Manchester City (zbiorczy) - Strona 17

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 25 lip 2010, 23:04

no tak, jeszcze Robinho... masakra...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 lip 2010, 23:18

Mi najbardziej szkoda Weissa - niech zwija manatki i spiernicza z tej Anglii tak jak to zrobil niedawno jego kolega z reprezentacji Mirek Stoch.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 lip 2010, 13:03

Do tego Mario na 99% w Manchesterze City. Cena to 30 mln euro + dodatkowe 5 jeśli Balotelli spełni jakieś tam wymagania. Dobra cena, dobry transfer. Zobaczymy czy zrobi wielką karierę czy skończy jak Adriano. Będzie rywalizować o miejsce w składzie z A.Johnsonem i SWP :?: Johnson raczej był mocnym punktem w poprzednim sezonie, a Shaun to kolejny piłkarz to odstrzału.
Do tego gdyby doszli Milner, Torres, Ibra :lol: . Nie wiem gdzie Mancini ma oczy, tylko czekać aż konflikty pojawią się między gwiazdkami... po cholerę tylu piłkarzy, wystarczyłyby 2-3 porządne i przemyślane transfery i ten skład z poprzedniego sezonu i tak byłby świetny :roll: .
Łakome kąski za to dla reszty Europy, po mocno zaniżonych cenach będzie można kupić np. Richardsa, Irelanda, SWP, Bellamy'ego, Adebayora, Robinho, De Jonga, Barry'ego. Każdy z nich to dobry zawodnik, który mógłby być ważnym ogniwem zespołu grającego w LM.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 lip 2010, 13:08

Bellamy ma kłopoty z kolanami i z tego co czytałem chce grać w Cardiff, by być blisko rodziny. Milnera kupią i za rok sprzedadzą za połowę ceny, którą na niego wyłożą :lol:
Adam Johnson zostanie na pewno, dopiero go kupili i okazał się strzałem w 10. Robinho chyba nie ma czego szukać w klubie, od rywalizacji nie lubi, musi mieć pewne miejsce, a takiego tam mieć nie będzie. SPW też raczej odejdzie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 lip 2010, 13:22

fieldy pisze:SPW
Shaun Phillips-Wright? :lol:
Roberto Mancini pisze:Jest dwóch, trzech napastników, których chcielibyśmy pozyskać, jednak sytuacja jest podobna jak z Jamesem Milnerem. Chodzi o cenę i chęci piłkarza do zmiany klubu.
Fragment tego newsa.

Po cholerę im kolejny napastnik? Torres tam nie pójdzie, ale naprawdę nie zdziwię się, jeśli ostatecznie do klubu przyjdzie kolejny napastnik. 3-5-8 i Premier League w rękach Mancini'ego. :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 lip 2010, 13:39

Mancini sie odgraza:

Are they scared? I think so. At the moment only Manchester City are buying players.

http://www.football365.com/story/0,1703 ... 93,00.html

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6655

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 lip 2010, 13:52

30 mln za Balotelliego, oni naprawdę nie mają co z kasą robić. Mancini pokazuje swój kunszt trenerski, nie chodzi mi o tę sytuacje z Mario, bo to jeszcze idzie naciągnąć że ma perspektywy ale ogólnie, wzmocnienia, zawodników, których chce sprzedać. Ciekaw jestem jego wizji składu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 lip 2010, 13:58

przeleciałem wzrokiem po wydatkach na transfery Man City w ostatnich 5 latach (włącznie z obecnym okienkiem)
od sezonu 06/07. Stracili w tym czasie 326 mln funtów [gdyby wziąć pod uwagę 4 ostatnie - strata byłaby mniejsza o 8 mln] a jak dojdzie Balotelli to wzrośnie do 356 mln.

Arsenal w tym czasie (od sezonu 06/07) zyskał na transferach 19,5 mln funtów. I jak tu z nimi rywalizować ? (choć i tak cały czas jesteśmy przed nimi :P)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 lip 2010, 15:47

Boromir pisze: Mancini pokazuje swój kunszt trenerski
?

Weryfikacja kunsztu odbedzie sie w trakcie sezonu ligowego, a nie transferowego. Oczywiscie polityka City jest dziwna, z jednej strony wiemy ze potrzeba czasu by zgrac druzyne i rewolucje sa nie na reke, ale z drugiej strony Citizens maja juz po dwóch, a nawet trzech swietnych graczy na kazda pozycje. Osobiscie przychodza mi tylko 3 nazwiska, osobistosci trenerskie które moglby sie przeciwstawic takiej polityce. Jak Mancini poplynie to bedzie ze zona prezesa by wygrała z takim skladem, a jak wygra cokolwiek to tez bedzie, ze zona prezesa by wygrala z takim skladem. Mancini swego kunsztu w waszych oczach i tak go nie obroni.

Z Balotellego City moga miec duzo pozytku. Jesli uda sie Manciniemu skierowac cala jego uwage na poczynania boiskowe to bedzie rewelacja sezonu. Moze byc tez tak jak z Cassano w Realu. Ja mam nadzieje, ze Moratti dobrze spozytkuje zarobione pieniadze, bo Pandev przy całym szacunku to nie jest kaliber zawodnika robiacego roznice czy tak beszczelnie skutecznego jak SuperMario. Mam nadzieje, ze nie bedziemy sobie pluc w brode ogladajac bramki Mario. Coz, wydaje sie ze jego rozwod z Interem byl nieuniknony. Maicon tez koniec konców odejdzie.

Powodzenia SuperMario! Nie lubie go jako czlowieka (choc nikt nie jest z gruntu zły i on ma pewne problemy emocjonalne z soba), ale uwielbiam jako pilkarza.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 lip 2010, 16:22

Babel pisze:Z Balotellego City moga miec duzo pozytku. Jesli uda sie Manciniemu skierowac cala jego uwage na poczynania boiskowe to bedzie rewelacja sezonu. Moze byc tez tak jak z Cassano w Realu.
albo Robinho z City. :lol: Dla mnie komiczna sytuacja, co dziwi mnie jeszcze bardziej, że piłkarza do nich garną, pieniądze to nie wszystko, no chyba nie dla wszystkich. Za parę euro więcej iść na ławkę albo do słabszego ewidentnie klubu.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2010, 16:24 przez Rezus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 lip 2010, 16:24

Z najnowszych (odświeżanych) plotek i ploteczek następcą Balotelliego ma być Aguero. Sam już nie wiem co o tym myśleć, jedno jest pewne; Moratti szykuje jakąś bombę (może nawet dwie) bo zbyt cicho ostatnio w naszym obozie, a jakby nie było połowa mercato zaraz będzie za nami.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 lip 2010, 16:40

Dobra, mój błąd, miało być kunszt menadżerski. Mancini jest po prostu przeciętny. Niech udowodni klasę, to wtedy zdanie zmienię.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 lip 2010, 19:15

Ktory z trenerów ma taka pozycje, ze moze warunkowac swoja prace (olbrzymie zarobki przeca) przeciwstawiajac swoja wizje polityce szejków? Mourinho? Ferguson? Capello? Ktos jeszcze? Watpie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 lip 2010, 21:00

Chcesz mi powiedzieć, że Balotelli to wymysł szejków a nie Manciniego?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 lip 2010, 21:35

Chce powiedziec, ze szejkowie co roku beda wzmacniac klub niezaleznie od wynikow. Balotelli, Silva, Boateng czy Kolarov to pewnie wszystko wymysły Manciniego, ale gdyby nie wybrał ich to pewnie sami by mu kogos kupili, bo oni takie maja pojmowanie futbolu. Poza tym to dla nich PR, a wydaja jak na waciki .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”