Filipe Kasmirski w naszej reprezentacji - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
GiNioU
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GiNioU » 02 kwie 2005, 14:44

RoRo pisze:A co do Klosego to on chyba jako dziecko wyjechal do Niemczech i mieszka tam od kilkunastu lat .... To zmienia postac zeczy calkowicie ... Jezeli juz zakochasz sie w ojcyźnie to nie zmienisz jej na zadna inna ... !!!!
Podobno (nie wiem ile w tym jest prawdy) matka Klose dawno temu reprezentowała Polskę w biegach, a jego ojciec z zapartym tchem zawsze ogląda mecze Polskiej repry - nie wiem czy reprezentacja Niemiec w wykonaniu Miro nie była przypadkiem lotem za kasą :(

Awatar użytkownika
Tsubasa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tsubasa » 02 kwie 2005, 15:25

GiNioU pisze:
RoRo pisze:A co do Klosego to on chyba jako dziecko wyjechal do Niemczech i mieszka tam od kilkunastu lat .... To zmienia postac zeczy calkowicie ... Jezeli juz zakochasz sie w ojcyźnie to nie zmienisz jej na zadna inna ... !!!!
Podobno (nie wiem ile w tym jest prawdy) matka Klose dawno temu reprezentowała Polskę w biegach, a jego ojciec z zapartym tchem zawsze ogląda mecze Polskiej repry - nie wiem czy reprezentacja Niemiec w wykonaniu Miro nie była przypadkiem lotem za kasą :(
Klose to jest po prostu prawdziwy Niemiec, a niektórzy nie potrafią się z tym pogodzić. Fakt, że urodził się w Polsce jeszcze o niczym nie świadczy. Jakby ktoś pojechał do Opola to zobaczyłby, że nie wszyscy którzy tam mieszkają to polacy.

Co do głównego tematu to ten Kasmirski zapowiada się na świetnego obrońcę o ofensywnych zapędach. Czeka go jednak jeszcze długa droga, zanim trafi do brazylijskiej reprezentacji. Jeżeli chodzi o polską, to wątpie czy chciałby dla niej grać, ale byłby oczywiście wielkim wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 02 kwie 2005, 15:48

hehe temat zapędził sie na Miroslava Klose, a Felipe jest oczywiście młody i czeka go jeszcze sporo nauki, ale nie bez powodu okrzyknięto go następcą Carlosa - więc nie jest taki znowu lichy 8) , tak czy inaczej byl do wziecia z rok - 2 lata temu, teraz jest juz dla nas stracony, bo mysli tylko o brazylii

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 02 kwie 2005, 15:53

Heh! Niech mi ktoś powie, czy listkiewicz wygrał kiedykolwiek bój o jakiegoś młodego zawdonika??? Oddał Klose, Podolskiego, Johnsona i d...a! A i tak żaden gościu chciałby grać chociaż młodzieżówce Argentyny czy Brazlii niż w I reprezentacji Polski. Bo czy któryś z tych latynosów polskiego pochodzenia deklarował taką chęć????? :x :roll:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 kwie 2005, 15:55

Corinthians pisze:Heh! Niech mi ktoś powie, czy listkiewicz wygrał kiedykolwiek bój o jakiegoś młodego zawdonika??? Oddał Klose, Podolskiego, Johnsona i d...a! A i tak żaden gościu chciałby grać chociaż młodzieżówce Argentyny czy Brazlii niż w I reprezentacji Polski. Bo czy któryś z tych latynosów polskiego pochodzenia deklarował taką chęć????? :x :roll:
Moze czas szukac talentow w Polsce ?? A nie za granica....

Jeszcze niedawno chcieli takiego Argentynskiego snajpera przerobic na Polaka... Nie pamietam jak on sie nazywał ... :|

Tak czy inaczej jeden nam Olisadebe wystarczy ... rodak nie umiejacy mowic po Polsku .. :|

GiNioU
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GiNioU » 02 kwie 2005, 15:58

Tsubasa pisze:
GiNioU pisze:
Klose to jest po prostu prawdziwy Niemiec, a niektórzy nie potrafią się z tym pogodzić. Fakt, że urodził się w Polsce jeszcze o niczym nie świadczy. Jakby ktoś pojechał do Opola to zobaczyłby, że nie wszyscy którzy tam mieszkają to polacy.
sorki ze sie zapedze w kierunku tego Klose, ale wybacz Tsubasa, Klose jest w wiekszym stopniu Polakiem, niz Niemcem - wkleje kawałek jego profilu ktory po chwili znalazlem w necie:

"Miroslav Klose urodził się w 1978 r. w Opolu. Jego ojciec przez wiele lat występował w Odrze Opole i we francuskim AJ Auxerre, a matka była reprezentantką Polski w piłce ręcznej. Mirosław Klose uczył się grać w piłkę na podwórku w opolskiej dzielnicy Chabrów. W 1987 r. państwo Klose wyjechali na stałę do RFN."

Skoro jego matka była Polką, a nawet reprezentowała ojczyznę, a ojciec grał w Polskim klubie (byc moze jak mowisz byl Niemcem - patrząc chocby na nazwisko), a on sam urodził i uczył się grac w Polsce, to sorry, ale chyba ma wiecej wspolnego z Polską niż z Niemcami

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 02 kwie 2005, 16:41

RoRo pisze:
Corinthians pisze:Heh! Niech mi ktoś powie, czy listkiewicz wygrał kiedykolwiek bój o jakiegoś młodego zawdonika??? Oddał Klose, Podolskiego, Johnsona i d...a! A i tak żaden gościu chciałby grać chociaż młodzieżówce Argentyny czy Brazlii niż w I reprezentacji Polski. Bo czy któryś z tych latynosów polskiego pochodzenia deklarował taką chęć????? :x :roll:

Jeszcze niedawno chcieli takiego Argentynskiego snajpera przerobic na Polaka... Nie pamietam jak on sie nazywał ... :|

Tak czy inaczej jeden nam Olisadebe wystarczy ... rodak nie umiejacy mowic po Polsku .. :|
pewnie chodzi ci o Diego Armando Klimowicza napastnika nimieckiego Volsburga

Awatar użytkownika
Tsubasa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tsubasa » 02 kwie 2005, 17:13

mathiasek12 pisze:
RoRo pisze:

Diego Fernando Klimowicz z Wolfsburga, nota bene świetny snajper.

A wracając do Klose to ma on, w przeciwieństwie do podolskiego, Niemieckie korzenie. To, że jego matka grała w szczypiorniaka dla Polski niczego tu nie zmienia.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 02 kwie 2005, 17:39

Tsubasa pisze:
A wracając do Klose to ma on, w przeciwieństwie do podolskiego, Niemieckie korzenie. To, że jego matka grała w szczypiorniaka dla Polski niczego tu nie zmienia.
Chyba coś Ci się pomyliło.

Klose chyba ma Polskie korzenie, a nie niemeickie :D

Ale wracajac do całej tej dyskusji o piłkarzach Polskiego pochodzenia, to faktycznie, żal takich którzy w Polsce sięurodzili i wyjechali. Ale jesli nie chcieli dla nas grać szczerze, to nie ma co żałować.

Podolski przecież wolał grać dla Niemeic, jego babci mówiła że " jest dumna z niego, a niech lpeij może gra dla Niemiec , bo mu krzywdy nie zrobią tam " - wiec jak babcia o wnuku Polaku mówi , że jest dumna, iż gra dla Niemic , no to nie ma czego żałowac.

Jeśli idzie o Klose , on nigdy nie hciał grać dla Polski.
A o całej reszcie Kashmirskich , Klomowiczów itd nie ma co sepkulaować , że mają Polskie pochodzenie , urodzil isiegdzie indziej i tam bedą grać, ewnetualnie jeśli któryś z nich bardzo chciałby grać dla Polski twedy można zainteweniować.

A co do Listkiewicza to akurat zachował się mądrze w sprawie Andy'ego Johnsona. Powiedział , " Jak złozy podanie o paszport itd, wtedy zajmiemy się sprawą , a naarzie nie bedziemy się wygłupiać" i miał racje to był czaysta prowaokacja by powołano go do repr, Anglii .
I jak sie okazało za miesiac Johnson zadebiutował w barwach Anglii.

Przytoczę Wam na ten temat bardzo dobry przykład.
Jeden z najlepszych piłkarzy w historii Futbolu - Miche Platini, Francuz z pochodziea był Włochem. Jego dziadek był Włochem który wyemigrował do Francji.

A jak skomentował grę w barwach Trókolorowych, ano tak : "Nie na marne dziadek wyemigrował do Francji "
A w związku z sentymentem do Włoch, zawsze chciał grać tam i grał w Juventusie Turyn. Umiał podjąc najlepszą i najmądrzejszą decyzję.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 02 kwie 2005, 19:12

mathiasek12 pisze:
RoRo pisze:

Klimowicza nie próbowano przerobić na Polaka, nawet nikt o nim nie słyszał. (Chyba, że coś mnie ominęło w zyciu piłkarskim :roll: ) Dziadek Klimowicza był Polakiem, ale w tamtych czasach w Polsce nie były modne takie przeróbki narodowości. :wink:

Awatar użytkownika
Tsubasa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tsubasa » 02 kwie 2005, 19:31

pippen pisze:
Tsubasa pisze:
Chyba coś Ci się pomyliło.

Klose chyba ma polskie korzenie, a nie Niemeickie
Nie, nic mi się nie pomyliło, jak nie wiesz co to znaczy korzenie, nazwisko to sobie sprawdź.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 kwie 2005, 21:04

Po pierwsze :arrow: Klose urodzil sie w Polsce i jego pierwsza narodowosc to Polska, pewnie umie jeszcze mowic po Polsku

Po drugie :arrow: Klose przyjal obywatelstwo niemiecki grajac juz ładnycj kilka lat w niemieckiej lidze. Potem zadebiutowal w reprezentacji, ale tylko daltego, ze mial drugie obywatelstwo wynikajace z dlugiego pobytu w niemczech.

Po trzecie :arrow: Myslicie, ze Kurani i Olisadebe mieli jakies, kolejno, Niemieckie i Polskie korzenie ?? Oni po prostu dostali drugie paszporty .... i dlatego teraz graa dla nieswoich reprezentacji ...

Po czwarte :arrow: Nie nazywajcie Klose Polakiem bo na to nie zasluguje ...

Pozdro

Awatar użytkownika
Tsubasa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tsubasa » 02 kwie 2005, 21:13

RoRo pisze:Po pierwsze :arrow: Klose urodzil sie w Polsce i jego pierwsza narodowosc to Polska, pewnie umie jeszcze mowic po Polsku

Po drugie :arrow: Klose przyjal obywatelstwo niemiecki grajac juz ładnycj kilka lat w niemieckiej lidze. Potem zadebiutowal w reprezentacji, ale tylko daltego, ze mial drugie obywatelstwo wynikajace z dlugiego pobytu w niemczech.

Po trzecie :arrow: Myslicie, ze Kurani i Olisadebe mieli jakies, kolejno, Niemieckie i Polskie korzenie ?? Oni po prostu dostali drugie paszporty .... i dlatego teraz graa dla nieswoich reprezentacji ...

Po czwarte :arrow: Nie nazywajcie Klose Polakiem bo na to nie zasluguje ...

Pozdro

Nie widzisz różnicy pomiędzy nazwiskiem Klose, a np. Podolski, Radziński, Kopaczewski.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 kwie 2005, 21:24

No niektorzy nawet polacy takie nazwiska maja... albo ktos z jego rodzinki byl niemcem. Pewne jest jdnak to ze Klose urodzil sie w Polsce i niemieckie to jego drugie obywatelstwo, a Polskie pierwsze ...

Awatar użytkownika
doli
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: doli » 02 kwie 2005, 21:31

A co do Mirosława Klose to on sie urodził w Opolu ale potem mieszkał w mojej miejscowości (Ozimek) :P Mój trener zna jego rodziców, a dla mojego znajomego z KS Ozimek ojciec Klosego jest tak jakby baaaaardzo dalekim wujkiem (przynajmniej tak słyszałem) :P Ten mój znajomy nawet dobrze gra w noge, co ja gadam!! On wymiata!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”