to ja mowie ze Wisla kupowala mistrzostwa. Odra tez chciala ale jej Cupial nie pozwolil. Tylko ciiii bo nie mozna o tym mowic.Ty czy ja wiemy o tym, że ten i inne tytuły zostały kupione, ale nie wolno o tym powiedzieć
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sie 2010, 15:32
to ja mowie ze Wisla kupowala mistrzostwa. Odra tez chciala ale jej Cupial nie pozwolil. Tylko ciiii bo nie mozna o tym mowic.Ty czy ja wiemy o tym, że ten i inne tytuły zostały kupione, ale nie wolno o tym powiedzieć
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 15:35
Ja myślę, że np sprawa Zagłębia L., Korony K. to było coś w stylu rzućmy publice jakieś ofiary, to może nas nie ruszą. Pamiętajcie, że KORUPCJA w tym przypadku to nie tylko kupowanie/sprzedawane meczy za kasę. Było też coś takiego jak oddawanie punktów za przysługę, zawodnika itp.Wilmore pisze:myślisz, że w przypadku Korony byłaby też taka zmowa milczenia?
po 2000 roku Wisła podobno była bardzo delikatna w tych sprawa, a Cupiał na hasło KUPCZENIE robił w klubie dym, że wszyscy się tam bali.to ja mowie ze Wisla kupowala mistrzostwa. Odra tez chciala ale jej Cupial nie pozwolil. Tylko ciiii bo nie mozna o tym mowic.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2010, 15:42
Wisła przede wszystkim nie miała po co kupować - Żurawskiemu, Szymkowiakowi i Frankowskiemu nie było po co ustawiać meczów, oni sami pokazywali rywalom, gdzie jest ich miejsce. A mistrzowie wyraźnie słabi przez cały sezon - Zagłębie, Legia w ostatnich sezonach - to znakomity przykład tego, że nawet kluby bogate nie mogły inaczej uzyskać sukcesu. Przecież to jasne, że ustawianie meczów nadal jest, tylko trochę inaczej i ciszej jest załatwiane.po 2000 roku Wisła podobno była bardzo delikatna w tych sprawa,
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sie 2010, 15:55
Nawet dzieci w rozgrywkach międzyszkolnych kupują i sprzedają mecze. Rodzice w rozgrywkach juniorskich kupują sędziów, bądź opłacają trenerów aby ich pociecha zagrała. Już na tym etapie kończy się sport. I jak mamy mieć dobrych piłkarzy, jeżeli tatuś kupił trenera, aby jego kiepski syn kopał, czyli zajął miejsce kogoś bardziej zdolnego.Wilmore pisze:Dopiero w 2006 czy 2007 roku doszedł ktoś sprytny dopiero do tego, że przecież już w juniorach jest korupcja, no szlag człowieka trafia, gdy to się stwierdza po kilkudziesięciu latach takich praktyk.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 sie 2010, 18:24
Możesz zdradzić te 3 nazwiska?Wilmore pisze:Co do wspomnianego Bonetto - na ten moment jest to jeden z wyborów jednego z kandydatów na trenera Wisły. Nic nie jest dogadane jeszcze, choć to ruchy transferowe to kwestia dni po tym, kiedy jeden z trójki kandydatów - bardzo mało prawdopodobne, że wybiorą kogoś innego - podpisze kontrakt.
Aker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 sie 2010, 18:33
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 sie 2010, 20:07
Jednak potwierdza się też co mówi reszta od lat, Pawełek się popisał przy 1 bramce Ruchu dzisiaj.Wilmore pisze:Ciekawe, gdzie są ci krytycy Pawełka, którzy nie widzieli w nim nigdy dobrego bramkarza. Potwierdza się to, co mówiłem od lat, że potrzebny mu jest dobry zmiennik, jakim jest niewątpliwie Jovanic, żeby zacząć grać na bardzo wysokim poziomie.
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 sie 2010, 20:39
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 15 sie 2010, 21:47
brzycho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2010, 22:04
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 15 sie 2010, 22:25
myhalek_acm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 sie 2010, 22:31
Jaga i Slask wyglada konkretnieJarzinho pisze:Wisła słabo wygląda, ale niech się nie boi, nikt poza Polonią nie wygląda dobrze
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 sie 2010, 22:35
Pawel875

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2010, 18:57
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 sie 2010, 19:26
brylancik
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio