rozumiem, ze o znanych zawodnikach w tym temacie się nie gada(L)oczkerson - ale co ma pisać o Ramosie? To nie jest jakiś grajek z Getafe. Jego wszyscy znają
Ja Ramosa np. nie cenie. Napisałem dlaczego, ale przecież wielu uważa go za zawodnika wspaniałego. z pierwszej 3 na świecie, chciałem wiedzieć, czy też oceniasz go w samych superlatywach, czy może masz do czego się przyczepić. Np. do formy, bo dla mnie wspaniale to on tak nie gra jak kiedyś, popełnia proste błędy. No, ale może się mylę, bo La Liga oglądam okazyjnie bo obijanie cieniasów mnie najnormalniej w świecie nudzi.
Odnośnie wzrostu, to akurat na tej pozycji nie ma ona strategicznego znaczenia. Nie każdy zawodnik przy wolnych musi walczyć o główki. Boczni obrońcy zazwyczaj asekurują słupek gdy zespół się broni, albo mają za zadanie rozbijać potencjalne kontry gdy drużyna jest w ataku. To też cholernie ważne zadania. Zresztą taki Evra jest kurduplem a broni fantastycznie. Ile on punktów naratował Man Utd na początku zeszłego sezonu