Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 447

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 07 sie 2010, 11:00

Skrzydła jak na razie wzmocnień nie potrzebują - tak samo zresztą jak linia napadu. Tak jak red pisał potrzebny jest nam ktoś kto stylem gry przypomina Hargo/Fletchera. Jak ten drugi nabawił by się kontuzji (odpukać) to w starciu z każdym mocniejszym rywalem po prostu leżymy. Jak już pisałem kilka stron temu marzył by mi sie Fellaini ale tą opcje możemy wsadzić między bajki jedynie. Ja bym na miejscu sir Alexa spróbował z Realu wyciągnąć Lassa który według mnie spisywał się w Madycie bardzo dobrze i świetnie wpasował by się do naszej obecnej rotacji w środku pola oraz zdecydowanie odciążył Darrena. Można by też kogoś poszukać we Francji ale Lass już jednak udowodnił swoją siłe w bardzo mocnym klubie nie wiadomo jakby to było z zawodnikiem do dużego futbolu wkraczającego. Obrona po sprowadzeniu Smailinga też nie potrzebuje żadnych wzmocnień a w bramce mamy duet VDS- Kuszczak i chyba tylko MC może się z nami równać jeśli chodzi o siłę bramkarską ;)

PS. Jest tylko pytanie do kibiców Realu. Lass jest do wyciągnięcia :?: Bo coś słyszałem że jakiegoś środkowego będziecie sprzedawać bo tam za duży tłok macie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2010, 12:42

Jeden pewnie będzie na wylocie, ale Real chyba wolałby opchnąć tego tego drugiego Diarrę, którego Szpaq zwał Mohomodonem :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 sie 2010, 14:07

Tak jak pisze Mentor, starszy Diarra ma już tylko rok do końca kontraktu i jeśli faktycznie ktoś ze środkowych pomocników odejdzie, to on ma na to zdecydowanie największe szanse. Poza tym Mourinho dopiero co powiedział w wywiadzie:
W środku pola Real ma teraz pięciu piłkarzy aspirujących na dwie pozycje - Xabiego, Lassa, Diarrę, Gago i Khedirę. Ta piątka pozostanie w Madrycie, czy ktoś z nich zostanie sprzedany, aby kupić środkowego obrońcę?
Nie uważam, aby konieczne była kogoś sprzedaż, aby kupić środkowego obrońcę. Owszem, Real potrzebuje defensora. To oczywiste, jasne i logiczne. Brakuje nam obrońcy i klub pracuje w tym kierunku. El presidente, Valdano, cały klub pracują, aby dać trenerowi i zespołowi obrońcę, jakiego potrzebujemy. Lecz nie musimy w tym celu kogoś sprzedawać. Owszem, podczas okresu przygotowawczego zawodnicy, pracując, mogą ocenić szanse na grę, na miejsce w podstawowej "jedenastce". Może z końcem sierpnia ktoś dojdzie do wniosku, że lepiej będzie odejść. I będziemy na to przygotowani, będziemy słuchać ich potrzeb. Aby byli zadowoleni.
Jak dla mnie oznacza to, że odejście kogokolwiek nie jest wcale przesądzone, a z powodów wymienionych wyżej Real na pewno chętniej oddałby Momo. Należy mieć też na uwadze, że Mou chce w Realu wykorzystywać aż trzy różne ustawienia i w jednym z nich na pewno nie ma miejsca dla Mediapunty, jest natomiast dla trzech środkowych pomocników.

Odpowiadając na samo pytanie, odejście Lassa jest bardzo mało prawdopodobne. Na pewno trzeba by było na niego wyłożyć sporo pieniędzy, a i to mogłoby nie wystarczyć. Po pierwsze na transfer niekoniecznie musieliby się zgodzić trener i sam zawodnik (na próby wykupienia Lassa z Realu był lepszy moment), a po drugie Real w tym roku tak dużej kasy nie wydaje i raczej nie będzie zmuszony do sprzedaży. Jak dla mnie Lass nie odejdzie w tym roku z Madrytu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 sie 2010, 14:22

Redzie tylko ile my w sezonie gramy 4-3-3 ,4-5-1 a ile 4-4-2, o ile w 2 pierwszych ustawieniach gra opiera się głownie na skrzydłowych i szybkiej kontrze tak w 4-4-2 często brakuje nam kreatywności w srodku pola a tym ustawieniem gramy najczęsciej.Berba często musi bawić się w role rozrywajacego bo w srodku pola często pod tym względem jest średnio.Ozil nie jest graczem ktory mocno pracuje w defensywie ale jest pilkarzem ktory przy obronie przeciwnika na OT(a wiemy jak to wygląda) byłby nieoceniony ze swoim podaniem oraz wizją gry,zresztą jeżeli Giggs nauczył sie gra w obronie w środku pola to i Ozila można nauczyc a jestem pewien że jest bardziej pożyteczny dla nas niż 2 defensywny w szczegolności na OT. Środka Fletcher- Fellani sobie nie wyobrazam bo Berba musialby już oficjalnie grac jak AM.Idealnym piłkarzem wydawał się Toure no ale niestety woli grac u brata.

O ile z Hernadezem nasz atak wygląda fajnie tak nie widzie obrony i srodka pola bez Vidica oraz Fletchera.Przy kontuzjach Carricka Andersona OH(jego to juz chyba nie liczmy) mamy 1 DM oraz Gibsona.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 sie 2010, 15:06

Przeciez Toure nie potrafi dac dobrego, długiego podania. Na co wam on? :(

Z tym Hernandezem to bym sie jeszcze wstrzymal. Chłop nie zagral nawet jednego meczu w powaznej lidze, a wy juz piszecie, ze z nim wasz atak wyglada fajnie. Moze i beda z niego ludzie, ale na pewno jest teraz za wczesnie, zeby mowic takie rzeczy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 sie 2010, 15:13

No tak Fabregas zostaje wieć konczymy napinke z fanami Arsenalu i wracamy do boju z kibicami MU.Jedziemyyy...

Awatar użytkownika
Lewan
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lewan » 07 sie 2010, 19:33

Popieram Mistyka, poczekajmy na jego pierwszych 5-6 meczów w lidze. Ma papiery na dobre granie, ale nie oszukujmy się: do tej pory nie zagrał żadnego meczu w Europie. A chyba nie ma wątpliwości, że ciężej będzie się urwać Terremu, niż np Demichelisowi. Dajmy sobie czas na nazwanie go transferowym strzałem w 10tke. Już nie jeden gracz wymiatał na springach, żeby później nie istnieć w prawdziwej piłce na najwyższym poziomie. Jedno trzeba za to oddać, jak przed okienkem wydawał się zakup napastnika jako absolutne minimum, to teraz ten temat zniknął. Głównie ze względu na Hernandeza, ale też na młodzież. Chyba czas na wielki sezon w ich wykonaniu, i wchodzenie coraz to odważniej do dorosłej piłki. Nie mogę doczekać się startu ligi jak nigdy, jestem ciekaw głównie Hernandeza, ale na ocenę tego transferu jeszcze przyjdzie pora.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 sie 2010, 21:26

Podobno dzisiaj Ferguson widziany był na Craven Cottage ->
Domyślam się, że z zamiarem oglądania Ozila. Więc kontrakt podpisze pewnie z Zoltanem Gerą :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2010, 21:33

Cris7 pisze:Zoltanem Gerą
trochę lepsza wersja Parka :lol: bardziej bramkostrzelny i też strasznie dużo pracujący dla drużyny, przydałby się pewnie :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 sie 2010, 23:25

Konkretnie to chodziło mi o ten fakt http://www.livesports.pl/detail/soccer. ... 7200&tab=1
Co zresztą potwierdza Twoje słowa o bramkostrzelności :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 sie 2010, 18:07

Carrick i Scholes zawstydzili Lamparda i Gerrarda. Pokazali czego brakowało Anglii na Mundialu - spokojnego, rozważonego oraz MĄDREGO rozegrania w środku pola. MOTM jak dla mnie Scholes. Bardzo dobry występ, a drzemią w nas jeszcze spore rezerwy.

Obawiałem się, że będzie to wyglądać dużo gorzej, więc jestem bardzo mile zaskoczony.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 sie 2010, 18:18

Chelsea poza ostatnimi 15 minutami grała bardzo zle,nie pamiętam tak zle grajacej Chelsea z nami....to co grał Mikel Lampard czy Cole ...
U nas zarty się zaczeły kiedy wszedł Smalling do środka a Evans poszedł na pozycje gdzie gra od wielkiego dzwonu i było widac takie ustawienie nie gra i jak jakaś drużyna przycisnie-bedą jaja. Vidic pokazał swoja wielka klase dzisaj.

W zasadzie to zganie tylko Naniego bo poza asysta nic mądrego nie pokazał a kilka strat było przednich,zamiast grac znowu bawi się w pajaca.Roo poza asystą też nic nie pokazał ale spokojnie.Bardzo fajna gra Valenci,świetna Scholsa...Capelo pewnie zatanawiał się czemu tak mało walczył o występ rudego na mundialu.Świetne piłki,mardzo mądre rozgrywanie. Hernandez bardzo ciekawie,gol przedni :rotfl: ,ladne zgrania do Berby.Fabio widac przybrał na sile i w defensywie ładnie sobie radził,gorzej w ataku ale w defensywie niczego sobie.

Jestm ogolnie bardzo mile zaskoczony nasza grą i jesli wizualnie dodam wypoczetego Evre na lewej obronie to można ruszać w sezon...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 sie 2010, 18:52

Scholes geniusz! 8) Występ po prostu miazga. Carrick równie świetnie. Panowie opanowali środek pola. Występ jak sprzed 3 lat.

Dobry występ Hernandeza. Byłem straszliwie ciekawy jak on prezentuje się na boisku jak się porusza. Jak wygląda jego gra bez piłki. Cieżko to było ocenić po skrótach. Chciałem zobaczyć czy może grać jako wysunięty napastnik w systemie 4-5-1 i wyglądało to bardzo obiecująco. Kilka bardzo dobrych zgrań, podań do skrzydła. Trzymał się mocno na nogach. Dobre poruszanie się po boisku. Dobrze się zastawiał. Do tego znane już walory, świetnie wyjście na pozycje i wykończenie akcji. Pokazał, że jest gotów do gry. Że jak wypadnie Roo to mamy kogoś kto go zastąpi na szpicy. Kogoś kto w razie niekorzystnego wyniku, może wejść na boisko i odmienić losy spotkania. Szczerze to jestem nim zachwycony :) Sezon pokaże, czy przesadzam z tymi zachwytami czy jednak będzie rewelacją.

Słaby mecz Owena, Parka i poza asystą Naniego. Środek Giggs, Fletcher również nie zaprezentował się najlepiej. Ale po tym spotkaniu jestem zdeycdowanie optymistycznie nastawiony. Mamy alternatywny niemal na każdej pozycjii w środku pola, na skrzydłach i w napadzie(Dobry dzisiaj występ Berbatova i świetnie wykończenie! Oby ten gol dodał mu pewności siebie i pokazał w końcu na co go stać :)). Jak obejdzie się bez kontuzji to jedziemy po trofea! 8) A jak jeszcze by się udało sprowadzić np. Ozila który by dał jeszcze inne możliwości. To by było kozacko. Plus jeszcze jakiś DM i mielibyśmy kompletny skład zdolny do wygrania wszystkiego :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 sie 2010, 18:54

Trudno mi się nie zgodzić z tym co napisaliście. Mam nadzieję, że dzisiejszy dobry występ Carricka nie jest dziełem przypadku. Wierzę głęboko, że Michael wróci do tego co grał przed dwoma sezonami i będzie naszym mocnym punktem. Dzisiaj środek grał bardzo fajnie i zasłużone są wasze pochwały dla Scholesa. Jego crossy to może nic nowego, ale odpowiedzialne rozgrywanie i praktycznie brak głupich strat, to to na co zawsze liczymy, a zdarzało nam się przeliczyć. Valencia świetnie dzisiaj. A nie zapominajmy że przeciwko sobie miał Cole'a. Może i gorzej dysponowanego dzisiaj, ale zawsze to Ashley, jeden z lepszych na swojej pozycji na świecie. Z napastników każdy miał swoje 45 minut dzisiaj i każdy pokazał się z niezłej strony. Chyba najdalej pierwszego składu jak dla mnie powinien być Owen, ale i on może się przydać. Myślę, że dla Michaela byłoby lepiej jakby wchodził w drugiej połowie na zmęczonego rywala. Obrona bez większych zastrzeżeń, podobał mi się bardzo Fabio, myślę że jeśli kontuzje go ominą to może odciążyć trochę Evrę, który w zeszłym sezonie tyrał za dwóch. Świetny był dzisiaj Vidic, jemu należy się najwięcej pochwał. Bardzo dużo czystych odbiorów, minąć dał się raz, Maloudzie, ale to akurat wielki wstyd nie jest. Podsumowując, dzisiejszego meczu możemy być zadowoleni. Co prawda, tak jak ktoś już wspomniał, nie do końca wiadomo czy to my byliśmy dzisiaj dobrzy, czy Chelsea tak słaba, ale i tak można patrzeć pozytywnie na rozpoczynający się sezon. Transferów już się nie spodziewam.

EDIT: Tak teraz przeczytałem to co napisał Kamil i faktycznie przypomniała mi się jedna uwaga. Kompletnie bezproduktywny był Park i bardzo się ucieszyłem że został zmieniony. Jeden z gorszych występów Koreańczyka od bardzo dawna. Mam jednak nadzieję, że to taki jednorazowy wypadek.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 sie 2010, 19:27

Park mało kiedy mi się podoba kiedy gramy 4-4-2 i kiedy atakujemy, to facet stworzony do gry z kontry, on musi biegac za rywalem walczyc z nim i być wypuszczany na wolne pole, w tym jest wyśmienity, gorzej gra w 4-4-2 kiedy atakujemy,traci wiele swoich walorow..

Owen bede o dziwo bronil bo wiele sie cofał do pomocy i nie grał aż tak zle.Carrick dobry mecz od dawna ale bądzmy szcerzy -Lampard,Mikel to dzisaj był konina do kwadratu,tylko Essien coś grał.

Takiego pomocnika jak Rudy w Angli długo nie będzie, technika użytkowa i przegląd pola wręcz idealne.Gdybym mogł wydać 100mln funtów na stransfery to odmłodziłbym Scholsa i Giggsa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”