Manchester City (zbiorczy) - Strona 20

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2010, 13:27

składy już są:

Tottenham: Gomes, Corluka, Dawson, King, Assou-Ekotto, Lennon, Modric, Huddlestone, Bale, Crouch, Defoe.

Man City: Hart, Richards, Toure, Kompany, Kolarov, Wright-Phillips, Toure Yaya, De Jong, Barry, Silva, Tevez.

na ławce: Given, Zabaleta, Adebayor, Adam Johnson, Lescott, Vieira, Jo.

A więc z mojego składu :lol: nie ma Boatenga, a na ławce są Lescott, Ade, Johnson. SWP gra od pierwszej minuty - chyba największe zaskoczenie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 sie 2010, 13:29

Powiem trochę nieśmiało, ma może ktoś link do transmisji?

Dobrze, że wyrzuciłem Boatenga z Fantasy Football, widocznie nawet ostatnio strzelony gol nie przekonał Manciniego.

Edyta

Co ten Joe Hart odpierdala... :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sie 2010, 14:22

Miałem się wstrzymać do przerwy, ale nie wytrzymam.

City jest beznadziejne. Nie oczekiwałem zbyt wiele, ale grają takie gówno, że aż zęby bolą. Z wyjątkiem oczywiście Harta, który jest nieprawdopodobny.

Tottenham z kolei całkiem nieźle.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 14 sie 2010, 14:39

Hart to jest nadczłowiek. To co on dzisiaj robi jest niesamowite. Z drugiej strony reszta zespołu prezentuje poziom delikatnie mówiąc słaby. Silva co chwile traci piłkę, Richards nie potrafi upilnować Bale'a, a rozgrywanie piłki w środku pola jest tragiczne. Gra City jest po prostu chaotyczna.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2010, 14:41

To, ze Hart jest ganielny to było wiadomo już rok temu, jak grał to samo w beniaminku, który skończył sezon chyba w pierwszej 10, jesli mnie pamięć nie myli. Ehh gdybysmy go mieli i np Gallas by został, to byśmy mieli spore szanse na tytuł.

Bardzo mi się podoba ten mecz, oczywiscie to w dużej mierze zasługa City i ich gry :lol: Yaya, Barry i De Jong nie potrafią powstrzymać Modrica i Huddlestone'a w środku. Świetnie gra Assou-Ekotto, Bale - jak w końcówce poprzedniego sezonu, do tego dobra pomoc, City nie istnieją , musi wejsć Ade i Johnson. Silva coś próbował, ale sam się nie przepchnie pod pole karne. Tevez słabiutko. Hart fenomenalnie. Sporo pkt zdobędzie w Fantasy Football :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 sie 2010, 14:41

Niezly,szybki mecz jak do tej pory. Hart jest dzisiaj niesamowity,a z MC mozna jeszcze wyroznic Yaye i Teveza (piekny rajd ok. 30min). Podobaja mi sie pojedynki Bale'a i Richards'a po lewej stronie. W drugie polowie moze byc ciekawie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sie 2010, 14:41

City brakuje charakteru. Nikt nie bierze na siebie ciężaru gry, wszyscy stoją jak te kołki i tylko patrzą po sobie. Może i piłkarze świetni, ale zespołu nie tworzą w ogóle. Jak Johnson wejdzie za SWP może będzie trochę lepiej.

A pierwsza połowa dla mnie mimo wszystko taka jakiej się spodziewałem. Tottenham to mój faworyt w tym meczu i są wyraźnie lepsi, brakuje tylko gola, ale Hart jak dziś gra każdy zdążył już zauważyć. Cichy bohater pierwszej połowy to dla mnie Assou-Ekotto, parę znakomitych długich piłek, czy to prostopadłych czy po przekątnej, dobry strzał po którym interewniował Hart, wraz z też bardzo dobrym Balem dominują po swojej stronie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 sie 2010, 14:43

Gdyby nie Joe, to Manchester mógłby do przerwy czterema przegrywać i na dobrą sprawę nikt nie mógłby mieć pretensji. Niby City coś tam próbuje, ale przy tak dysponowanym Tottenhamie nie mają dzisiaj szans. Chyba jedynie kolejne cuda Harta w bramce mogą ich uratować.

Bale wymiatacz :shock: Widać, że utrzymał formą z końcówki poprzedniego sezonu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sie 2010, 14:43

Tak tragicznej gry w defensywie chyba nikt z czołówki nie powtórzy w tym sezonie w Premiership. Tu mówię o całej drużynie, nie tylko linii obrony, 3 defensywnych pomocników, a Tottenham przeprowadza akcję za akcją i to z ogromną swobodą. Jeśli chodzi o ich ofensywę, to przy całej mojej sympatii do Toure, ale to nie przez niego powinny one przechodzić i to nie on powinien mieć taki udział w ich kreowaniu. Bieda z tyłu bieda z przodu.
Taki wynik to tylko wina nieskuteczności gospodarzy(+ Hart), sędzia także mógł wg. mnie odgwizdać 2 karne- jeden na Bale drugi na Defoe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2010, 14:44

Ciekawe co sobie Capello myśli oglądając Bale'a, choć on od roku tak gra, wiec nie powinien być zdziwiony. Na Mundialu jednak stawiał na kolesia, który popełniał błedy w sezonie i walczył o utrzymanie i drugiego, który spadł z ligi :lol:

Lennon troche zawodzi, mało rajdów, może się wystraszył Kolarova, ale ten znów nic wielkiego nie pokazuje. To samo Richards z prawej strony, gdzie Bale ma sporo miejsca do ataku.
Ciekaw jestem czy to jeden z tych meczów, gdzie Spurs niszczą rywala, a na koniec przegrywają, jak np z Hull, czy Wolves przed rokiem (nie pamietam czy z Hull przegrali, ale Myhill też wtedy tak bronił, jak Hart. )

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 sie 2010, 14:45

Marco_Van_Basten pisze:Hart to jest nadczłowiek. To co on dzisiaj robi jest niesamowite. Z drugiej strony reszta zespołu prezentuje poziom delikatnie mówiąc słaby.
Ja bym tego zespołem nie nazwał. to jest(jeszcze) zbieranina bardzo dobrych, klasowych piłkarzy, znających sie raczaj z gry przeciwko sobie niż z sobą.

Ich niezaprzeczalnym atutem są bramkarze. W tamtym sezonie Given w tym wygląda na, że Hart. co czuje, że dużo punktów im wygra w tym sezonie

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 14 sie 2010, 14:47

tryliard mln wydanych na transfery w 1 skladzie wychodza takie odpady,miernoty ,smieci pilkarskie jak richards (slusznie obmiany tu ostatnio przez jakiegos fana mu) niemilosiernie jechany przez bale`a
kolejny tuz kompany-gwiazdka pilkarskich gier typu cm czy fm
i moj abosolutny faworyt do miana posmiewiska-szon rajt filips-poza szybkim bieganiem istota ta nie istnieje na boisku
marnowanie talentu takiego a johnsona na lawce czy wystawianie silvy na skrzydle (gdzie wiadomo na warunki angielskie potzreba ludzi z dobrym przyspieszeniem,co nie jest atutem hiszpana), 2 drewna w srodku (barry,de jong) to istne sqrwysynstwo pseudotrenerka z wloch

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sie 2010, 14:47

Widać, że utrzymał formą z końcówki poprzedniego sezonu.
ja bym powiedział, że widać, że w końcówce poprzedniego sezonu Bale, po prostu odnalazł pozycję na której powinien grać i teraz gdy gra na optymalnym dla siebie miejscu na boisku jedynie udowadnia swoje umiejętności. Będzie wielkim lewym pomocnikiem.
Ciekawe co sobie Capello myśli oglądając Bale'a
przecież Bale jest Walijczykiem :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sie 2010, 14:48

fieldy pisze:Hart fenomenalnie. Sporo pkt zdobędzie w Fantasy Football
Miałem go brać bo zewsząd słyszę o nim bardzo pochlebne opinie, ale nie byłem pewien czy będzie regularnie bronił bo przecież Given też jest niezły :angry2::
Dr.Football1 pisze:a z MC mozna jeszcze wyroznic Yaye i Teveza
To ciekawe. Moim zdaniem obaj grają słabo.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 sie 2010, 14:49

Fajny mecz na rozpoczęcie sezonu. Jakby ktoś mi powiedział, że Spurs dzisiaj wygrają, to pewnie bym uwierzył, ale że mecz będzie aż tak jednostronny? City nie gra zupełnie nic, Silvie chyba ktoś nie uświadomił że zmienił już ligę, Kolarov zresztą też ma z tym spore problemy. Trochę lepiej Yaya, jeśli chodzi o nowe nabytki, ale tak naprawdę to tylko lepiej w porównaniu z tą dwójką, bo na większe pochwały też nie zasługuje. Z kolei Spurs utrzymują jak ktoś już wspomniał formę z końcówki sezonu. Czyli, że lać będą wszystkich prócz United :lol:
Coś chciałem jeszcze napisać, ale nie pamiętam co i mecz sioę zaczyna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”