Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Aker » 23 lip 2010, 10:28

W dwumeczu z Szawle mamy 7:0 :D Niby nieźle, ale nie popadałbym w hurraoptymizm, ponieważ Litwini byli bardzo słabi niczym ich bramkarz, który dał się oszukać upadkiem Boguskiego :lol: (bramka nr 5). Następny mecz z Azerami oczekuję przynajmniej remisu na wyjeździe i zwycięstwa conajmniej dwubramkowego u siebie, generalnie wydaje mi się, że awans do następnej rundy jest jak najbardziej w zasięgu ręki. Teraz trochę o transferach, bo o tym głośno ostatnio :D Udało się zakontraktować Paljicia (skrzydłowy), Riosa (napastnik), Wilka (defensywny pomocnik już tytułowany następcą Sobolewskiego) i podobno Cheveza (środkowy obrońca - jego menedżer potwierdził transfer: "Wszystko jest dogadane, brakuje już tylko podpisu pod kontraktem"). Wcześniej zakontraktowaliśmy Żurawia (póki co transfer oceniam bardzo dobrze), Czikosza (również dobry transfer), Jovanicia (chyba mamy wreszcie dobrego bramkarza :)) i Bunozę (jego w akcji jeszcze nie widziałem, więc nie podejmę się oceny). Także póki co transfery jak najbardziej na plus. Dziś w meczu z KSZO ma zagrać aż 4 testowanych zawodników, a dokładniej trzech obrońców i jeden napastnik (Esposito, Mendy [CV tego najlepiej się prezentuje - grał m.in. w młodzieżówce Francji] i Elsner - obrońcy oraz napastnik Tiboni). Mile widziany jeszcze jakiś boczny obrońca, bo jak było widać wczoraj Czikosz jest znacznie lepszym bocznym obrońcą od Diaza, a Singlar ponoć pod formą. Podobno Małeckim zainteresowane są jakieś tureckie kluby jeśli to prawda to śmiało go można sprzedać, ponieważ skrzydła i tak mamy najmocniejsze w lidze już (Małecki, Kirm, Paljić, Łobodziński, Piotr Brożek i Boguski, który również może grać na tej pozycji). Także sprzedaż chimerycznego Małego nie powinien być złym ruchem. Cieszy mnie to najbardziej, że kasa za Marcelo (3,5 mln) oraz Głowę (1,5 mln) została właściwie rozdysponowana :) Wydaje mi się, że mistrzostwo 2011 oraz LM 2011 są jak najbardziej realne.

Wróć do „Polska”