Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 264

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 sie 2010, 22:54

Fishbone pisze:przegrać 4:2 z Azerskim zespołem,
Oglądałem tylko 2. połowę, Azerowie marnowali setkę za setką :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sie 2010, 22:56

Wisła zagrała katastrofalnie, brak słów na ich postawę. Jednak w porównaniu do drużyny, która u siebie była równie bezradna z równie słabym Interem, czy nie jest w stanie skonstruować jednej akcji z gry z przeciętną Spartą naprawdę nie wypada źle.
I tu nie ma co tłumaczyć - na tle Lecha Wisła miała naprawdę bardzo nisko zawieszoną poprzeczkę, żeby udowodnić, że faktycznie rok temu należało im się mistrzostwo i są najlepszą polską drużyną. Tymczasem nawet nie walczyli, bo co z tego, że Karabach zaprezentował się sto razy lepiej, niż ktokolwiek myślał, skoro to nadal był zespół, który Wisła na poziomie by rozniosła.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 sie 2010, 23:03

Wilmore pisze:nie wypada źle.
Wypada tragicznie panie "jestem pewny awansu" :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sie 2010, 23:22

Na tle Lecha na pewno nie wypada tragicznie.
Gdzie napisałem, że byłem pewien awansu z Azerami? Taka ta nasza piłka, że bać się należało nawet rewanżu z Szawle w Krakowie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 sie 2010, 23:35

Zwracam honor, pomyliłeś mi się z typkiem z głównej.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 06 sie 2010, 0:02

Tak, tak... Winni są trenerzy! :lol:

Piłkarzy mamy zajebistych! Ba! Oni są wy*ebani w kosmos!

Tylko nie ma ich kto poprowadzić do sukcesu jakim jest pokonanie (zapomniałem nazwy). :(

Ps. Podejrzewam, że jakbym skrzyknął chłopaków z klasy, z podstawówki to ogralibyśmy dziś Wisłę na wyluzce 1:0 (zawsze mieliśmy problem ze skutecznością). Oczywiście mecz musiałby trwać tylko 45 minut bo na więcej nie starczyłoby nam pewnie kondycji.. Chociaż teraz nie wiem, czy Wisła potrafiłaby to w ogóle wykorzystać.
:mike:
Ostatnio zmieniony 06 sie 2010, 0:05 przez brzycho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 sie 2010, 0:05

brzycho pisze:(zapomniałem nazwy). :(

Quarbeyrayzbheah - taka firma,a Ty nie znasz ??? :lol:

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 06 sie 2010, 0:12

Oj, bo to wszystko wina trenerów!

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 sie 2010, 11:43

Przed meczem sprawa powinna być jasna, Wiślacy nie wygrywają to wracają do domu te 4000 km autobusem, niestety dziś czytam, że wrócili samolotem, jak widać nie pomogła obecność Cupiała na meczu. Nie będę się specjalnie pastwił nad piłkarzami, mecz zawaliło głównie trio Diaz, Kowalski i Brożek w obronie. Kolejno: Pierwsza bramka Brożka (tutaj też mógł lepiej zachować się Jovanić, mógł wyjść do piłki i ją wypiąstkować, ale główna wina leży po stronie Piotra, zresztą gol w Krakowie również z jego winy), druga Kowalskiego (frajersko przegrany pojedynek główkowy i zresztą całą swoją postawą na boisku pokazywał jaki jest słaby), trzecia Diaza (świetne krycie nie ma co, choć i tak Honduranin może się tłumaczyć, że grał stopera z przymusu, generalnie jest bocznym obrońcą). Tak jak wcześniej pisałem Brożka może również chronić fakt, że grał w obronie z konieczności, przed meczem mieliśmy w szerokim składzie tylko 3 obrońców zdolnych do gry. Więcej pretensji mam do zarządu za to, że dopuścili do takiej sytuacji. Kupowanie Chaveza przecież było odłożone na ostatnią chwilę i to się zemściło. Należało również pomyśleć o następnym perspektywicznym bocznym obrońcy, a nie kończyć zakupy bocznych tylko na Czikosie. 'Brawa' dla zarządu również za rozpieprzenie najlepszej naszej formacji z poprzedniego sezonu czyli obrony. Jak można było dopuścić do tego by sprzedać dwóch najlepszych stoperów w lidze? Rozumiem, że Marcelo się palił do transferu i jego można było sprzedać, ale kapitanowi Głowackiego za jego wszystkie zasługi naprawdę należało dać podwyżkę i on by wcale nie myślał się z Krakowa ruszać. Zresztą on odszedł z bólem serca, z uczuciem, że jest on już tutaj niepotrzebny. Arka na pewno dałoby się zatrzymać w klubie, a nie tylko liczyć wszystko w gotówce i sprzedać go, bo za 1,5 mln się opłaca i drugi raz taka sytuacja się nie powtórzy. Zachłanność działaczy. Co do trenera. Kasperczak prezentuje warsztat trenerski na poziomie lat 80-tych dlatego myślę, że teraz jest najlepszy czas, by się z nim pożegnać, pytanie tylko czy nowy trener coś w ogóle zmieni. Marzy mi się trener takie pomieszanie Smudy, który stara się by jego zespół grał ładną piłkę oraz Petrescu, który od zawsze kład nacisk na odpowiednie przygotowanie kondycyjne i siłowe.
Można też gdybać. Wisła obudziła się w końcówce spotkania, niestety przy wyniki 2:3 wciąż trzeba było strzelić 2 gole co było raczej niemożliwe, więc być może zaangażowanie o walkę o następne gole trochę z Wiślaków zeszło, a gdyby tak Żurawski strzelił tego karnego w Krakowie to wystarczyłoby w Baku złapać 3:3 i może w tej końcówce Wiślacy by walczyli na maksimum swoich możliwości byle tylko strzelić tą jedną bramkę, która by dała awans. No ale niestety to tylko takie gdybanie.

Widziałem, że Lech trafi na któregoś z tych przeciwników w walce o LE: Juventus Turyn, holenderski AZ Alkmaar, hiszpańskie Getafe, AEK Ateny i Dnipro Dniepropietrowsk. Pierwsze trzy spiorą Poznaniaków bez dwóch zdań, z dwoma ostatnimi może będzie jakaś walka, ale i tak nie wróżę sukcesu. Czyli Lech ma 60% szans, by trafić na Juventus, Alkmaar lub Getafe co wiąże się z bezdyskusyjnym odpadnięciem naszych zespołów z pucharów już przed początkiem września.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2010, 11:50 przez Aker, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sie 2010, 11:46

Po co kolejny boczny obrońca? W Wiśle na prawej stronie są Singlar i Cikos, na lewej Brożek (który zdecydowanie lepiej gra na boku) i Diaz. Wzmocnienia w tej drużynie wymaga tylko środek obrony i teraz Cupiał ma zgryz - czy ostatecznie zezwolić na transfer Chaveza, który był zawieszony do przejścia Azerów.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 sie 2010, 11:54

Diaz jest słaby, myślę, że powinien być zmiennikiem, Brożka nie chce widzieć w obronie, bo on się tam zwyczajnie marnuje. Powinien grać na lewym skrzydle, ewentualnie wchodzić na tą pozycję z ławki. Pozostaje kontuzjowany obecnie Singlar, który ma swoje już lata (31 l.) i jedyna odpowiednia osoba na swojej pozycji czyli Czikosz. Generalnie uważam też, że mamy za dużo skrzydłowych i powinniśmy kogoś pożegnać, np. Małeckiego. Oczywiście transfer środkowego obrońcy (Chaveza) jest również niezbędny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sie 2010, 12:07

Na tle Kirma i tego nowego Serba Brożek wypada słabo. A skoro w zespole już jest dwóch lewych obrońców, to nie ma po co ściągać kogoś nowego - w swoim czasie Brożek był zdecydowanie najlepszym lewym obrońcą ligi, a Diaz jest słaby grając na środku boiska, na lewej stronie robi dobre wrażenie.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 sie 2010, 12:14

Szanuję Twoje zdanie, ale ja tam uważam, że stawianie Brożka w obronie to marnowanie jego możliwości. Wcale również nie uważam Brożka za słabszego od Kirma czy Plajnicia. Diaza tak jak już pisałem uważam za obrońcę, który w naszym klubie nadaje się na zmiennika, ale nie na pierwszy skład.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sie 2010, 14:36

Jak było wiadome już od tygodnia - Kasperczak porażki z Azerami na stanowisku nie przetrwał.
Bardzo dobra decyzja. Przegrał mistrzostwo, przegrał europejskie puchary w tym sezonie. Jedna rzecz mnie zastanawia - cały czas było mówione, że sytuacja Kasperczaka jest identyczna jak Zielińskiego, to znaczy po odpadnięciu z pucharów (Kasperczak z LE, Zieliński z IV rundy LE/LM) pozostaną na stanowisku do czasu znalezienia zastępcy. Tymczasem Henry poleciał już dziś, czyżby tak szybko dogadali się z kimś nowym?

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 06 sie 2010, 14:49

Zastanawiam się tylko, czy Wisła Kraków szuka w końcu konkretnego trenera z zagranicy czy zaś tymczasowo polski szkoleniowiec, który niczego nie wniesie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”