Holandia-Brazylia ćwierćfinał 2.07.2010 - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto zostanie pierwszym półfinalista mundialu w RPA?

Holandia
12
67%
Brazylia
6
33%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Holandia-Brazylia ćwierćfinał 2.07.2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2010, 17:54

Bienias pisze:oczywiscie sedzia mega lagodny dla holendrow. spokojnie jeszcze 3 zolte karteczki powinien dac pomaranczowym.
Alvesowi zabrakło palców jak wyliczał który to kolejny faul van Bommela :lol:
Sneijder drugi raz załatwił Kake. A tak prawdę mówiąc w końcówce byłem za Brazylią, bo Pomarańczowi powinni zapłacić za marnowanie takich setek, wstyd. Jedno pewne Kaka Złotej Piłki nie dostanie tak jak wielu mu wróżyło.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 02 lip 2010, 17:54

Podobala mi się w tym meczu komunikacja i ogólne umiejętnośći najlepszego bramkarza globu Żulio Sezara.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2010, 17:55

Ty się nie śmiej, bo Huntelaar wcale nie lepszy :P
No tak, ale ja względem Huntelaara nigdy nie miałem żadnych złudzeń, natomiast Melo niektórzy nawet bronili. ;) No i Huntelaar przychodził jako rywal dla Borriello, którą to rywalizację przegrał, a Melo miał być gwiazdą, a wyszedł... No Melo wyszedł, tu nie ma porównania do żadnego innego piłkarza. :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 lip 2010, 17:55

Sędzia moim zdaniem bardzo dobrze, powściągliwy ale kiedy trzeba było pokazać kartki to pokazywał.
Holandia nie zawiodła, mimo, że po pierwszej połowie było kiepsko. Van Persie dwa wolne = dwa strzały w niebo, nie wiem, co mu się stało, ale on tak ma.. Czasami swietne wolne a czasami z dupy :lol: Teraz ktoś z pary Ghana/Urugwaj w półfinale i Holandia ma drogę utorowaną do finału, mogłoby się wydawać.. ale to Mundial i nigdy nie wiadomo, co się wydarzy.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 02 lip 2010, 17:56

Jak można spaścić taką akcję :shock: Chodzi mi oczywiście o nonszalancję Huntelaara w końcówce. Trzymałem kciuki za Oranje, ale chciałem, żeby Brazylia doprowadziła do wyrównania w ramach tego zagrania.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lip 2010, 17:56

Brazylijczycy wyszli na druga polowe jakby mieli juz awans w kieszeni i to byl blad. Julio nie popisal sie przy bramce, ale Melo powinien to tez wybic chocby na rog. Julio bronil dobrze w sezonie, ale zdarzalo mu sie pomylic w waznych meczach z Juve czy Roma, natomiast Melo to cyrkowiec.. Pozniej to juz konsekwencja defensywnej drugiej linii, nie mial kto robic gry. Fakt, ze Japonczyk dzis bardzo łagodny dla Van Bommela, ale Holandia wygrala zasluzenie i otwiera im sie droga do finalu.

Ciekawe czy kiedykolwiek Sneijder strzelił bramke po rogu (fatalne krycie Melo).
Podobala mi się w tym meczu komunikacja i ogólne umiejętnośći najlepszego bramkarza globu Żulio Sezara.
Najlepszy byl jednak Melo. Wszyscy wiedza ze tozla taktyka spowodowala, ze gral tak zlabo.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lip 2010, 17:56

To byl w koncu TEN Felipe Melo ktorego znamy i kochamy.

Brawo Holandia. Droga do finalu stoi otworem.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 02 lip 2010, 17:57

Mecz w drugiej połowie o wiele ciekawszy się zrobił. Czerwona kartka jak najbardziej zasłużona. Możliwe, że gdyby nie czerwień dla Melo Brazylijczycy grając na równi z Holendrami by jeszcze bramę na wyrównanie strzeliła, ale to jest takie gdybanie. Prawda jest taka, że Holendrzy w drugiej odsłonie spotkania zdecydowanie lepsza, ale warto także zauważyć, że dwie bramki Pomarańczowych padło ze stałych fragmentów :roll: . A to co zrobił Huntelaar w ostatniej akcji meczu to parodia...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 lip 2010, 17:58

Hunter pokazał w końcówce że nie ma dla niego miejsca w Milanie, zachował się jak junior !

Bardzo się ciesze że awansowała Holandia, liczę na 1 miejsce.

Melo pokazał swoją klasę i potwierdził że piłkarze z Turynu są na tym mundialu kluczowymi ogniwami. Ta asysta to był raczej przypadek :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 lip 2010, 17:59

Sneijder i Robben zagrali w finale LM. Historii na tym jednak nie koniec, teraz prawdopodobnie zagraja w finale Mundialu. Potencjalni kandydaci na ZP. Ktos w Madrycie moze zejsc na zawal :o

Aczkolwiek polfinalu czy to z Ghana, czy z Urugwajem wcale nie uwazam za formalnosc. Co do samego meczu - byl absolutnie przezabawny :rotfl:
Ostatnio zmieniony 02 lip 2010, 17:59 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2010, 17:59

Wydaję mi się, że 10 piłkarzy Brazylii zostawili swoje umiejętności w szatni, a na dodatek jeden zapomniał mózgu i katastrofa gotowa. Przy stanie 2-1 byłem pewny awansu Holandii. Dlaczego? Bo pomyślałem o potencjale ofensywnym ławki Canarinhos(Grafite, Baptista i Nilmar). Dunga ma lekko mówiąc przesrane. Pomysł miał dobry, ale w trakcie powołań nie pomyślał o tym, że trzeba będzie gonić wynik.

Holandia poczyniła taki krok jak Hiszpania na Euro 2008. Dojrzała do wygrywania i nie zdziwię się, jeżeli wrócą ze złotem. Potencjał mają wielki. Piłkarze są gotowi, żeby walczyć o złoto.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 lip 2010, 18:00

Zgadzam się z Bieniasem Holandia była lepsza...kolejny piłkarz Juve zawinił...niestety to niejest przypadek że Juve zajeło 6 miejsce w lidze a Włosi odpadli z grupy (choć tu jest też wina poczęści Interu ani jednego Włocha w składzie) ale wracając do meczu Holandia była lepsza i wygrała zasłużenie...van Bommel spokojnie sam mógł dostać 3 zółte w końcówce ale Japończyk zbyt pobłażliwy był dla Holendrów...Wydaje się że Holandia w finale a to oznacza w 75% Złota Piłkę dla Sneijdera :)

PS. Żałuje że nie kupiłem TV w Media Markt :D bo narazie się sprawdza mój typ finału Holandia-Hiszpania :/

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 02 lip 2010, 18:03

Naprawde chcielibyscie widzieć Holandie w finale? Przecież ta drużyna na tym mundialu to jest zwykłe męczenie buły. Spałem na wszystkich ich meczach prócz dzisiejszego w ktorym też nic nie pokazali. To raczej Brazylia przegrała na własne życzenie. Nie wiem co trzeba mieć we łbie, żeby faulować w takim momencie. Ten Melo to jakiś bezmózg. Brazylia w 11 jestem pewien odrobiłaby te straty.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 lip 2010, 18:10

Oj Dunga,Dunga...Co dał Kaka' tej Brazylii?NIC.Ciężko było powołać Ronaldinho?Zaczął grać słabo dopiero wtedy kiedy okazało się,że nie jedzie na MŚ...Druga kontrowersja - Pato gorszy od Grafite?Ten Pato,który niemal w pojedynkę załatwił Real Madryt? :twisted: Mimo wszytko największą pomyła tej reprezentacji jest Melo - dzisiaj pokazał się ze strony jakiej go znamy z Serie A.

Rozjebał mnie Huntelaar wespół z Robbenem w końcówce.Obstawili u buka 2-1 czy co?BTW - szykuje nam się finał taki jak w 74 ;)
Wydaje się że Holandia w finale a to oznacza w 75% Złota Piłkę dla Sneijdera :)
A Robben?A Messi?
Ostatnio zmieniony 02 lip 2010, 18:11 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 lip 2010, 18:11

Nie wiem jakim cudem Bommel nie zarobił kartki w końcówce, bo mocno przekonywał sędziego, że mu się należy.
Potem było jeszcze chamskie zachowanie Alvesa (nie wiem czy TVP puściła jako powtórkę to, ale ARD tak) i powinno być pomeczowe czerwo za kopnięcie Bommela.

W drugiej połowie widziałem jakby się Holendrzy obudzili z jakiegoś snu. Obrońca w końcu zaczął się podłączać do przodu i Arjen nie był już sam. Tak w ogóle to Arjen ładnie dzisiaj wypunktował Brazylijczyków, Bastos mógł już też wylecieć, ale został zdjęty odpowiednio w czasie.
Pierwsza połowa dla Brazylii, druga dla Holandii. Cieszę się, że Dunga i jego świta odesłani zostali do domu, bo Europa musi przejść jak najdalej w jak największej ilości :].

Btw, na miejscu van Marwijka bym obu napastników kopnął mocno w dupę. Persie zakręcony, na środku co dostawał podanie to przechodził w stan totalnej nieświadomości i pieprzył - jak schodził ze skrzydła to wyglądało to lepiej. Huntelaara występ można podsumować zajebistym podaniem do Robbena, kiedy to jeszcze się wnerwiał na Arjena, że ten nic nie zrobił :lol:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”