Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kamil232 » 07 lip 2010, 17:46

Mistrzostwa Świata niemal za nami.

Zacznie się gorący okres. Pojawiają się w ostatnich dniach plotki o zainteresowaniu Snejderem czy Ozilem. Mówi się też o Benzemie.
Nie ukrywam, że jakoś Wesley mnie nie przekonywał, tak jak chyba wielu poza Jose. Ale poprzedni sezon w Interze miał świetny, co prawda regularnie nie oglądałem spotkań Interu w lidze, ale ze skrótów można było odnieś takie wrażenie, no i po LM. Jeśli się mylę, niech mnie kibice Interu poprawią. W każdym bądź razie wracają do LM to gdyby nie on to Inter mógłby nie wyjść z grupy żeby wspomnieć mecz w Kijowie. Na MŚ również mnie zachwycił. Ma chłop jaja, w kluczowych momentach strzelał decydujące gole decydujące o awansie Holendrów do kolejnych faz. Po tym poznaje się wielkość grajka.
Do naszej taktyki z wysuniętym Rooney'em do gry za nim pasuje jak ulał. Świetny strzał z dystansu, potrafi zagrać świetną prostopadłą piłkę, uruchomiać podaniem skrzydłowych, do tego dobre wykonuje stałe fragmenty gry. No i również udziela się w destrukcji, dużo biega. Imho idealny kandydat do naszego zespołu i do tej taktyki. Aż zal pomyśleć, że przy sprzedaży CR mogliśmy go wziąć za jakieś grosze :roll: Teraz wart jest sporo i jakoś trudno mi uwierzyć, że Fergie wyłoży tą kasę, ale obym się mylił. No chyba, że w to miejsce sprowadzimy Ozila. Również wydaje mi sie, że świetnie odnalazłby się w naszej taktyce za Roo. Te same walory co Sneijder, dobry strzał z dystansu, podanie, rodzielanie piłek, co prawda umknęlo mi jak tam z jego grą w destrukcji, ale chyba również nie odstaje. Na dodatek młodszy od Sneijdera, wydaje się więc idealny do polityki Fergiego. Dziwi to, że poza pojedynczymi artykułami, jest taka cisza o zainteresowaniu United jego osobą. A może to ciszą przed burzą? :wink:
Gdyby jeden z tych panów trafił do MU skakałbym z radości.

Ostatnia rozważane nazwisko to Benzema. NIe zachwycił w Realu, ale jakieś mam dziwne przeczucie, że Fergie zrobiłby z niego napadziora, który byłby w stanie walnąć 20 goli w sezonie. Mógłby występować również sam na szpicy w razie jakiejś niedyspozycji Roo, a i razem z nim mając za sobą Sneijdera/Ozila stanowiłby diabelski atak.

Chociaż tak właściwie to opieram się na doniesieniach prasowych z jakiś poważnych gazet(przynajmniej tak mi się wydaje :P), ale słowa Fergiego o tym, że nie sprowadzi nikogo nie napawają optymizmem. No chyba, że nagle Anderson wystrzeli i nie będzie się zachowywał pod bramką rywali jak Rasiak, no i Berbatov wzniesie się na wyżyny swoich umiejetności. No, ale wg. mnie to taka troche rosyjska ruletka, bo jak tego nie zrobia to będzie znowu przegrany sezon. Szczesciu trzeba dopmóc także panie Fergie opróżnij pan nieco sakiewki i wzmocnij naszą kadrę 8)

Wróć do „Anglia”