Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 83

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 sie 2010, 10:40

Numer 4 w kolejności w ostatnich dwóch latach grał niewiele- Caceres, Chygrynskiy. Marquez chyba doszedł do wniosku, że dość łatwo i szybko przegrał rywalizację z Milito. Ukrainiec szans na grę by nie miał i dobrze, że przynajmniej w jego przypadku udało się odzyskać część poniesionych kosztów. Jeśli coś mnie martwi to odejście Toure i dziura powstała po nim, bo on nie tylko grał w pomocy, ale zawsze można było na niego liczyć na środku defensywy. Jeśli gdzieś szukać osłabień to w pomocy, bo innych formacje, albo zostały bez zmian albo zostały wzmocnione.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 sie 2010, 10:58

Ano właśnie. Strata Toure boli bardziej niż odejście Dmytro i Rafy razem wziętych bo jeszcze raz przypomnę, że w kolejności do gry byli daleko i spisywali się poniżej oczekiwań. Co innego ze zmiennikiem dla Busquetsa bo na dziś dzień nie wiemy kto nim będzie. Senna dla mnie byłby świetnym wyjściem, ale rozpatrywany jest też awans Romeu i to być może również byłoby dobre wyjście, ale jaka decyzja by nie zapadła to i tak będzie gorzej niż z Toure, który mógł właśnie zagrać na środku obrony i to z dobrym skutkiem. Tutaj widzę ewentualne osłabienie w stosunku do roku ubiegłego.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 02 sie 2010, 9:34

dwa ciekawe transfery z wczoraj (ze wzgledu glownie na legendarne nazwiska hiszpanskie ligi)
tamudo w sociedad, marchena w villareal

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 sie 2010, 19:44

Troche mnie dziwi transfer Tamudo - prawdziwego symbolu Espanyolu i najwiekszej jego gwiazdy w ostatnich latach. Bylem pewien,ze skonczy kariere w katalonskich Papuzkach,a tu prosze...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 02 sie 2010, 23:21

W ostatnim roku Tamudo nie odgrywał tak istotnej roli jak w poprzednich latach, stracił opaskę kapitańską, odsuwany był od składu o czym świadczą tylko okazjonalne występy, których rozegrał 6 (378 min.)

trawolta12
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: trawolta12 » 02 sie 2010, 23:35

Dmytro i Rafa to powazne osłabienie ale nie wiem jak to można porównywać z transferem Tamudo :)

mrowa9
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrowa9 » 12 sie 2010, 19:13

a mnie zastanawia czy sens jest ściagać Ozila, nie wiem czy się wkomponuje w styl Barcy, pewnie będzie siedział na ławie.
Jestem ciekaw jak poradziłby sobie Robinho, ale akurat jedo Guardiola nie chce

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 sie 2010, 14:37

Sevilla znalazła następcę Squillaciego już, sprowadzili za 5 mln Alexisa z Valencii :jupi:
Dobre rozwiązanie dla obu ekip, Alexis kompletnie się u nas nie sprawdził, grał słabo, a że i tak mamy nadmiar w zespole to odejście każdego szrotu to dobra sprawa. Dwa razy większe pieniądze za niego niż za Marchene - to trochę jednak boli.

AutoDeco
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AutoDeco » 27 sie 2010, 13:08

Robinho na pewno dobrze by sobie poradził,ponieważ jest to piłkarz grający przede wszystkim bardzo efektownie oraz widowiskowo. Nie rozumiem transferu Khediry i Ozila do Realu,jak dla mnie jest to całkowicie pozbawione logiki.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 wrz 2010, 11:19

Hercules Alicante ma w składzie takich piłkarzy jak Javier Farinos, Francisco Rufete, Javier Portillo, czy Nelson Valdez. Od kilku dni z Hiszpanami trenuje David Trezeguet. Zapowiada się ciekawa paczka. Jestem ciekaw czy chłopaki utrzymają się w PD.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 wrz 2010, 11:23

Do tej grupy wielkich piłkarzy należy jeszcze dodać Roystona Drenthe :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 wrz 2010, 11:35

Vianuch pisze:Do tej grupy wielkich piłkarzy należy jeszcze dodać Roystona Drenthe
Wow, jeszcze dwa transfery zimą i powalczą o Ligę Europy :jupi:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 01 wrz 2010, 11:51

Nie ma co się nimi jarać, to dopiero początek sezonu, a transfery nie koniecznie muszą być udane. Swego czasu Murcia też po awansie kupiła ciekawych piłkarzy (Carini, Regueiro, Pablo Garcia, Baiano, Curro Torres) i... spadła. Niby Hercules wydaje się mieć fajny skład, ale wiele zależy od zgrania

Awatar użytkownika
daniel10_15
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daniel10_15 » 15 wrz 2010, 19:38

no z tym sie zupelnie zgodze;) wedlug mnie rozwniez zgranie liczy sie najbardziej.. Arsenal tez jest pozbawiony super wielkich gwiazd a mimo o potrafil zbudowac dobrą, zgraną druzyne z mlodych zawodników..;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 gru 2010, 21:32

Malaga ma jakiegoś nowego sponsora, czy co? Nadrabiam zaległości w wieściach z rynku transferowego, a tu widzę, że w Maladze zagrają Baptista, Demichelis, Asenjo, Maresca, a zainteresowani są sprowadzeniem Grosso, Stekelenburga i Emanuelsona. :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”