Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 261

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lip 2010, 13:34

Wilmore pisze:Jarosz zachował się tak, jak zachowują się wszyscy na jego posadzie, nie sposób mu się dziwić orientując się w piłce choć odrobinę
Dokladnie.. przeciez wiadomo, ze im sie nie ufa - oni maja swoja gre i taktyke, rownie wazna jak ta na boisku. Co powtarzam po raz n-ty. Czynia tak wszscy, a jak weszlo takie prawdomownie to niech sie podpisza pod tymi wypocinami oficjalnie, chociaz i tak wiadomo mniej wiecej kto i jak z jakiej frakcji

Ale widac wyrocznia weszlo cos napisze i zaraz wszyscy w ciemno rozpisuja sie w podobnym tonie...

PS. A ten niby wpis/zart z stanikiem pilkarza L ... moze ja nie mam pocuzcia humoru - co to [k****] ma byc

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lip 2010, 13:42

PS. A ten niby wpis/zart z stanikiem pilkarza L ... moze ja nie mam pocuzcia humoru - co to [k****] ma byc
"Pierdolony poziom dna"... przepraszam, weszlo.com :wink:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 23 lip 2010, 13:54

Oj tam zdarzają im sie wpadki ale i tak są najlepsi. Jedyni, którzy znają to wszystko od kuchni, nie boją sie o tym pisać i nie cackają sie z tym naszym kurwidołkiem. z tym Jaroszem to przecież rzecz nie w tym, żeby mowić "nic nie wiem" tylko żeby powiedzieć "nie będe komentował plotek, spekulacji" Zwyczajnie skłamał. Chłopaki mają świetny styl pisania, potrafią rozsmieszyć i czasem przyznać sie do błędu.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 lip 2010, 14:11

Piotr pisze:Oj tam zdarzają im sie wpadki ale i tak są najlepsi. Jedyni, którzy znają to wszystko od kuchni, nie boją sie o tym pisać i nie cackają sie z tym naszym kurwidołkiem. z tym Jaroszem to przecież rzecz nie w tym, żeby mowić "nic nie wiem" tylko żeby powiedzieć "nie będe komentował plotek, spekulacji" Zwyczajnie skłamał. Chłopaki mają świetny styl pisania, potrafią rozsmieszyć i czasem przyznać sie do błędu.
podpisuję się pod tym postem.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 23 lip 2010, 15:14

Piotr pisze:Chłopaki mają świetny styl pisania, potrafią rozsmieszyć i czasem przyznać sie do błędu.
Wnioskuje, że to nie jest ironia. Skoro weszło, ma świetny styl pisania to jaki styl pisania miał świętej pamięci Andrzej Karbownik, czy wychodząc poza świat sportu Dostojewski czy mniej ambitni, a świetni Ludlum czy Rowling. Jak się używa jakiś słów to trzeba je rozumieć, nie można gówna określać marcepanem. To jest semantyka.

Osobiście odwiedzam weszlo, głównie po inny punkt widzenia. Podoba mi się ich wojna z Przeglądem Sportowym. Nie podobają mi się niektóre żarty - ktoś ma pulsometr, a Oni jak napaleni gimnazjaliści że to stanik. Jednak trzeba uczciwie przyznać, że lekkiego pióra to oni nie mają. To są raczej spisane wypowiedzi o poziomie tych z przysłowiowej budki z piwem. Nic ponad to. Oddzielić trzeba formę od treści. Bo o ile treść jest czasami interesująca, to forma już często niestrawna.

Żeby ten post nie pozostał tylko opinią na temat "dziennikarstwa", to coś jeszcze o Wiśle.

Osobiście nie wierzę w Kasperczaka i tutaj widzę ewentualną słabość. Podoba mi się, że ściągają zawodników. Czy się sprawdzą zobaczymy, na pewno już samo zaangażowanie w wzmacnianie, jest lepsze niż nic nie robienie. Zastanawiam się kto decyduje o transferach. Kiedyś spotkałem się z opinią, że Kasperczak, kiedy przyszedł do Wisły po raz pierwszy, przyszedł na gotowe. Jak twierdził mój znajomy wszystkich najważniejszych zawodników sprowadził Smuda, bodaj. Nie chciało mi się wtedy tego sprawdzać, teraz po latach tym bardziej. Oby zawodnicy wypalili, może coś się ruszy faktycznie i w europejskich pucharach zdobędziemy kilka punktów.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 lip 2010, 15:38

bellus pisze:Nie podobają mi się niektóre żarty - ktoś ma pulsometr, a Oni jak napaleni gimnazjaliści że to stanik.
Gwarantuję Ci, że większość ludzi interesująca się piłką nie wie co to jest pulsometr i taki żart na pewno wielu osobom się podobał, kwestia gustu. Śmieszne jest tylko to, żeby zarzucać weszło, że oni naprawdę myślą, że to stanik. Zdjęcie (a raczej ujęcie) tak czy inaczej dobre :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lip 2010, 16:03

Aker pisze:Gwarantuję Ci, że większość ludzi interesująca się piłką nie wie co to jest pulsometr i taki żart na pewno wielu osobom się podobał
jezeli nie wiedza co to jest sport-tester vel pulsometr to raczej nie zrozumia pkt widzenia weszlo... co taki biedak, ktory nie wie sobie pomysli - ze faktycznie pilkarz pozyczyl sobie koronkowy stanik od zonki?
Aker pisze:Śmieszne jest tylko to, żeby zarzucać weszło, że oni naprawdę myślą, że to stanik
ktos im tutaj to zarzucil?
Aker pisze:Zdjęcie (a raczej ujęcie) tak czy inaczej dobre :)
nie wiem co w tym dobrego... jak ktos zyje sportem, mial z nim doczynienia to taki widok nie jest mu obcy,

W samym weszlo sa tylko dobre suche fakty,

ich pkt widzenia, poglady, zarciki to wielki krowi placek

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 23 lip 2010, 16:05

Ok. Przesadziłem z tym świetnym stylem, choć nie miałem intencji porównywać ich do Dostojewskiego czy innego Gogola. Powiem szczerze, że nie lubie w komentarzach, relacjach sportowych tzw "rzeżbienia w słowie" i często szukam po prostu szybkiego komentarza, zabawnego którego głownym przesłaniem nie będzie "Kotorowski jest bohaterem całej Polski"(dzisiejszy PS), ale brutalna prawda "kompromitacja z happy endem" Nie wiem, pasuje mi ten styl spod budki z piwem, czy jakbym gadał ze swoim fryzjerem. Ale często mają naprawde celne texty(ten ostatni "za biedni czy już za bogaci na futbol" totalnie pokrywa sie z moimi obserwacjami), riposty, z pewnością lepsze od wczorajszego 'stanika' a czy mają lekkie pióro? Zależy jak na to spojrzeć, lecz jeśli przynajmniej w moim przypadku(ale też całej masy ludzi ktorzy te stronke odwiedzają) lubie zacząć dzionek od ich komentarza, a texty te czyta mi sie z przyjemnością, to chyba specjalnie ciężkie ono nie jest. W temacie piłki nożnej i pisaniu o niej trzeba po prostu pewne rzeczy przekazywać prościej. Weżmy takiego Pilcha, powszechnie gość uznawany za jednego z lepszych(choć IMO jest przecietny i nudny jak cholera), ale jego felietonów o futbolu w magazynie "Futbol" zwyczajnie nie dało sie czytać. Kompletne przynudzanie, rzeżbienie w słowie i pozowanie na wielkiego literata. Piłka to prosty sport i chyba prosty język jest tu najbardziej odpowiedni(nie mylić z prostackim) o czym wie każdy kto słucha komentarza Macieja Iwańskiego(nie dość, że krzyczy gdy tylko piłka znajdzie sie 20 metrow od bramki, to jeszcze non stop jakies staropolskie powiedzonka, porownania itd itd.)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 lip 2010, 16:40

czeher pisze:jezeli nie wiedza co to jest sport-tester vel pulsometr to raczej nie zrozumia pkt widzenia weszlo...
Niby dlaczego ja nie miałem styczności z pulsometrami i załapałem punkt widzenia.
czeher pisze:co taki biedak, ktory nie wie sobie pomysli - ze faktycznie pilkarz pozyczyl sobie koronkowy stanik od zonki?
Każdy średnio bystry kibic załapie, że to nie może być stanik.
Aker pisze:Śmieszne jest tylko to, żeby zarzucać weszło, że oni naprawdę myślą, że to stanik
czeher pisze:ktos im tutaj to zarzucil?
Tutaj nie ale w komentarzach pod artykułem tak.
Aker pisze:Zdjęcie (a raczej ujęcie) tak czy inaczej dobre :)
czeher pisze:nie wiem co w tym dobrego... jak ktos zyje sportem, mial z nim doczynienia to taki widok nie jest mu obcy
z tym się może i zgodzę, ja nie miałem do czynienia z pulsometrami W CZASIE MECZU i mi się ta fotka podobała :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 24 lip 2010, 14:06

no zawodnicy którzy wczoraj byli testowani już spakowali walizki, został tylko Elsner obrońca ze Słowenii, który ma być jeszcze testowany przez tydzień. Ponadto do Polski już Chavez leci by podpisać kontrakt z Wisłą :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 lip 2010, 13:52

Fotki z prezentacji Riosa (21 lat) i Wilka (24 lata):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 29 lip 2010, 16:09

Chavez już w Krakowie. :)
I to nie ostatni transfer Wisły. Jest dobrze. ;)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 30 lip 2010, 10:14

W meczu z Azerami zawiedli wszyscy, nie mam jedynie pretensji do Czikosza, chłopak się starał i zagrał poprawne spotkanie. Jovanić robił co mógł, niestety nie udało się zachować czystego konta, a bramką obciążył bym głównie Piotra Brożka (nie ma co zajebisty odbiór piłki [']). Wydaje mi się, że trzymanie go na obronie to po prostu marnowanie tego chłopaka. Reszta słabo, ale nawet bardzo słabo. Gdy był karny dla Wisly wywalczony przez Małeckiego nie cieszyłem się specjalnie, wiedziałem, że karny to loteria i gol może nie wpaść, zachowywałem spokój. Jednak jak zobaczyłem, że Żuraw będzie go uderzał to uwierzyłem, że będzie remis, bo niby Maciej to taki doświadczony zawodnik, od lat egzekwujący karne. Niestety wykonał go w fatalnym stylu (na siłę w sam środek, jakby nie mógł uderzyć podcinką jak już się na ten środek uparł), a sam karny był podsumowaniem gry Wisły. Obraz nędzy i rozpaczy. Pod koniec meczu Sobolewski biegał po prawej obronie, a Czikosz zszedł do środka (taki wariant grała Wisła gdy Azerowie mieli piłkę). Na awans daje obiektywnie Wiśle jakieś 20%, bo mimo wszystko Lech potrafił wygrać w Azerbejdżanie. Liczę, że Cleber się wykuruje, bo na ten moment mamy dwóch środkowych obrońców: Kowalskiego i Clebera, także jak go zabraknie może nie być za ciekawie. Jeszcze warto odnotować 'świetny' debiut Bunozy [']

Dymitry
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dymitry » 31 lip 2010, 16:23

Są szanse, że ekipę Białej Gwiazdy zasilą jeszcze Kamil Kopunek, Jan Kozak...
Mam nadzieję, że Kamil Kopunek zasili skład bo nawet całkiem dobrze sobie kopie...Jan Kozak to taki jakiś ogórek, ale mogę się mylić ;p

Awatar użytkownika
Footy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Footy » 31 lip 2010, 17:56

Dymitry pisze:Jan Kozak to taki jakiś ogórek
Jan Kozak to słowacki piłkarz, grają w FC Timisoara. Jest to 30-letni ofensywny pomocnik, który był w kadrze Słowacji na mundial w RPA.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”