Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 84

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 cze 2010, 19:47

Zajebioza po prostu. Lech zremisował 0-0 ze Slovanem Bratysława, grając w pierwszej połowie bez napastnika. To już naprawdę jest niepoważne. :roll: Kiełb będzie grał jako napastnik. no way.
W drugiej był na placu przynajmniej Mikołajczak, choć po co był i co robił nikt nie wie z całą pewnością. Zagrał testowany(co to k... jest) Petar Vukcevic. Szału nie zrobił, ale także nie zagrał źle, jako uzupełnienie kadry być może i by się nadał, ale to wszystko klon Wilka, a nie zawodnik lepszy. Choć podania mu wychodziły niezłe.
Czego nie ma tego Łotysza na zgrupowaniu skoro jego przyjście jest przesądzone. Zaczynam się poważnie bać o podejście do wzmocnień, w tym tygodniu mieli się pojawić, Ci na których Lech się zdecydował. To miały być wzmocnienia, a ciężko tak mówić o gościach, którzy przyjeżdżają na testy.
Pogorzelczyk stwierdził, że na zgrupowanie w tym tygodniu dołączy dwóch napastników grających na Bałkanach, być może to Ci Brazylijczycy z Belgradu, ale kto wie. Mają to być te wzmocnienia. Oby tak naprawdę było.

TVP pokaże w pierwszej kolejce spotkanie Lecha z Widzewem. Mnie to mało interesuje bo zamierzam być na stadionie i posiadam C+, ale tak dla tych, którzy są zainteresowani.

jabol997
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jabol997 » 30 cze 2010, 8:36

bedzie dobrze :mrgreen:

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 01 lip 2010, 10:03

A co sądzicie o pozyskaniu Artura Wichniarka? Jak dla mnie to może i na polską ligę jest dobry ,ale już na ligę mistrzów to chyba raczej nie. Ostatni pojawił się w lechu także temat pozyskania napastnika Partizana Belgrad-Cleo. Cena wyjściowa to 2 mln euro a teraz zmalała do 1mln 300 tys euro. Osobiście ja wątpie w pozyskanie Cleo chyba że Lech się postara. Przydałby się przecież jeszcze jeden napastnik.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 lip 2010, 10:07

Dzisiaj Lech gra sparing z Partizanem więc cos może byc na rzeczy ;)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 01 lip 2010, 10:30

peler pisze:A co sądzicie o pozyskaniu Artura Wichniarka? Jak dla mnie to może i na polską ligę jest dobry ,ale już na ligę mistrzów to chyba raczej nie. Ostatni pojawił się w lechu także temat pozyskania napastnika Partizana Belgrad-Cleo. Cena wyjściowa to 2 mln euro a teraz zmalała do 1mln 300 tys euro. Osobiście ja wątpie w pozyskanie Cleo chyba że Lech się postara. Przydałby się przecież jeszcze jeden napastnik.
Według mnie Lech Poznań zrobił naprawdę dobry interes. Za Roberta Lewandowskiego dostali dobre pieniądze a pozyskali Artura Wichniarka, który według mnie po odzyskaniu formy może być lepszy niż Lewandowski. Mimo, że ma 33 lata, to doświadczenie na pewno przyda się. Tomasz Frankowski pomimo wieku i nie udanego zdobycia zachodu nadal w formie po powrocie. To samo czeka właśnie Wichniarka i Macieja Żurawskiego.

Mi osobiście zaczyna się to podobać, że polskie znane nazwiska pomimo wieku wracają do ekstraklasy. Liga zyska.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 lip 2010, 10:55

33-letni napastnik,który najlepsza lata ma zdecydowanie za sobą,wybrany najgorszym napastnikiem Bundesligi w ostatnim sezonie wzmocnieniem Mistrza Polski :haha: Z czym do ludzi tj. pucharów?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lip 2010, 20:37

MazurXIII pisze:33-letni napastnik,który najlepsza lata ma zdecydowanie za sobą,wybrany najgorszym napastnikiem Bundesligi w ostatnim sezonie wzmocnieniem Mistrza Polski :haha: Z czym do ludzi tj. pucharów?
Bez przesady z tymi latami, rok temu miał na zakończenie sezonu 12 bramek, wcześniej dość regularnie wbijał bramki po 30tce. Nie jest on szczytem marzeń jeśli chodzi o kogoś kto ma walczyć o LM, ale lepszy rydz niż nic.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 lip 2010, 20:53

Lech tym czasem pokonał w spotkaniu towarzyskim Partizan Belgrad 1:0, a bramkę dla Lecha zdobył Sławek Peszko. Myślę że zwycięstwo z drużyna pokroju Partizana może delikatnie napawać optymizmem (choć samego meczu oczywiście nie widziałem - można gdzieś jakieś skróty z towarzyskich w internecie znaleźć :?: ). Partizan to jak na "polskie" warunki rywal bardzo solidny i dlatego z tego zwycięstwa trzeba się cieszyć :P

Poza tym za kurtyną spotkania były zapewne omawiane warunki przejścia napastnika serbskiej drużyny - Cleo. Mam nadzieję żę uda się go sprowadzić gdyż napastnik ten prezentował wysoka formę w zeszłym sezonie w mocnej serbskiej lidze :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lip 2010, 21:02

majer13 pisze:Poza tym za kurtyną spotkania były zapewne omawiane warunki przejścia napastnika serbskiej drużyny - Cleo. Mam nadzieję żę uda się go sprowadzić gdyż napastnik ten prezentował wysoka formę w zeszłym sezonie w mocnej serbskiej lidze
Nie bardzo czaję te transfery obecnie w Lechu. Kiedyś Rutkowski powiedział, że nie będzie się bał wydać sporej kasy, jak to uczynił w przypadku Sestaka. Teraz jakieś dziwne podchody, gościu jest obserwowany od 2 lat, gra dobrze, strzela. To dawaj te 1,3 miliona euro i koniec noweli. Za Sobiecha tyle bym nie dał, a podobno Ruch chce jeszcze więcej, ale ten Brazylijczyk jest dobry.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2010, 18:20

Jarzinho pisze: Nie bardzo czaję te transfery obecnie w Lechu.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lech-p ... omosc.html
ile w tym prawdy ?
Juz mi jakis czas temu smierdzialy te transfery Lecha ale nie sadzilem ze moze to przyjac taki obrot sprawy... Welcome Champions League :lol2:

Myslalem ze nowa jakosc dzialaczy, a tu ta sama bryndza popelniajaca bledy przeciwnikow

Dalej Jarzinho twierdzisz ze maja czas
Ten Inter Baku nie taki slaby

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lip 2010, 18:27

czeher pisze:ile w tym prawdy ?
Semir był przewidziany do odejścia zimą, nie odszedł tylko i wyłącznie ze względu na brak ofert. Co nie zmienia faktu, że teraz ten transfer może szokować, przy braku transferów do klubu.
E: Ten transfer o prawdopodobnie bzdury z kilku przyczyn.
czeher pisze:Dalej Jarzinho twierdzisz ze maja czas na tego napastnika?
Mieli czas do końca poprzedniego tygodnia, teraz są w dupie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6608

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 lip 2010, 14:29

Maciej Kononowicz podpisał kontrakt z Chrobrym Głogów. Wiecie coś o nim więcej poza tym, że w miarę sobie u was w juniorach radził?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 lip 2010, 12:37

Jarzinho pisze:Mieli czas do końca poprzedniego tygodnia, teraz są w dupie.
Ewidentnie sa w dupie, mysle ze nalezy trzasc juz portkami przed Interem Baku

Z tym Rudnevsem tez smieszna sprawa, niby go chcieli a tu naraz zbyt duzo wychodzi... ehhh oni mysla ze za darmo kazdy bedzie im graczy oddawal a oni beda sprzedawac stawiajac duze sumy... Rudnevs juz nieaktualny bo po co on im w takim wypadku..

Tshibamba ostatnia deska ratunku... w sumie okreslam go jako neizlego grajka jak kiedy Chinyame - swego czasu w chwili transferu legianisci mowili po co im Chini

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2010, 12:46

czeher pisze: Z tym Rudnevsem tez smieszna sprawa, niby go chcieli a tu naraz zbyt duzo wychodzi... ehhh oni mysla ze za darmo kazdy bedzie im graczy oddawal a oni beda sprzedawac stawiajac duze sumy... Rudnevs juz nieaktualny bo po co on im w takim wypadku..
Nie wiadomo o jaką kwotę się rozbiło, bo media miały rozrzut do 400tys. euro, a on 0,5 mln wart raczej nie był. To tak nie jest, bo Lech chciał zawodników, którzy są w drużynach, które walczą o podobny cel. Jeśli BATE zostanie wyeliminowane, myślę, że Kolejorz zgłosi się do nich kolejny raz po całe trio. Jedynego, którego mi szkoda to ten Cleo, bo jeśli cena końcowa była 1,2 mln. euro to trzeba było zaryzykować.

Inna sprawa, że jeśli Lech miał wzmacniać się w kontekście spotkań z Interem Baku, to szans na awans nie ma, bo jeśli ktoś w Polsce już teraz obawia się takich rywali, to nie mają polskie kluby czego szukać w Europie. Wzmocnienia powinny być pod kątem dalszych faz, na taki Inter powinien wystarczać dobrze przygotowany zespół. Przynajmniej ja mam takie zdanie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 lip 2010, 12:53

Te transfery z BATE nalezalo juz zalatwic zima...

Poza tym jakie wzmocnienie przed kolejnymi rundami... transferow nalezalo dokonac przed pierwszym obozem (jak Legia) a nie jakies szopki wykonywac, nawet jesli przed kolejna runda, gdzie rywale beda bardziej wymagajacy zrobia transfer "w co watpie" to na ile bedzie on znaczacy skoro nie bedzie zgrania, a zespoly typu Basel to juz jednak uznana firma, Salzburg. Poza tym kim oni sie wzmocnia... Rudnevs zablokowany, reszta ktorymi sie intersowala rowniez bedzie

Poza tym co po tych wzmocnieniach z BATE (jak odpadna bialorusini)? skoro juz nic z tego dobrego nie wyniknie dla dobra polkiej pilki, w pucharach grac nie beda. Zreszta BATE ma wieksze szanse na LM niz Lech w chwili obecnej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”