Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: maciek_88 » 21 sie 2010, 15:19

Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale przy transferze Aquilaniego... powiało mi Moggim. Zero doniesień w prasie a jak sprawa ruszyła z kopyta to nie ma co zbierac w gazetach i portalach. Praktycznie wymieniliśmy Poulsena z Alberto i jak się sprawdzi to zostanie kupiony za te ok 15 milionów. Pamiętacie jak długo trwała saga 2 lata temu z nim w roli głównej gdzie padały kwoty ok 25 mln euro a i tak nie udało się go kupic? Kapitalna transakcja Marotty i w ten sposób odzyskał moje zaufanie. Po prostu w tej chwili wiem, że gościu potrafi zamknąc transfer w dobrym stylu i nawet ten Malaka mnie nie przeraża jeżeli Bebbe uznał, że się przyda. Chciałem do środka pomocy zawodnika, który będzie w stanie dobrze operowac piłką i takiego dostałem a do tego Aquilani naprawdę wymusi większe zaangażowanie w grze od Marchisio - albo zrobi krok do przodu albo wg mnie czeka naszego wychowanka ławka. Do tego wychodzi na to, że Sissoko jest w tej chwili 4 środkowym pomocnikiem w kolejności do grania i też mam nadzieję, że się ogarnie, bo to co grał ostatnimi czasy to była po prostu żenada. Czekamy na koniec okienka transferowego, ale Marotta w ostatnich 2 dniach pokazał, że mimo, że zostało 10 dni to dla niego na pewno jest to wystarczający okres czasu by dopiąc ostatnie transfery.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2010, 15:54 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”