FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1192

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sie 2010, 11:16

brylancik pisze:Dokładnie, bo Barka nie wydała i nigdy nie wyda takich wielkich pieniędzy za zawodnika.
Nie wiem do czego się odnosisz i czy starałeś się przekazać, że ja coś takiego napisałem.
Nie wierzę, że Barcelona będzie kupowała za Sandro zawodników tak przepłacając i ograniczając swoje negocjacje praktycznie do 0 jak za Txikiego i Laporty. Transfery Caceresa, Chygrynskiyego czy Ibrahimovicia(nie wspominając o tym Brazylijczyku) przez lata będą się odbijać czkawką. 30 mln jeszcze nie raz Barca wyda, ale nie za zawodnika, który dzisiaj nie jest takich pieniędzy wart. W poprzednim okienku może i Liverpool z Barcy by wyciągnął 40 baniek ale nie dzisiaj. Javier jest zajebisty ale nie za 30 mln.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 sie 2010, 11:37

Oczywiście że jest wart takich pieniędzy bo jest w gronie kilku najlepszych piłkarzy na tej pozycji. Sprzedając mimo wszystko słabszego Yayę za taką kasę trzeba liczyć się jednak z tym, że nikt wam promocji robił nie będzie tylko z tego powodu, że jesteście Barceloną. W ogóle jeśli chodzi o Mascherano to coś mi się wydaje, że to bardziej on chce dołączyć do was niż wy chcecie jego. Jak dla mnie lepiej by było jakbyście go nie kupowali, bo uważam go za znacznie lepszego piłkarza od Sergio "oj jak boli ale sprawdzę czy jest czerwona kartka" Busquetsa. Poza tym przecież nie tak dawno najlepszy ekonomista kataloński (i najprawdopodobniej najlepiej ubrany) udowadniał, że Barcelona jest w lepszej kondycji finansowej niż kiedykolwiek. Zmieniło się coś od tego czasu (z wyjątkiem prezesa)?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 11:45

Dla Ciebie to i Sergio jest słaby i Yaya jest słaby tylko Xabi Alonso jest dobry :ok:

Tymczasem podobno Javier postawił klubowi ultimatum, że nie zagra już w żadnym meczu dla Liverpoolu, ale to doniesienia Sportu bodajże więc trudno wyczuć ile w tym prawdy.
brylancik pisze:Poza tym przecież nie tak dawno najlepszy ekonomista kataloński
Nie tylko kataloński, ale przyzwyczaiłem się, że z racji ubioru i związku z Barceloną kibicom Realu trudno uwierzyć w jego profesjonalizm :]
brylancik pisze:Zmieniło się coś od tego czasu (z wyjątkiem prezesa)?
No właśnie zmienił się prezydent. Teraz mamy Rosella, którego zdaniem jest tak źle, że Iniesta pewnie na obiady chodzi bo pensji nie dostaje. Można się natomiast spodziewać, że przy następnym rozliczeniu problemy prysną w wyniku wspaniałomyślnych działań Sandro o ile ten postanowi więcej przebywać w klubie niż na urlopie :think:

Ja tam jednak generalnie zgadzam się z tym, którzy mówią o dużych pieniądzach za Argentyńczyka. Nie zapłacimy raczej 30 mln, ale wliczając zmienne pewnie będzie to kwota niewiele mniejsza o ile oczywiście dojdzie do transferu.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 sie 2010, 11:48

Mentor pisze:Dla Ciebie to i Sergio jest słaby i Yaya jest słaby tylko Xabi Alonso jest dobry :ok:
Czy ja napisałem, że jest słaby? Nie. Jest dobry i będzie pewnie jeszcze lepszy. Ale Mascherano jest lepszy. Nie przypisuj mi słów, których nie powiedziałem.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 sie 2010, 11:48

Mentalność Kalego - Yaya sprzedamy za 30 baniek,a lepszego Mascherano kupimy za 15-20,ewentualnie oddamy szrot w stylu Hleba...niemal jakbym Gallianiego słyszał :twisted:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2010, 12:28

Może i ja się wtrącę.
Jarzinho pisze:-początkowo było coś o 15 mln euro + 5 zmiennych i Hleb, a niby Liverpool chciał 21 w gotówce
-później niby Barcelona 21 czy 23 a Liverpool 30mln euro.
Nie wiem skąd takie info, ale z tego co wiem, Liverpool od początku chce 25 milionów funtów. Wiadomo także, że Liverpool nie przyjmie w ramach rozliczenia żadnego piłkarza Barcelony (z przejściem na Anfield łączony był Hleb i Caceres).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 12:31

Ani przez moment nie liczyłem na to, że uda się przy okazji pozbyć Hleba. Pasożyt pozostanie w klubie do końca umowy zapewne.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 sie 2010, 12:31

A tam zaraz żadnego. Messiego by przyjął.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 12:48

Daaaamian pisze:Liverpool od początku chce 25 milionów funtów.
http://www.liverpoolfc.tv/news/transfer ... -for-masch

:roll: :lol:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 sie 2010, 13:05

Mentor pisze: Daaaamian napisał(a):Liverpool od początku chce 25 milionów funtów.

http://www.liverpoolfc.tv/news/transfer ... -for-masch

:roll: :lol:
Ej no to tanio :P ok 22, 2 mln E. Aż o 6 mln funtów mniej niż to co dostaliśmy za Yaya. W sumie dobrze. Ale cała moja koncepcja z tym że dajemy mało za Javiera poszła się... i w sumie cieszy mnie to bo tanio można takiego gracza wyciągnąć. Teraz jeszcze tylko nie dawać Milanowi Zlatana i jedziemy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 13:12

Niespecjalnie chce mi się wierzyć w te doniesienia i zastanawia mnie tylko co ten news robi na oficjalnej stronie (?) klubu :think: :lol:

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 25 sie 2010, 13:35

Pod newsem wyraźnie napisane:
This story has been reproduced from today's media. It does not necessarily represent the position of Liverpool Football Club.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2010, 13:37

No właśnie dziwi mnie skąd się biorą takie ploty na oficjalnej stronie. Zupełnie niepotrzebnie moim zdaniem, ale mniejsza o to.

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=33287
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=33290

Transfer raczej kwestią czasu a przynajmniej taką mam nadzieję. Gdyby wciąż rządził Laporta to byłbym w zasadzie pewien, ale przy obecnym zarządzie tej pewności jednak nie mam.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2010, 13:45

Mentor pisze:Niespecjalnie chce mi się wierzyć w te doniesienia i zastanawia mnie tylko co ten news robi na oficjalnej stronie (?) klubu :think: :lol:
Ja się zastanawiam po co w ogóle ten dział z plotkami. Przecież połowa z nich jest oderwana od rzeczywistości.
Brak cytatów, więc nie można tego uznać za wiarygodną informację.
Daily Mail to źródło znacznie mniej wiarygodne niż Sky Sports.

Transfer Mascherano do Barcelony to pewnie kwestia czasu. Pozostaje się pogodzić z odejściem Argentyńczyka i liczyć na transfer nowego DM'a.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sie 2010, 15:41

Problem jest w tym, że wy widzicie Toure na równi, albo z przewagą Mascherano. Ja z całą pewnością nie. Mam taką przewagę, że kiedyś oglądałem lige argentyńską. Jak przechodził Javier i grzał ławę w WHU to był dla mnie najlepszym defensywnym pomocnikiem na świecie, mimo, że tak się jego kariera toczyła. Alan Pardew(czy jak temu gościowi co stawiał na Mullinsa było) dzisiaj nie wiem gdzie jest, ale wiem gdzie jest Tevez i gdzie jest Mascherano. Tylko od tego samego momentu Javier nie zrobił najmniejszego kroku w do przodu, ciągle jest w tym samym momencie indywidualnego rozwoju, a piłka poszła trochę do przodu.
W obecnym momencie nie postawiłbym na równi Yaye i Javiera, a jeśli chodzi o Barcelonę i to jak który pasuje do jej koncepcji to bez obrazy, ale wstyd postawić ich obok siebie. Toure poprawił kilka aspektów podczas gry w Barcelonie, Javier żadnego w Liverpoolu. Jeśli wyjdzie, ze Barcelona zapłaci tyle ile dostała za Ivorczyka to będzie to strata jakościowa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”