Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 172

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 sie 2010, 9:35

Kolejny przegrany sparing :) ale jakos mi to nie spedza snu z powiek :P niektorzy wpadli w panike i ogłaszaja kryzys formy :zgon: Wilkins zapewnial ze na Tarcze wszystko bedzie dokrecone. Jak podaje BBC i SkySports Chelsea jest juz bliska podpisania kontraktu z zawodnikiem Benfici Ramiresem. Media donosza ze ma przejsc medyczne testy i podpisac kontrakt. W dodatku Carlo zapowiedział ze dolaczy do klubu jeszcze 2 pilkarzy, wyglada na to ze to bedzie Ramires a drugim podobno Srna wedlug tego co media sugeruja ale to sie jeszcze zobaczy :)

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 05 sie 2010, 10:50

bo jak powszechnie wiadomo czelsi potrzebny 3 prawy obronca (srna)
i nie przekona mnie argument,ze moze grac na innych pozycjach

podobnie bylo rok temu z zirkowem-tez niby super wszechstronny ale najlepiej gralby w systemie 352 (lewy pomocnik)
a jak zagral pare meczow na lewej obronie to krecili nim az przykro bylo patrzec-dobre akcje w ofensywie absolutnie nie zamazaly tego obrazu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sie 2010, 11:01

jordan20 pisze:bo jak powszechnie wiadomo czelsi potrzebny 3 prawy obronca (srna)
Bosingwa jest cały czas połamany, nie grał chyba przeszło pół roku. Ivanovic moze grać na środku, Alex połamany,a Carvalho chyba na wylocie, więc zwalnia się miejsce na prawej obronie.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 05 sie 2010, 11:39

przekonales mnie
na kiedy planowany jest powrot bosingwy ?
a co do carvalho to kto poza realem i (chyba) interem jest/byl nim zainteresowany ?

real wezmie albo maicona (wtedy ramos bedzie srodkowym obronca-i bedzie ich w sumie 4) lub thiago silve (opcja zdecydowanie mniej prawdopodobna )
a do interu carvalho tez nie pojdzie jako zmiennik lucio i samuela

koniec koncow uwazam ,ze zostanie w londynie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sie 2010, 11:52

Kiedy Bosingwa wraca nie wiem dokładnie, ale pewnie jeszcze jakieś 3 tygodnie, ale trzeba wziąć poprawkę na to ile go nie było- nie wiadomo jak się będzie prezentował. O Carvalho cały czas słyszę, ze ma odejść. Mówiło się o Interze chyba najwięcej, gdzie pójdzie - pojęcia nie mam, ale kibice Chelsea, jak z nimi rozmawiam, to są przekonani, ze odejdzie.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 sie 2010, 11:56

Mi się wydaję, że Carvalho zostaje, większe obawy mam o Ashley Cole'a, bo wydaje mi się, że to on i Maicon są głównymi celami transferowymi Realu, Real środek obrony ma pełny, a Inter interesował się Ricardo, ale rok temu. Carlo gadał, że oprócz Ramiresa (o ile przyjdzie) ma kupić jeszcze dwóch zawodników, myślę, że miał na myśli prawego obrońce i napastnika.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 sie 2010, 13:10

Carvalho cos wspominał ostatnimi czasy o odejsciu w jakichs wywiadach, co do Cole'a to Carlo juz chyba z 2 razy od zakonczeniu munidalu deklarowal ze nie ma takiej opcji by puscil Ashleya do innego klubu. Srna by sie przydal jako prawy obronca i okazyjnie skrzydlowy bo mysle ze gral by tam troche lepiej niz Anelka ktorego probowano przekwalifikowac na skrzydlowego. Bosingwa nie wiadomo kiedy wroci tak jak napisal fieldy niewiadoma tez bedzie jego forma po powrocie i ile mu to zajmie. Alex wypadl w skutek kontuzji ,przyszlosc Carvalho jakos nie jasna jest w pelni ,Ivanovic jest nominalnym srodkowym obronca ,Belletti odszedł wiec zostaje nam tylko Ferreira ktory ma juz swoje lata. Wiec mysle ze sciagniecie kogos takiego jak Srna nie bylo by glupim pomyslem.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 08 sie 2010, 21:22

Tego się po słabych sparingach spodziewałem :? Trochę zaczynam się bać inauguracji, WBA może być zmotywowane i pewnie będą chcieli dłużej zostać w EPL niż sezon, a nam ostatnio nic nie idzie, a dodatkowo mamy w tyłach niezawodnych Hilario i Turnbulla. Znaczy się do Hilario nigdy nic nie miałem, ale ostatnio zaczął zawalać bramki. Czy może Petr wróci na pierwszy mecz?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 sie 2010, 13:16

To ze druzyna nie jest jeszcze dostatecznie przygotowana do sezonu nie jest tajemnica. Chelsea miala swoje okazje ale to MU wykorzystalo swoje. Nie mam zbytnich obaw po tym meczu trzeba jeszcze dopracowac kilka rzeczy i miec nadzieje ze pilkarze szybka zalapia meczowy rytm. Mecz ogladalem w Pub'ie w 3D totalnie zajebista rzecz :) prawie jak by sie tam siedzialo :D tylko idzie latwo zauwazyc ze nie maja tych kamer 3D tak wiele bo powtorek fauli zbyt czesto nie pokazali. Sytuacje bramkowe byly pokazywane tylko z 2-3 stron nie bylo tej kamery nad bramkami wiec nie bylo mozna zbytnio ogladac akcji bramkowej z gory, ale jestem pewny ze z czasem i z tym sobie poradza. Ogolnie mecz byl troche nudnawy jesli chodzi i 1 polowe smieszny byl gol Hernandeza gdy strzelil face'em :rotfl: Chelsea powinna przed rozpoczeciem sezonu doprowadzic do konca transfer Ramiresa i zaczac rozgladac sie na za ostatnim wzmocnieniem tego lata. W dodatku pojawily sie informacje ze Bosingwa wraca do gry za jakies 2-3 tyg.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 sie 2010, 22:31

Ricardo Carvalho za 8 mln euro podobno zasila Real Madryt. W sumie może być, cena z 32-latka dobra a i robi się miejsce dla Mancienne. Na obecną chwilę obrona wygląda tak:

Ivanović(Bosingwa) - Terry(Mancienne) - Alex(Bruma,Ivanović,van Aanholt) - Cole(Zhirkov)

Zresztą ja już sam nie wiem... van Aanholt to lewy czy środkowy obrońca?

EDIT: zapomniałem o Paulo :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 sie 2010, 13:42

Pytanie do kibiców Chelsea: Carlo planuje sprowadzić jakiegoś obrońcę w miejsce Carvalho? Czy może Mancienne będzie dostawał więcej szans na grę?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 sie 2010, 15:00

Hmm powiem Ci tak ze sa dwa mozlwe scenariusze:
1. Carlo sprowadzi Srne z ktorym Chelsea byla laczona od razu po zakonczeniu sezonu bylo jakies info od kogos z Szachtaru ze Chelsea sie z nimi kontaktowala a nikt z Chelsea nie pokwapil sie by zaprzeczyc owym pogloskom. Gdy sprowadzi Srne ktory bedzie gral na prawej obronie to przesunie Ivanovica na jego nominalna pozycje i do dyspozycji bedzie : Terry, Alex, Ivanovic i z mlodziezy Bruma i Mancienne jeden z nich prawdpodobnie na wypozyczenie pojdzie.
2. Carlo (jak sugeruja media) siegnie po jeszcze jednego zawodnika Benfici i sciaganie na Stamford Bridge Davida Luiza.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 sie 2010, 17:51

Obiło mi się o uszy, że Mexes jest łączony z Chelsea. Chociaż Francuza to i z Arsenalem media łączyły, więc należy to traktować raczej z przymrużeniem oka.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 sie 2010, 18:55

Mexesa z Romy spokojnie można wykupić, za rok kończy mu się kontrakt, a Roma cały czas walczy o Burdisso na którego brakuje im paru milionów, więc jeśli Chelsea złoży rozsądną ofertę (jakoś powyżej 10 mln) to nic nie stoi na przeszkodzie by do transferu doszło.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 sie 2010, 19:12

Jak się ma sprawa z Ramiresem?? Kupiliście go już?? Dostał pozwolenie na grę na Wyspach??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”