Major League Soccer (MLS) - Strona 20

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Major League Soccer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 15 lip 2010, 22:20

trochę mnie śmieszą te komentarze Henry'ego w rodzaju że przyjechał tu ,,zwyciężać, bla bla", skoro prawda jest taka że na czołówkę europejską jest już za słaby.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 sie 2010, 5:31

To nie jest post stricte o lidze, ale pomyślałem, że wezme aparat na dzisiejszy mecz i się podzielę zdjęciami i filmami ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zauwazcie flagę Polski ;)
Obrazek

tutaj bez zoomu
Obrazek

Obrazek

A tutaj dwa filmiki które zrobiłem..

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 sie 2010, 21:58

Zajebista sprawa, w ostatnim czasie również miałem okazję porobić fotki na stadionach.
Mogłeś dać ujęcie na prawą stronę bo wieczorem ta rzeka za trybuną pewnie fajnie wygląda.

Trybunki zapełnione, atmosfera fajna, obiekt ładny ... nic tylko chodzić na mecze :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 wrz 2010, 19:05

Zostali tu jeszcze jacyś kibice MLS ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 lis 2010, 23:42

Magnum siedzisz w tym temacie bardziej niż my wszyscy. Weszło dało zajawkę o pewnym piłkarzu, na którego jakiś czas temu zwróciłem uwagę, ale nie spodziewałem się, że może mieć coś wspólnego z Polską.
Chris Wondolowski, najlepszy strzelec MLS. Możesz coś o nim nam więcej powiedzieć?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 lis 2010, 0:14

Tak, skurwiel strzelił nam gola w przegranym z nimi meczu 1-0 :hardkor:
Tak serio to oprócz tego, że mnie tym zdenerwował :P to w sumie z Polską ma niewiele wspólnego z tego co wiem. Po prostu w Stanach wiele osób nosi tego typu nazwiska po przodkach. Urodził się w Kalifornii i spędził w Stanach całe swoje życie. Nie miał jakiejś wybitnej kariery, ba, można powiedzieć że wcale nie była dobra. Dopireo niedawno się wybił, przeszedł do San Jose i wreszcie znalazł miejsce w składzie, znalazł formę i został królem strzelców. Nigdy nie został powołany do repry.

W ogóle to zapomniałem zrobić cholera na koniec sezonu info. Najwyraźniej nikogo to nie interesuje :lol: Zakonczyl sie regularny sezon 30-meczów. Za rok będzie 34 bo dołączają nowe drużyny - Portland i Vancouver, w 2012 będzie Montreal.

Tak czy inaczej, tak wyglądała na koniec tabela podzielona na konferencje:

Obrazek

A tak cała tabela.
Obrazek

Jak widać, system jest do dupy bo przez to 2 zespoly z Zachodu walcza o korone mistrza.. Wschodu :lol: Mają być zmiany w tym zakresie ale jeszcze nie ma szczegółów. Tak czy inaczej, Play offy rozgrywane sa systemem dwumeczu ale nie ma zasady bramek wyjazdowych. po prostu bierze sie wynik.

New York Red Bulls pokonali San Jose 1-0 na wyjeździe bo bramce Lindperego. Columbus Crew przegrał u siebie z Colorado Rapids, jedyną bramkę w meczu strzelił Mastroeni. Ciekawie było w Dallas, tam gospodarze w czerwonym meczu (dwie czerwienie ale jednak) pokonali Real Salt Lake wynikiem 2-1. Los Angeles skromnie wygrała na wyjeździe z Seattle sounders na Qwest Field po bramce odkrycia sezonu, Edsona Buddle. Następne mecze za tydzień.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 lis 2010, 0:19

Kanadyjczycy nie mają swojej ligi?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 lis 2010, 0:25

Mają, ale jest to dopiero drugi szczebel rozgrywek (chociaż i tak nie ma systemu spadków i awansu). Canadian Soccer League to tak jakby druga liga w której jest 13 zespołów. Są jeszcze regionalne ligi, ale to wszystko jest w Kanadzie na marginesie gdyż tam rządzi hokej :P chociaż nawet w tym sporcie Amerykanie i Kanadyjczycy mają jedną ligę która jak na ironię nazywa się.. National Hockey League :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lis 2010, 7:34

Mamy pierwszego 'półfinalistę'/finalistę konferencji :P San Jose pokonało w Nowym Jorku Red Bullsów 3-1 po bramkach Bobby'ego Conveya i Chrisa Wondolowskiego. Wondolowski dołożył trzecia bramkę w 82. minucie. Przy stanie 3-1 wpuścili Henry'ego ktore przez ostatnie 3 tygodnie leczyl kontuzje kolana ale na nic sie to nie zdalo. Wielkie pieniadze NYRB nic w tym roku nie daly i pucharu nie bedzie. Jutro dwa kolejne mecze a w niedziele Los Angeles vs Seattle ;)

Awatar użytkownika
daniel10_15
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daniel10_15 » 05 lis 2010, 11:53

No mam nadzieję, że NYRB wezmą się za siebie, gdyż nie chce aby talent taki jak Henry się zmarnował... Mam nadzieję, że w dwóch kolejnych meczach pokażą coś więcej ( chociaż masz racje, że pucharu już nie zdobędą), jednak chciałbym by uzyskali ten tytuł w przyszłym roku i tego im życzę...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 lis 2010, 11:56

daniel10_15 pisze:No mam nadzieję, że NYRB wezmą się za siebie, gdyż nie chce aby talent taki jak Henry się zmarnował...
Jak on ma się zmarnować? Henry już odcina kupony od sławy i niedługo zawiesi buty na kołku. Dla Twojej wiadomości - poszedł do MLS, aby na stare lata pograć i zarobić trochę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lis 2010, 14:50

Ale co mają pokazać w kolejnych dwóch meczach jak tą przegraną zakończyli sezon? :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 lis 2010, 23:24

W grze o koronę Konferencji Wschodniej pozostały tylko zespoły z Zachodu :lol:

Tak czy inaczej, Columbus pokonało w drugim meczu Colorado więc było 2-2 i ostatecznie tryumf Colorado Rapids w rzutach karnych. Los Angeles pokonało u siebie Seattle 2-1 po bramkach Buddle'a i Gomeza.

Finały konferencje, czy jak ktoś woli po prostu półfinały :P rozgrywane są systemem jednego meczu. Colorado gości u siebie San Jose a Los Angeles gości FC Dallas. Mecze 13-14 listopada. Wielki finał :P w niedzielę 21. listopada o godzinie o godzinie 20:30 czasu lokalnego czyli w nocy 22. listopada o godzinie 2:30 czasu polskiego ;) na 20,000 stadionie Toronto FC.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 lis 2010, 0:00

Ja tam czekam już na nowy sezon. Nie ma mojej Filadelfii to nie ma co oglądać :P
Oczywiście na finał postaram się być gotowy, chociaż będzie ciężko gdyż wypada w Poniedziałek :/

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 lis 2010, 5:00

No to mamy finalistów... Colorado i FC Dallas :lol: Colorado pokonało San Jose 1-0 a dzisiaj FC Dallas zniszczyło.. LA Galaxy 3-0! Trochę jak Chelsea - Sunderland :lol: Los Angeles naszpikowane gwiazdami - Beckham, Donovan i nawet Buddle - nie zdołało u siebie w półfinale pokonać FC Dallas :angry: No cóż, finał trochę zaskakujący, bo 4. i 7. pozycja tabeli w lidze spotka się w finale.. No ale takie uroki systemu Play off :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”