Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 620

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 lip 2010, 20:49

Stroje JUVE straszą tylko troszkę i tylko z bardzo bliska. Z daleka wygląda to fajniej niż rok temu, wasza pikseloza będzie straszyć z każdej odleglości.

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 14 lip 2010, 20:53

(L)oczkerson pisze:Stroje JUVE straszą tylko troszkę i tylko z bardzo bliska. Z daleka wygląda to fajniej niż rok temu, wasza pikseloza będzie straszyć z każdej odleglości.

No właśnie o tym mówię :P Nawet przy prezentacji osobiście nie dostrzegłem tych pikseli a co dopiero na boisku :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 lip 2010, 21:08

Nike zawodzi rzadko, ale w tym roku dało dupy po całości. Bramkarskie identyczne jak Juventusu, tylko Juve mamy barwy Italii, a Inter Juve :lol:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 14 lip 2010, 23:42

Dzięki Interowi właśnie spodobały mi się stroje Juventusu. Serio.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 lip 2010, 23:56

Prawie tak zajebiste stroje domowe jak wyjazdowe Valencii :P Współczuję.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 15 lip 2010, 21:42

fajne, takie oldskulowe, lata 70

:rotfl:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 lip 2010, 22:46

Coraz więcej mówi się o odejściu Maicona... raczej kwestią czasu jest aż dostanie kontrakt jakiego chce od Pereza. Ma zarabiać 6-7 mln, a sam zawodnik ma kosztować 28 mln euro. Na początku miało być 35, myślałem że skończy się na 30.
Gdyby odszedł to trudno będzie z zastępcą dla niego. Kolarov już w Lazio nie jest, innych zawodników za bardzo nie widać. Mówi się o Vargasie, ale on kosztowałby koło 20 mln, a ma już 28 lat. Nie wiem czy to opłacalna opcja, warto byłoby poszukać kogoś młodszego i tańszego. Trochę jesteśmy w dupie przez nowe przepisy, które wprowadzają limit zatrudniania zawodników poza Europy - jedyne miejsce wyczerpał Coutinho, którego kupiliśmy już rok albo dwa lata temu :roll: . Przez to na przykład nie może zostać zrealizowany transfer Aguirregaraya... kto wie czy Tevez nie zostałby włączony do transakcji z Mario, gdyby nie transfer młodego Brazylijczyka.
Reszta zawodników pierwszego składu na 99% zostaje - Sneijder i Milito wielokrotnie to deklarowali, reszta raczej nie jest na celownikach innych klubów.
Co do transferów do klubu to Mascherano zadeklarował, że chce odejść do Interu, teraz pozostaje dogadać się finansowo. 30 mln euro to rozsądna kwota, fajnie byłoby wrzucić do tego Muntariego i rozwiązałoby to dwa problemy naraz. Co do ofensywnych zawodników to Benito chce też Kuyta. Fajny zawodnik i w ogóle, ale to klon Pandeva, który będzie wypruwał płuca, ale w ofensywie różnicy wielkiej nie zrobi. Potrzeba asa z rękawa, kogoś kto zastąpiłby Balotelliego. Forlan, Aguero itp. Liczę na jakieś wielkie nazwisko, bo kasa jest.

A na ten czas transfery do klubu jedynie młodych zawodników - Benedetti, Faraoni, Biabiany, Mariga i Ranocchia, który zostaje na rok w Genoi. Krhin w Bologni, Stevanović w Torino.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 lip 2010, 22:59

Vargas to nie jest obrońca. Na boki obrony mamy Santona, Zanettiego (przy transferze Mascherano nie bedzie dla niego miejsca w pomocy), Chivu wiec nie jest tak tragicznie. Troche kasy nam splynie za Maicona czy Mario, wiec nie wydaje mi sie zebysmy nikogo nie sprowadzili i byla bida na bokach. Taki Van der Wiel, Rafinha czy Fucile to nie sa najgorsze opcje. Co prawda Rafinha jeszcze nie ma paszportu UE, ale ten przepis jest z dupy i mam nadzieje, ze wkrotce umrze smiercia naturalna. Mysle, ze tu kluby zajma jedno stanowisko, a prawo maja po swojej stronie.

Balotellego powinien zastapic Rossi z Villarrealu. W transfer Forlana nie wierze, Kun bedzie straszliwie drogi, a Kuyt poki co raczej nie odejdzie z Anfield. Jemu tamtejszy styl gry pasuje idealnie. Marzyłbym o Robbenie, ale o nim mozna tylko marzyc jak robia to serwisy. Reasumujac po odejsciu Maicona, Balo i moze Muntariego (właczenie w transfer) powinnismy kupic Mascherano, Rossiego i bocznego obronce. Kadra kompletna. Wiadomo Maicon to Maicon i nikt nie bedzie znaczyl tyle co on, ale takie jest zycie. Wszystkie znaki na niebie wskazuja, ze Maicon chce sie sprobowac w innej lidze.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 28 lip 2010, 0:58

A ten Van der Wiel nie jest czasem po słowie z Bayernem? Jeśli Maicon odchodzi to nie Inter znajdzie nikogo chociażby blisko jego poziomu. Przykra sprawa dla Was, kibiców klubu tymczasowo dominującego we włoskiej lidze.

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 28 lip 2010, 1:03

Van der Wiel jest na celowniku Bayernu i z tego co słyszałem to zanosi się na jego przenosiny właśnie do monachium.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lip 2010, 8:34

Ok, to skreslcie Van der Wiela (choc ponoc Lahm chcial grac tylko na prawej?), a w jego miejsce wpiszcie Taiwo, który był juz po słowie z Atletico, ale ci jednak kupili Kasmirskiego. Mysle, ze Inter tez na niego stac. Jest kilka opcji, tym bardziej ze Zanetti i Santon sa obustronni co poszerze ilosc mozliwosci, ale fakt poziomu Maicona nikt nie osiagnie. Tyle, ze po Ibrze tez mialo nie byc nic, ale liczy sie jednak kolektyw i nawet najwybitniejszy pilkarz nie chcacy grac w druzynie moze byc problemem. Nie rozumiem np. Arsenalu, który na siłe trzyma Cesca zamiast opchnac go za 50-55 baniek i miec swiety spokoj i na swietne wzmocnienia.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2010, 9:15

Problem jest jeszcze nieco innej natury, otóż po odejściu Maicona obsada prawej obrony wygląda tak: Zanetti (37) Santon (19) Ja nie umniejszam kompletnie nic naszemu Capitano, biję pokłony za zeszły sezon, ale jest już w tym wieku że jego forma i przygotowanie fizyczne mogą stać pod dużym znakiem zapytania. Oczywiście nie musi tak być, ale może i jest to bardzo prawdopodobne, bo i przy największych chęciach i ambicji, natury nikt nie oszuka. Santon to wciąż melodia przyszłości i w moim odczuciu do pierwszego składu wskoczy, gdy czas się będzie pożegnać z Zanettim. Do tego chłopak jest po ciężkiej kontuzji, a przecież ile było przypadków młodych talentów, którym urazy niszczyły karierę. Przedstawiłem sytuację od tej ciemniejszej strony, optymistyczny wariant zakłada że nieśmiertelność Capitano wystarczy przynajmniej na ten sezon, a dwukrotnie młodszy Santon będzie się ogrywał i zbierał doświadczenie które zaprocentuje w przyszłości. Nawet nie jest mi szkoda tego Aguirregaraya, jakoś mnie nie przekonywał.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2010, 9:42

Ja czytałem niedawno, że pomysł pozyskania van der Wiela przez Bayern upadł, pewnie kibice Bayernu będą więcej wiedzieli.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2010, 11:24

Taywo nie ma paszportu UE :P Cholernie ciężko kupić kupić kogoś na bok obrony, czy to na lewą, czy to na prawą stronę. Może by tak Grygera, albo Zebina? :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lip 2010, 11:47

Adriano, Kolarov, Filipe, Maicon, Azpilicueta, Taiwo, Fucile, Maicon, Van der Wiel, Rafinha, Coentrao, Aogo, Bastos to sa ciekawi lub swietni boczni obroncy którzy odeszli lub sa brani pod uwage w kontekscie wzmocnienia skladu przez wiele klubów. Patrzac na ceny to mozna domniemac, ze cholernie ciezko jest kupic bocznego obronce. Tyle, ze Inter bedzie musiał kogos kupic i bedzie mial ku temu srodki finansowe. Wydaje mi sie, ze jesli dopną transfer Maicona to nowego bocznego obronce poznamy gora tydzien pozniej. Akurat Benitez gwarantuje transfery i rozrzutność. Inter ma jasny plan transferowy i te z 80 milionów które bedziemy mieli za Maicona, Mario, Burdisso, Muntariego (mamy tez troche chrustu w postaci Manciniego, Obinny, Suazo, juniora Fossatiego upchnelismy do Milanu za 5 milionow ojro!), wiec pieniadze sie znajda. Problem jest taki, zeby transfer nie byl niewypalem pokroju Quaresmy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”