Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 445

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 lip 2010, 15:16

Taki wypożyczenie byłoby dość dziwne. Manchester United nie ma problemu bogactwa napastników. Hernandez nie kosztował też jakichś groszy i myślę, że przy obecnej konkurencji może dać sobie radę i trochę spotkań rozegrać w tym sezonie. O ile oczywiście nie kupimy napastnika, ale na chwilę obecną nic na to nie wskazuje. Mimo, że po zakończeniu sezonu w ekipie Diabłów były takie głosy. Zatem Hernandez nie powinien moim zdaniem zostać wypożyczony.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lip 2010, 17:46

Mistrzostwa Świata niemal za nami.

Zacznie się gorący okres. Pojawiają się w ostatnich dniach plotki o zainteresowaniu Snejderem czy Ozilem. Mówi się też o Benzemie.
Nie ukrywam, że jakoś Wesley mnie nie przekonywał, tak jak chyba wielu poza Jose. Ale poprzedni sezon w Interze miał świetny, co prawda regularnie nie oglądałem spotkań Interu w lidze, ale ze skrótów można było odnieś takie wrażenie, no i po LM. Jeśli się mylę, niech mnie kibice Interu poprawią. W każdym bądź razie wracają do LM to gdyby nie on to Inter mógłby nie wyjść z grupy żeby wspomnieć mecz w Kijowie. Na MŚ również mnie zachwycił. Ma chłop jaja, w kluczowych momentach strzelał decydujące gole decydujące o awansie Holendrów do kolejnych faz. Po tym poznaje się wielkość grajka.
Do naszej taktyki z wysuniętym Rooney'em do gry za nim pasuje jak ulał. Świetny strzał z dystansu, potrafi zagrać świetną prostopadłą piłkę, uruchomiać podaniem skrzydłowych, do tego dobre wykonuje stałe fragmenty gry. No i również udziela się w destrukcji, dużo biega. Imho idealny kandydat do naszego zespołu i do tej taktyki. Aż zal pomyśleć, że przy sprzedaży CR mogliśmy go wziąć za jakieś grosze :roll: Teraz wart jest sporo i jakoś trudno mi uwierzyć, że Fergie wyłoży tą kasę, ale obym się mylił. No chyba, że w to miejsce sprowadzimy Ozila. Również wydaje mi sie, że świetnie odnalazłby się w naszej taktyce za Roo. Te same walory co Sneijder, dobry strzał z dystansu, podanie, rodzielanie piłek, co prawda umknęlo mi jak tam z jego grą w destrukcji, ale chyba również nie odstaje. Na dodatek młodszy od Sneijdera, wydaje się więc idealny do polityki Fergiego. Dziwi to, że poza pojedynczymi artykułami, jest taka cisza o zainteresowaniu United jego osobą. A może to ciszą przed burzą? :wink:
Gdyby jeden z tych panów trafił do MU skakałbym z radości.

Ostatnia rozważane nazwisko to Benzema. NIe zachwycił w Realu, ale jakieś mam dziwne przeczucie, że Fergie zrobiłby z niego napadziora, który byłby w stanie walnąć 20 goli w sezonie. Mógłby występować również sam na szpicy w razie jakiejś niedyspozycji Roo, a i razem z nim mając za sobą Sneijdera/Ozila stanowiłby diabelski atak.

Chociaż tak właściwie to opieram się na doniesieniach prasowych z jakiś poważnych gazet(przynajmniej tak mi się wydaje :P), ale słowa Fergiego o tym, że nie sprowadzi nikogo nie napawają optymizmem. No chyba, że nagle Anderson wystrzeli i nie będzie się zachowywał pod bramką rywali jak Rasiak, no i Berbatov wzniesie się na wyżyny swoich umiejetności. No, ale wg. mnie to taka troche rosyjska ruletka, bo jak tego nie zrobia to będzie znowu przegrany sezon. Szczesciu trzeba dopmóc także panie Fergie opróżnij pan nieco sakiewki i wzmocnij naszą kadrę 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 lip 2010, 18:14

Sneijder w lidze grał dobrze, w wielu meczach nawet bardzo dobrze, aczkolwiek tak samo miał wiele wystepow gdzie wygrywalismy dmuchajac na niego czy zmieniajac w 60 minucie. W sezonie byl dosc kruchy i dlatego oszczedzany na LM. Czasem wystepowal bardziej jako straszak, ze jesli gra Wesley to nie strzelajcie nam chlopy bramek, bo skoro jest to i tak nie wygracie. Dostał nawet w mediach ksywke talizman az w koncu i z nim w skladzie przegralismy. Natomiast nikt nie ma watpliwosci, ze w LM byl juz tym elementem niezastapionym i kluczowym. Gral podobnie jak teraz na MŚ. Odnosnie transferu do United to Moratti przyznał, ze wplynela oferta ale nie chce nawet sie w nia zaglebiac, bo jeszcze by sie skusił. Sam Sneijder w Mediolanie czuje sie swietnie, kibice go uwielbiaja (chocby za wspolne ogladanie meczów na Curva Nord) i twierdzi, ze po mundialu wraz z agentem przyjezdzaja po nowy kontrakt (i podwyzke!) do 2015. Teoretycznie w roli zwyciezcy i gwiazdy mundialu moze sobie dosc duzych kwot i moga byc rozbieżnosci, ale jesli Massimo bedzie zmuszony kogos sprzedac to raczej odejdzie Maicon lub Balotelli, co znaczy Sneijder podobnie jak Milito podwyzke dostana.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lip 2010, 18:20

No dobrze, a za ile Inter byłby go skłonny oddać ? :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lip 2010, 18:31

W Interze teraz pewnie nawet boją sobie wyobrażać rzeczywistość bez Sneijdera,a co dopiero ją planować. Trzeba było się zakręcić wokół niego rok temu. Teraz to już po ptokach...
Ostatnio zmieniony 07 lip 2010, 18:31 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 lip 2010, 18:31

Wg mediow oferta opiewała na 35 milionow ojro. Moratti nie mial co do sumy zadnych obiekcji, ale o sumie jaka chcial przeznaczyc Manchester nie wspomniał. Tu nie o sume sie rozchodzi, a o to ze nie chce go sprzedawac. Tyle, ze to z mediow, które twierdza ze United tez wysyłali oferty za Cambiasso i nawet Balotellego. A to Ty juz mozesz zweryfikowac.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 lip 2010, 18:44

Do prasy wyciekł oficjalna oferta jaką złożył MU w celu pozyskania Sneijdera :D
http://www.unitedrant.co.uk/wp-content/ ... zzzzzz.jpg
:rotfl:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lip 2010, 18:45

Tak szczerze mówiąc wątpie, żeby Fergie wydał taką kasę, skoro mógł mieć go rok wcześniej za grosze. Ale myśle, że jakby był zdeterminowany to by mogło coś z tego wyjść. Ale wątpie w tą determinacje, co widać po jego wypowiedziach. Jednak oczami wyobraźni wyobraziłem sobie jakby fajnie mogła wyglądać gra Sneijdera i jego współpraca z Roo czy ze skrzydłowymi i natchnęło mnie to do napisania posta :P
Bo jak sobie znowu pomyślę, że trzeba będzie wierzyć, że Anderson w końcu zabłyśnie, albo liczyć na Berbatova to nie napawa mnie to zbytnim optymizmem. A taki transfer Sneijdera tudzież Ozila sprawiłby, że już dzis bym nie mógł doczekać się sezonu :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 lip 2010, 2:12

To co podał Kajo musi być fake. Sneijder nie jest wart O'Shea. Nigdy!

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 09 lip 2010, 14:56

Dziś nadeszła fatalna wiadomość. Nowy sezon znowu rozpoczniemy bez OH :( Starałem sie nigdy nie dopuszczać do siebie takiej myśli ale czy jemu uda sie kiedyś powrócić na boisko?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lip 2010, 14:51

Cóz Owen po świetnym sezonie jest nieuzyteczny już, może trzeba jak z Andrade rozwiązac kontrakt?

Ciekawią mnie wzmocnienia, pewnie szału jak rok temu nie będzie choć nie powiem ze tem Meksykanin jest obiecujacy i niesamowicie szybki.
Obrona jest obsadzona, niestety widze luki w pomocy.Kto będzie partnerem Fletchera w środku?Carrick się dla mnie wypalil w MU,czas na coś nowego.

Sneidera było trzeba brac rok temu a nie po rewelacyjnym sezonie, Balotelli jest niesamowicie utalentowany ale to idiota,Suarez jest dla mnie przereklamowany choc talent ma,Dzeko to idealny napadzior do premiership.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 lip 2010, 3:07

Manchester United zaliczył dużą marketingową wpadkę. Anglicy pozwolili zespołowi rezerw na rozegranie spotkania w nowych strojach na dwa dni przed ich oficjalną prezentacją.

Pomimo licznych przecieków w internecie przedstawiających zarówno stroje domowe, jak i wyjazdowe, klub z Old Trafford starał się utrzymać wzór nowych strojów w tajemnicy.

Miały one zostać zaprezentowane podczas tournee "Czerwonych Diabłów" po Ameryce, podczas którego zmierzą się one z Celtikiem Glasgow, Philadelphią Union, Kansas City Wizards i drużyną gwiazd amerykańskiej ligi MLS.

Stroje można było jednak zobaczyć dwa dni wcześniej, podczas wtorkowego meczu rezerw Manchesteru z Curzon Ashton. Nieliczni fani, którzy stawili się na spotkaniu, byli zaskoczeni takim obrotem sprawy biorąc pod uwagę jak długo Manchester trzymał wzór trykotów w tajemnicy.
:haha:

Obrazek

Obrazek

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 lip 2010, 8:10

To przecież nie była żadna tajemnica. Każdy już od kilku tygodni doskonale wiedział jak będą wyglądały te stroje. Fakt jednak faktem, że oficjalnie miały być one zaprezentowane bodaj dzisiaj.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 17 lip 2010, 14:21

Wczoraj, a w sumie dziś w nocy rozpoczęliśmy przed sezonowe tourne, oglądał ktoś oprócz mnie?
Zagraliśmy:
Van der Sar - Rafael (De Laet 62'), Smalling, J. Evans (Brown 46'), Fabio (O'Shea 46') - Obertan (Welbeck 62'), Fletcher, Scholes (Cleverley 46'), Giggs (Gibson 46') - Berbatow, Diouf (Macheda 63').
Bramki: Berbatow 34', Welbeck 79', Cleverley 86' - Samaras 61' (k.)

Mieszane uczucia co do Smallinga, to co było widać wczoraj to fakt że jest świetnym atletą, szybki, silny, dobrze zbudowany, bardzo dobra technika, rewelacyjnie wyprowadzał piłkę z obrony, ale był prekursorem głupiego karnego...Trzeba poczekać jeszcze trochę z oceną, ale wydaje mi się że czasem po prostu traci głowę. Potencjał na pewno ma duży, więc pozostaję optymistą.

Fabio z Rafalelem, na bokach obrony byli rewelacyjni, to może być ich sezon.

Mógł podobać się Obertan, choć w przypadku tego gracza dalej pozostaje dla mnie tajemnicą jak gracz z tak rewelacyjną techniką i kontroli piłki może mieć tak beznadziejne uderzenie...

Bez wątpliwości pozostawał jednak fakt, że stara gwardia była najlepsza, Scholes i Giggs wyglądali świeżo i rewelacyjnie, a Berbatov narobił mi nadziei, że w tym sezonie będzie grał na miarę oczekiwań.

W drugiej połowie świetna zmiana Welbeck'a, Macheda trochę za samolubnie. Zawiódł mnie Cleverley, mimo że strzelił bramkę to grał bardzo chaotycznie, niedokładnie, dużo strat i przegranych dryblingów, może miałem za wysokie oczekiwania co do niego. Choć z drugiej strony podobno został wybrany najlepszym zawodnikiem The Championship...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 lip 2010, 14:43

W drugiej połowie świetna zmiana Welbeck'a, Macheda trochę za samolubnie. Zawiódł mnie Cleverley, mimo że strzelił bramkę to grał bardzo chaotycznie, niedokładnie, dużo strat i przegranych dryblingów, może miałem za wysokie oczekiwania co do niego. Choć z drugiej strony podobno został wybrany najlepszym zawodnikiem The Championship...
Był wybrany graczem sezonu Watford, a nie całej ligi. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to nieprzeciętnie utalentowany chłopak. Wypadałoby również mieć na uwadze fakt, że Tom kilka ostatnich miesięcy leczył kolano po groźnej kontuzji w jednej z ostatnich kolejek ub. sezonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”