Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 75

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Włochy - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 lip 2010, 18:03

Footy pisze:FC Genua zakupiła Miguela Veloso z Sportingu Lizbona. W zamian klub z Lizbony otrzyma 9 milionów Euro. Oprócz pieniędzy do Sportingu trafi były gracz Rossoblu - 25-letni Hiszpan Alberto Zapater występujący na pozycji środkowego pomocnika.

Jeszcze 2-3 lata temu ten transfer bylby hitem,ale ostatnio Veloso powaznie spuscil z tonu,podobnie zreszta jak i cala ekipa Sportingu. Ciekawe czy da sobie rade w Serie A czy tez okaze sie kolejnym w ostatnich latach transferowym niewypalem Genoi :?:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 lip 2010, 18:13

Veloso się zagubił przez idiotyczne decyzje Bento. Ten go ustawiał na środku obrony, na lewej, na defensywnym pomocniku, na lewo skrzydłowym, na ofensywnym pomocniku. Ogólnie gościu grał wszędzie, na nominalnej pozycji (defensywny pomocnik) najczęściej, ale za często zmieniano mu zadania, takie coś na pewno wprowadza pewną destabilizację u zawodnika. Zresztą sam Veloso też charakter ma przez co mówiło się sporo o sprzeczkach z trenerem.
Jest jeszcze młody więc wszystko przed nim, ale ciężko będzie teraz o powrót chociaż do dawnej formy, tym bardziej że do Włoch mi on za bardzo nie pasuje. Lubi zapuścić się do przodu, pokiwać, robi przez to dziurę w środku często. Fakt faktem strzał z dystansu ma dobry, w odbiorze też gra twardo i nogi nie odstawia. Najbliżej imo mu do takiego Essiena, ale to kilka klas gorszy zawodnik obecnie.
Ogólnie szkoda i jego i Moutinho, obaj w podobnej sytuacji, chociaż Joao chyba szybciej się odbuduje w Porto, tym bardziej że on jedynie wiosnę miał tragiczną bo tak to na pewnym poziomie grał.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 lip 2010, 20:10

Czytałem, że Inter pomógł, w ramach dobrych stosunków między klubami, Genoi w transferze Veloso. Jeśli Portugalczyk da radę we Włoszech to Inter ma prawo pierwokupu, co miało skusić go do transferu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale to fajna opcja dla piłkarza żeby zacząć od mniejszego klubu, w którym przynajmniej będzie grał w pierwszym składzie i pozna nową ligę.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 01 sie 2010, 23:09

Hernanes podobnio na dniach podpisze kontrakt z Lazio. Pilkarz mozna powiedziec od dawna w Europie oczekiwany. Pamietam jeszcze rok czy dwa lata temu jego agent zapewnial, ze jego klient na dniach wyladuje w Europie, widac jednak troche dluzej mu to zajelo. W kazdym razie z ciekawoscia bedzie sledzil jego poczynania. Wydaje sie jednak, ze pieniadze uzyskane za Kolarova zostana przez Lazio dobrze spozytkowane.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sie 2010, 14:49

Genoa znów działa.
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=175749

Tym razem mogą zbudować naprawdę niezłą paczkę. Veloso, Rafinha, Ranocchia, Eduardo, Toni, Destro, Zigoni...

Gdyby nie to chore 3-4-3, to defensywa Criscito-Bocchetti-Ranocchia-Rafinha by wyglądała już naprawdę super.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 sie 2010, 12:22

Przy 3-4-3 też będzie nieźle. W obronie Bocchetti i Ranocchia, a trzecie miejsce na tej pozycji mogą zająć: Chico i Dainelli. W pomocy na skrzydełkach: lewym - Criscito i prawym - Rafinha. Środek pola nie jest już tak gwiazdorski :lol: , a w ataku jak w City: Zigoni, Rudolf, Destro, Palacio, Toni, Palladino, Sculli i nie jestem pewny czy Acquafresca, ale Genoa już ma to do siebie, że co sezon przychodzi wielu świetnych piłkarzy, szkoda, że nie grają w Lidze Mistrzów, bo potencjał jest

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 sie 2010, 13:28

Acquafresca wraca do Cagliari. Odnośnie ataku, to najważniejsze, że jest typowy snajper czyli Toni. Genoa grała w ataku świetnie jak miała typowego snajpera, który wykorzystywał te bardzo ofensywne skrzydła. Borriello czy Milito mieli wspaniale wyeksponowaną pozycję na boisku i w zeszłym sezonie myślałem, że kolejnym takim snajperem będzie niezły Floccari. Tyle, tylko, że nie dano mu szansy i zaczęto stawiać na szybkich nieskutecznych czyli Suazo lub Palacio, co było wielkim błędem. No i nie znaleziono następcy dla Motty, co też było strategiczne. Jeśli Veloso podoła, to środek znów zacznie funkcjonować. Inna sprawa, że nie będzie mu łatwo. Chłopak miał nieudany sezon, a różnicę między ligą Portugalską a Włoską są ogromne.
Obrona personalnie wygląda świetnie, ale obawiam się, że nawet tak utalentowanemu zawodnikowi jak Ranocchia schemat taktyczny będzie utrudniał życie. Co innego w przypadku Rafinhi, który powinien być w swoim żywiole, jako skrajnie ofensywny boczny obrońca.

A no i ciekaw jestem, kiedy zaczną pojawiać się ci wszyscy wyróżniający się juniorzy Interu czy Milanu, których podwędziła Genoa w tym czy zeszłym roku. Destro i Zigoni, już teraz mogli by zacząć pojawiać się na boisku.

A Palermo znalazło następce dla Kjaera (sory Glik :wink: ) Kupili młodego defensora Boca Ezequiela Munoza. Podobno bardzo zdolny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 sie 2010, 19:06

Goal.com podaje,ze Juventus zaakceptowal oferte (16mln) Wolfsburga za Diego :shock:

Jest juz jakis nastepca na oku,bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi... Bez Giovinco i Diego liczba kreatywnych pomocnikow w kadrze Juve zmniejszy sie praktycznie do zera...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 sie 2010, 19:10

Informacje podawane przez goal.com należy traktować z przymrużeniem oka. Chociaż Diego, z tego co wiem, nie pasuje do taktyki nowego trenera Juventusu, więc niewykluczone, że faktycznie może odejść. Tylko ta cena dziwnie niska. Prawie 10 milionów więcej za niego dali z tego co pamiętam.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 sie 2010, 19:36

Ja bym tym ciolkom z Wolfsburga rzucil cene zaporowa 30 baniek niech maja. Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie.
Chyba ze faktycznie SD nie wierzy juz w Diego to wtedy nie ma to znaczenia i nalezy uznac ten transfer za wielki niewypal.
Ja bym mu dal jeszcze szanse po takim sezonie jaki mieli nie wyciagalbym zbyt pochopnych wnioskow do przyszlosci pilkarzy o takim potencjale jak Diego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 sie 2010, 19:52

Ja bym tym ciolkom z Wolfsburga rzucil cene zaporowa 30 baniek niech maja.
ja też :P , ale jeśli chcą sprzedać Diego to nie ma co się boczyć, tylko ubić interes i za rok czerpać korzyści z tak zwanych "świetnych stosunków" przy okazji transferu Dzeko.
Odnośnie samego Diego, że umiejętności ma to wiadomo, ale średnio pasuje do klasycznego 4-4-2 jakim gra Del Neri (i które raczej przynosi pozytywny skutek, patrząc się na sparingi) i liga włoska nie jest dla niego optymalna. Tak, więc jeśli pojawi się dobra oferta (tak z 20 baniek) i co jeszcze ważniejsze, jeśli przyjdzie odpowiedni zawodnik w jego miejsce to nie ma powodów by nie odszedł. Tyle tylko, że nie mam pojęcia kto by mógł za Diego przyjść. Cassano Sampa nam pewnie nie odda, bo i tak już ją nieźle przetrzebiliśmy, a innych godnych cofniętych napastników nie widzę. Więc ja tam wolę by został niedopasowany Diego, którego umiejętności przynajmniej znam i wiem czego się po nim spodziewać.

Adam ACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam ACM » 11 sie 2010, 20:45

A co Juventini myślą o tym, żeby dać Wolsfburgowi Diego, i dołożyc tam z 10mln euro ? Pewnie by rozpatrzyli taką oferte...Inna sprawa że ja bym na waszym miejscu nie oddał Diego za żadną kasę. Ten chłopak ma wielki potencjał, a tacy jak on zaczynają w nowej lidze błyszczeć w nowym sezonie. Trzeba mu znaleźć tylko dobrą role na boisku, ale słyszałem, ze ma grać jako podwieszony napastnik w 4-4-2 ? Wg. mnie bardzo dobry pomysł...
Ostatnio zmieniony 11 sie 2010, 21:27 przez Adam ACM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 sie 2010, 20:52

A co Juventini myślą o tym, żeby dać Wolsfburgowi Diego, i dołożyc tam z 10mln euro ?
domyślam się, że chodzi o Dzeko.Takie opcje już były przez JUVE ponoć proponowane, wiec raczej ciężko się spodziewać takiego rozwiązania. Zresztą średnio mi to pasuje, bo jeśli odejdzie Diego potrzebny będzie ktoś kreatywny do ataku, a nie snajper. Rozegranie JUVE nie może sprowadzać się do Pepe :twisted:
słyszałem, ze ma grać jako podwieszony napastnik w 4-4-2 ? Wg. bardzo dobry pomysł...
dokładnie tak i wygląda to obiecująco, ale jeszcze nie było meczów z wymagającymi rywalami, więc ja tam pewności nie mam czy Diego w pełni się wkomponuje na tej pozycji.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 11 sie 2010, 21:12

(L)oczkerson pisze:Odnośnie samego Diego, że umiejętności ma to wiadomo, ale średnio pasuje do klasycznego 4-4-2 jakim gra Del Neri
Zawsze myślałem, że to taktykę ustala się pod zawodników, a nie na odwrót. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”