z Koreą, że nie umie atakować. Oni potrafili sie tylko bronić, a jako drużyna nie mieli żadnej koncepcji ataku. Tak to wyglądało i taka też jest przyczyna słabych występów CR.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lip 2010, 12:59

Piotr pisze:jeśli ktoś uważa, że mecz z Hiszpanią to był koronny dowód na to, że CR jest słabszy od Messiego to jest durniem.
Nie wydaje mnie się, aby padło takie sformułowanie. Coś przeoczyłem?

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 01 lip 2010, 13:19

Nie. Pisałem to profilaktycznie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lip 2010, 20:31

RealFan pisze:Ogromna ilość strat piłki? Ronaldo wczoraj stracił przez cały mecz 6 piłek (!) z czego kilka razy był faulowany, a odebrał 4. Jego norma to około 12 strat, kiedy dostaje podania w okolicach pola karnego i może cokolwiek zrobić. Dużo to w ich ataku tracili Simao i Hugo Almeida i pewnie dlatego zostali zmienieni.
A ile miał kontaktów. :?:
Co do postawy Ronaldo, to przyznam się że strasznie mi się go żal zrobiło w końcówce, kiedy oddał tak zajebisty strzał, że chyba w RPA neutralni kibice go wygwizdali. Co miał ten strzał sugerować nie wiem, prawdziwa głupota bądź olanie partnerów z drużyny. Był 1 z 2-3 najgorszych zawodników na boisku. W Realu także jego partnerzy nie zawsze dają radę, ale on to nadciąga, tu z jakiś powodów tego nie robi i to z pewnością nie była wina partnerów, bo akurat kilku dawało radę w ofensywie.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 lip 2010, 20:40

Więc Cristiano jest najlepszym piłkarzem świata tylko wtedy, kiedy jego drużyna gra ofensywnie?

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 lip 2010, 20:44

Corinthians pisze:Więc Cristiano jest najlepszym piłkarzem świata tylko wtedy, kiedy jego drużyna gra ofensywnie?
Nie... ale jesli drużyna gra ofensywnie i ma sie odpowiedni support to łatwiej jest pokazać swoje umiejętności niz grając w drużynie która broni się 9 zawodnikami a jedyne wsparcie w ataku to najbardziej drewniany piłkarz jakiego na tych mistrzostwach widziałem - Hugo Almeida ;) Bo chyba mi nie powiesz że gra sie lepiej z partnerami w Realu Madryt gdzie stawia się na grę do przodu niż w Reprezentacji która się muruje i w ofensywie gra totalne dno :P

EDIT:
Messi też lepiej gra w Barcie gdzie ma lepszych zawodników dookoła siebie tyle że różnica miedzy Barcelona a Argentyną jest mniejsza niż między Realem Madryt a Portugalią (jesli o ofensywe chodzi) ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2010, 21:52

Queiroz może nie powoływać Ronaldo, nawet lepiej. Po tym jak wystawił go z kontuzją może całkiem z niego zrezygnować i udowodnić swoje "zespół > ktokolwiek" po raz kolejny. Z Pepe też może zrezygnować. Ja będę zadowolony. A czy Queiroz będzie zadowolony z przyszłych wyników... cóż, coś za coś. Już to widzę jak Portugalia gra lepiej tylko dlatego, że nie ma w niej Ronaldo. Pewnie będą grać tak samo, tylko obok Hugo Almeidy drugim nieskupionym tylko na obronie z lepszymi przeciwnikami piłkarzem byłby np. Nani. Nie mogę się doczekać.
Jarzinho pisze:A ile miał kontaktów.
No właśnie, ile? Bo dobrych podań nie miał wcale, ale takich byle jakich 50 metrów od bramki to może się trochę uzbierało. :)

Swoje w kwestii postawy Ronaldo napisałem, powtarzać się nie będę. Zainteresowani mogą sobie przeczytać.

Aha, "Arogancki Ronaldo". Ja mu się nie dziwię, że się wkurzył. W końcu obarczono go całą winą za słabość całej reprezentacji. Dziecinne szukanie jednego winnego, w stylu dziennika Marca po przegranych Realu w ubiegłym sezonie. Zaiste mądre to ze strony opinii publicznej. Szkoda, że autor artykułu nie podpisał się z imienia i nazwiska, bo mógłbym go użyć w następnym zdaniu. Ciekawe, czy ten osobnik nie byłby "arogancki", gdyby obarczono go (i tylko jego!) winą za wszystkie głupoty, które kiedykolwiek pojawiły się na łamach sport.pl :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lip 2010, 22:58

Po co się tak rozpisywać? Napisz nam wprost, że opaska kapitańska nie ma znaczenia :ok:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2010, 23:03

Kapitan nie może być wkurzony po przegranym bardzo ważnym meczu? W artykule nie napisali kiedy zadano to pytanie, ale pewnie jeszcze na murawie.

Pójdzie na korki do Raula i będzie cacy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lip 2010, 23:23

Messi też lepiej gra w Barcie gdzie ma lepszych zawodników dookoła siebie

a w tym sezonie slyszalem ze strony Madrytu teksty typu Messi i 10 recznikow. Bez Messiego nie mielibyscie tyle punktow, Messi=Barcelona itp. Fajnie przynajmniej na chwile uslyszec ze reczniki sa doceniane :lol:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 lip 2010, 9:19

Ja z Madrytu nie pochodzę, a i Realowi nie kibicuje więc nie wiem po co te zaczepki w moją stronę ... Prawda jest taka że Argentyna jest bliżej poziomowi Barcelony niż ,Portugalia Realowi. Sam jestem ciekaw (nie mówię że by mu si nie udało ) jak by sobie Messi poradził gdyby co drugą akcję był jeden na 5 bardzo dobrych defensywnych zawodników Hiszpanii i musiałby zagrać dwójkową akcję z Hugo bądź spróbować sam się pod bramkę przedostać ;)

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”