Zacznie się gorący okres. Pojawiają się w ostatnich dniach plotki o zainteresowaniu Snejderem czy Ozilem. Mówi się też o Benzemie.
Nie ukrywam, że jakoś Wesley mnie nie przekonywał, tak jak chyba wielu poza Jose. Ale poprzedni sezon w Interze miał świetny, co prawda regularnie nie oglądałem spotkań Interu w lidze, ale ze skrótów można było odnieś takie wrażenie, no i po LM. Jeśli się mylę, niech mnie kibice Interu poprawią. W każdym bądź razie wracają do LM to gdyby nie on to Inter mógłby nie wyjść z grupy żeby wspomnieć mecz w Kijowie. Na MŚ również mnie zachwycił. Ma chłop jaja, w kluczowych momentach strzelał decydujące gole decydujące o awansie Holendrów do kolejnych faz. Po tym poznaje się wielkość grajka.
Do naszej taktyki z wysuniętym Rooney'em do gry za nim pasuje jak ulał. Świetny strzał z dystansu, potrafi zagrać świetną prostopadłą piłkę, uruchomiać podaniem skrzydłowych, do tego dobre wykonuje stałe fragmenty gry. No i również udziela się w destrukcji, dużo biega. Imho idealny kandydat do naszego zespołu i do tej taktyki. Aż zal pomyśleć, że przy sprzedaży CR mogliśmy go wziąć za jakieś grosze
Gdyby jeden z tych panów trafił do MU skakałbym z radości.
Ostatnia rozważane nazwisko to Benzema. NIe zachwycił w Realu, ale jakieś mam dziwne przeczucie, że Fergie zrobiłby z niego napadziora, który byłby w stanie walnąć 20 goli w sezonie. Mógłby występować również sam na szpicy w razie jakiejś niedyspozycji Roo, a i razem z nim mając za sobą Sneijdera/Ozila stanowiłby diabelski atak.
Chociaż tak właściwie to opieram się na doniesieniach prasowych z jakiś poważnych gazet(przynajmniej tak mi się wydaje