Sampdoria (zbiorczy) - Strona 3

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Sampdoria Genua

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 sie 2010, 22:40

Sammyy pisze: Jeśli gracze z Bremy nie strzelą jakiegoś przypadkowego gola to Sampa awansuje.
:bicz2:

No to mamy dogrywkę, szkoda, że nie ma Cassano. Swoją drogą co Sampa robiła w pierwszym meczu, że z tak słabym zespołem poległa? To Ozil robił tak dużą różnicę? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć...

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 24 sie 2010, 22:44

Werder dzisiaj fatalny. Mimo tego Marin przed chwilą przeprowadził świetną akcje i mogło być 3:2.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 sie 2010, 22:45

Brakuje przede wszystkim Naldo w obronie i Hunta, który w pierwszym meczu zagrał bardzo dobry mecz. Poza tym Almeida jeszcze.
Ozil w pierwszym meczu przecież nie grał, odszedł dzień wcześniej.
Generalnie największym problemem jest brak porządnego środkowego pomocnika (Borowski taaa) i lewego obrońcy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 sie 2010, 22:48

Ozil w pierwszym meczu przecież nie grał, odszedł dzień wcześniej.

zgadywałem, w czasie pierwszego meczu byłem oderwany od cywilizacji.

Sampa strasznie siadła...

E: no właśnie :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 sie 2010, 23:16

Dogrywka nudna strasznie, szkoda Marina jedynie - poprzeczka i słupek. Sampdoria może się okazać frajerami roku, cyrkowali i przedłużali, dostali bramkę w 93 minucie, w dogrywce już nawet przy 3;1 nie grali tylko chodzili po boisku i rozpamiętywali. Psychicznie się spalili, ale trudno się dziwić. Jak Rosenberg strzelił to pierwsze co pomyślałem to brak Cassano = awans Niemców, zresztą pewnie jak większość.
Werder niech się wzmocni bo mimo awansu kiepsko to wyglądało.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 sie 2010, 23:17

Po 3 bramce dla Sampy,zadowolony poszedlem sobie zrobic kanapki,popatrzylem co tam ciekawego w tv leci i takie tam. Wracam,wlaczam livescore :boje się: O co kaman :?: Jak oni mogli to zrobic i to w dodatku na wlasnym boisku :?: Zalamka :cry:

Brak awansu do LM moze spowodowac odejscie kilku najlepszych zawodnikow Dorii (Antek,Pazzo,Ziegler itp.),a w efekcie cala praca wlozona przez Del Neriego pojdzie w p...u :|

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 sie 2010, 23:56

KToś może mi opowiedziec co się stało w dzisiejszym meczu, bo nie oglądałem? Ciekaw jestem w jakich okolicznościach absolutnie pewna awansu Sampa spieprzyła sprawę. Werder się podniósł? Frajerstwo? Przypadek?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2010, 0:03

Werder się podniósł? Frajerstwo? Przypadek?
Frajerstwo. Sampa w pewnym momencie najnormalniej w świecie przestała grać i dostała bramkę. W dogrywce już nawet nie biegali (zrezygnowanie? zmęczenie?) i łatwo oddali rywalowi awans. Jak się na to patrzę to widzę brak Del Neriego. Z nim ten zespół u siebie potrafił dowieźć wynik bez względu na rywala czy okoliczności. Po prostu się zamykali na własnej połowie i można było walić jak w mur. Teraz rywal miał tyle miejsca i swobody, że ręce opadają.

Swoją drogą Sampę brak awansu może kosztować Pazziniego, na którego za chwilę polowanie może rozpocząć Marotta.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2010, 0:09 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 25 sie 2010, 0:07

Wlosi traca miejsce w LM czy jeszcze to zalezy od dyspozycji druzyn we wlasciwych rozgrywkach?

No i niech mi ktos powie bo nie sledzilem informacji na biezaco, co bylo powodem ze Del Neri opuscil grajaca w LM Sampdorie na rzecz Juventusu? Kasa, prestiz klubu, konflikt? Chociaz w gruncie rzeczy strata niewielka, zadna z druzyn raczej w LM nie namiesza.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sie 2010, 0:16

Brema w 1 meczu jechał z Sampa jak z g..... w polu,dzisiaj grali slabo ale w 2 spotkaniach byli lepsi bo nagle slysze ze gol Rosenberga był z dupy to jak nazwac gola Pazziniego w Bremie?Awansował lepszy zespol i tyle.

Mnie cieszy ze smiertelne upadki i aktorstwo Włochów zostały ukarane, wiedziałem ze Brema awansuje po dogrywce bo od 70 minuty Sampa juz stała.Mina Casano był bezcenna....Sampa ma umiejetnosci ale aktorstwo jej zawodikow to poezja.Jeszcze ta zmiana Cassano :rotfl:

Awansował lepszy zespol i mowie to ja, czyli ktos kto ogladał 2 spotkania.Doprawy byłem bezstronny ale to co wyczyniała Sampa w padania i umieraniu przechodzilo wszystko.

Kiedy po meczy Real-Sevilla pytalem co to za bolek gra na obronie bo kazdcy go jechał jak chciał,dzisaj Marin przy tej klodzie wygladał jak Bolt.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2010, 0:20

Wlosi traca miejsce w LM czy jeszcze to zalezy od dyspozycji druzyn we wlasciwych rozgrywkach?
to, zależy od sumy zdobytych punktów za każdy mecz we wszystkich europejskich rozgrywkach (choć nie wiem jak jest z superpucharem europy) na przestrzeni ostatnich chyba 4 czy 5 lat. Więc to kto ile będzie miał miejsc zależy od tego ile punktów zdobędą w tym sezonie Włosi oraz Niemcy i ile stracą na tym sezonie, który się unieważnił z nadejściem kolejnego sezonu. Swoją drogą pod tym kątem to brak awansu do CL jest chyba nawet niezły. W fazie grupowej Ligi Mistrzów punktów by raczej nie zdobyli za wielu (pewnie by byli rozstawieni z 4 koszyka) a w lidze europejskiej jednak parę meczów wygrać powinni)
No i niech mi ktos powie bo nie sledzilem informacji na biezaco, co bylo powodem ze Del Neri opuscil grajaca w LM Sampdorie na rzecz Juventusu?
to, że Sampa to Sampa a JUVE to JUVE :>
Mnie cieszy ze smiertelne upadki i aktorstwo Włochów zostały ukarane
ciekaw jestem jakie plagi powinny w twoim mniemaniu spaść na ligę angielską w takim przypadku. Wszak to i pod tym względem najsilniejsza liga na świecie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sie 2010, 0:25

Chesz powiedzieć ze w Anglii aktorstwo zawodników jest większe?

Podaj mi choć 1 mecz gdzie klub z Angli zrobil taką szopke jak gracze sampy dzisaj.Gdzie zawodnicy ok 10 razy bez powodu umierali i udawali wszystkie możliwe choroby.Szopka z Cassano było genialna....najpierw noga potem paraliż ręki,nosze i powrót na boisku.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2010, 0:41

Chesz powiedzieć ze w Anglii aktorstwo zawodników jest większe?
Nie ma bardziej profesjonalnej szkoły wymuszania fauli jak Angielska szkoła Divingu. Umiejętność szukania nóg rywala nie jest obca nawet tak szanowanym boiskowym twardzielom jak Gerrard czy Rooney. Nie wspominając o tych drobniejszych jak Ronaldo czy Torres, których podmuchy powietrza jeszcze łatwiej sprowadzały do parteru.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sie 2010, 0:48

:haha: to stary teraz pojechałeś po bandzie ze nawet szkoda mi to komentować,to jakby stwierdzić ze ziemia nie obracą się wookoł slonca.Najwieksi symulanci i aktorzy i kazdy to wie od lat a Ty coś piszesz o Rooneyu? Kazdy piłkarz naświecie poza jedynie Giggsem symuluje jesli ma ku temu okazje.Mi chodziło udawanie bolu i aktostwo,trzymanie sie za pysk kiedy dostało sie lekko w bark czy wspaniala szopka Cassano ktorej nie sposób komentowac słowami :lol: .Nadmiar tego aktorstwa było za wiele nawet jak na Włochów.

Jesli Twoim zdaniem W angli symulowanie i aktorstwo jest wieksze nie we Włoszech to jest to najwiekszy idiotym w temetyce pilkarskiej jaki czytalem od kiedy mam internet.

Podaj mi przyklad takiej szopki w wydaniu klubu z Angli.czekam

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2010, 0:56

MGiggs a jak często oglądasz włoską Serie A? To, że w lidze włoskiej nie robi się nic innego niż tylko symuluje to jeden z pięknych mitów powtarzanych nawet przez komentatorów (swoją drogą tych samych, którzy nazwiska znanych piłkarzy czytają z kartki).
Najwieksi symulanci i aktorzy i kazdy to wie od lat a Ty coś piszesz o Rooneyu?

Na dziś to tyle, bo mam taką fajną burzę w okolicy, że zaraz będę latał po domu ze świeczkami pewnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”