Polacy na świecie - Strona 103

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Polacy w Europie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 maja 2010, 19:56

Niestety Auxerre już nie prowadzi z OL, bo sędzia w samej końcówce meczu dał karnego drużynie z Lyonu. Dosłownie dał, bo jak dla mnie żadnego przewinienia nie było. Czyste wejście w piłkę i piękny upadek Zębatego. Mam nadzieję, że gościom uda się wygrać, bo są bardzo blisko Ligi Mistrzów. I może Irek coś jeszcze strzeli. Przy pierwszym golu przepiękne podanie Reveillere'a. Stevie G się chowa :wink:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 05 maja 2010, 20:05

a teraz w meczu z Tuluzą Obraniak strzelił na 2-0 :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 maja 2010, 20:41

W sobotnim spotkaniu ostatniej kolejki Jupiler Pro League pomiędzy Anderlechtem Bruksela, a Sint-Truidense VV na boisku ma się pojawić Marcin Wasilewski. Reprezentant Polski od dwóch tygodni trenuje już z zespołem na pełnych obrotach, więc trener Fiołków, Ariel Jacobs uznał, że udział "Wasyla" w meczu nie jest wykluczony.
- Marcin od dwóch tygodni trenuje już normalnie. Stopniowo pracujemy nad wprowadzaniem go do gry. Nie wygląda na przestraszonego lub zdenerwowanego - tłumaczy szkoleniowiec Anderlechtu. - Oczywiście trening i mecz to co innego, więc na pewno nie będziemy podejmować zbędnego ryzyka. Możliwe, że Wasilewski wejdzie na boisko
w ostatnich dwudziestu minutach - dodaje trener. (...)
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... idense-vv/

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 08 maja 2010, 18:01

Życzę mu, aby wrócił do formy sprzed kontuzji. Będzie to jednak trudne. Jak sądzicie, uda mu się dojść do dyspozycji sprzed niemal roku?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 maja 2010, 22:51

Trener Anderlechtu dotrzymał słowa i "Wasyl" wszedł w 82. minucie. Witamy na boisku!

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 14 maja 2010, 17:49

Wczoraj rozegrano 1. mecz finałowy play-off (barażowy) o Ligę Europy. Roda przegrała u siebie z Utrechtem 0-2. Całe spotkanie bronił Tytoń. Pierwszy gol z 2. minuty na jego konto - piłka wpadła po rękach bramkarza. Przed przerwą bramka na 2-0 nie była raczej przez niego zawiniona. Kontra 2 na 4 obrońców, a defensywa Rody spisała się w tej sytuacji źle. Po przerwie Polak obronił silny strzał z 18-20 metrów. Poza tym raczej za wiele do roboty nie miał.

niedobrzeniec
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niedobrzeniec » 14 maja 2010, 19:48

Ostatni raz taką szmatę jaką puścił Tytoń wczoraj widziałem w meczu Arsenalu z Porto...Ale on już tak ma, obserwuje go od dawna, jest świetny na przedpolu, rewelacyjnie wykorzystuje zasięg ramion, ma (w porównaniu do np. jego czasów z gry w Ekstraklasie) bardzo dobry chwyt i piąstkowanie, nieźle broni uderzenia z dystansu (vide wolny z Twente - klasa!), ale też nie jest to jego pierwsza gafa w tym sezonie, bardzo dobre mecze przeplata naprawdę słabymi, w sytuacjach sam na sam bardzo często wychodzi bardzo daleko od pola bramkowego zupełnie niepotrzebnie, co już nie raz wykorzystali napastnicy rywali Rody w tym sezonie. Co jednak cieszy, widać że stale robi postępy i grając regularnie w następnym sezonie może naprawdę wskoczyć na jeszcze wyższy poziom, potencjał ma, ale mimo wszystko wydaje mi się, że Kuszczak, Boruc i nawet Fabiański (o ile grając regularnie poprawi grę na przedpolu przy stałych fragmentach gry) to wyższa liga, szczególnie ci dwaj pierwsi i póki co Tytoń może walczyć z Załuską, Pilarzem, Sapelą, Sandomierskim i Szczęsnym o numer 4 według mnie.

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 14 maja 2010, 20:30

Ja przypomnę jeszcze, że chwilowo odkodowane są holenderskie stacje Eredivise Live 1 i Eredivisie Live 2 (jedynka leci z Astry 19,2E). Na EL 1 pokażą w niedzielę rewanż Utrecht - Roda, tak więc macie możliwość obejrzenia całego spotkania z "Titonem" (jak mówią w Holandii ;) ) za darmo, legalnie.
Powołanie do kadry nawet dostał. Miejmy nadzieję, że będzie się rozwijał i wywalczy sobie to 4. miejsce, o którym piszesz. Potem może coś więcej...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 maja 2010, 11:17

A ja liczę na to, że Tytoń zmieni klub po tym sezonie. Wszystko po to, żeby bramkarzem numer 1 w Rodzie został Mateusz Prus. :mrgreen:

niedobrzeniec
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niedobrzeniec » 15 maja 2010, 18:05

Ale Kowalczyk jest dziś beznadziejny, po prostu żenujący mecz w jego wykonaniu (albo przynajmniej ten 45 minutowy fragment który oglądałem) - nie dość, że objeżdżają go w pojedynkach jeden na jeden niemiłosiernie, w każdej akcji, to jeszcze prawie każde jego podanie, akcja ofensywna kończy się autem lub na nogach przeciwnika. Kompletny brak szybkości, Dynamo gra naprawdę niezły mecz, a Kowalczyk po prostu tak jakby był z innego świata...Zresztą widać, że dostaje podanie od kolegów tylko wtedy, kiedy nie ma innego wyjścia. Naprawdę smutno się to oglądało, nie dziwi mnie w ogóle, że Smuda sobie darował powołanie tego zawodnika.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 94

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 15 maja 2010, 22:50

Auxerre w eliminacjach Ligi Mistrzów! Gol w samej końcówce. Moim zdaniem zasłużyli!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 31 lip 2010, 19:04

Strasznie mnie kusiło żeby to tu napisać.
Pierwsza Iliana dla nowej drużyny

FT Kaiserslautern [3 - 1] Auxerre
10' [0 - 1] V. Birsa
23' [1 - 1] J. Moravek
50' [2 - 1] S. Lakic
72' [3 - 1] I. Micanski

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 31 lip 2010, 19:09

On już wcześniej strzelał gole w sparingach. A poza tym zobacz nazwę tematu ;)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 14 sie 2010, 16:31

Tomek Cywka strzela bramkę dla Derby i jego drużyna remisuje 1:1 z Cardiff.

Bardes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 14 sie 2010, 17:21

Micanski trafił nawet w meczu przeciwko Liverpoolowi. Pompuje się balon z Lewandowskim, a tymczasem to Micanski może być objawieniem Bundesligi. Szkoda, że nie gra w polskiej lidze, ale tu nie był do końca doceniany.

Ale to nawiasem mówiąc :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”