Liverpool (zbiorczy) - Strona 202

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6613

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 sie 2010, 22:26

Ile Poulsen będzie zarabiał w Liverpoolu?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 sie 2010, 23:22

Ale napisał "defensywnego pomocnika". I ma absolutną rację. Zresztą z ironicznego posta wnioskuję, że się z tym zgadzasz. Będę się cieszył, jeśli Mascherano odejdzie. Im słabszy Liverpool tym fajniej. Choć Javier przeciwko United i tak by pewnie wyleciał :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 sie 2010, 11:21

Zgadzam się. Z drugiej strony - ilu jest teraz takich defensywnych pomocników (takich w stylu Makelele, którzy grają zaraz przed linią obrony i niezbyt są zainteresowani grą do przodu)? Jeśli drużyna kogoś takiego potrzebuje to ok, ale czy Barca jest takim zespołem?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 sie 2010, 11:31

Myślę, że może im to wyjść na dobre. Czy tam naprawdę każdy musi rozgrywać piłkę i być wirtuozem technicznym? Posiadanie kogoś z takim odbiorem jak Argentyńczyk to wielki skarb, bo mocno odciąża innych.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 sie 2010, 11:41

El Jefe mówił, że pragnie grać w Interze i mam nadzieję, że nadal tak jest. Nie sądzę żeby to była prawda z tym 15 mln + Hleb, bo Inter oferował podobną kasę i Muntariego, a myślę że Ghańczyk bardziej by się przydał w środku niż Białorusin.
Oby Argentyńczyk trafił na San Siro, bo jak zamiast np. Mascherano i Forlana do Interu zostaną sprowadzeni Ledesma albo Brighi i Sculli to się podłamię. MM działaj! :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 sie 2010, 11:52

15 milionów euro + Hleb to jakiś niesmaczny żart. Barcelona skompromitowałaby się składając taką ofertę, więc naprawdę nie wydaje mi się, by to była prawda.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 sie 2010, 12:02

Cris7 pisze:Myślę, że może im to wyjść na dobre. Czy tam naprawdę każdy musi rozgrywać piłkę i być wirtuozem technicznym? Posiadanie kogoś z takim odbiorem jak Argentyńczyk to wielki skarb, bo mocno odciąża innych.
Jeśli drużyna ma w każdym meczu ok 70 % posiadania piłki to odpowiedź jest dla mnie oczywista.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2010, 13:41

Pisałem o tym trochę w temacie Barcelony, ale dopiszę również tutaj.

Wczoraj na łamach RAC1 (to dosyć wiarygodne źródło nie bawiące się w jakieś plotki mówiono, że Barcelona nie złożyła żadnej oferty. Zgadzam się również z tym, że 15 mln + Hleb to musiałaby być jakaś super promocja.

Barcelona oddała lepiej pasującego Toure nie mogąc zagwarantować mu większej ilości minut i w jego miejsce miałaby sprowadzać gorzej pasującego Mascherano dając mu jednocześnie więcej minut kosztem Busquetsa? Nie widzę tego.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 sie 2010, 16:00

Torres może zagrać w niedzielnym spotkaniu.

Gratis zdjęcia z prezentacji Poulsena. :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 sie 2010, 23:14

http://lfc.pl/37353

Oficjalne oświadczenie odnośnie zbliżającej się wielkimi krokami sprzedaży klubu.

Większość gazet zgodnie twierdzi, że w walce o kupno klubu prowadzi Huang, którego oferta na 100% leży na stole.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 sie 2010, 17:19

Z klubem z Anfiled łączony jest 24-letni lewy obrońca Osasuny - Nacho Monreal. Byłbym wdzięczny, gdyby jakiś fan Primera Division napisał kilka słów o tym zawodniku.

Odnośnie jutrzejszego meczu: Liverpool Echo podaje, że bardzo dużą szansę na występ przeciwko Kanonierom ma Javier Mascherano.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 sie 2010, 18:12

Monreal to nadzieja Hiszpanii na lewej obronie, zagrał nawet ostatnio w towarzyskim z Meksykiem. Naturalny następca Capdevilli, możliwe że już na Euro (a imo powinien) będzie podstawowym zawodnikiem. Razem z Azpilicuetą tworzył bardzo fajne młode boki obrony. Twardy w defensywie, chociaż czasem daje się robić na 1 zwód co musi zdecydowanie poprawić. Niezły w ofensywie, chociaż tutaj z dośrodkowaniami bywa różnie. Na pewno to najbardziej utalentowany zawodnik w Hiszpanii na tej pozycji, ale mając Insuę to taką wymianę uważałbym ogólnie za bezsensowną. Jeszcze do nie dawna liczyłem na takiego Canellę w kontekście kadry, ale ten kompletnie został zdystansowany przez Ignacio.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 sie 2010, 19:23

Insua najprawdopodobniej odejdzie, więc nowy LO jest potrzebny.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 sie 2010, 16:07

Skład na dzisiejszy mecz:

Reina - Johnson, Carragher, Skrtel, Agger - Kuyt, Mascherano, Gerrard, Cole, Jovanović - N'Gog

Rezerwa: Cavalieri, Lucas, Babel, Torres, Kelly, Maxi, Aurelio.

Fajnie to wygląda. Niestety nawet na ławce nie ma Aquilani'ego. Zakładam, że znowu jakaś kontuzja. :cry:

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 15 sie 2010, 16:26

Istotnie zapowiada się ciekawy mecz ze sporą ilością bramek,mój typ to remis 2-2 lub zwycięstwo The Reds 3-2.

Gerrard i Cole w wyśmienitej dyspozycji,w ataku perspektywiczny N'Gog,w drugiej linii pracowity Kuyt i nadzwyczaj wartościowy Mascherano. Z ławki rezerwowej nową jakość mogą wnieść chociażby Babel czy Maxi.

A jak wygląda zestawienie Kanionierów?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”