Finał!: Holandia - Hiszpania

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wygra?

Czas głosowania minął 11 lip 2010, 23:00

Holandia
8
35%
Hiszpania
15
65%
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Finał!: Holandia - Hiszpania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 lip 2010, 23:00

Finał już 11 lipca a tematu jeszcze nie ma. Hiszpania wydaje się być faworytem, ale nieobliczalni Holendrzy wyeliminowali innego wielkiego kandydata do tytułu. Ośmiornica typuje, że wygra Hiszpania, papuga typuje Holandię. Raczej posłuchałbym ośmiornicy, ale Holandii nie wolno zlekceważyć. Hiszpania liczy na bramki Villi, natomiast Holandia na geniusz Sneijdera

Zapraszam do dyskusji

Awatar użytkownika
olsen89w
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Finał!: Holandia - Hiszpania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olsen89w » 09 lip 2010, 23:48

jak osmiornica typuje ze wygra Hiszpania a papuga ze Holandia to mysle ze bedzie remis :boruta: a tak na powaznie mysle ze hiszpanie jednak wyjda zwyciezko z te potyczki poniewaz: maja 7 zawodnikow z barcy w podst 11, doskonala linie pomocy a takze obrone ktora kieruje iker, no i ville ktory mam nadzieje zostanie krolem strzelcow. co prawda holendrzy tez nie moga co narzekac na pomo i atak ale maja troszke slabszego bramkarza niz hiszpanie. wygra ten kto strzeli pierwszy bramke i sadze ze to beda hiszpanie :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2010, 11:14

Hiszpania to zdecydowany wg. mnie faworyt, a tym bardziej po tym co zaprezentowali w półfinale. Holandia dała sporą swobodę Urugwajowi, z Hiszpanami za coś takiego zapłacą zdecydowanie boleśniej. Wielkich rzeczy się nie spodziewam i 1-0 to bardzo prawdopodobny wynik. Oby tylko Sfinks nie zmieniał niczego ze spotkania z Niemcami. Torres nie posiedzi.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 10 lip 2010, 11:47

Holandia nie pokazała nic, Hiszpania jeden zwycięski mecz z dobrym rywalem dlatego to ona będzie faworytem.
Czy ktoś się zdziwi jeżeli Torres uszczknie bramkę? 8)

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 10 lip 2010, 11:57

Znowu jakieś mongolskie teorie? Nie można nie pokazać nic, a dostać się do półfinału. Jakoś te bramki muszą wpadać. Holendrzy grają bardzo zespołowo i trzeba im to przyznać, że miejscami chaotycznie, ale poradzili sobie z pragmatycznymi Brazylijczykami, dla których półfinał miał być minimum. Leszcze do półfinałów nie dochodzą.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 10 lip 2010, 12:16

toporow pisze:Leszcze do półfinałów nie dochodzą.
Np. Korea 2002 :lol:

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 10 lip 2010, 14:10

a w tym roku pokonali byłych Mistrzów Europy i zremisowali z Nigerią. Prawie pokonali Urugwaj, odpadli w 1/8 finału. Co prawda w 2002 sędziowie im pomagali, nie da się tego ukryć, ale porównując Holandię do Korei też trzeba mieć pomieszane w głowie. Pomarańczowi to wyższa klasa, zaprezentowali to w meczu chociażby z Brazylią, czy jeszcze w fazie grupowej. Przepięknie nie grają, bo chyba aż siedmiu zawodników mają defensywnych, ale to się do tej pory sprawdzało.

Na pewno faworytem finału będą Hiszpanie, gdyż już pokazali, że z drużyną nastawioną na kontry radzą sobie wyśmienicie. Jestem tylko ciekaw, czy Holendrzy zaskoczą ich doborem taktyki na to spotkanie, czy jednak wyjdą nastawieni podobnie do naszych sąsiadów z zachodu.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 10 lip 2010, 14:18

toporow pisze:Przepięknie nie grają, bo chyba aż siedmiu zawodników mają defensywnych, ale to się do tej pory sprawdzało.
Znów moja ulubiona gra defensywna była kluczowa
:jupi:

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 10 lip 2010, 14:24

Tylko warto zauważyć, że umiejętnie radzili sobie z pressingiem przeciwników, a nie wiadomo jak to będzie z Hiszpanami. Niemcy kompletnie nie umieli rozegrać piłki, przy wyśmienitym kryciu Hiszpanów. Jeśli Holendrzy rozgryźli jak można w najprostszy sposób przejść szybko pod bramkę Ikera (choć to niemieccy zawodnicy byli rekordzistami w tej dziedzinie na turnieju :roll: ) to może to być klucz do wygranej. Ofensywnej taktyki nie ma co brać, bo może się to skończyć podobnie jak w meczu z Polakami

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 10 lip 2010, 18:41

Autorskie porównanie(kto lepszy): :mrgreen:
Bramkarz: Holandia:Hiszpania 0:1(Iker jednak ma większe umiejętności w mojej opinii)
Obrona: Holandia:Hiszpania 2:2(najlepsi wg mnie Pique,Puyol,Gio i van der Wiel)
Pomoc: Holandia:Hiszpania 2:2(w mojej ocenie na największe pochwały zasługują Robben,Snejider,Iniesta i Busquets :wink: )
Atak: Holandia-Hiszpania 1:1(zdecydowanie Villa i Kuyt).

Także ogólny wynik Holandia-Hiszpania 5:6,jeśli porównywać piłkarzy. Ale skoro Oranje wygrali wszystkie mecze,grając świetnie de facto tylko drugą połowę z Brazylią,a w moim mniemaniu wynikało to w dużej mierze z zaskakująco rachitycznej postawy moich ulubionych Kanarków. :> ,to można domniemywać,że najlepszy mecz na turnieju może przypaść im w finale.

Kibicuję Holandii i typuję wynik Holandia-Hiszpania 2-1 :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 lip 2010, 19:30

O czym Wy w ogóle rozmawiacie? Przecież ośmionica już powiedziała jak jest kolejnośc na świecie:

1. Hiszpania
2. Holandia
3. Niemcy
4. Urugwaj

Ja tam nawet nie oglądam tych spotkań, bo już wszystko wiem. Po co wszelkie spekulacje, przemyślenia, typowania? Wszystko już wiadomo.

cfc_pride_of_london
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cfc_pride_of_london » 11 lip 2010, 1:59

Wie ktoś może co sie stało z panem Busaccą? Od kilku lat jeden z njalepszych o ile nie najlepszy sędzia na świecie, przed mundialem był typowany na finał, a tu poprowadził jedynie jeden mecz RPA-Urugwaj.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 lip 2010, 2:04

Pewnie im się nie spodobało, że rozwalił gospodarzy :lol:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 11 lip 2010, 8:28

oto moja 11 turnieju (tak jest jest to w dobrym zwyczaju, okreslam ja przed meczem finalowym):

neuer-fucile,puyol,lucio,lahm-busquets,snajder,messi-muller,villa,forlan.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 11 lip 2010, 10:52

eee tam. hamek lepsze składa :)

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”