Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 743

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sie 2010, 21:32

Salas11 pisze:Z drugiej strony aż dziw że Sevilla tak chętnie sprzedała swojego podstawowego obrońcę na tydzień przed zamknięciem okienka
Skoro gościu podobno odmówił gry z Bragą to większego wyjścia nie mieli. Kadra Sevilli nie za ciekawie wygląda.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 sie 2010, 21:37

To wiele wyjaśnia, perspektywa przejścia do Arsenalu mogła mu namieszać.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 21:50

fieldy pisze:
miguel indurain pisze:panie F. moj niesmilay post dotyczyl glownie wybuchow kamila iles tam i jemu podobnych wynalazkow ktory notorycznie przy kazdym zwyciestwie hiszpanskich poteg real/barcelony nad kims w esp o rozmiarach 6-0 pisal teksty typu: jaka slaba liga, jacy slabi obroncy. ale jak widac tak jest wszedzie. pewnie, zaraz sie okaze ze zwyciasto 6-0 w anglii zalezy nie od slabej gry obronnej ale od swietnego ataku. ja wiem ze to zmywacza boli i bedzie bolec bo teoria ukartowana nad zmywakiem poszla jak to mowil zagloba, na leb na szyje. jestem ostatnia osoba kotra chce podwazyc jakosc ligi na wyspach, uwazam ja za swietna, sam pasjami ja ogladam, ale nie przyjmuje do wiadmosci heroickich postow (glownie unitedowych fanow) o jakiejs mega lidze.
to nie bardzo rozumiem po co w takim razie pytasz o zdanie mnie w temacie Arsenalu, a nie osoby, które tak twierdzą w tematach, w których je można spotkać. No ale nieważne w sumie.

Chciałem sprostować informacje podaną wyżej. Schwarzer nie oblał u nas żadnych testów, ponoć (słowo klucz :lol: ) przechodził jakieś badania w Fulham i je oblał, czy coś w ten deseń. Sporo jest informacji na jego temat. Fulham mówi, ze Wenger składa oferty, Wenger milczy. Potem Schwarzera nie gra, mówi się, ze to ze względu na negocjacje, potem, że ma kontuzje i tak w kółko. Trzeba będzie czekać do przyszłego wtorku i będziemy wiedzieli na czym stoimy. Mam nadzieję, że obrońce uda się pozyskać.

Ponoć transfer Traore do Benfiki nie wypalił, dziś wyczytałem, że Portugalczycy są bliscy sprowadzenie Drenthe, co pewnie wyklucza transfer Francuza. Ciekawe co dalej z nim. W Arsenalu raczej nie ma przyszłości.

edit:
ja żem pisze: Mam nadzieję, że obrońce uda się pozyskać.
Mówię - mam :P
Sevilla podała, że doszła do porozumienia z Arsenalem w sprawie Squillaciego, jutro testy medyczne i kontrakt.
na tym forum jest wielu ktorzy umieja cos powiedziec ale akurat w pilce angielkiej uwazam ze jestes jedyna osoba warta uwagi. dlatego pytalem ciebie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 sie 2010, 8:46

Salas11 pisze:Można o nim napisać - obrońca co najwyżej solidny, ale zdaje się o takiego Wam właśnie chodziło.
Dokładnie. Chociaż przyznam szczerze, że opcja o której tu wspominał fieldy (Upson) była jak dla mnie o wiele lepsza. Tak czy inaczej będziemy mieć kolejnego defensora i nie trzeba będzie się już bać o to, że Koscielny albo Vermaelen wylecą. Na Johana za bardzo nie liczę i coś czuje, że z powodu kontuzji nie pogra za wiele w tym sezonie. Songa zaś szkoda na obronę. On jest potrzebny zupełnie w innym miejscu.

Squillaciego pamiętam jeszcze z czasów Lyonu. Potem już jakoś mniej mi się rzucał w oczy. Kolejny Francuz w kadrze. Poszło dwóch, przyszło dwóch :P

Spodziewać się tego Schwarzera czy nie :think: Coś czuje, że sprawa rozstrzygnie się w ostatnich godzinach okienka.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 sie 2010, 8:59

Duch pisze:Coś czuje, że sprawa rozstrzygnie się w ostatnich godzinach okienka.
Chyba szybciej, bo w przypadku przyjścia Schwarzera macie czterech bramkarzy w pierwszej drużynie i Wenger pewnie coś z tym fantem zrobi.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 sie 2010, 9:08

Salas11 pisze:Chyba szybciej, bo w przypadku przyjścia Schwarzera macie czterech bramkarzy w pierwszej drużynie i Wenger pewnie coś z tym fantem zrobi.
Wiadomo, że ktoś uda się na wypożyczenie i szczerze mówiąc chciałbym żeby to był Wojtek. Zamiast grzać ławę, powinien pójść do jakiegoś klubu Championship i zaliczyć cały sezon. Dodatkowo jeśli przyjdzie Mark to niemal na 100 proc. ktoś z dwójki Almunia - Fabiański odejdzie. Nie widzę tu innej opcji i myślę, że Wenger ma już na taką ewentualność przygotowany jakiś plan.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 sie 2010, 9:20

Fabian odgrażał się że wreszcie na stałe zagości w bramce Arsenalu, przy odpowiednim splocie wydarzeń może zostać... czwartym bramkarzem. :lol: Myślę że właśnie on byłby pierwszy do odstrzału. Szczęsny jest młody i sporo nauki przed nim (na razie opanował strzały w poprzeczkę :lol: ) Almunia wciąż solidny i daje pewien komfort, że nawet jak Schwarzer się połamie nie będzie tragedii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sie 2010, 12:42

Obrazek

Vermaelen na razie pokazuje się ze znakomitej strony, widać że pewnie się czuje z piłką przy nodze. Co prawda większość podań są do najbliżej ustawionych, ale zawsze 100% skuteczność w dwóch meczach jest warta odnotowania :]
69 piłek i wszystkie doszły celu :P Ciekawe jak to będzie wyglądało, gdy cały mecz zagramy z rywalem, który będzie miał wszystkich na boisku :)

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 23 sie 2010, 12:59

squila to swietny obronca. zawsze mi sie podobał. oczywiscie w sensie gry a nie wygladu. dziwne ze sevilla go puszcza za psie pieniadze.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sie 2010, 4:44

Gdzie ten Squillaci? Minal poniedzialek a tu nie ma :P
Obejrzalem mecz dopiero pare godzin temu, jestem ogolnie w podrozy i nie bylo jak. Na szczescie jest ATVO.
Swietny mecz, Theo zagral spotkanie kapitalne. Mam nadzieje, ze bedzie sie dalej dobrze pokazywal. Ogolnie to tylko Blackpool i to jeszcze w 10, nie ma sie co podniecac, ale i tak wygladalo to bardzo dobrze bez Nasriego, Cesca, RVP (przez 60 minut :P). Chamakh naprawde dobrze sie pokazuje, szkoda, ze nie wsadzil wiecej ale niezmiernie sie ciesze, ze jednak wsadzil swoja glowke, firmowe zagranie :P Obrona nie miala za wiele do roboty, ale mam nadzieje, ze dzisiaj (jutro) dowiemy sie o Squillacim bo nie chce widziec Songa na CB. Potrzebny jest na DM-ie a poza tym tam i tak sie lepiej spisuje. Ciekawe, co bedzie z Wilsza. Pewnie niedlugo powedruje na lawke ale mam nadzieje, ze nie bedzie mial zadnych kontuzji i sobie mimo wszystko pogra troche w PL no i Carling Cup na pewno - troche jak Ramsey. Potem Ramsey wroci i wsrod mlodzikow sie moze zrobic troche tloczno, moze znowu powedruje na wypozyczenie? :P Poki co niech sie ogrywa bo juz mamy kiepska sytuacje z kontuzjami i zmiennikow nigdy nie za wiele.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2010, 10:51

Magnum oglądałeś Motd ?
Hansen pojechał po Theo, że ten nie myśli podczas gry, bo hatricka co prawda strzelił i podał kilka znakomitych piłek do Arsza czy Chamakha, ale 3 podania mu nie wyszły :lol:
Jakby Scholes, Lampard, czy Giggs strzelili po 3 gole i ogólie zagrali tak jak Theo to by się nad nimi rozpływał cały program, Theo musiał skrytykować.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 11:13

miguel indurain pisze:squila to swietny obronca. zawsze mi sie podobał. oczywiscie w sensie gry a nie wygladu. dziwne ze sevilla go puszcza za psie pieniadze.
A kojarzysz może jaką miał klauzulę? Może to by coś wyjaśniło, bo w ostatnich latach jeżeli Del Nido kogoś puszczał po rozsądnych cenach (Poulsen, Keita)to właśnie ze względu na klauzule odejścia.

Odpadł wam Gourcuff. "Odpadł" bo byłem pewny, że jeżeli w tym okienku lub w przyszłym sprzedacie Ceska, to w jego miejsce przyjdzie właśnie Francuz a co innego negocjowac z Bordeaux a co innego z Aulasem

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2010, 13:38

nie wiem czy Francuz był brany pod uwagę, w razie sprzedaży Ceska, ja raczej słyszałem, że Wenger VdV ogladał (oby to nie była prawda) i że to właśnie Holender miał ewentualnie zastąpić Ceska. Ale Cesc został i na razie koncentrujemy się na innych wzmocnieniach. Squillaci jeszcze nie podpisał, mam nadzieję, ze nic nie wykryli u niego :P a Wenger wspomniał coś o jeszcze jednym wzmocnieniu defensywy, mam nadzieje, że chodziło mu o bramkarza.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 17:17

obilo mi sie o uszy ze squila wenger jakies numery podejrzane robil. del nido jest ponoc wsciekly. wiecie cos o tym? zacytuje wypowiedz pepa, wklejona przez pewna blyskotliwa uzytkowniczke na culesach bodajze (mam tylko tekst z gg): "Wenger zdenerwowany? Wziął sobie Ceska kiedy ten miał 15 lat. I spytajcie del Nido czy jest zadowolony ze sposobu w jaki odszedł Squilacci".
czy znowu metody francuza nie przypadly do gustu kolejnemu klubowi?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2010, 17:47

Wiem tylko, że Squilacci odmówił gry w pierwszym meczu z Bragą bo chciał odejść do Arsenalu. Coś jak Mascherano wczoraj. O udziale Wengera mi nic nie wiadomo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”