Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 266

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8772
Kontakt:

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2010, 0:27

Petrescu to chyba najlepszy trener, który kiedykolwiek pracował w polskiej lidze, dawać go tu znowu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sie 2010, 9:27

Jak Dan wroci i dostanie jeszcze duzy kredyt zaufania od Prezesa to Lech wroci na swoje miejsce czyli za plecami Wisly i Legii :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2010, 11:17

Petrescu zawsze będzie miał w części środowiska szacunek za otwarte wypowiedzi na temat sezonu 2005/2006, kiedy to okradała całą ligę Legia zdobywając mistrzostwo.
Sytuacja obecnie jest taka - Petrescu dostał bajeczną jak na polskie warunki ofertę, nad którą ma się zastanowić do poniedziałku. Możliwe, że na mecz z Ruchem przyjdzie dwóch kandydatów innych na trenera, których oferty będą rozpatrywane po ewentualnej odmowie Rumuna. Jeden już potwierdził obecność na trybunach w sobotę, jeden jeszcze się waha. Na pewno Wisła ma już zaklepaną opcję C w razie odmowy Dana, jednakże jest to trener z tej trójki obecnie będących blisko Wisły najsłabszy, dlatego Basałaj dał sobie kilka dni czasu po odmowie Petrescu na rozmowy z innym kandydatem, po czym w razie drugiej odmowy dopiero zakontraktuje tę trzecią opcje.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 11:29

Wilmore pisze:Petrescu zawsze będzie miał w części środowiska szacunek za otwarte wypowiedzi na temat sezonu 2005/2006, kiedy to okradała całą ligę Legia zdobywając mistrzostwo.
Rzucasz poważne oskarżenia - poproszę cytat w którym Dan sugeruje zakupy niekontrolowane!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sie 2010, 11:40

bartbuks Wilmore poda ci przyklady wolnych karnych i czerwonych kartek/ jednym slowem z dupy argumenty o czym wczesniej juz dyskutowalismy na tym forum

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 sie 2010, 11:45

Ale jemu nie chodzi o argumenty świadczące o korupcji, tylko o słowa Petrescu na ten temat.

Tak btw, to fajnie jeśli Rumun wróci na Reymonta, tylko o piłkarzy się martwię. Znowu biedaczków zamęczy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2010, 11:47

poproszę cytat w którym Dan sugeruje zakupy niekontrolowane!
Choćby słynny wywiad przed kamerami C+, w którym Petrescu w odpowiedzi na pytanie o wynik Legii stwierdza, że w Wiśle nie częstowano sędziów nawet wodą.
Jego wypowiedzi na temat tamtego sezonu były do granic możliwości ostre, stwierdzić faktu, że Legia kupowała, nie mógł, o czym obaj wiemy, ale robił, co mógł, żeby rozładować frustrację. I chwała mu za to. Po latach potwierdziło się to skazaniem Dariusza W., przecież dobrze wiesz, że Legia w tej sytuacji była nietykalna. No i zakupy Legii wtedy były w pełni kontrolowane, wszystko było zagwarantowane przy transakcjach. ;)

Jedno jest ciekawe - co teraz myślą Brożkowie słysząc o możliwym powrocie Petrescu. :rotfl:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 11:56

Wilmore pisze:Choćby słynny wywiad przed kamerami C+, w którym Petrescu w odpowiedzi na pytanie o wynik Legii stwierdza, że w Wiśle nie częstowano sędziów nawet wodą.
Jego wypowiedzi na temat tamtego sezonu były do granic możliwości ostre, stwierdzić faktu, że Legia kupowała, nie mógł, o czym obaj wiemy, ale robił, co mógł, żeby rozładować frustrację.
Powiedz mi teraz gdzie mogę odkopać ten wywiad, bo chcę to usłyszeć. Nie mów m o nietykalności, bo trójka Lech-Wisła-Legia jest nie do udowodnienia. Nie masz twardych dowodów na ich korupcyjne działanie - nie udowodnisz nic. W ŁKSie piłkarze zaczęli sypać publicznie jak to zdobyli MP i nikt się tym nie zajął. Stary nie ma u nas świętych - jest upośledzony system, który stacza naszą piłkę na samo dno.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 784

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 sie 2010, 12:02

Też tego nie kojarzę , nie mniej jednak pamiętam jak Petrescu udzielał wywiadu , w którym mówił ze coś jest nie tak jeśli zaraz tydzień po tygodniu legia miała mecze z drużynami , z którymi uprzednio grała Wisła. Codo Brożków to uważam , że pewnie u nich żałoba ^^. Jeśli dobrze pamiętam to za jego czasów Wisła miała problem ze skutecznością ... ciekawe czy znów problem się powtórzy

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 sie 2010, 12:10

Brożki dadzą radę. Pamiętam jak nie tak dawno na obozie przygotowawczym w hotelu się potkała Wisła z Unireą i Petrescu wtedy mówił w wywiadzie że w swoim zespole z Wisły najchętniej by widział Brożków właśnie i Clebera. Najbardziej to płakał Błaszczykowski ale jego już nie ma.

Poza tym to nie należy zapominać, że Petrescu zarabia w Rosji 1,5 mln euro rocznie i wydaje mi się, że nawet rekordowe na polskie warunki 400-500 tys euro mogą go nie przekonać. Nie mniej jednak jak by przeszedł to mielibyśmy trenera jakiego w Polsce jeszcze nie było. Jak przychodził za pierwszym razem był zupełnie nieznany jako trener. Teraz by przyszedł jako trener z olbrzymimi sukcesami na koncie (bo to co zrobił z Unireą tak trzeba nazwać).

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 12:11

j1mmy pisze:Codo Brożków to uważam , że pewnie u nich żałoba ^^.
Nie żartujmy. Polski piłkarz przychodzi do klubu na 9 i o 12 wychodzi wypicowany, wypachniony i wyżelowany, a zarabia średnio 50 tys zł. Dla mnie to on ma 8 godzin tam siedzieć, tak jak jest na zachodzie! Nie płaczmy nad ich losem, bo nie mają argumentów. Unirea grała w LM? To jest argument, a Brożki to wg mnie niech nie odzywają się. Ktoś ich kiedyś nazwał gwiazdami, a dla mnie to zmarnowane talenty. Gdyby selekcjonerem reprezentacji nie był facet bez wizji, to Brożek pewnie by nie grał w niej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 sie 2010, 12:13

Legia kupiła, Lechowi sędziowie pomogli, tylko biedna Wisła niewinna. Jak Inter.

Ale co do Wisły to faktycznie Petrescu byłby dla nich zbawieniem. W razie podpisania kontraktu chciałbym tylko usłyszeć z jego ust: "bardzo chciałem przeprosić Pana Cupiała..." :lol: Tyle, że Petrescu dostaje w Rosji niemałe pieniądze, jest liderem drugiej ligi i ma na tyle bogaty zespół, że raczej awansuje. Będzie mu się chciało znowu męczyć się w Krakowie?

To prawda, że były trener Sevilli też chce prowadzić Wisłę?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 12:20

Boromir pisze:Ale co do Wisły to faktycznie Petrescu byłby dla nich zbawieniem.
Wiecie co? Trochę poznałem już Skorżę, bo kręci się człowiek po klubie. Wybaczy pan panie Maćku, ale wg mnie to brakuje panu takiego skur..syństwa. Jeżeli polskie kluby mają coś osiągnąć, czegoś się nauczyć, to potrzeba nam ludzi z zewnątrz, trenerów którzy mają za sobą wyniki i taki Polaczek dla nich jest nikim. Szacunek musi być, ale muszą to zauważyć w klubie. Przykłady Lesiaka w Lubinie i Komornickiego w Zabrzu pokazały, że także nasi działacze nie dorośli do Europy. Musimy zdać sobie sprawę z tego, że jak piłkarz nie radzi sobie, to znaczy że się nie nadaje.

Moja rada:
Skończmy z zasadą lepiej zmienić trenera niż piłkarzy.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 784

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 sie 2010, 12:35

Czy ja mówię , że ich żałuję ? Nie za ta kasę co dostają to na pewno nie. Z całą pewnością jest potrzeba zmiany nastawienia zawodników do swojej pracy. Tak żeby faktycznie znali wartość zarabianego pieniądza , tak by zwyczajnie szanowali prace , którą wykonują. Nie mówię , ze od razu mają iść w skrajne przypadki jak Piłkarze ręczni (nie mówię , ze nie było by super , ale aż takiej wiary nie mam w ludzi), ale żeby doceniali to co mają. Co do Dana to ja osobiście nie wiem czy zmieniłbym prace z lepiej płatnej na słabiej płatną , nie mniej Petrescu był zawsze człowiekiem z jajami i po prostu może chcieć coś udowodnić

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 12:37

j1mmy pisze:Czy ja mówię , że ich żałuję ?
Nie to miałem na myśli. Przyznam, że z Twojej wypowiedzi bije sarkazm.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”