FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1181

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 sie 2010, 22:12

Daliscie sie złpac trollowi zawodowo. Nie karmic trolla!

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 sie 2010, 23:10

stary rupieć pisze:Javier Mascherano za 15 mln+ Hleb to byłby świetny transfer, mam nadzieję że te plotki znajdą potwierdzenie.
Nie znajdą. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sie 2010, 9:39

Miño, Oier, Alves, Keita, Milito, Maxwell, Jeffren, Adriano, Abidal, Nolito, Sergi Roberto, Thiago, Sergi Gómez, Jonathan dos Santos, Muniesa, Oriol Romeu, Ibrahimovic, Bojan, Messi
Tak jak pisano wcześniej nie ma zawodników Barcy, którzy zdobyli mistrzostwo Świata, nie ma trójki na którą Pep nie będzie stawiał- Caceres, Hlebi i V.Sanchez. Jest kilka alternatyw do ustawienia składu, więc można powiedzieć, że źle nie jest z tą kadrą.
Niewiadomą jest na kogo postawi Guardiola w bramce- Ruben grał w sparingach, wiec to chyba on jest bliżej zagrania z Sevilla. W obronie jedyny znak zapytania to prawa strona Alves czy Adriano, reszta powinna wyglądać Milito-Abidal-Maxwell. W pomocy pewniakami są Keita i dos Santos, obok nich może zagrać Thiago, Romeu i Sergi Roberto, który był przez cały okres przygotowawczy z drużyną. Możliwe, że i Messi zagra w pomocy, wtedy atak prezentować się powinien Bojan-Ibrahimovic-Jeffren, gdyby Leo zagrał w ataku, to na ławce usiądzie pewnie Jeffren.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sie 2010, 9:52

Gdzieś widziałem taki oto przewidywany skład:

Mino - Alves, Abidal, Milito, Adriano - Keita, Dos Santos, Maxwell - Jeffren, Ibrahimovic, Bojan

Rzeczywiście tak to może wyglądać. Alves to robot więc jego występ mnie nie zdziwi. Brakuje Messiego, ale może jednak zagra albo przynajmniej wejdzie na ostatnie 30 minut :think: Kapitanem pewnie byłby Abidal.

Bramkowy remis przed meczem brałbym w ciemno. Będzie ciężko.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sie 2010, 11:27

MARCA podaje w miejsce Maxwella - Thiago. Prawdę mówiąc wolałbym zobaczyć właśnie Alcantare bądź Romeu. To ważne spotkanie, ale także takie gdzie właśnie można zobaczyć tych dwóch zawodników aspirujących do kadry pierwszego zespołu. Maxwell powinien grać tam gdzie potrafi najlepiej, czyli na lewej obronie, na siłę nie ma co mu szukać kolejnej pozycji, skoro są inni. Być może Pep chce zagrać 1-4-4-2 z Maxwellem i Jeffrenem na skrzydłach. Suarez w młodzieżówce ostatnio wystąpił na prawej pomocy(przynajmniej tego rejonu się trzymał) i źle nie wyglądał.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 sie 2010, 12:49

Jarzinho pisze: Maxwell powinien grać tam gdzie potrafi najlepiej, czyli na lewej obronie, na siłę nie ma co mu szukać kolejnej pozycji, skoro są inni. Być może Pep chce zagrać 1-4-4-2 z Maxwellem i Jeffrenem na skrzydłach. Suarez w młodzieżówce ostatnio wystąpił na prawej pomocy(przynajmniej tego rejonu się trzymał) i źle nie wyglądał.
Na 4:4:2 przy takiej 11 możemy przejść w trakcie meczu na CN ze Stuttgartem 3 razy zmienialiśmy ustawienia bez wprowadzania graczy z ławki. Max i Adriano mogą się z zmienić pozycjami w trakcie meczu.
Ciężko będzie, ale do Sevilli jedziemy nie przegrać, ewentualnie nie pozbawić się szans w rewanżu :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 sie 2010, 13:09

Zarowno Maxwell, jak i Adriano na pewno zagraja.

Najwazniejsze to zachowac szanse na tytul w rewanzu. Czyli wygrana, remis, badz minimalna przegrana.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sie 2010, 20:55

mistyk pisze:Zarowno Maxwell, jak i Adriano na pewno zagraja.
:lol:

Mińo; Dani Alves, Sergio Gómez, Gabriel Milito, Éric Abidal; Jonathan dos Santos, Oriol Romeu, Seydou Keita; Maxwell, Zlatan Ibrahimović, Bojan Krkić.

Jak to mają kibice Barcy w zwyczaju przy Guardioli nie potrafili wytypować składu. :x
Cieszy mnie obecność Gomeza, Romeu- tak jak pisałem wcześniej to są spotkania gdzie można zobaczyć ich na tle dobrego rywala, a także Sergi Gomez może pretendować do kadry pierwszego zespołu. Dobre noty miał na zakończenie sezonu i w meczach przed-sezonowych. Jest Oriol i mam nadzieje, że to właśnie on będzie pełnił rolę defensywnego pomocnika. Maxwell w napadzie- to akurat średnio mi się widzi, ale zapowiada się ciekawie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 sie 2010, 22:25

Pep jak zwykle zaskoczył ze składem :lol:

Jak na to zestawienie jest bardzo dobrze, młodzi dają radę, podoba mi się ich agresywna gra i nieustępliwość, naprawdę ostro walczą o awans do pierwszej drużyny.

Pierwsza połowa pokazuje takze klasę i siły naszej cantery. wiadomo kogo nie ma, a Barca i tak gra to samo co zwykle. Wiadmo, że na niższym poziome z oczywistych względów, ale tens tyl gry jest jak odcisk palca.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 14 sie 2010, 22:28

Wynik lepszy od gry ale chyba nikt się nie spodziewał szału ze strony Barcy. Jeśli ugramy po 90 minutach remis to będzie więcej jak dobrze :jupi:
Bojan wyjątkowo słabo z przodu, wziął się za asekuracje prawej strony z różnym skutkiem.
Na plus Maxwell - szaleje w każdej strefie boiska, do tego piękna asysta i sprawia wrażenie, że po bramce w Oslo nabrał pewności w ataku.
Romeu nijaki - najbardziej mnie sfrustrował około 25-30 minuty gdy drepcząc obok wchodzacego do pomocy Gomeza(nie jestem pewny czy to był on) pokazywał ręką, że nie chce brać udziału w akcji.
Sevilla ma 12 zawodnika w postaci fanów, piękne show na trybunach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sie 2010, 22:43

Mnie Romeu się podoba, fakt nie szuka gry, jednak nie traci, jest gdzie powinien być w defensywie. Gra z dużym spokojem, podobnie Gomez, choć ten 2-3 razy niepotrzebnie podał do Mino, po jednym z tych podań bramkarz podał pod nogi przeciwnika. Ogólnie dobrze to wyglądało, Zlatan o pół tempa robi wszystko szybciej niż w poprzednim sezonie, przynajmniej ja mam takie wrażenie. Bojan wygląda tak jak z Valerengą, tragedia przy podejmowaniu kilku decyzji.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 sie 2010, 23:25

Kurde, a było nieźle od tej 60 minuty :x
Za bramkę nr 1 trudno winić obronę, raczej należy bić brawo Cignariniemu za pracyzyjne podanie, ale następne dwie to już :roll:
Mimo wszystko trudno to będzie dorobić.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 sie 2010, 0:00

To było do przewidzenia, jeśli Sevilla ma zamiar powalczyć o Superpuchar, mecz u siebie przy tak zdziesiątkowanej Barcelonie musiała wygrać. Kanoute jak wino, nie schodzi poniżej określonego poziomu. :spoko:

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 15 sie 2010, 0:11

Ale mnie Alves rozśmieszył tym swoim śmiechem z Palopa hehe

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2010, 8:05

Druga bramka to jakaś parodia gry defensywnej. Szkoda tych straconych bramek, ale chyba źle wyszły Barcelonie zmiany, być może zabrakło dos Santosa. Nie było spokoju w drugiej linii z każdą kolejną minutą, a Sevilla się napędzała. Gra obrony także wyglądała coraz mniej pewniej. Wynik jest zły i ciężko będzie odrobić go w rewanżu. Spokojnie można było osiągnąć korzystniejszy wynik, ale być może dodanie kilku podstawowych zawodników pomoże.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”