Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 85

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2010, 13:24

czeher pisze:Poza tym co po tych wzmocnieniach z BATE (jak odpadna bialorusini)? skoro juz nic z tego dobrego nie wyniknie dla dobra polkiej pilki, w pucharach grac nie beda. Zreszta BATE ma wieksze szanse na LM niz Lech w chwili obecnej
Bo zaczynam mieć przeczucie, że Lech będzie musiał ratować twarz po odpadnięciu z europejskich pucharów. :roll:
Nie będę ukrywał, że spodziewałem się, że w Poznaniu właściciele wykorzystają przeogromny boom na Lecha. Nie będą się bać wydawać kasy, a jeśli oni robią to samo co kiedyś ze Sestakiem, to po prostu nic się nie zmieniło.
Bardzo chętnie chcę się pozytywnie rozczarować i zobaczyć te transfery wzmacniające drużynę, ale przestałem w to mocno wierzyć, już kilka dni temu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lip 2010, 16:01

Lech pozyskał Joela Tshibambe i podobno Artiomsa Rudnjevsa :wink: Napiszę, że są to wzmocnienia podobnie jak Wichniarek, ale to tylko dlatego, że Kolejorz miał w kadrze napastników w osobach Mikołajczaka i Chrapka. Spodziewałem się innych, ciekawszych i być może lepszych zawodników. Choć poczekam z ostateczną oceną przez jakiś czas, może to właśnie oni okażą się strzałami w 10. Ważne, że są wreszcie transfery, lepiej późno niż wcale. Szkoda, że tak się pier... i mimo wszystko, że nie ma zaciągu z BATE. Ja będę czekał i liczył, że tego Szitowa czy Radzkowa uda się pozyskać. Obaj bardzo dobrze się prezentują, Skavysh i Nekhaychik to także jak na naszą Ekstraklasę zawodnicy świetni.
Patrząc na defensywę i pomoc to także jest tam nędza jeśli chodzi o rotację, w Polsce nie ma nikogo ciekawego, do wyciągnięcia.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 19 lip 2010, 11:42

Niema zbytnio z czego się cieszyć,iż w 3 rundzie Kolejorz trafił na Spartę Praga.Nie zapominajmy jednak moi drodzy,że Lech musi jeszcze za kilkanaście godzin na Bułgarskiej zagrać rewanż z Interem Baku i nie sądzę,aby ekipa Azerów oddała mecz bez walki.Gra Lecha niestety to jedno wielkie nieporozumienie i niema co narzekać,że upał się leje z nieba,choć od wczoraj po ulewach i silnym wietrze nieco się zrobiło chłodniej.Profesjonalny piłkarz na zachodzie gra nie marudzi jak nasi kopacze.(Ja nie marudzę,że 10-12 godzin dziennie w pracy w takim upale przygotowuję w hotelowej restauracji dania.)Lech niema kim straszyć w ataku.Wichniarek do mnie nie przemawia od samego początku mimo,że strzelił gola w Baku.Ten piłkarz mający w poznańskim sądzie okręgowym sprawę karną wraz z najbliższą rodziną o malwersacje finansowe to nie człowiek godny naśladowania dla młodych ludzi.Jego styl gry,sposób bycia i ekspresji na boisku to totalna kpina z kibica.Z Interem Baku nie będzie mógł jeszcze zagrać Joel Tshibamba sprawadzony z Arki Gdynia(co do Rudnevsa to rozmowy trwają i wkurza mnie to,że władzom poznańskiego klubu żal wyłożyć żądaną kwotę za tego piłkarza,który jak dla mnie jest o 3 klasy lepszy od Wichniarka-choć podobno najpóźniej jutro Łotysz ma zostać w końcu graczem Lecha).Mimo wszystko na Azerów skład Lecha jest optymalny.Gorzej już to będzie wyglądało na Czechów.Ekipa Sparty to solidna ekipa w składzie której gra naprawdę niezła mieszanka młodych i doświadczonych graczy.Wystarczy wspominieć że barw Sparty bronią tacy piłkarze jak Libor Sionko,Daniel Żitka,Tomas Repka czy też Marek Matejovsky.Wiślacy można już z całą stanowczością stwierdzić,że Litewski FC Szawle mają na talerzu,więc zapewne trafią na Azerski FK Karabach i mimo że ich gra też na Litwie była mierna to ekipa z Karabachu nie powinna być ciężka do przejścia.Z kolei Chorzowianie mimo remisu na Malcie powinni sobie poradzić w rewanżu z Valetta FC.No a potem prawdziwy test sprawdzający niebieskich w walce o fazę grupową LE-bo ekipa Austrii Wiedeń jest do pokonania co udowodnił nie tak dawno Lech.Także niemoże Ruch Chorzów czuć miękkich nóg przed ekipą z Wiednia.Najgorzej jak mogła trafiła ekipa Jagi którą czeka dwumecz z Arisem Saloniki,ale ekipa z Białegostoku po sparingach jakie ma już za sobą pokazuje naprawdę się świetnie.Chociażby wygrana z Leicester City(bardzo silną kadrowo ekipą z zaplecza Premiership) 4:1 ma swoją wymowę.Szacuneczek jednym słowem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 lip 2010, 13:17

VADER pisze:(co do Rudnevsa to rozmowy trwają
Rudnevs od dzisiaj zaczyna treningi z Lechem i jest o krok od podpisania kontraktu.

http://www.90minut.pl/news/129/news1291 ... echem.html

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 lip 2010, 11:11

Ponoc jutro ma zostac podana informacja, ze Sadlok i Sobiech oficjalnie zostana pilkarzami kolejorza :!: Rudnevs podobno tez ugadal sie w sprawie pensji - zawirowania netto/brutto. Tak czy owak nie sadzicie ze tego troszke za duzo do ataku, na ostatnia chwile... Dwojka graczy z Ruchu wg mnie jest wielce przereklamolwana, 1sezon a to co robili z nimi azerowie i maltanczycy to druga sprawa.

W ataku Wichniarek, Tshibamba, ew Sobiech, ew Rudenvs, Mikolajczak, Chrapek .. za duzo, w dodatku pilkarze ktorzy jutro zostana oficjalnie ogloszeni nie zagraja juz w el :!: po mojemu te poniedzialkowe transfery niepotrzebne

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 lip 2010, 11:23

czeher pisze:Ponoc jutro ma zostac podana informacja, ze Sadlok i Sobiech oficjalnie zostana pilkarzami kolejorza :!: Rudnevs podobno tez ugadal sie w sprawie pensji - zawirowania netto/brutto. Tak czy owak nie sadzicie ze tego troszke za duzo do ataku, na ostatnia chwile... Dwojka graczy z Ruchu wg mnie jest wielce przereklamolwana, 1sezon a to co robili z nimi azerowie i maltanczycy to druga sprawa.
Skąd masz takie informacje. Ja transferów z Ruchu bym się nie spodziewał, bo oni zażądali więcej za samego Sobiecha niż Partizan za Cleo. :? Ogólnie te transfery by mnie zadowoliły, choć jeśli zostaną przeprowadzone to tylko ze względu na to, że w Ruchu nie jest za ciekawie, że nagle by się zdecydowali ich sprzedać.
Rudnevs z tego co się orientuje chciał chyba najwyższy kontrakt w Lechu. :lol: Choć nie wiem ile dostaje Artur, w każdym razie Lech mu nagle nie podniesie uposażenia o 50 tys. euro, bo zawodnik sobie tak zażyczył, choć był dogadany na innych warunkach. Tak, że nie chce mi się wierzyć, że te transfery dojdą do skutku.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 lip 2010, 11:54

od kibica Ruchu, za ciekawie tam nie maja. Oni napewno odejda w tym oknie - tylko, ze Ruch narazie wyczekuje

Co do RUdnevsa to gdzies w necie sie natknalem ale juz sam nie wiem gdzie.... jednak jeden ruch wyklucza drugi, bo 3dobrych napsatnikow jeszcze rozumie ale 4 to juz tlok, bo mimo wsyztsko kazdy ma z nich jakams renome (wieksza czy mniejsza) i przychodzi aby grac.
Pewne jest tez, ze Ruch sprzeda ich w pakiecie - a raczej bardziej prawdopodobna jest sprzedaz takiego pakietu na krajowym podworku niz zza granica. mysle ze obecnie jedynie do lecha i polonii moga ich opchnac
Zobaczymy

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 25 lip 2010, 12:30

Mi się w ten duet jakoś wierzyć nie chce. Lech już na gwałt nie potrzebuje napastnika, a z pewnością nie takiego który będzie kosztował a i swoje będzie chciał. A Sobiech :?: Po co on :?: Na środku może grać przecież trio Manu-Bosacki-Wojtkowiak więc gdzie on tu :?: Co prawda a lewej jest dziura i mógłby tam grać ale Gancarczyk > Sadlok. A jak pisałem wyżej wątpię aby Lech płacił grube miliony za dwóch rezerwowych.

Jeśli d transferu dojdzie to po mojemu prędzej do Polonii ,która ma portfel i da zawodnikom większe możliwości ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 lip 2010, 12:35

majer13 pisze:Sobiech :?: Po co on :?: Na środku może grać przecież trio Manu-Bosacki-Wojtkowiak więc gdzie on tu :?:
Sadlok :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 sie 2010, 20:36

Minął rok i kilka dni od tego jak Zieliński ujrzał na oczy Zapotoke. Do dzisiaj nie wiem jak on przekonał ludzi w Lechu do tego gościa. Całe szczęście, że nie przekonał tych idiotów z władz do Sikimicia. Ja specjalnie nigdy nie szanowałem umiejętności trenerskich Zielińskiego, choć jego osiągnięcia być może mówią coś innego. Dzisiaj jak patrzę na Zapotoke i Wilka w środku to rzygać mi się chce. Bez Bandrowskiego Lechowi będzie ciężko nie tylko w rewanżu, ale i w przyszłości, te kaleki, które Lech ma w składzie nadają się tylko na niziny naszej ligi, na nic więcej.
Rozegranie nie istnieje, czy zagra Stilic czy Krivets to nie ma znaczenia, do momentu kiedy za ich plecami w pomocy będą Zapotoka, Injac, Djurdjevic czy Drygas to Lech może pomarzyć o grze w piłkę do przodu.
Tshibamba także będzie pasował do Stilicia, Krivetsa i Peszki, nadaję się tak samo jak Mikołajczak. 8) Brawo za transfery.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 sie 2010, 14:54

Tymczasem Rudnevs od jutra w Lechu. To już chyba ostatnie wzmocnienie linii ataku w tym okienku transferowym - gościa nigdy na oczy nie widziałem więc zobaczymy co z niego będzie. Jeśli chodzi o dalsze transfery to powołując się na słowa Pogorzelczyka do ekipy Kolejorza powinien dołączyć jeszcze jeden zawodnik, pytanie tylko kto bo nikt mi się na myśl nie nasuwa - szczególnie z ligi polskiej ....

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 sie 2010, 16:53

Wiara Lecha wygrała proces z członkiem zarządu KP Legia Jarosławem Ostrowskim!, który musi teraz wystosować przeprosiny na 3 stronie GW wielkości 1/3 strony. Nie przyznano 10000 zł na cele charytatywne o które wnosili (zasądzono 2.000 zł tytułem zadośćuczynienia).
Wyrok nie jest prawomocny.

AddAMeeK
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AddAMeeK » 05 sie 2010, 15:15

drobne potyczki LECH - SPARTA

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 06 sie 2010, 14:25

Dnipro Dniepropietrowsk :wink: Kibice na pewno staną wysokości zadania. Oby tym razem piłkarze też. Dnipro to zespół pokroju Sparty Praga. Groźny ale do ogrania.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sie 2010, 14:33

lider ligi ukraińskiej, 4-0-0 bramki 11-1
nie widze tego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”