Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 267

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 sie 2010, 12:38

Boromir pisze:Legia kupiła, Lechowi sędziowie pomogli, tylko biedna Wisła niewinna. Jak Inter.
Chcesz farmazonic, to moze najpierw cos udowodnij mistrzu? Od razu sluze pomoca, ze Tuttosport nie jest organem władzy sądowniczej. A potem uzywaj sobie swoich porównań ile wlezie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6616

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 sie 2010, 12:51

Juventus (Legia) kupował, Milanowi (Lech) pomagali sędziowie, to fakt. Inter był niewinny (tak jak Wisła), to też fakt. Gdzie tu widzisz farmazony mistrzu?

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 sie 2010, 13:01

Pisząc Lech masz na myśli Amica?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 sie 2010, 13:04

Natomiast odnosząc się do Komornickiego jeszcze , to mam wrażenie że Górnik Zabrze odbija się od dna , z którym de Facto doczłapał się z Komornickim. Ok nie mówię , że to była jego wina , bo tam faktycznie problemem zdawał się dobór personalny osób tam kopiących. Nie mniej jednak odkąd Allianz poważnie się tam wziął za rządzenie widać poprawę przynajmniej jeśli chodzi o organizację (możliwe , że moje wnioskowanie jest złe bo jest głównie oparte o artykuły w GW). Natomiast jedynym słusznym kierunkiem dla takiego klubu jak Wisła Kraków jest pompowanie horendalnych pieniędzy w klub i nie oczekiwanie , ze to się zwróci szybko (albo i wogóle) , trzeba niestety płacić dużo i non stop inwestować w klub w pracowników zarówno sprzątaczy , lekarzy jak i piłkarzy , trenerów aż po kadrę zarządzającą , jesteśmy piłkarskim marginesem i bez kasy będzie gorzej. Zresztą mecze pucharowe Wisły pokazują entropię Polskiej piłki

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6616

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 sie 2010, 13:09

brylancik pisze:Pisząc Lech masz na myśli Amica?
Mam na myśli klub grający na licencji Amici i używający tego argumentu w stosownych sytuacjach.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 13:10

j1mmy pisze:Natomiast odnosząc się do Komornickiego jeszcze , to mam wrażenie że Górnik Zabrze odbija się od dna , z którym de Facto doczłapał się z Komornickim. Ok nie mówię , że to była jego wina , bo tam faktycznie problemem zdawał się dobór personalny osób tam kopiących.
Poniekąd przyłoży do tego rękę, ale tylko dlatego, że tam pracował. Jego wyniki w Szwajcarii sugerują, że ma facet warsztat, ale w naszym kraju jest jeden problem - piłkarze nie potrafią trenować pod okiem trenera, który był lepszym futbolistą niż oni. Zauważcie, że Komornicki, Urban, Tarasiewicz, Lesiak to osoby o silnych charakterach, które mówią co myślą i nie tolerują gwiazdorstwa.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sie 2010, 13:25

Urban ? Juz pokazal na co go stac. Jest potulny jak baranek. Przykladu daleko nie trzeba szukac skoro szczyl Grosik robil z niego idiote mieszkajac tuz obok

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 sie 2010, 13:26

Również uważam , że Urban rozmienił się na drobne swoją droga to gdzie on teraz się podziewa?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 13:30

Bienias pisze:Urban ? Juz pokazal na co go stac. Jest potulny jak baranek. Przykladu daleko nie trzeba szukac skoro szczyl Grosik robil z niego idiote mieszkajac tuz obok
Trochę racji w tym jest, ale to tylko wina jego niekompetencji. Zauważ, że o wynikach Urbana nie wspomniałem, bo są fatalne. A Grosik? Wybacz, dwudziestokilkuletni facet powinien mieć trochę oleju w głowie i być odpowiedzialnym. Jakby działo się to np w MU to SAF by mu wystawił wizytówkę na całe życie. Grosik był w pewien sposób zagłaskany przez działaczy Legii.
j1mmy pisze:Również uważam , że Urban rozmienił się na drobne swoją droga to gdzie on teraz się podziewa?
W sobotę z Kibu kręcił się po trybunach na Łazienkowskiej. :afro:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 sie 2010, 13:48

Dziennik "La Gazzetta dello Sport" poinformował, że Wisła Kraków dogadała się z obrońcą Lazio Rzym Ricardo Bonetto.
Być może to nieprawda, ale mnie cieszy fakt, że zarząd dostrzegł potrzebę zakupu lewego obrońcy co mnie bardzo cieszy, bo ja w przeciwieństwie do Wilmore'a oczekuję zakupu bocznego obrońcy niegorszego od Czikosza maksymalnie do rozpoczęcia się rundy wiosennej. Leży nam ten lewy bok obrony i coś trzeba z tym zrobić, a oczywiście im szybciej tym lepiej :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 13:56

Aker pisze:
Dziennik "La Gazzetta dello Sport" poinformował, że Wisła Kraków dogadała się z obrońcą Lazio Rzym Ricardo Bonetto.
Być może to nieprawda, ale mnie cieszy fakt, że zarząd dostrzegł potrzebę zakupu lewego obrońcy co mnie bardzo cieszy, bo ja w przeciwieństwie do Wilmore'a oczekuję zakupu bocznego obrońcy niegorszego od Czikosza maksymalnie do rozpoczęcia się rundy wiosennej. Leży nam ten lewy bok obrony i coś trzeba z tym zrobić, a oczywiście im szybciej tym lepiej :)
Jakoś nie chce mi się wierzyć, chyba że koleś mając 31 lat zdał sobie sprawę, że jedynie może liczyć na grę w Serie B, bo ostatnio tylko tam grał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2010, 15:03

Powiedz mi teraz gdzie mogę odkopać ten wywiad, bo chcę to usłyszeć.
Wiesz, sam nie wiem, gdzie on jest. W internecie go nie znalazłem, poza tym cytatem w kilkudziesięciu wynikach tylko cytowanym.
Nie mów m o nietykalności, bo trójka Lech-Wisła-Legia jest nie do udowodnienia.
Oczywiście, że jest do udowodnienia. Mistrzostwo Legii za Wdowczyka było grubymi nićmi szyte i absolutnie niezasłużone. Nie obrażaj swojej i mojej inteligencji mówiąc, że nie da się nic z tym zrobić - da się, ale Legia, to Legia, tak samo, jak Wisła czy Amica to też duże kluby. W Polsce nie ma takiej sytuacji jak we Włoszech, gdzie poza jednym klubem z czołówki wszystkich kręcących wałki ukarano surowo - u nas ukarze się Koronę czy inny zespół z dolnej półki, ale nie kluby rozdające karty. I jak długo Legia będzie miała ITI i poparcie w PZPN, tak długo nikt tego tytułu nie ruszy.

Co do wspomnianego Bonetto - na ten moment jest to jeden z wyborów jednego z kandydatów na trenera Wisły. Nic nie jest dogadane jeszcze, choć to ruchy transferowe to kwestia dni po tym, kiedy jeden z trójki kandydatów - bardzo mało prawdopodobne, że wybiorą kogoś innego - podpisze kontrakt.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 sie 2010, 15:22

Oczywiście, że jest do udowodnienia. Mistrzostwo Legii za Wdowczyka było grubymi nićmi szyte i absolutnie niezasłużone. Nie obrażaj swojej i mojej inteligencji mówiąc, że nie da się nic z tym zrobić - da się, ale Legia, to Legia, tak samo, jak Wisła czy Amica to też duże kluby.
Jakieś dowody w końcu przedstawisz, czy nadal będziesz klecił te swoje teorie spiskowe? W ufo też wierzysz?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 15:23

Wilmore pisze:Oczywiście, że jest do udowodnienia.
Mylisz się. Dziennikarze wiedzą o wszystkim, lecz nikt nie pisze. Nawet publiczne przyznanie się piłkarzy ŁKSu nie pociągnęło za sobą żadnych konsekwencji. Ja też myślałem jak Ty, lecz podczas kręcenia dokumentu "Golenie Fryzjera" zdałem sobie sprawę, że nikt w polskiej piłce nie chce wprowadzić innych realiów.

Redaktor Hurkowski mówi otwarcie przed kamerami o Lechu. Wymienia nazwiska, powiązania, mecze i daty. Co robią producenci? Dostają nakaz wypikowania wszystkiego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2010, 15:29

Ja to wszystko wiem i dlatego powyżej napisałem, że w Polsce nie ma jak we Włoszech klimatu do czegoś takiego - Ty czy ja wiemy o tym, że ten i inne tytuły zostały kupione, ale nie wolno o tym powiedzieć. Gdyby taka sytuacja miała miejsce we Włoszech, to dawno Legia i Amica grałyby w I lidze. Chodzi mi po prostu o to, że są dowody na takie kupowanie meczów, wiele osób o tym wie, ale nikt tego nie chce przedstawić w prokuraturze - myślisz, że w przypadku Korony byłaby też taka zmowa milczenia?
Przecież wystarczyłaby zmiana ludzi na kilku stanowiskach i od razu sprawa by mogła ruszyć - ale są w kraju równi i równiejsi, Polonia Bytom za takie akcje by poleciała w dół.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”