Włochy.

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy liga w?oska jest dobra???

Nie.
3
75%
Nie (podwójnie)
1
25%
Nie (poczwórnie)
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Włochy.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 01 kwie 2005, 4:03

Liga włoska jest bardzo słaba, nie gra tu ani Bayern ani FC Barcelona, więc z całą śmiałością można stwierdzić, że jest to słaba liga...
Również styl gry włoskich drużyn nie jest najlepszy, zwykle przy oglądaniu meczu Serie A może powiać nudą; a szczególnie gdy grają takie drużyny jak Inter czy AC Milan... Ponadto liga włoska już dawno straciła prym - na rzecz takich państw jak Hiszpania czy Anglia, a nawet Andora i pozostała część Beneluksu nie może się równać do tego, co wyprawiają sędziowie w lidze włoskiej.
Liga włoska w sumie nigdy nie zbliży się poziomem do ligi niemieckiej; dla przykładu, takie Udinese ma zero Pucharów Mistrzów - a taki Bayern ma ich aż 4.
Tak więc widać, że najsłabszy klub ligi niemieckiej jest o wiele silniejszy niż najlepsze teamy ligi włoskiej...
AC Milan, Chievo, być może te drużyny kiedyś coś znaczyły, ale teraz staczają się na same dno, bo zwycięstwo z Manchesterem nie jest zbyt przekonywujące...
Mógłbym stwierdzić, że nawet lidze polskiej nie jest daleko do ligi włoskiej, przecież bywały sezony, że w ćwierćfinale Ligi Mistrzów było zero klubów włoskich...
We Włoszech jest również zły klimat do grania w piłkę nożną, kiedy na Sycylii są upały, w takim Mediolanie pada śnieg, nie mówiąc już o tak zwanym Rzymie.
Można przytoczyć wiele przykładów świadczących o wyższości ligi niemieckiej(jak również hiszpańskiej, angielskiej i andorskiej) nad ligą włoską. Oto one:

Juventus - Borussia Dortmund 1:2,
Borussia Dortmund - AC Parma 2:0,
Borussia Dortmund - AC Milan 4:0,
Schalke - Inter Mediolan 1:0,
Karlsruher - AS Roma 3:0.

To są wszystko przykłady z historii...

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 01 kwie 2005, 10:42

LoL genialny temat a te porownania super normalnie Udinese porownywac do Bayernu jezeli jestes tak na anty do ligi Włoskiej to nie komentuj jej bo tak naprawde to smieszny jestes z tymi porownaniami.
Moja rada przestudiuj jeszcze raz wyniki spotkan miedzy zespolami włoskimi - niemieckimi i hiszpanskimi a dowiesz sie ze wiecej razy zespoły z Itali wtgrywały
Chievo kiedys cos znaczyło we Włoskiej pilce :lol: :lol: Chievo tak naprawde to w sezonie 2000/01 weszło pierwszy raz do Serie A i nic nie osiagneli tak naprawde wiec widac jak sie znasz na histori :roll:
Napisz cos sensownego

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 01 kwie 2005, 11:33

beuhehehehehe :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

co to w ogole ma czlowieku, skad zes sie urwal !?!?!?!?!? ahahahaha

w ogole skoro podajesz przyklady z historii to wez pod uwage puchary - juve,milanu,interu,parmy,romy i innych ahhahaha podajesz przyklady w jedna strone a w druga lipa :roll:

jezeli uwarzasz ze serie a jest taka slabe to po co sie w ogole wypowiadasz :evil: :evil:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 01 kwie 2005, 15:06

dzisiaj pierwszy kwietnia!!!!!!!!!
to jest zart i widac to od razu!!! nie wiem o co sie spultaliscie, przeciez to jest oczywiste, ze autor tematu zartuje.
Andora i pozostała część Beneluksu
Udinese ma zero Pucharów Mistrzów - a taki Bayern ma ich aż 4.
Chievo, być może te drużyny kiedyś coś znaczyły
zwycięstwo z Manchesterem nie jest zbyt przekonywujące...
lidze polskiej nie jest daleko do ligi włoskiej
nie wiem jak mozna wziac powaznie te oto cytaty.
wiecej luzu!!!

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 01 kwie 2005, 15:08

zawdi pisze:dzisiaj pierwszy kwietnia!!!!!!!!!
to jest zart i widac to od razu!!! nie wiem o co sie spultaliscie, przeciez to jest oczywiste, ze autor tematu zartuje.
Andora i pozostała część Beneluksu
Udinese ma zero Pucharów Mistrzów - a taki Bayern ma ich aż 4.
Chievo, być może te drużyny kiedyś coś znaczyły
zwycięstwo z Manchesterem nie jest zbyt przekonywujące...
lidze polskiej nie jest daleko do ligi włoskiej
nie wiem jak mozna wziac powaznie te oto cytaty.
wiecej luzu!!!
ja to zajarzylem, ale chcialem sie poklucic :twisted: :twisted: lubie sie klocic :roll: :wink:

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 02 kwie 2005, 16:49

Czy liga wBoska jest dobra? Oczywiscie jest jedna z najlepszych lig swiata choc z pewnoscia nie pierwsza

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 kwie 2005, 16:59

Juventus, milan, inter, kiedys roma i lazio... wielkie druzyny wielkiej ligi. Oczywiscie ze liga wloska jest dobra.

Awatar użytkownika
Tsubasa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tsubasa » 02 kwie 2005, 17:07

Ten kto założył ten temat albo robi sobie jaja, albo jest idiotą. Liga włoska jest Z PEWNOŚCIĄ najlepszą na świecie. W żadnej innej lidze nie ma aż tylu świetny zespołów, z doskonałymi zawodnikami w KAŻDEJ formacji. Nawet druga liga włoska jest bardzo silna, gra tam np. reprezentant hiszpanii Javier De Pedro.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”