Rewolucyjne zmiany w piłce nożnej

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Rewolucyjne zmiany w piłce nożnej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 01 kwie 2005, 20:47

Jak poinformował nieoficjalnie jeden z wysoko postawionych działaczy FIFA, światowa federacja zamierza wprowadzić rewolucyjne zmiany w przepisach piłkarskich. Od kilku lat coraz częściej pojawiają się głosy, że tym, co najbardziej psuje widowisko jest spalony.

Wygląda na to, że FIFA posłuchała wreszcie głosu kibiców i już od początku 2006 roku zasada ta zostanie całkowicie zniesiona! Jest to jedna z bardziej rewolucyjnych zmian w historii piłki nożnej, ale chyba nikt nie zaprzeczy, że znacznie uatrakcyjni ona mecze, a także zlikwiduje niepotrzebny problem uznanych (lub nie) niesłusznie bramek.

- Od kilku lat nosiliśmy się z tym zamiarem, teraz nadszedł wreszcie czas na upulicznienie tej informacji. Od 2006 roku nie będzie spalonych. - powiedział Albert Straafshop.

żródło:FIFA

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 01 kwie 2005, 20:51

Moim zdaniem jest to prima aprilis :D Nie sadze zeby FIFA zgodzila sie na az tak rewolucyjne zmiany. A jesli to prawda to mam mieszane uczucia co do tego przepisu.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 01 kwie 2005, 20:52

Jesli to nie jest zaden zatr to az sie podniecilem. Wreszcie jakas pozadna zmiana. Najpierw byl zloty gol, potem srebrny. Teraz nie ma zadnego z nich. Jesli naprawde usuna spalonego to bedzie mozna juz zostawic footbol w spokoju.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 01 kwie 2005, 20:53

Nie pozwole na to. Spalony musi przeciez byc. Nie ma dla naapstnika nic lepszego jak uciec zza plecow obroncow kiedy nie jestes na spalonym ::D:D
A jak druzyna przeciena strzeli poprawnego gola a sedzia go nei uzna :D:D to jest rozkosz :D:D:D:D:D:D

Wogole to te chipy i wogole to jest bzdura. Jak te debile z Uefa cos zmienia to sam sie tam przejade... Głupcy :evil: :evil: :evil:

Nawet pomysl z 4 sedziami mnie denerwuje. Pilka ma byc ta sama jak zawsze, poźniej bedzie taka sztuczna. Juz teraz sie tylko licza pieniadze, a jak juz wezma i zrobia te zmiany to calkiem mnie szlag trafi ...

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 01 kwie 2005, 20:53

po tych rewelacjach nagle wzrosla cena van nistelrooya i inzaghiego do niebotycznych rozmiarow. obydwaj sa wyceniani na 130 mln euro!!!

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 01 kwie 2005, 21:09

To w takim razie mija się celowość bycia na boisku liniowych. A tak naprawdę to jest to plota na eredivisie.pl też się na to nabrali :D

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 02 kwie 2005, 16:30

wedlug mnie to zart a jesli prada w co nie wierze t wszyscy by se na sepa stali i tyle by bylo gry

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 kwie 2005, 20:19

Oj ludzie dajcie sobie spokój z dyskusją na ten temat bo to na 100% ściema. Pisanie tutaj to tylko nabijanie więc po co?
Tak swoją drogą dobrze, że to ściema bo takie zmiany zabiły by piękno piłki jak dla mnie ale koniec tematu.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 kwie 2005, 20:49

Niggaz pisze:Oj ludzie dajcie sobie spokój z dyskusją na ten temat bo to na 100% ściema. Pisanie tutaj to tylko nabijanie więc po co?
Tak swoją drogą dobrze, że to ściema bo takie zmiany zabiły by piękno piłki jak dla mnie ale koniec tematu.
Moze ty w tej rozmowie zauwazasz tylko ze nam dochodzi po jednym poscie. Te debile z UEFA chca jakies chipy do pilek wlozyc, dolozyc sedziow, kamerki na boisku i wogole takie swinstwa... oni moga zepsuc cale piekno pilki noznej .....

Mam ndaizieje ze wszystko zostanie na swoim miejscu.

Pozdro

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 02 kwie 2005, 20:56

Magnus to jest żart prima-aprilisowy, ajego treść jest skopiowana z jednego z serwisów piłkarskich. A wiesz, w takich dniach jakoś nikt nie ma ochoty na żarty.

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 02 kwie 2005, 21:00

haha...no właśnie!żart!jakby nie było spalonych to.... :lol: ...zwała by była na boisku :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 kwie 2005, 21:07

RoRo pisze:
Niggaz pisze:Oj ludzie dajcie sobie spokój z dyskusją na ten temat bo to na 100% ściema. Pisanie tutaj to tylko nabijanie więc po co?
Moze ty w tej rozmowie zauwazasz tylko ze nam dochodzi po jednym poscie. Te debile z UEFA chca jakies chipy do pilek wlozyc, dolozyc sedziow, kamerki na boisku i wogole takie swinstwa... oni moga zepsuc cale piekno pilki noznej .....

Pozdro
Nie martw się RoRo, ja dostrzegam głębię tych wynurzeń o”debilach” z Uefa... eehhh :roll:.

Postępu synu nie zatrzymasz. A piłka faktycznie straciłaby sporo uroku z powodu wprowadzeniu chipów w piłkach. Uroku sprzedawanych meczy, skandalicznych decyzji. Uroku nieuznania pięknych bramek, takich jak strzał z połowy gracza Totenhamu w meczu przeciwko ManU, czy tesh gol przeciwko Realowi Madryt, również całkiem niedawno. Prawdopodobnie chipy pomogłyby w walce przeciw wspomaganiu faworytów… A tego przecież nie chcemy :roll:.

Poza tym tylko ty piszesz o tych "debilach", reszta mnie tylko informuje o 1 kwietnia.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 kwie 2005, 21:10

No wyobraź sobie ze ja wole zeby sprzedawano mecze, zeby nie uznawano pieknych bramek i wogole niz zeby jakas aparatura zamienila sie miejscami z sedziami ..... To juz by byl totalny niewypal.

Kochamy pilke nozna jaka jest i niech taka bedzie juz na zawsze...

PS

Ktto wydaje decyzje w tym UEFA ?? Żebym wiedzal kogo w morde lać :P:P:P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 kwie 2005, 21:19

RoRo pisze:

Pozdro
Chyba to jednak nie będzie koniec tematu :P :twisted:
Pierwszy post magusa dotyczący głównie spalonych to ściema perfidna ale zmiany o których RoRo wspominasz to już inna sprawa. Rozpatrywane są różne opcje i wiem, że nie jest to kwestia najbliższej przyszłości ale jednak zmiany będą i to na 100%. Wypowiem się pokrótce na temat niektórych propozycji zmian.
Chipy do piłek :arrow: nie wydaje mi się aby takie coś miało nastąpić (może za wieeeele lat) bo i nie ma aż takiej potrzeby. Zbędne jak dla mnie.
Dodatkowi sędziowie :arrow: tutaj jestem zdecydowanie na tak. Chodzi mi głównie o sędziów pola karnego którzy stoją za bramkami i skupiają uwagę tylko i wyłącznie na sytaucji w polu karnym. Mogliby naprawdę pomóc w wykrywaniu fauli i nie tylko.
Kamerki na boisku :arrow: korzystanie z kamer jest potrzebne ale forma jest tutaj bardzo drażliwą kwestią. Moim zdaniem sędzia główny powinien za pomocą krótkiego sygnału dzwiękowego być informowanym np: o spalonym. Odpowiedni ludzie oglądaliby spotkanie z różnych ujęć kamer dzięki czemu mogliby łatwiej wychwytywać różnego rodzaju sytuacje. Nie ma mowy o żadnych przerwach w grze. Nie ma sygnału - nie ma przerwy w grze.

Moim zdaniem zmainy są potrzebne z tego względu, że w chwili obecnej pozostaje za duże pole do popisu dla manipulacji. Sędzia może bardzo łatwo wypaczyć wynik meczu. O ile zdarza się to rzadko to jeszcze jest dobrze. Rozumiem, że sędzia to tylko człowiek i błędy są wpisane w zawód a poniekąd także w samą piłkę nożną ale ostatnimi czasy to się robi coś strasznego. Poziom sędziowania jest fatalny. Co raz słyszymy o jakiś skandalach czy błędach. Nie może tak być dalej. Zmiany są konieczne. Świat idzie do przodu i sport musi iść razem z nim. Należy jednak być bardzo ostrożnym aby nie zabić piękna.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 02 kwie 2005, 21:30

Ja bez spalonych niewyobrażam sobie PN to napewno prima aprili bez spalonego moim zdaniem to by niebył futbol i piękna gra tylko beznadziejna podwórkowa gra !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”