Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post autor: VADER » 19 lip 2010, 11:42

Niema zbytnio z czego się cieszyć,iż w 3 rundzie Kolejorz trafił na Spartę Praga.Nie zapominajmy jednak moi drodzy,że Lech musi jeszcze za kilkanaście godzin na Bułgarskiej zagrać rewanż z Interem Baku i nie sądzę,aby ekipa Azerów oddała mecz bez walki.Gra Lecha niestety to jedno wielkie nieporozumienie i niema co narzekać,że upał się leje z nieba,choć od wczoraj po ulewach i silnym wietrze nieco się zrobiło chłodniej.Profesjonalny piłkarz na zachodzie gra nie marudzi jak nasi kopacze.(Ja nie marudzę,że 10-12 godzin dziennie w pracy w takim upale przygotowuję w hotelowej restauracji dania.)Lech niema kim straszyć w ataku.Wichniarek do mnie nie przemawia od samego początku mimo,że strzelił gola w Baku.Ten piłkarz mający w poznańskim sądzie okręgowym sprawę karną wraz z najbliższą rodziną o malwersacje finansowe to nie człowiek godny naśladowania dla młodych ludzi.Jego styl gry,sposób bycia i ekspresji na boisku to totalna kpina z kibica.Z Interem Baku nie będzie mógł jeszcze zagrać Joel Tshibamba sprawadzony z Arki Gdynia(co do Rudnevsa to rozmowy trwają i wkurza mnie to,że władzom poznańskiego klubu żal wyłożyć żądaną kwotę za tego piłkarza,który jak dla mnie jest o 3 klasy lepszy od Wichniarka-choć podobno najpóźniej jutro Łotysz ma zostać w końcu graczem Lecha).Mimo wszystko na Azerów skład Lecha jest optymalny.Gorzej już to będzie wyglądało na Czechów.Ekipa Sparty to solidna ekipa w składzie której gra naprawdę niezła mieszanka młodych i doświadczonych graczy.Wystarczy wspominieć że barw Sparty bronią tacy piłkarze jak Libor Sionko,Daniel Żitka,Tomas Repka czy też Marek Matejovsky.Wiślacy można już z całą stanowczością stwierdzić,że Litewski FC Szawle mają na talerzu,więc zapewne trafią na Azerski FK Karabach i mimo że ich gra też na Litwie była mierna to ekipa z Karabachu nie powinna być ciężka do przejścia.Z kolei Chorzowianie mimo remisu na Malcie powinni sobie poradzić w rewanżu z Valetta FC.No a potem prawdziwy test sprawdzający niebieskich w walce o fazę grupową LE-bo ekipa Austrii Wiedeń jest do pokonania co udowodnił nie tak dawno Lech.Także niemoże Ruch Chorzów czuć miękkich nóg przed ekipą z Wiednia.Najgorzej jak mogła trafiła ekipa Jagi którą czeka dwumecz z Arisem Saloniki,ale ekipa z Białegostoku po sparingach jakie ma już za sobą pokazuje naprawdę się świetnie.Chociażby wygrana z Leicester City(bardzo silną kadrowo ekipą z zaplecza Premiership) 4:1 ma swoją wymowę.Szacuneczek jednym słowem.

Wróć do „Polska”