Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1219

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 26 lip 2010, 22:51

To z pewnością najsmutniejszy moment dla każdego madridisty. To dzięki niemu kibicuję temu klubowi, taka jest kolej rzeczy. Mam nadzieję, że nie będziemy musieli czekać długo na następną '7' if you now what... Mam nadzieję, że w Schalke jeszcze trochę postrzela, kto wie może ich wylosujemy w grupie LM. Piękne by to było 8)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 lip 2010, 22:54

Raul w innym klubie niż Real to aż brzmi nierealnie. Mówisz: "piłkarz Realu", myślisz: "Raul". Ale co tu się dziwić, skoro w pierwszym zespole debiutował, kiedy miałem siedem lat i był tam zawsze. Dziwnie będzie go oglądać w koszulce innego zespołu. Jak jeszcze del Piero nie będzie w Juve to w ogóle będzie dziwnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2010, 1:59

Sammyy pisze:Nie wiem jakie mają spostrzeżenia kibice Barcelony, ale ja doszedłem do własnego wniosku. Barca ma kapitalnych zawodników do kreowania gry i stwarzania sytuacji, Xavi, Iniesta, Messi, Ibra, Pedro, Bojan, nawet Alves czy Maxwell. Stąd po prostu kolejny kreatywny Toure wydaje się trochę zbędny i być może Guardiola po prostu wolał mieć bardziej defenswynego zawodnika, który skupi się właściwie tylko na grze w obronie i wspomaganie środkowych pomocników gdy trzeba. Ma to spory sens bo z taką siłą ognia z przodu jeden zawodnik wiele nie zmieni, a z tyłu może to mieć kluczowe znaczenie.
Niewątpliwie ma to sens, ale pisanie o Busim jako zawodniku mającym wpływ jedynie na grę w obronie jest dla niego krzywdzące. Ogólny wydźwięk Twojej wypowiedzi jest prawidłowy bowiem Sergio nie ma tego ciągu na bramkę, dryblingu czy strzału co Toure, ale świetnie się odnajduje w kombinacyjnej grze z kolegami i nie boi się brać aktywnego udziału w kreowaniu akcji. Gra odważnie nie stroniąc od pojedynków 1 vs 1, wymusza mnóstwo fauli i generalnie jest zawsze tam gdzie być powinien. Wiele osób kojarzy go negatywnie z powodu aktorskich epizodów, ale Busi przez to jest niedoceniany a 99% krytykujących/niedoceniających go osób nie ma pojęcia o jego grze. Ja osobiście nie mam wątpliwości, że Busi kolejnymi występami będzie potwierdzał swoje znakomite umiejętności, ale obawiam się, że przylgnęła do niego podobna metka jak swego czasu do Valdesa i trudno będzie się jej pozbyć.

Wiem też, że na kompilacjach to każdy wypada świetnie, ale mimo wszystko wrzucam linki, aby niektórzy przyuważyli, że Busquets to nie tylko koleś od łapania piłek niczyich i odgrywania do najbliższego kolegi.

Sammyy pisze:Dziwna dla mnie decyzja o odejściu do Schalke, nie rozumiem i pewnie nie zrozumiem.
W moim odczuciu pogoń za rekordem bramek w LM wydaje się być głównym motywem.

Chyba już o tym pisałem, ale nie zaszkodzi napisać raz jeszcze. Jestem kibicem Barcelony, ale Raul to dla mnie ikona. Symbol nie tylko Realu, ale i ligi hiszpańskiej. Oczywiście wyżej cenię sobie takiego Xaviego, ale jestem bardzo przywiązany do legend i Raul zawsze będzie postacią z zarezerwowaną miejscówką w mojej pamięci. Skłamałbym pisząc, że go lubiłem, ale trudno o zawodnika z poza Barcelony, którego darzyłbym większym szacunkiem.

Swoją drogą podobno podczas swojej ostatniej konferencji Raul zapytany o przyjaciela z poza Realu powiedział, że najlepszym ziomkiem był, jest i będzie Guardiola.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 27 lip 2010, 10:21

Chofzilo o rywala, ktorego najbardziej ceni (cos w tym rodzaju), poza tym Guadiola asystowal przy jego pierwszym golu w reprze, jezeli chodzi o kolegow z zespolu to nie chcial wymieniac/wyrozniac nikogo, ale w koncu wspomnial o Redondo, jezeli chodzi o przyjaznie to mowil cos o dobrych i stalych kontaktach jego i Mamen (zony) z Panstwem Figo, a Luis Figo, jest przyjacielem Guardioli z tego co wiem.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lip 2010, 12:59

Raul oficjalnie w Schalke. Ma dostać też 7 (Chińczykowi Hao ma zostać dany inny numer). O 15 ma być prezentacja a potem pierwszy trening.

Z ciekawostek powiem, że Raul będzie zarabiał 6 mln (nie pamiętam czy brutto czy netto), z czego 4 mln będzie płacić Schalke a 2 mln Real.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2010, 13:08

Akarin pisze:Z ciekawostek powiem, że Raul będzie zarabiał 6 mln (nie pamiętam czy brutto czy netto), z czego 4 mln będzie płacić Schalke a 2 mln Real.
Que? :lol:

Można prosić o jakieś źródło na potwierdzenie?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lip 2010, 13:09

Czytałem coś takiego na 2 niemieckich stronach, ale poczekaj chwilę, postaram się znaleźć je teraz.
BILD erfuhr: Der Zwei-Jahres-Vertrag (6 Mio brutto pro Saison) soll unterschrieben sein. Vier Millionen soll Schalke, zwei noch Real zahlen. Nach den zwei Jahren soll Raul zu Real zurückkehren und dort eine Funktion im Verein übernehmen.
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... halke.html

Bild jeśli chodzi o takie informacje to okazuje się zwykle dość precyzyjny, mimo iż ma opinię z goła inną.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lip 2010, 23:54

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=30698
Madridismo portfela

Raúl González Blanco i Jose María Gutierrez pobrali pełne wynagrodzenie z kasy Realu Madryt za przyszły sezon, który spędzą w Schalke 04 i Beşiktaşie - pisze na blogu dziennikarz madryckiego El Mundo Julián Ruiz - to ponad 12 milionów euro, siedem dla El Siete, ponad pięć dla Gutiego.

Ponadto obaj kapitanowie wymogli na Florentino Pérezie i Jorge Valdano, że odejdą za darmo. Dzięki temu Raúl przez dwa lata gry w Niemczech zarobi 8 milionów euro, a Guti za ten sam okres spędzony w Turcji 5 milionów euro. Gdy dodamy do tego wypłatę z Realu Madryt za sezon 2010/11, otrzymamy 15 milionów euro dla Raúla i ponad 10 dla Gutiego. Połowę z tego zapłaci Real Madryt.

Zidane był "idiotą", gdy zrezygnował z siedmiu milionów euro, jakie przysługiwały mu za ostatni, nierozegrany sezon w białych barwach.

Real próbował negocjować wypłatę mniejszych pieniędzy lub uzyskanie pewnego finansowego ekwiwalentu od nowych klubów obu piłkarzy, ci byli jednak nieugięci. Zwłaszcza Raúl, który przez swojego reprezentanta demonstrował upór i konsekwencję - "Madryt wypłaci całość". Jego odejście od początku miało cenę. Inaczej było w przypadku Gutiego, który początkowo zgłosił chęć odejścia i bez pieniędzy z ostatniego roku kontraktu, dopiero z czasem przyjął ekonomiczną strategię kolegi z boiska.

Można odnieść wrażenie, że Florentino Pérez był zaskoczony finansowym przymusem, jaki zastosowali obaj byli kapitanowie. Spodziewał się naiwnie, że w geście lojalności wobec klubu zachowają się honorowo, w podziękowaniu za to, jak wiele Real im dał? Stało się dokładnie odwrotnie, to klub musiał zapłacić zawodnikom, którzy dali mu tak wiele. Jeżeli ktoś wątpi w tę wersję wydarzeń, wystarczy poczekać na raport finansowy Realu Madryt i fragment o dwóch wielkich madridistas, Raúlu i Gutim.
Bardzo ciekawe. Lepsze nawet niż to co wkleił Akarin :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2010, 0:28

Trudno wyczuć ile w tym prawdy, ale to chyba dość prawdopodobna opcja, że dostali pieniądze za ostatni sezon. Wcale bym się nie zdziwił w sumie. Może za jakiś czas Valdano w jakimś wywiadzie coś o tym powie.
Ten news jest tak napisany, że ma jakiś taki niesympatyczny wydźwięk.

Bardziej mnie interesuje, że Mourinho w końcu dopiął swego i Khedira jest już oficjalnie graczem Realu. Nie wiem co o nim sądzić, za słabo go znam. Jego cena jest akceptowalna, na MŚ można było zobaczyć kilka jego zalet, gra na całej długości boiska, ma dobre warunki fizyczne, jest młody, taktycznie sobie radzi i jakimś drewnem też nie jest, piłka nie odskakuje mu na 5 metrów i potrafi podać nie tylko najbliższemu, ale z drugiej strony w destrukcji przynajmniej na mnie wrażenia nie robił. Jak na DM'a jest w tym elemencie dość przeciętny, takie trochę nie wiadomo co, przyzwoity do przodu, przyzwoity do tyłu, w obie strony bez szału, ale w sumie nie znam go dość dobrze i wyciąganie daleko idących wniosków może być ryzykowne.

Jestem w stanie uzasadnić sobie powody, dla których Mou go chciał, lecz to dla mnie taki neutralny transfer, o którym ciężko mi mieć konkretną opinię. Zobaczę go w Realu na boisku to ocenię.

Transfer Khediry sprawia, że w środku pola robi się trochę tłoczno i ktoś będzie musiał odejść. Najprawdopodobniej będzie to Mahamadou Diarra. Trochę szkoda, bo go lubię.

Sh3V
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh3V » 01 sie 2010, 21:29

Ktoś z środka pola musi odejść, jest za ciasno, więc lepiej sprzedać komuś w dobre ręce M. Diarrę, Drenthego i pomyślimy.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 03 sie 2010, 16:07

Khedira będzie z pewnością grać w pierwszym składzie. Pasuje do koncepcji Mourinho, który chce grać szybką piłkę, a Niemiec posiada świetne otwierające podanie. W porównaniu do wszystkich naszych środkowych pomocników najlepiej gra do przodu. Wydaje mi się, że u Mou może spełniać bardzo ważną rolę ala Cambiasso w Interze.

Na stan dzisiejszzy nasza kadra liczy optymalnie 24 zawodników. Na razie nasza kadra wygląda tak:

B: Iker Casillas, Jerzy Dudek, Antonio Adan
PO: -
ŚO: Sergio Ramos, Pepe, Garay, Albiol
LO: Arbeloa, Marcelo, Drenthe
ŚP: Xabi Alonso, Khedira, Gago, Lassana Diarra, M. Diarra
LS: Ronaldo
PS: Angel Di Maria, Pedro Leon
OP: Canales, Kaka, Van der Vaart
N: Gonzalo Higuain, Karim Benzema

Odejdzie pewnie Drenthe i któryś z Diarra, przyjdzie ktoś na obronę i być może do ataku (nie sądzę). Maicon pewnie będzie nasz (przynajmniej tak mi się wydaje), więc potrzeba tylko kogoś na rezerwę. Nie słychać o żadnych transferach na lewą obronę, więc jestem pewien, że Mourinho postawi na świetnego przecież Arbeloę, na rezerwie Marcelo. Zmiennikiem Ronaldo wydaje mi się, że będzie Canales. Na pozycji Kaki minut nie dostanie, więc to jest jedyna możliwość. Mamy na razie dużą lukę na prawej obronie, ale przyjście Maicona/ Thiago Silvy załatwi sprawę. Oczywiście w wypadku przyjścia T.S. na prawej obronie będzie grać Ramos.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sie 2010, 16:29

Khedira będzie z pewnością grać w pierwszym składzie. Pasuje do koncepcji Mourinho, który chce grać szybką piłkę, a Niemiec posiada świetne otwierające podanie. W porównaniu do wszystkich naszych środkowych pomocników najlepiej gra do przodu. Wydaje mi się, że u Mou może spełniać bardzo ważną rolę ala Cambiasso w Interze
Cambiasso za Mou grał nieomal 3 środkowego obrońce. Został pozbawiony wszelkich zadań w ofensywie czy rozegraniu, które z tak znakomitym skutkiem wykonywał pod wodzą Manciniego. Typem Cambiasso w Realu jest Momo Diarra, nie Khedira. Nie ma co szukać podobieństw pomiędzy środkiem pomocy Interu, a Realu.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 03 sie 2010, 16:39

Ramos i Arbeloa to przede wszystkim prawi obrońcy, mamy lukę, ale na lewej obronie, Alvaro jest na tej pozycji co najwyzej solidny, bo szału w ataku nie robi., Canales nie będzie zmiennikiem Ronaldo bo to po prostu nie jego pozycja.
A Khedira wcale nie musi miec pewnego miejsca, jezeli bedzie gral to jako ten bardziej wysuniety z srodkowych pomocnikow, a Alonso bardziej z tylu, jezeli jednak Lass powroci do swojej optymalnej formy, to jego ustawilbym jako ostatniego DMa, a Xabiego troche wyzej, tak jak grał w reprze na MS.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 sie 2010, 16:47

(L)oczkerson pisze:Cambiasso za Mou grał nieomal 3 środkowego obrońce. Został pozbawiony wszelkich zadań w ofensywie czy rozegraniu, które z tak znakomitym skutkiem wykonywał pod wodzą Manciniego.
Troszkę Cię poniosło, Cambiasso za Mourinho był typowym defensywnym pomocnikiem, który w razie potrzeby, albo prościej - w razie konieczności obrony wyniku cofał się do obrony. Tak Serie A jak i w Champions League miał sporo dobrych ofensywnych wejść. Z Chelsea na San Siro przy stanie 1:1 poszedł do końca za akcją co zaowocowało bramką na wagę zwycięstwa. Był elastycznym ogniwem w układance Mou.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 03 sie 2010, 17:17

@Anders

arbeloa to raczej prawy obronca chociaz na lewej tez moze grac
ronaldo w manchesterze gral bardziej prawej strony i u nas tez raczej gra po prawej niz po lewej a ogolnie to gra jako prawy napastnik
di maria to lewo skrzydlowy
leon to prawo skrzydlowy

fajny beda miec chlopaki numery: 2. maicon, 6/16 khedira (w zaleznosci czy mochamodon diarra opusci real -> everybody loves darka szpaqa), 7. ronaldo, 9. karim, 11. di maria, 14. xabi, 17. arbeloa, 21.leon, 22. canales.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”