Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 260

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 lip 2010, 22:06

I zgodnie z planem Wisła wygrała 2:0 po golach Brożków. Ogólnie jednak nie zachwyciła i starała się wygrać chyba najmniejszym nakładem sił. Choć wynik mógłby być wyższy, gdyby Paweł Brożek tak nie marnował sytuacji, które miał. Swoje szanse mieli też przecież Małecki i Żurawski. Mimo wszystko Litwini zawiesili poprzeczkę bardzo nisko, ale żeby myśleć o dobrych wynikach w dalszych fazach, to Wisła musi poprawić skuteczność, bo później już tylu szans bramkowych nie będzie.

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 15 lip 2010, 22:13

Racja, racja. Wisła zagrała przeciętne spotkanie a rywal był.. no, sami wiecie jaki. Brożek = fatalna skuteczność. Ale na szczęście wiślacy wygrali i jak nie zawalą rewanżu to zobaczymy ich w kolejnej fazie.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 15 lip 2010, 22:51

Druga ofiara śmiertelna wypadku który zdarzył się nad ranem...
:? :(

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 lip 2010, 22:55

A z tym trzecim coś nowego wiadomo? Czytałem wcześniej, że był w śpiączce.

jabol997
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jabol997 » 16 lip 2010, 8:43

yx666 pisze:Racja, racja. Wisła zagrała przeciętne spotkanie a rywal był.. no, sami wiecie jaki. Brożek = fatalna skuteczność. Ale na szczęście wiślacy wygrali i jak nie zawalą rewanżu to zobaczymy ich w kolejnej fazie.
Fakt faktem rywal nie był z górnej półki a Wisła na tle tego rywala zaprezentowała się przeciętnie, miejmy nadzieję że to dopiero początek

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 16 lip 2010, 10:05

Racja, racja. Wisła zagrała przeciętne spotkanie a rywal był.. no, sami wiecie jaki. Brożek = fatalna skuteczność. Ale na szczęście wiślacy wygrali i jak nie zawalą rewanżu to zobaczymy ich w kolejnej fazie.
No nie wyobrażam sobie by u siebie Wisła mogła rewanż zawalić. Myślę że jak skuteczność będzie lepsza (a musi bo z lepszymi przeciwnikami to tych sytuacji tyle nie będzie) to wiślacy mogą pokusić się o zwycięstwo 5:0 lub nawet i wyżej. Oczywiście to bardzo optymistyczny wariant.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lip 2010, 23:21

Z innej beczki. Jak patrzę na tych super zawodników jak Małecki, Boguski itp. to dochodzę do wniosku, że o koronę króla strzelców będzie walczył Żurawski z Wichniarkiem. Dawno tu nie pisałem, ale dalej nie mogę wyjść w szoku, że nasza najbardziej stabilna formacja od wielu lat przestała nagle istnieć. Myślałem, że Głowacki z Sobolem będą grac w tej lidze do śmierci w barwach Wisły, a Głowacki dopiero mając pod pięćdziesiątkę przestanie mieścić się w trójce najlepszych stoperów... a tutaj ni ma :lol:. Dobrze, że chociaż Maciek wrócił. Przynajmniej jest stała liczba znajomych twarzy, które da się lubić. Szkoda, że nie dało się mu sprowadzić dla towarzystwa Kosy, bo byłby załatwiony problem z prawym skrzydłem lub lewym, na następne 3 lata.
Ale nic straconego. Może Kosa przyjdzie za rok. Wtedy Maćka i Kosę przytrzymać, żeby nie uciekli na emeryturę, za 3 lata wróci Głowa, zakupić respiratory i za 9 lat od teraz, kiedy już wróci Błaszczykowski, Wisła zagra coś porządnie. Kto wie, może nawet faza grupowa Ligi Europejskiej :).

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 17 lip 2010, 0:09

A dlaczego Cleber mialby konczyc kariere w grudniu? Nie moglby dograc do konca sezonu?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 lip 2010, 0:19

Jest starszy, na sparingach widziałem, że zaczyna popełniać błędy, więc pewnie nie chce się rozmieniać na drobne. Patrząc na Sobola to dobre podejście, bo on oszczędził sobie wstydu na Euro 2008. Plus może dojść strach przed kontuzjami (ostatnie pół roku to rehabilitacja) i chciałby już się zająć czymś innym. Mówił, że chce skautować dla Wisły, ma dla niej upatrzonych graczy, a nie da się robić obu rzeczy na raz - grać i obserwować w Brazylii zawodników. Teraz jeszcze będzie łatał dziury w obronie, a Wisła dostała jasny sygnał, że ma pół roku na znalezienie obrońcy.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 17 lip 2010, 14:00

piwus pisze:Z innej beczki. Jak patrzę na tych super zawodników jak Małecki, Boguski itp. to dochodzę do wniosku, że o koronę króla strzelców będzie walczył Żurawski z Wichniarkiem. Dawno tu nie pisałem, ale dalej nie mogę wyjść w szoku, że nasza najbardziej stabilna formacja od wielu lat przestała nagle istnieć. Myślałem, że Głowacki z Sobolem będą grac w tej lidze do śmierci w barwach Wisły, a Głowacki dopiero mając pod pięćdziesiątkę przestanie mieścić się w trójce najlepszych stoperów... a tutaj ni ma :lol:. Dobrze, że chociaż Maciek wrócił. Przynajmniej jest stała liczba znajomych twarzy, które da się lubić. Szkoda, że nie dało się mu sprowadzić dla towarzystwa Kosy, bo byłby załatwiony problem z prawym skrzydłem lub lewym, na następne 3 lata.
Ale nic straconego. Może Kosa przyjdzie za rok. Wtedy Maćka i Kosę przytrzymać, żeby nie uciekli na emeryturę, za 3 lata wróci Głowa, zakupić respiratory i za 9 lat od teraz, kiedy już wróci Błaszczykowski, Wisła zagra coś porządnie. Kto wie, może nawet faza grupowa Ligi Europejskiej :).
I Franek do tego !!! :beer:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 lip 2010, 10:28

W dwumeczu z Szawle mamy 7:0 :D Niby nieźle, ale nie popadałbym w hurraoptymizm, ponieważ Litwini byli bardzo słabi niczym ich bramkarz, który dał się oszukać upadkiem Boguskiego :lol: (bramka nr 5). Następny mecz z Azerami oczekuję przynajmniej remisu na wyjeździe i zwycięstwa conajmniej dwubramkowego u siebie, generalnie wydaje mi się, że awans do następnej rundy jest jak najbardziej w zasięgu ręki. Teraz trochę o transferach, bo o tym głośno ostatnio :D Udało się zakontraktować Paljicia (skrzydłowy), Riosa (napastnik), Wilka (defensywny pomocnik już tytułowany następcą Sobolewskiego) i podobno Cheveza (środkowy obrońca - jego menedżer potwierdził transfer: "Wszystko jest dogadane, brakuje już tylko podpisu pod kontraktem"). Wcześniej zakontraktowaliśmy Żurawia (póki co transfer oceniam bardzo dobrze), Czikosza (również dobry transfer), Jovanicia (chyba mamy wreszcie dobrego bramkarza :)) i Bunozę (jego w akcji jeszcze nie widziałem, więc nie podejmę się oceny). Także póki co transfery jak najbardziej na plus. Dziś w meczu z KSZO ma zagrać aż 4 testowanych zawodników, a dokładniej trzech obrońców i jeden napastnik (Esposito, Mendy [CV tego najlepiej się prezentuje - grał m.in. w młodzieżówce Francji] i Elsner - obrońcy oraz napastnik Tiboni). Mile widziany jeszcze jakiś boczny obrońca, bo jak było widać wczoraj Czikosz jest znacznie lepszym bocznym obrońcą od Diaza, a Singlar ponoć pod formą. Podobno Małeckim zainteresowane są jakieś tureckie kluby jeśli to prawda to śmiało go można sprzedać, ponieważ skrzydła i tak mamy najmocniejsze w lidze już (Małecki, Kirm, Paljić, Łobodziński, Piotr Brożek i Boguski, który również może grać na tej pozycji). Także sprzedaż chimerycznego Małego nie powinien być złym ruchem. Cieszy mnie to najbardziej, że kasa za Marcelo (3,5 mln) oraz Głowę (1,5 mln) została właściwie rozdysponowana :) Wydaje mi się, że mistrzostwo 2011 oraz LM 2011 są jak najbardziej realne.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 lip 2010, 10:43

Boguski koncertowo zmylił bramkarza tym upadkiem :lol: Ale ogólnie to dawno nie widziałem, żeby ktoś miał takie problemy z dośrodkowaniami jak Kosov. A transfery Wisła robi rzeczywiście ciekawe, aczkolwiek trudno mi ocenić, bo oczywiście nie widziałem w akcji tych obcokrajowców (oprócz Cikosa, który prezentował się przyzwoicie w meczach z Szawle) więc ciekawi mnie jak wkomponują się w zespół.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 lip 2010, 10:56

emdżej pisze:Boguski koncertowo zmylił bramkarza tym upadkiem :lol: Ale ogólnie to dawno nie widziałem, żeby ktoś miał takie problemy z dośrodkowaniami jak Kosov. A transfery Wisła robi rzeczywiście ciekawe, aczkolwiek trudno mi ocenić, bo oczywiście nie widziałem w akcji tych obcokrajowców (oprócz Cikosa, który prezentował się przyzwoicie w meczach z Szawle) więc ciekawi mnie jak wkomponują się w zespół.
Jak widziałeś Czikosza to widziałeś też Jovanicia, bo bronił w dwumeczu i wczoraj targnął ładnie jedną piłkę zmierzającą w okienko ;)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 lip 2010, 12:33

Nie wspomniałem o ważnej jeszcze jednej rzeczy. Kilka dni temu dyrektor sportowy/wykonawczy Wisły Jakub Jarosz zapewniał, że nie ma tematu Cezarego Wilka, że gra on w Koronie i Wisła nie jest nim zainteresowana co okazało się kompletną bzdurą, bo Wisła już wtedy negocjowała z nim. Rozumiem, że praca dyrektora czasem na tym polega, by skłamać, ale na przyszłość będę jego każde słowo traktował lekceważąco. Po prostu nie znoszę kłamania w żywe oczy. Mógł przecież powiedzieć coś w stylu "nie zaprzeczam, nie potwierdzam" i nikt by się go nie czepiał. Jeszcze tekst z weszlo.com
weszlo pisze:Korona Kielce poprzez oficjalną stronę potwierdziła, że Cezary Wilk przechodzi do Wisły Kraków. Tym samym znamy już najśmieszniejszego dyrektora tego lata. To Jakub Jarosz, który trzy dni temu pytany o tego zawodnika odpowiadał: - Nic nie wiem... To się, [k****], dowiedz, chcieliśmy wtedy napisać, ale uznaliśmy, że zaczekamy, aż sprawa posunie się dalej. Jarosz dodawał też: - To jest zawodnik Korony. Nie mogę powiedzieć nic, bo nie ma tematu... Zawsze dziwimy się ludziom, że potrafią tak bezwstydnie stanąć przed dziennikarzami i po prostu robić z siebie głupków. Niesamowite!

Są dwa możliwe rozwiązania, dlaczego Jarosz powiedział to, co powiedział:

a) jest kłamcą
b) rzeczywiście nic nie wie i nikt mu w klubie niczego nie mówi

Jeśli prawidłowa jest odpowiedź "a", to ręce opadają. Wypadałoby, by dziennikarze każdy wywiad z Jaroszem zaczynali od słów "ale tym razem to pan nie będzie łgał?". Wprawdzie rekordzistą jest Jacek Bednarz, który w telewizji o 22. wyśmiewał plotki, że ma pracować w Wiśle, a następnego dnia o 9. rano zameldował się na Reymonta, ale jak widać Jarosz idzie w jego ślady (pamiętajmy też o Trzeciaku, który mówił, że Fabiański jest w Słubicach, kiedy chłopak poleciał do Londynu).

Nie wykluczalibyśmy też odpowiedzi "b" (gdyby to od nas zależało, też byśmy Jaroszowi niczego nie mówili). Ale w takim razie pytany przez dziennikarzy o Wilka powinien odpowiedzieć: - Przepraszam, ja tu o niczym nie decyduję, niczego nie wiem, zapytajcie kogoś bardziej kompetentnego, ja teraz idę się podać do dymisji... Ale nie - on stanął i oświadczył: - Nie ma tematu! Z pełnym przekonaniem: - Bzdura!

Mamy awersję do ludzi, którym z taką łatwością przychodzi kłamanie. Nie chcesz powiedzieć? Nie mów. Powiedz, że nie masz czasu, że musisz iść do kibla, że śpieszysz się na spotkanie, albo po prostu, że nigdy nie komentujesz spekulacji mediów. Jest sto różnych możliwości. Ale - do jasnej cholery - nie szmać się poprzez publiczne kłamanie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lip 2010, 13:15

Tekst z weszło żenujący jak zawsze. Jarosz zachował się tak, jak zachowują się wszyscy na jego posadzie, nie sposób mu się dziwić orientując się w piłce choć odrobinę. Widać, że poziom strony jest stały i jeszcze niższy od tego, który reprezentują polskie ekipy w europejskich pucharach.
Całe szczęście w Wiśle są bardziej profesjonalni od tych dziennikarzyn bez wykształcenia. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”