Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza? - Strona 6

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 cze 2010, 21:30

Wilmore pisze:Gdzie, co, jak, w którym sklepie to można znaleźć?
Nigdy o tym nie słyszałem, a bardzo by mi się przydało coś takiego. Na angielskiej wersji nauczyłem się języka.
Pół Warszawy zjeździłem, nigdzie nie było, dopiero w poczciwym Ruchu znalazłem. Szczerze? Pierwszy numer wygląda jak bezczelny sponsoring NIKE. W sumie się nie dziwię, skoro producent sprzętu wziął sobie 10 tys egz. Spodziewałem się kilku fajnych redaktorów, a tu Szaniawski plus Szczepański i na tym koniec. Mam nadzieję, że kolejne numery będą bardziej oryginalne.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 cze 2010, 21:33

Pół Warszawy zjeździłem, nigdzie nie było, dopiero w poczciwym Ruchu znalazłem. Szczerze? Pierwszy numer wygląda jak bezczelny sponsoring NIKE. W sumie się nie dziwię, skoro producent sprzętu wziął sobie 10 tys egz. Spodziewałem się kilku fajnych redaktorów, a tu Szaniawski plus Szczepański i na tym koniec. Mam nadzieję, że kolejne numery będą bardziej oryginalne.
Skoro tego tak nigdzie nie ma, to jutro w przed pracą zrobię rajd po empikach krakowskich, gdzieś to muszę znaleźć. :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 cze 2010, 21:36

Wilmore pisze:Skoro tego tak nigdzie nie ma, to jutro w przed pracą zrobię rajd po empikach krakowskich, gdzieś to muszę znaleźć.
Byłem w Empiku, nie było, bo podobno wyprzedali. Słyszałem też że STS posiada, bo jakąś tam współpracę nawiązali.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 cze 2010, 22:52

Ja czasami kupuję "Futbol" kosztuję 7.90zł majątek to nie jest a są ciekawe artykuły i w ogóle.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 16 cze 2010, 8:25

Kiedy redaktorem naczelnym PS był pan Serafin,to bez względu na porę roku pierwsze kilka lub kilkanaście stron było poświęconych Małyszowi i to mi odpowiadało. :wink:Bo jestem jednym z najbardziej fanatycznych fanów Orła z Wisły w Polsce,zawsze w niego wierzyłem i mogę to podkreślić z całą pewnością w przeciwieństwie do wielu innych :wink:

Ale przechodząc do meritum,to potem przyszły czasy rządów p.Kołtonia,sympatyka futbolu,specjalisty Bundesligi :wink:

Jego komentarze czasami brzmiały wręcz śmiesznie,ale trzeba przyznać,że facet w aspekcie teoretycznym zna się na piłce,trudniej pewnie byłoby jemu pozbyć się bajdurzenia podczas opowiadania o futbolu,ostatnio w Cafe Futbol powiedział o R.Lewandowskim,że jest on już gwiazdą europejskich boisk. Istotnie skłonności do przesady sprawiają głównie,że nie należy on do grona ulubionych polskich komentatorów.

Czasy jego rządów w PS wspominam jako czasy komercjalizacji gazety,stała się ona swego czasu swoistym dodatkiem do Polsatu Sport,a od kupowania odstraszały felietony autorstwa panów Borka,Kowalczyka,Świerczewskiego etc. :peace:

Od jakiegoś czasu pod egidą nowych władz sytuacja w Przeglądzie uległa wprawdzie poprawie,ale mało znaczącej w moim przekonaniu. Moja ocena jest subiektywna niestety,bo kocham skoki,uwielbiam piłkę,a o reszcie sportów mam dość laickie pojęcie.

Ale ponad wszelką wątpliwość skoro pytanie jest o najlepszą pozycję sportową,to PS jest wg mnie najlepszy. 8)

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 16 cze 2010, 10:11

Dla ruchu kibicowskiego ciekawa pozycja jest miesiecznik TO MY KIBICE.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 lip 2010, 3:06

Naprawdę bardzo ciekawa ;)

Co jakieś 2 miesiące gdy jestem w Empiku, biorę wszystkie egzemplarze z półki.
Szczególnie ciekawe jest wydanie TMK+, gdzie są opisy, relacje i zdjęcia z lig zagranicznych. Fajny artykuł czytałem jak goście bez biletu się wbili na derby Mediolanu :shock:

Nagromadziłem już chyba z 15 sztuk tej gazetki

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2010, 14:27

TMK jest ciekawym wydawnictwem, ale bądźmy szczerzy. 7,50zł za taką małą gazetkę to zdzierstwo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lip 2010, 14:35

emdżej pisze:7,50zł za taką małą gazetkę to zdzierstwo.
64 strony na świetnym papierze, kolorowym, ze zdjęciami. No i nie "gazetka", a miesięcznik.
Dla mnie 7.50zl to normalna cena, dlatego TMK kupuję od pewnego czasu regularnie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2010, 14:36

Użyłem słowa "gazetka" nawiązując do formatu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lip 2010, 14:37

Spoko. Akurat "zeszytowy" format TMK również mnie przekonuje, najwygodniejszy chyba z możliwych :)

Kordian
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kordian » 28 lip 2010, 13:31

Przez 8 lat kupowałem Piłkę Nożną i Piłkę Nożną PLUS, ale z czasem standardy tej gazety spadły na łeb na szyję. Dużo błędów i niedokładności. A od wywalenie redaktora Atlasa (już nieżyjącego zresztą) o tematy związane z polską piłką kulały niemiłosiernie. Jakiś czas kupowałem Futbol News, ale tam z kolei za mało piłki zagranicznej oraz obiektywizmu. Wywiady są na dobrym poziomie, ale to nie powód aby wydawać 10 złotych za kilka stron rozmowy. Obecnie korzystam tylko z internetu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 sie 2010, 2:09

http://www.futbolnews.pl/informacje/fut ... iecia.html
Jack Wilshere (18 lat; Arsenal Londyn; wartość rynkowa: 3 mln euro)
Młodzian z Emirates Stadium jest określany mianem największego talentu swojego pokolenia w Anglii. W zespole Kanonierów ciągle jednak daleko mu do pierwszego składu. W pierwszej połowie ubiegłego sezonu zaliczył tylko jeden występ w Premier League. Dopiero wypożyczenie do Boltonu zaowocowało częstszym pobytem na boisku. W tym roku wiele mówiono o tym, że nadeszło jego pięć minut. Cesc Fabregas miał zamienić Londyn na Barcelonę, a świetnie prezentujący się w przedsezonowych sparingach Wilshere kreowany był na jego następcę. Tyle tylko, że nic nie wskazuje, aby Hiszpan opuścił Emirates Stadium. To stawia Wilshere'a w ciężkim położeniu, bowiem kogo jak kogo, ale Fabregasa z pierwszego składu Kanonierów nie jest w stanie wygryźć absolutnie nikt. Co więc dalej? Ławka rezerwowych? Kolejne wypożyczenie? A przecież ten 18-latek mógłby spokojnie stanowić o sile jakiegoś średniaka Premier League, gdzie byłby gwiazdą i grał regularnie. Może więc transfer definitywny?
Czy ja o czymś nie wiem. Arsenal puści Jacka za 3 mln? :haha:

Reszta zawodników jest w miarę(Adebayor?) ok, ale chyba tego Wilshere to tutaj dodał po jakiejś dobrej imprezie gdy zostało mu 15 minut do oddania numeru :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2010, 9:14

to jeszcze nic, przecież Kalinowski (w sportowym przecież kanale) powtarzał w kółko, jak to Wenger zmienił politykę transferową i zapłacił 15 mln za Chamakha.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 sie 2010, 12:25

To nie do końca tak, jak podajesz, Kamilu, tak mi się przynajmniej zdaje. Po pierwsze, cena trzech milionów euro jest zapożyczona z transfermarktu, który jest najpopularniejszym serwisem zajmującym się wyceną piłkarzy (a czy te wyceny są odpowiednie, to nie moja sprawa). Dlatego więc, jeśli jakiś dziennikarz podaje cenę rynkową zawodnika, to najczęściej korzysta z tej właśnie strony (bo tak najprościej :wink: ) W artykule nie pisał o tym, że miałby Wilshere odejść za 3 mln, wiadomo, że na cena rynkowa jest niższa w tym przypadku od realnej wartości tego gracza, bo nie bierze się tu pod uwagę, jak cennym piłkarzem może być (a raczej będzie) Wilshere, więc i cena odpowiednio by wzrosła. Jak dla mnie do wyrzucenia jest ostatnie zdanie tego artykułu, bo nie wyobrażam sobie jak Arsenal mógłby się Wilshere'a pozbyć, więc domniemania w kwestii jego definitywnego odejścia są pozbawione sensu.

A tak na marginesie, jak już piszemy o takich idiotycznych wpadkach, to ostatnio (tzn. jakiś czas temu) natknąłem się na coś co sprawiło, że mogłem tylko uśmiechnąć się pobłażliwie. Wpadłem na artykuł (pewnie więcej osób go widziało, bo to był Onet lub WP), gdzie było podane, że City chcą Assulina. Napisano, że wartość tego zawodnika to obecnie (i tu mogę się nieco pomylić, bo już nie pamiętam dokładnej kwoty, ale to było coś w pobliżu tego, co napiszę) 34, czy 37 mln funtów :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”