FMy - Strona 502

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 20 lip 2010, 13:33

-10 pkt robi swoje :lol:

Mój ostatni zapis to Sandecja, mogłem powalczyć o awans, a byłem typowany na 17 miejsce. Skończyłem bodajże w grudniu z 2 urugwajczykami i 2 gwinejczykami w składzie sprowadzanych za darmo, których solidne kluby Ekstraklasy by się nie powstydziły

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 31 lip 2010, 12:09

Która wersja FM najlepsza? (z tych do 2006). Oraz czy późniejsze wersje przyniosły dużo zmian na lepsze.

CM było kiedyś b. dobre, ale tak po 2002 się popsuło inna firma zaczęła robić.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6602

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 lip 2010, 12:17

Mi najbardziej podobała się 2007, z ostatnią łatką trzeba się było ostro napracować nad taktyką. Ale najnowsza odsłona też spoko.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 31 lip 2010, 12:33

Ja tam gram ciagle i mi sie nie nudzi, pogram pare meczy jak sie wkurze i nastepny dizen znowu przysiadam. I tak mi sie kreci kariera Napoli, probuje odbudowac potege Napoli w europie i powiem ze calkiem mi sie to udaje, w pierwszym sezonie zdobylem mistrzostwo Wloch :mrgreen: co bylo dosc duza niespodzianka dla mnie, drugi sezon juz nie bylo tak rozowa bo 4 miesce ale i tak nie bylo zle, od trzeciego do obecnego ciagle kroluje w lidze, i od ostatniego sezonu wygralem poczworna korone.
Ale najlepiej w tej grze uwielbiam wyrabianie wlasnych talentow, jak trafisz jakiegos wychowanka i go wyprodukujesz swietnie to sie przy tym wszystkie sukcesy kryja :afro:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 08 sie 2010, 21:16

Nie wytrzymałem i wróciłem... Zresztą inaczej się gra, kiedy się sięga po mniej znany klub i nie sprowadza swoich stałych piłkarzy grając dobrymi klubami. Mówię o hiszpańskim trzecioligowcu Cultural Leonesa. Niebawem skończe drugi sezon. Mam kilku znanych piłkarzy: Balazs Rabóczki, Marcos Tébar (gra/grał w Castilli), Dady, Callejón (Espanyol). Mój pierwszy skład:

4-5-1

GK: Balazs Raboczki / Węgry
CB: Paulus Arajuuri / Finlandia
CB: Krisztian Dudas (newgen) / Węgry
RB: Georges Nouga / Kamerun
LB: Chema Mato / Hiszpania
DMF: Daniel Garipe / Argentyna (vc)
CMF: Mamadou Bah / Gwinea
RMF: Ignacio Piatti / Argentyna
LMF: Chema / Hiszpania (c)
AMF: Jose Maria Callejon / Hiszpania
CF: Dady / RZP

Trochę zaszalałem z transferami, bo jak przychodziłem to miałem samych Hiszpanów :lol: Teraz celuje w awans do Segunda. Wybrałem dobry klub, bo dający na transfery więcej niż milion euro.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 sie 2010, 19:51

Jestem w Liga Adelante :jupi: Trzeba było się wzmacniać, więc to zrobiłem, ale na razie jestem w strefie spadkowej

In: Diogo, Van Damme, Palsson, Farinos, Shikabala (wszyscy za darmo)

Ale nie o to mi chodzi. Mam pytanie:

Czy jest jakiś program, którym w FM2010 mogę uaktualniać wszystko (transfery, tabele ligowe - przykład: Blackpool do EPL, a Portsmouth do Championship, datę rozpoczęcia gry). Jeśli znacie taki to rzućcie linkiem albo powiedzcie po prostu jaki

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 sie 2010, 22:20

Nie ma czegoś takiego, że zaczniesz grę w sezonie 10/11. Oczywiście są update z aktualnymi składami ale nadal to będzie sezon 09/10. Poza tym taki rzeczy wychodzą raczej po zakończeniu okienka, ale możesz poszukać, może będzie coś świeżego.

A u mnie w FM sezon 43/44, moim asystentem jest Łukasz Garguła (a swego czasu był nim Del Piero, ale zakończył karierę) próbuję dobić Juventusem do 5 gwiazdki, bo na razie są 4 złote i 2 srebrne 8)

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 sie 2010, 22:31

Ok, już mniejsza o tą datę, ale czy jest jakiś program, za pomocą którego po prostu będe wrzucał szybko zawodników gdzie chciał i uaktualnić beniaminków i spadkowiczów? Zresztą jak już będzie we wrześniu to nie będzie mi się opłacało ściągać, bo w październiku już bym pewnie grał w FM2011

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 sie 2010, 23:28

FM 2011 wyjdzie prawdopodobnie w okolicach gwiazdki, tak przynajmniej poinformowali twórcy w zapowiedzi :wink:

A co do programu, nie znam.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 16 sie 2010, 10:39

mowia ze kolo gwiazdki ale prawdopodobnie wyjdzie w listopadzie tak jak ogolnie, tak podaja wszystkie sklepy brytyjskie. I juz mozna zamawiac. czekam tylko na wyplate :afro: . no ale nic lepiej zeby bylo dopracowane dobrze to czekac sie oplaci.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 sie 2010, 12:20

Jest oficjalny edytor razem z grą, ale tam raczej nie zrobisz tego szybko.

Co do FM 2011 to ja zawsze czekam na wyjście pierwszego pacza. Po efektownym błędzie z pucharami w lidze polskiej się tak nauczyłem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 sie 2010, 12:52

A na czym polegał ten efektowny błąd? Ja miałem w FM2008 taki błąd, że w mistrzostwach świata grały takie drużyny jak Azerbejdżan, Armenia, Kazachstan itp.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 16 sie 2010, 12:57

U mnie magia Mourinho działa też w FM. Zdobył z Interem 2 razy z rzędu ligę mistrzów :lol:

Ale najdziwniejsze póki co wydaje mi się to, że Deportivo La Coruna zaczyna upadać (3 sezon). W pierwszym spadli, w drugim w Segunda byli w pierwszej 10, a teraz jakieś 5 pkt dzieli ich od strefy spadkowej. I niech spadną to pozbieram jeszcze stamtąd najwartościowsze śmieci :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 sie 2010, 12:59

emdżej pisze:w mistrzostwach świata grały takie drużyny jak Azerbejdżan, Armenia, Kazachstan itp.
A najlepsze jest to, że ów błąd był wymierzony w piratów, bo właśnie nieoryginalne wersje gry miały posiadać ów fake, a jak się okazało, niektóre oryginały również miały ten problem, więc twórcy wówczas się nie popisali :wink:

E: eh, zawsze czytanie na forach o Football Managerze sprawia, że mam ochotę zagrać :D Teraz np. mam ochotę rozpocząć rozgrywkę w Troyes, niedawnym uczestniku rozgrywek Ligue 1, a teraz, jak wskazuje gra - jednej ze słabszych ekip Ligue 2. Chyba spróbuję wyciągnąć ich z kryzysu :P

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 16 sie 2010, 13:08

W tym FM są w trzeciej lidze, chyba, że na jakichś update grasz. Mój brat właśnie na dodatkach gra, nazwał się Arsene Wenger, zaczął Strasbourgiem, który spadł do trzeciej ligi, ale awansował i ma zasadę, że sprowadza tylko młodych :lol: . Jak grasz Troyes, to zwróć uwagę na Titi Buengo, też nimi próbowałem, ale po jakimś czasie skończyłem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”