Emirates Cup - Strona 7

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Emirates Cup

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 05 sie 2009, 11:52

Logan pisze:Od kiedy to Arszawin ciągnie grę zespołu, od kiedy grę Arsenalu ciągnie jeden zawodnik? Da Twojej informacji AA23 nie ma przez 90 minut meczu, pojawia się w 4, 5 akcjach, z których jedna to asysta druga to bramka. Nie znoszę takich zawodników.
A ja lubię bardzo takich zawodników. Swego czasu tak właśnie prezentował się Maxi Rodriguez, ale gdzieś zatracił tą swoją najlepszą z jego cech.
Logan pisze:Jak to nagle? On ma 17 lat :roll: Gdyby miał 30 i tak "wystrzelił" to rzeczywiście byłaby dziwota.
Wcześniej ubzdurało mi się że ma on 19 lat. Dopiero potem sprawdziłem że jest on rocznik 92. W tym sezonie zostanie już na stałem w pierwszej drużynie czy jeszcze za wcześniej (choć pokazał że już może z powodzeniem grać w pierwszej drużynie) ?
Logan pisze:Młodzieżowa jest raczej jedna rep. :wink: Czemu go tam nie ma trzeba sie zapytać Stu Pearce'a. W U-19 tez go nie było. Nie było też Sancheza czy JETa, także rózne kwiatki w reprezentacjach się zdarzają.
To znowu wynikało z mojego zawyżenia jego wieku, bo jeżeli taki talent ( i miałby te 19 lat) to trochę dziwne że miałby tylko 3 występy W U-16, 8 w U-17.

Może i reprezentacja młodzieżowa jest jedna, ale są różne roczniki (co nie wiem czy nie oznacza że jest ich więcej :P ).

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 05 sie 2009, 16:22

boskigonzo pisze: Nie ma to jak nie lubic zawodnikow ktorzy strzelaja lub asystuja :spoko:
Tobie wystarczało swego czasu, że Cristiano nałożył żel z Realu, co nie? :wink:

:smile2:

Taka prawda. Kto ma tak grać jak nie zawodnik o takich umiejętnościach jak Arszawin, który na dodatek potrafi to robić, co udowodnił w niejednym meczu.
Asteniu pisze:W tym sezonie zostanie już na stałem w pierwszej drużynie czy jeszcze za wcześniej (choć pokazał że już może z powodzeniem grać w pierwszej drużynie) ?
Wenger mówił, że jeszcze za wcześnie na jego regularną grę. Ma wystąpić w kilku spotkaniach. Pewnie będzie tak jak w zeszłym sezonie, czyli regularne treningi z pierwszym zespołem a mecze głównie w Carling Cup, drużynie rezerw czy młodzieżówce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2010, 17:04

W najbliższej edycji oprócz Arsenalu zagrają Celtic, Ol. Lyon i Milan.

Saturday 31st July 2010
Celtic v Lyon (2pm Kick-off)
Arsenal v AC Milan (4.20pm Kick-off)

Sunday 1st August 2010
AC Milan v Lyon (2pm kick-off)
Arsenal v Celtic (4.20pm kick-off)

Może będzie okazja Boruca przetestować, albo chociaż Załuske. Mecz z Milanem też się fajnie zapowiada.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 kwie 2010, 17:20

fieldy pisze:Może będzie okazja Boruca przetestować,
Myślisz, że Boruc będzie jeszcze grał w Celticu? Ja mam nadzieję, że odejdzie bo bida tam ostatnio straszna.

Rywale atrakcyjni. Spodziewałem się Hamburga czy znowu PSG, a tu skład turnieju prezentuje się całkiem całkiem. Przeciwko Milanowi pewnie Wenger postawi na młodych, może Wojtek jeszcze się załapię :think:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 kwie 2010, 23:26

Rzeczywiscie rywale bardzo atrakcyjni. Moze kiedys uda sie Barcelone sprowadzic? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2010, 10:59

fieldy pisze:Może będzie okazja Boruca przetestować, albo chociaż Załuske. Mecz z Milanem też się fajnie zapowiada.
nie będzie okazji przetestować Boruca, bo ponoć do Włoch pojechał :)

kluby podały swoje kadry, z jakimi się pojawią na turnieju:

Obrazek

Arsenal nie podał jeszcze, ale już wiadomo, że nie zagrają Cesc, Robin, czy Nicklas, reszta powinna być dostępna.
Arsenal w obu meczach zagra w swoim pierwszym komplecie http://www.arsenal.com/assets/_files/im ... t510_3.jpg

Jak ktoś zapomniał to przypominam, że podczas Emirates Cup za wygraną są 3 pkt, za remis 1 i dodatkowo za każdą bramkę 1 pkt. Wygrywa drużyna, która uzyska najwięcej punktów. Każda ekipa gra dwa mecze.

Saturday 31st July 2010
Celtic v Lyon (2pm Kick-off)
Arsenal v AC Milan (4.20pm Kick-off)

Sunday 1st August 2010
AC Milan v Lyon (2pm kick-off)
Arsenal v Celtic (4.20pm kick-off)

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 29 lip 2010, 12:13

W Polsce jak zwykle będzie ten turniej transmitowany przez Polsat Sport, czy coś się zmieniło?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 lip 2010, 12:23

toporow pisze:W Polsce jak zwykle będzie ten turniej transmitowany przez Polsat Sport, czy coś się zmieniło?
Pisałem o tym w temacie "Piłka w TV". W tym roku Emirates Cup pokaże Polsat Futbol.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2010, 15:07

Prawda to, że Ronnie się połamał i nie przyjedzie :glass:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 lip 2010, 15:52

Prawda to, że Ronnie się połamał i nie przyjedzie :glass:
Prawda, naciągną jakiś mięsień i troche sobie odpocznie.Media spekulują że może być to nawet 30 dni jednak jeżeli tylko naciągnął to w 15 dni powinien dojść do siebie.

Kadra Milanu uwzględniająca jeszcze Ronniego.

Christian Abbiati, Marco Amelia, Flavio Roma; Alessandro Nesta, Sokratis Papastathopoulos, Kakhaber Kaladze, Massimo Oddo, Marek Jankulovski, Gianluca Zambrotta, Daniele Bonera, Mario Yepes, Luca Antonini; Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf, Mathieu Flamini, Rodney Strasser, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Ignazio Abate; Alexandre Pato, Marco Borriello, Filippo Inzaghi, Giacomo Beretta, Simone Verdi, Ronaldinho.

Ja mam pytanie.Kiedy Arsenal i Lyon zaczeły przygotowywać się do sezonu :?: Bo coś czuje że Milan będzie miał duże problemy kondycyjne na tle tych drużyn które najpewniej są na zupełnie innym etapie przygotowań.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2010, 15:56

Zaczynamy sezon 14 sierpnia, wiec musieliśmy wcześniej zacząć, ale pewnie i tak rezerwy zagrają, tylko nie wiem, czy z Milanem, czy z Celtikiem.

Pierwszy sparing graliśmy 17 lipca,

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 lip 2010, 16:03

Pierwszy sparing graliśmy 17 lipca,
Milan 20 lipca dopiero zaczął treningi.Czyli wiadomo czego się spodziewać.Jeżeli małolaci podejdą dobrze do spotkania to allegriemu może się mocno ciepło zrobić :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 lip 2010, 16:21

Ronnie lekka kontuzja raczej. Jak w obronie zagra szrot to wynik wiadomy będzie przed 1 gwizdkiem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lip 2010, 17:38

dziś przeczytałem, że Pirlo, Ambrosini, Inzaghi, Jankulovski i Kaladze też nie przyjadą.

Nie wiem po co tą kadrę podawali, a tu nagle kilku wypada, prawda to?

Moze ktoś podać przykładowy skład jaki zagra z Arsenalem ?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 lip 2010, 18:08

Abbiati; Sokratis, Nesta, Yepes, Antonini; Flamini, Abate, Gattuso, Seedorf; Pato, Boriello. Ja stawiam coś takiego, za wiele fantazji nie ma. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”