FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1168

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2010, 12:08

Jarzinho pisze:Inna sprawa, że może on kosztować więcej niż Bruno ma zapisane w klauzuli- 15 czy 16 mln. euro. To raczej nie w stylu nowych władz płacić takie kwoty za takich zawodników.
Raczej nie zapłacimy klauzuli za Bruno a przynajmniej taką mam nadzieję. To by było trochę dziwne biorąc pod uwagę styl nowego zarządu.
Jarzinho pisze:W przyszłym tygodniu Rafa ma się pożegnać z kibicami i Barceloną, szkoda, że odchodzi, bo żadnych pozytywów z tego odejścia nie dostrzegam.
Zarabia 5 mln euro rocznie. Jako czwarty w kolejce do gry środkowy obrońca.
Jarzinho pisze:Na środku obrony pozostają w tym momencie tylko Milito-Pique-Puyol. To trochę mało dojdzie do tego zapewne Fontas, Bartra w U-19 gra na środku, choć w pierwszym składzie zadebiutował na prawej stronie, dalej może Muniesa.
Wymieniasz Muniesę pomijając Abidala? Bardzo ciekawe.

Nie śledzisz też chyba doniesień z klubu. Pep dawno już powiedział, że nie widzi w swojej wizji składu żadnego z dotychczas wypożyczonych zawodników. Henrique jeżeli pozostanie to pogra tyle co Czygra albo mniej choć może uda się go gdzieś opchnąć, aby przynajmniej zejść z pensji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 lip 2010, 12:45

Mentor pisze: Nie śledzisz też chyba doniesień z klubu. Pep dawno już powiedział, że nie widzi w swojej wizji składu żadnego z dotychczas wypożyczonych zawodników. Henrique jeżeli pozostanie to pogra tyle co Czygra albo mniej choć może uda się go gdzieś opchnąć, aby przynajmniej zejść z pensji.
To już było wiadomo kiedy zostawali wypożyczeni. Tylko trzeba im znaleźć nowych pracodawców, skoro minęło ponad 3 tygodnie, a oni dalej siedzą w Barcelonie. Sensu wypożyczeń nie widzę, więc jeśli nie można ich sprzedać to niech zostaną, może się przydadzą, na CdR. Henrique chyba tak wielkich pieniędzy nie pobiera.
Mentor pisze:Wymieniasz Muniesę pomijając Abidala? Bardzo ciekawe.
Bo to lewy obrońca, a jego występy na MŚ pokazały, że może i grać może na środku, ale nie z pożytkiem dla swojej drużyny. Pep być może i go tam będzie wystawiał, ale ja wolałbym, żeby grał tylko i wyłącznie na lewej stronie defensywy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2010, 13:11

Jarzinho pisze:Tylko trzeba im znaleźć nowych pracodawców, skoro minęło ponad 3 tygodnie, a oni dalej siedzą w Barcelonie.
Siedzą w Barcelonie? Jeżeli masz na myśli to, że formalnie są piłkarzami Barcelony to prawda, ale na treningi nie uczęszczają :]
W ósmym już treningu pre-sezonu uczestniczyło 10 piłkarzy pierwszego składu: Pinto, Maxwell, Milito, Adriano, Víctor Sánchez, Keita, Hleb, Bojan, Ibrahimović i Jeffren oraz 17 z drużyn młodzieżowych: Oier, Miño, Masip, Dalmau, Sergi Gómez, Armando, Muniesa, Riverola, Ilie, Sergi Roberto, Tello, Benja, Jonathan Soriano, Nolito, Cuenca, Jonathan dos Santos y Edu Oriol.

Andreu Fontàs i Víctor Vázquez spędzili dzisiejszy trening na siłowni. Obaj dochodzą do siebie po doznanych kontuzjach.
Hleb jest bo się uwziął :lol: Caceres ma chyba wrócić z resztą 'mundialowiczów' bo w końcu grał dłużej niż chociażby Messi :lol: :P Henrique natomiast z tego co wiem strzelił focha i siedzi w Brazylii :] Tak więc nawet jeżeli nie uda się opchnąć wszystkich do tej pory wypożyczonych to i tak Henrique ma najmniejsze szanse na grę. Możesz już go skreślić.

Ja też nie jestem zwolennikiem Abidala na środku, ale przypominam, że byłby on dopiero czwartą opcją. Myślę, że nie będzie grał gorzej niż Rafa czy Dmytro.

Pique, Puyol, Milito, Abidal, Fontas - pewnie tak będą wyglądały nasze opcje na środek obrony. Kolejność nieprzypadkowa.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 lip 2010, 13:47

Sprzedać niepotrzebnych pilkarzy, zamiast wysylac ich na wypozyczenia. Podobnie jak Jarzinho nie rozumiem wiekszosci wypozyczen. Trzeba sprzedawac, poki sa jeszcze cos warci i ktos ich chce.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2010, 13:58

Przecież wiadomo, że te wypożyczenia są beznadziejne i trzeba się tych piłkarzy pozbyć, ale to nie takie proste niestety. Weźmy przykład takiego Hleba - powiedział, że nigdzie nie odejdzie i koniec ['] Tak więc nawet jeżeli znajdziemy klub dla niego to pewnie i tak będzie wolał posiedzieć na ławce sprawdzając tylko stan konta i udając, że ciężko trenuje walcząc o miejsce w składzie :ok:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 25 lip 2010, 22:03

fieldy pisze::haha: dlaczego zwierzęta ? :glass:

obrabowali kogoś, zabili, zniszczyli stadion ? :roll:
przeciez sami sie tak dumnie nazywali: animals.
kibicowac druzynom angielskim fajnie ale wypadaloby conieco chociaz wiedziec o historii ich subkukltury stadionowej.

ps. czygrynski juz strzela hahaha, kumpel podeslal mi linka do meczu szachtara i padlem, gol w 87 minucie dajacy 3pkt. za rok niedzwiedz wraca do barcy (za 40mln).

można by coś wiedzieć, jakby się kibicowało kibicom, a mnie to akurat mało interesuje, ja kibicuję drużynie // fieldy

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 lip 2010, 21:14

Cześć i czołem, pytanie mam do braci katalońskiej :lol:

Dużo można znaleźć na forach Barcelony i blogach i tak dalej tekstów, że Thiago/Dos Santos mogą wystrzelić i Fabregas za rok nie będzie potrzebny. Na ile prawdopodobne są takie przepowiednie? Czy jeśli gracze ci staną się świetnymi graczami to czy rzeczywiście wypełnią pozycję, na którą chcecie Fabregasa czy można te teorie raczej o kant dupy potłuc? :P

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 26 lip 2010, 21:44

A wiedziałeś dwa lata temu kto to taki Sergio Busquets albo Pedro Rodriguez?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 lip 2010, 21:46

Chodzi mi bardziej o to, czy realistyczne są oczekiwania, że będą oni na tyle dobrzy, żeby Barcelona zrezygnowała z transferu Fabregas czy innego dobrego rozgrywającego.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 27 lip 2010, 0:35

Magnum pisze:Cześć i czołem, pytanie mam do braci katalońskiej :lol:

Dużo można znaleźć na forach Barcelony i blogach i tak dalej tekstów, że Thiago/Dos Santos mogą wystrzelić i Fabregas za rok nie będzie potrzebny. Na ile prawdopodobne są takie przepowiednie? Czy jeśli gracze ci staną się świetnymi graczami to czy rzeczywiście wypełnią pozycję, na którą chcecie Fabregasa czy można te teorie raczej o kant dupy potłuc? :P
Pamietaj, że do wygryzienia jest jeszcze Keita. Za rok będzie można o tym porozmawiać. Dzisiaj wygląda to jak wróżenie z fusów.
Z innej beczki. Henrique zostaje na kolejny sezon w Santander. Jest to dla mnie decyzja niezrozumiała i proszę osobę, która znajdzie w tym głębszy sens o przytoczenie własnych przemyśleń :P Klub wydał niemałe pieniądze na sprowadzenie Brazylijczyka, i teraz nie daje mu nawet szansy pokazania się z dobrej strony w sezonie przygotowawczym. W umowie wypożyczenia nie ma kwoty odstępnego. Może władze Barcelony liczą na jego dobry sezon w Racingu i chcą się go pozbyć w przyszłym roku za kwotę wyższą niż obecnie jest wart. 3 rok poza Camp Nou = nie ma miejsca dla ciebie i nie będzie. Tak to przynajmniej rozumiem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2010, 2:10

Trochę wypity jestem więc postaram się przedstawić sytuację krótko i treściwie.

Nie ma takiej siły, która spowodowałaby, że Barcelona zaprzestanie starać o Cesca. Thiago i Jonathan to perełki i sporo się po nich oczekuje, ale Cesc jest ponad to i wszelkie teorie o zaprzestaniu działań w kwestii jego (Cesca) pozyskania można automatycznie wsadzać między bajki.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 27 lip 2010, 3:23

To was bedzie drogo kosztowac! Tanio go nie oddamy! Arsene Wenger juz szykuje zabojcze transfery ktore wybija Cescowi mysli o odejsciu! Miejmy nadzieje ze nadchodzacy sezon wywinduje cene jeszcze wyzej! Zreszta wasi szefowie mowili cos o tym ze nie beda przeplacac za Fabregasa wiec jesli nasi nie zdurnieja to poczekacie do 2014, wtedy, rok przed koncem kontraktu o ile pamietam, bedzie do wziecia taniej-za jakies 30 milionow

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 27 lip 2010, 9:54

michal2 pisze:Arsene Wenger juz szykuje zabojcze transfery ktore wybija Cescowi mysli o odejsciu!
:D jo, pewnie
michal2 pisze:To was bedzie drogo kosztowac!
Nikt nie mówi, że nie.

Ostatnio dużo piszą o Sennie i uważam, że taka opcja byłaby idealna. Cesc i Senna mogliby nawet zrekompensować mi odejście Yaya. A co do Cesca, to MD podobno już wie, że negocjacje są bardzo zaawansowane i możliwe, że niedługo Fabregas będzie blaugrana. Gdyby Rosselowi się udało ściągnąć Cesca to naprawdę wielkie brawa i plusik dla zarządu.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 lip 2010, 10:12

MeToYou pisze:Henrique zostaje na kolejny sezon w Santander. Jest to dla mnie decyzja niezrozumiała i proszę osobę, która znajdzie w tym głębszy sens o przytoczenie własnych przemyśleń
Typowa sytuacja "biez wodki nie rozbieriosz", jak to ruskie mawiają. Jak dla mnie to jedyne wytłumaczenie jest takie, że jakiś progres w grze u niego nasz sztab widzi a nie chce się pozbywać potencjalnego wzmocnienia defensywy na przyszłe sezony - zwłaszcza biorąc pod uwagę, że i tak już za piłkarza zapłaciliśmy.
A poza tym, to dziwi mnie, że jakoś cisza w temacie defensywy. Jeśli odchodzi Marquez, to zostajemy tylko z trzema środkowymi obrońcami. Puyol i Pique grali całe MŚ, o zdrowie Milito w trakcie sezonu można mieć obawy - w raczej niespecjalnie fiołkowych barwach to widzę. Brakuje mi jednego zawodnika w tej formacji.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 27 lip 2010, 11:14

Co do Fabregasa jak nie wtym to w przyszłym roku...Z każdym rokiem jest bliżej nas i nierozumiem czemu kibice Arsenalu niepotrafią się z tym pogodzić :P Według mnie operacja Cesc jeszcze wtym roku może okazać się niewypałem chyba że sam Cesc zadeklaruje że chce odejść ale trudno sobie to wyobrazić bo jakby niepatrzeć Arsenal również dużo mu dał i pozatym to chyba nie wjego stylu...Wenger obiecuje mu trofea choć cieżko im zdobyć nawet Carling Cup choć w poprzednim sezonie mieli dużo problemów z kontuzjami a nowy sezon zespół ze zdrowym RvP przyszli Chamakh,Kościelny i zapewne jeszcze ktoś przyjdzie możliwe będzie kolejnym argumentem aby Cesc skusił się na ten jeszcze 1 rok ale dziwię się kibicom Arsenalu że ciąglę żyją nadziejami piszą o tym 2014r do tego czasu to Cesc może pare razy przyjechać do Londynu na CL w barwach Barcelony :lol:

Co do środkowego obrońcy jak już Mentor pisał to Abidal od biedy będzie tym 4 a później ktoś z młodych Fontas,Muniesa...Ciągle brakuje DM i przyznam że opcja Bruno średnio przypada do gustu 15-16 mln € to raczej jak na rezerwowego dużo..lepiej ściągnąć Sennę lub opcja z ligi francuskiej ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”