Urugwaj vs Ghana - ćwierfinał - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto przejdzie dalej?

Urugwaj
12
60%
Ghana
8
40%
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Urugwaj vs Ghana - ćwierfinał

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 lip 2010, 23:28

W sumie bardzo bym się cieszył gdyby to Urusi byli w finale. Ekipa, któa stanowi kawał futbolowej historii, jest jedną z zaledwie siedmiu drużyn, która zdobyła majstra (i to dwa razy) a tymczasem to ich pierwszy półfinał od 40 lat. Praktycznie od 1970 roku Urugwaj przestał się liczyć. A ja, jako że bardzo lubię historię futbolu, zawsze sympatyzowałem z Urugwajem (ze względu na zasługi i przeszłość właśnie). Taki finał zdecydowanie przypomniałby światu jak wiele futbol zawdzięcza Urusom i pomógł w organizacji MŚ 2030.

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 02 lip 2010, 23:29

jezeli o Suareza chodzi to wygladalo to bardzo nieladnie tak nie fair az chamsko ale nie bede nic mowil o nim tak zrobil i tyle a Ci co go krytykuja powinni siedziec cicho bo nie wiedza o czym on myslal wydaje mi sie ze mial jaks powod dlaczego zrobil to reka mi sie wydaje ze to bylo pod wplywem chwili nie mial nawet czasu sie zastanowic co robic i uderzyl pilke reka mi roznicy to nie robi tak naprawde zagral reka dostal czerwona kartke i zszedl z boiska i w jego zachowaniu widac bylo ze bardzo tego zaluje

a ja i tak kibicowalem Ghanie:P

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 02 lip 2010, 23:30

robur pisze:
toporow pisze:Jednak najbardziej jestem wkurzony na bezczelnego Suareza, który w dziecinny sposób wybił piłkę z linii bramkowej
A Ty co byś zrobił będąc na jego miejscu? Zachowanie jak najbardziej zrozumiałe, patrząc na minutę meczu i ewentualne konsekwencje. Ghana w tym momencie miała meczbola, którego nie wykorzystała...
Sorry, ale to jest takie pierdolenie. To ON był w tej sytuacji nie ja, nie powinno Cię interesować moje zachowanie. Ja jestem kibicem lub po prostu widzem. Takie teksty są nie na miejscu. Jak suarez taki dobry, to czego nie wykorzystał sytuacji, które mu się nadarzyły podczas spotkania? NIe musiały wtedy ratować swojej drużyny "heroicznym" (aż łezka się w oku kręci, bo poświęcił się dla kraju - bleee, ludzie, otrząśnijcie się)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 lip 2010, 23:31

Są dwa mecze czy jeden dla niego? Czy to nie jest automatyczne może? Bo ja się pogubiłem :|

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lip 2010, 23:32

Dla piłkarzy obu ekip, dla Gyana, dla Suareza, panowie:

:rydzyk:

Więcej proszę.

P.S. Też mi się wydaje, że Suarez już zakończył udział w turnieju ale proszę o potwierdzone info. Byłaby to wielka szkoda dla niego no ale jest dzisiaj bohaterem Urusów. Na jego miejscu jeszcze też bym wybijał ręką.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lip 2010, 23:33

Alez Suarez to wyantycypowal. Genialny pilkarz.

Mecz nie byl porywajacy ale koncowka wynagrodzila. Tak powstaja mecze o ktorych bedzie mowic sie latami a w takim Urugwaju juz zawsze. Szkoda Ghany bo im kibicowalem coz jednak zrobic.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 lip 2010, 23:34

Dwa mecze na bank dostanie.
Chyba, że FIFA będzie kontynuowała politykę: jesteśmy debilami, no to wtedy jeden.

Cieszę się, że Urugwaj przeszedł dalej a i jeszcze zarobiłem czteropaka na zakładzie, że Asamoah nie strzeli w tej 120 minucie :p

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2010, 23:35

toporow pisze: Sorry, ale to jest takie pierdolenie. To ON był w tej sytuacji nie ja, nie powinno Cię interesować moje zachowanie. Ja jestem kibicem lub po prostu widzem. Takie teksty są nie na miejscu. Jak suarez taki dobry, to czego nie wykorzystał sytuacji, które mu się nadarzyły podczas spotkania? NIe musiały wtedy ratować swojej drużyny "heroicznym" (aż łezka się w oku kręci, bo poświęcił się dla kraju - bleee, ludzie, otrząśnijcie się)
zmień sobie avka. Tyle.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lip 2010, 23:36

Przecież jasne jest, że zachował się instynktownie, ale pewnie niejeden zawodnik na jego miejscu rzuciłby się szczupakiem i wybił piłkę głową. Zobaczyłem kilka razy powtórkę i nie mam wątpliwości, że można było tak właśnie zrobić.

http://sport.tvp.pl/fifa2010/druzyny/ur ... na/2055327

Dla jednych może być bohaterem a dla innych oszustem czy jak tam sobie go nazwą. Tak czy inaczej zarówno drużyna (karny) jak i sam zawodnik (czerwona kartka) zostali ukarani więc nie ma się za bardzo do czego przyczepić. Radość Luisa po karnych bezcenna :P W turnieju pewnie już go jednak nie zobaczymy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2010, 23:39

Mentor pisze:Szkoda Ghany, ale Urugwaju też by mi było szkoda. Najbardziej żal Gyana bo co z tego, że trafił w serii skoro mógł wprowadzić drużynę do półfinału karnym w ostatniej sekundzie dogrywki :/ Dramat tego piłkarza.
16 lat temu [co do dnia] zabili Escobara. A dziś takie rzeczy. Najpierw Melo strzela swojaka i dostaje głupie czerwo, przez do Brazylia odpada, a teraz Gyan marnuje taaaaką okazję. Szkoda, że Muslera [czy jak mu tam] nie dostał pkt za karnego :P
Mam nadzieję, że tych nikt nie potraktuje jak Escobara.

Mecz mi się nawet podobał, bo obu ekipom zależało. Końcówka kosmiczna, wielka dramaturgia, czerwo - przez co Suarez nie zagra w półfinale - na finał wróci [choć pewności nie mam :P]. Potem zmarnowany karny, jak już było wiadomo że to ostatnia akcja meczu i wreszcie konkurs 11, gdzie chyba Mensah dał dupska po całości, jak z miejsca uderzał w środek bramki :lol:
fajny meczyk.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 02 lip 2010, 23:44

Jarzinho pisze:
toporow pisze: Sorry, ale to jest takie pierdolenie. To ON był w tej sytuacji nie ja, nie powinno Cię interesować moje zachowanie. Ja jestem kibicem lub po prostu widzem. Takie teksty są nie na miejscu. Jak suarez taki dobry, to czego nie wykorzystał sytuacji, które mu się nadarzyły podczas spotkania? NIe musiały wtedy ratować swojej drużyny "heroicznym" (aż łezka się w oku kręci, bo poświęcił się dla kraju - bleee, ludzie, otrząśnijcie się)
zmień sobie avka. Tyle.
Henry'ego szanuję za styl w jakim grał w Arsenalu. Nie za rękę, której Francuzom dał awans. A nigdy nie mówiłem, że kocham takie zachowania. Henry to oddzielna sytuacja, choć też w proporcjach chamstwa do tego co zrobił suarez.
fieldy pisze:] i wreszcie konkurs 11, gdzie chyba Mensah dał dupska po całości, jak z miejsca uderzał w środek bramki :lol:
fajny meczyk.
W ogóle jak kapitan drużyny może w taki sposób uderzać w karnych, tego nie pojmuję. W dodatku młody zawodnik Milanu zrobił praktycznie to samo

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 lip 2010, 23:44

Pierwsza myśl po ręce Suareza boże jaki ci.. ale dzięki tej ręce awans choć wydaje mi się że mógł zagrać głową ...nie zagra z Holandią ale z nim i tak byliby na straconej pozycji(wsensie faworytem jest Holandia) ogólnie mecz mógł się podobać widać że piłka Forlanowi nie przeszkadza...znów można się przyczypić do "ekspertów" w studiu...w karne to jest w większości loteria niż umięjetności(patrz Lubański) Szpakowski pomylił bramkarzy :D Co do karnych kapitan Ghany trochę zignorował sytuację w jakiej się znalazł...średnio by nieprzeciętnie zagrał Annan :( zmiany Urugwaju nic niedały a w zespole Ghany średnie by nienapisać przeciętnie..ogólnie zgodnie z moimi przewidywaniami Ghana doszła najdalej z Afryki ogromny sukces tego zespołu a Urugwaj osiągnał również sukces jakim jest półfinał i chyba mecz o 3 miejsce choć może jakiś geniusz Forlana i się pozycja medalowa może się zmienić :P

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 02 lip 2010, 23:47

Urugwaj miał dzisiaj kilku bohaterów... Suarez, Muslera, Forlan... Wspaniały mecz, uważam że z gry to Ghana była lepsza, ale kogo to tam obchodzi :P

Podobnie jak Ebi, cieszę się, że Urugwaj awansował, przede wszystkim dlatego, że jest to piękne nawiązanie do złotych czasów urugwajskiej piłki. Jaka szkoda, że nie zagrają w półfinale z Brazylią. Byłby rewanż na rok 1950. (chociaż Brazylijczycy i tak już się zrewanżowali, bodajże w 1970).

Po mało przekonywującej grze trudno liczyć na pokonanie Holandii, ale może w obronie znów zagra Lugano z Godinem. Suarez może zostać zastąpiony przez Lodeiro, który jest w stanie zagrać wielki mecz.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 02 lip 2010, 23:47

po regulaminowym czasie gry, przeglądałem kanały muzyczne i oto na co trafiłem:
http://www.imagebanana.com/img/8zkbcf6/jean.png
http://www.ghanadistricts.com/images/ne ... s_dede.jpg
Na pierwszy rzut oka piosenkarz jean (bądź co bądź nigdy o nim nie słyszałem :lol: ) wygląda praktycznie tak samo jak Ayew ;)

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 03 lip 2010, 0:38

Ebi pisze: Taki finał zdecydowanie przypomniałby światu jak wiele futbol zawdzięcza Urusom i pomógł w organizacji MŚ 2030.
W dzisiejszych czasach, kraj w którym jest jedno miasto powyżej 100 tys. mieszkanców takiej imprezy nie dostanie. Chyba, że zgłoszą się z Argentyną.

Po dzisiejszym meczu zyskaliśmy mecz, który stanie się legendą, straciliśmy natomiast sensację i wielki przełom nie dla jednego kraju, ale dla kontynentu liczącego miliard mieszkańców. Jestem przekonany, że Ghana była w stanie zawalczyć o mistrzostwo świata, dokonać rzeczy niesamowitej, po której całe mistrzostwa przeszłyby do historii całego kontynentu.

Będzie się ten mecz im śnił jeszcze długo...

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”