Liverpool (zbiorczy) - Strona 209

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 sie 2010, 22:34

Daaaamian
przecież to Barcelona... nie wiesz że każdy chce tam grać?
To jest zaszczyt, że złożyli Wam ofertę 8)
Nie pamiętasz żałosnej oferty za Cesca ? :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sie 2010, 22:35

Boromir pisze:Napisał prawdę i widzę, że prawda w oczy kole. Za Fabregasa też składaliście śmieszną ofertę. Ale tak, tak, Real zepsuł rynek.
Rok temu najwyższe transfery osiągały niesamowite rozmiary. Każdy niech pisze sobie co chce dlaczego tak się stało. W tym okienku bodajże jeden powyżej 30 mln euro. Widać chyba różnicę.
Przy zeszłorocznych transferach Melo, Diego, Chygrynskiyego, Kaki, Benzemy, Gomeza itd. może ta oferta była śmieszna, ale nie można przyrównywać jednego okienka do drugiego. Oferta bliska 40 baniek to może i was bawi, ale wyrzucanie pieniędzy widać się skończyło w tym okienku.
Hanni pisze:Nie pamiętasz żałosnej oferty za Cesca ?
A kiedy wy dostaliście więcej niż 35 mln euro za jednego zawodnika :?:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2010, 22:46

Hanni pisze:Nie pamiętasz żałosnej oferty za Cesca ? :)
Ciężko o niej zapomnieć. :P

Wchodzę na oficjalną stronę w dział z plotkami i... Kyrgiakos jest łączony z transferem do Juventusu. Macie za swoje! :lol:
Niestety tylko Daily Mail o tym pisze. W dodatku w kontekście ewentualnego transferu Trezeguet na Anfield, a z tego co maciek_88 lub (L)oczkerson napisali, Francuz jest bliski przejścia do Hercules.

Z innych transferowych informacji: z klubem z Anfield łączony jest Mathieu Debuchy. Może ktoś coś o nim napisać? :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 22:58

Daaaamian pisze: Niestety tylko Daily Mail o tym pisze. W dodatku w kontekście ewentualnego transferu Trezeguet na Anfield, a z tego co maciek_88 lub (L)oczkerson napisali, Francuz jest bliski przejścia do Hercules.
Ty się tak nie ciesz: http://www.juvepoland.com/news.php?id=16981 . W mediach pojawiało się też nazwisko Insui a Marotta mówił, że nie będzie już żadnych wyłącznie gotówkowych, więc taki element wymiany może byc.

Swoją drogą nie wiem co się dzieje z waszymi ludźmi od transferów jeżeli ciągle pojawia się Liverpool przy okazji pozbywania się szrotów z Turynu. Nie żeby mi to jakoś przeszkadzało... :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2010, 23:29

maciek_88 pisze:Swoją drogą nie wiem co się dzieje z waszymi ludźmi od transferów jeżeli ciągle pojawia się Liverpool przy okazji pozbywania się szrotów z Turynu. Nie żeby mi to jakoś przeszkadzało... :)
Nawet mnie nie denerwuj. :P

Coś przyjemniejszego (oczywiście dla mnie): http://lfc.pl/37516.

Termin spłaty długu w RBS dobiega końca 6. października, więc mam nadzieję, że sprawa przejęcia klubu nabierze tempa.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2010, 13:39

Plotek transferowych ciąg dalszy.

1) Sky Sports podaje, że Liverpool jest bliski sprowadzenia... Konchesky'ego. Cena o jakiej się mówi to 3,5 mln funtów. Muszę przyznać, że jestem nieziemsko wkurwiony. Roy chyba sobie nie zdaje sprawy z faktu, że prowadzi Liverpool, a nie Fulham. Najpierw Poulsen, teraz Konchesky... jeszcze [k****] Trezeguet na atak i Paintsil czy inny Grygera na prawą obronę...

2) Inter podobno wysłał do Liverpoolu fax z listą zawodników, którzy mogą przejść na Anfield w rozliczeniu za Kuyta. Wśród nich są: Sulley Ali Muntari, Victor Obinna, Nelson Rivas, Amantino Mancini, Nicolas Burdisso oraz David Suazo. Burdisso w sumie chętnie bym zobaczył na Anfield. Obinna i Rivas to dla mnie zupełnie anonimowi gracze. Suazo, Mancini'ego i Muntari'ego nie chcę za żadne skarby.

3) C. Cole, Parker, Ben Arfa i M. Diarra także są wymieniani jako potencjalne wzmocnienia Liverpoolu, ale to raczej zwykłe plotki, których nie warto komentować (przynajmniej na razie).

Wrócę jeszcze do meczu z City. Oczywiście Gerrard graczem meczu. Wbrew temu co pisali niektórzy, Skrtel nie zagrał źle. Jako jedyny z linii defensywy nie przestraszył się zawodników City i naprawdę walczył o każdą piłkę (mimo, że już na początku spotkania dostał żółtą kartkę). Jedenastka obciąża jego konto, ale na pewno zagrał lepiej niż Agger, Johnson czy Carragher.

Liverpool zagrał bardzo słabo. Bez błysku, bez walki, bez zaangażowania. Wszyscy to widzieli, więc przejdę do czegoś innego.

Wydaje mi się, że mecz przegraliśmy jeszcze przed jego rozpoczęciem. Skład desygnowany do gry przez Roy'a to było jakieś nieporozumienie. Przecież nie trudno było się domyślić, że Nigel de Jong, Gareth Barry i Yaya Toure z łatwością zdominują cały środek pola, gdzie gra Lucas i ofensywnie usposobiony Gerrard. Kapitana Liverpoolu już dawno nie widziałem grającego tak głęboko. Anglik cały czas musiał wspierać w defensywie Lucasa (kolejny beznadziejny mecz Brazylijczyka), napędzać wszystkie akcje ofensywne i rozgrywać piłkę. Wszystko spadło na jego barki. Gdyby na boisku był Javier, który przynajmniej odciążyłby Anglika z zadań defensywnych, to na pewno wyglądałoby to znacznie lepiej. Moim zdaniem Roy mógł zamiast Lucasa wprowadzić na boisko Poulsena. Duńczyk to drewno, ale jego twarda i momentami agresywna walka o piłkę dałaby znacznie więcej niż nieudolne próby odebrania piłki Lucasa, który i tak odbijał się od Toure niczym rażony piorunem. Do tego błędem było wystawienie dwóch niemal identycznych napastników - Torresa i N'Goga (już w poprzednim sezonie niejednokrotnie można było zobaczyć, że ta dwójka nie może grać razem). Maxi powinien grać za tego drugiego. Gdybym to ja miał wystawić skład na to spotkanie, to zdecydowałbym się na coś takiego:

Reina - Johnson, Carragher, Skrtel, Agger - Kuyt, Gerrard, Poulsen, Jovanović - Maxi - Torres

Agger na lewej to także głupota, ale Daniel niestety musiał tam zagrać. Aurelio wciąż jest nieprzygotowany pod względem fizycznym do tego sezonu, a Insua jest na wylocie i w barwach Liverpoolu już nie zagra. Nowy lewy obrońca jest niezbędny, ale... nie Konchesky!

Jutro kolejny mecz - rewanż z Trabzonsporem na wyjeździe. Wyjazdy do Turcji zawsze są trudne, a na domiar złego Roy nie będzie mógł skorzystać z Gerrarda, Torresa, Aggera, Mascherano i Maxi'ego.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2010, 22:28

Wg Sky Sports Salcido jest o krok od przejścia do... Fulham. Do tego dochodzi potwierdzenie Roy'a, że Konchesky znajduje się w kręgu jego zainteresowań i wygląda na to, że sprawa lewego obrońcy jest zamknięta. Szkoda, że Roy łata dziury swoimi pupilami, którzy umiejętnościami nie grzeszą. Chociaż może akurat Paul się sprawdzi i będę żałował, że nie byłem zwolennikiem tego transferu.

:|

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 sie 2010, 9:43

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 94,00.html

Cala sytuacja nie jest dla Liverpoolu komfortowa, ale z dwojga zlego lepiej jak o Javiera walczy wiecej niz jeden klub, wtedy mozna liczyc na wieksza kase.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sie 2010, 14:05

Barcelona oferuje Wam kase plus Caceresa.Panowie takiej okazji nie można przegapić :rotfl:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 sie 2010, 14:17

MGiggs, pisałem już, że Liverpool nie chce oferowanych przez Barcelonę piłkarzy (mówi się o Caceresie i Hlebie). W grę wchodzą jedynie pieniądze.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sie 2010, 14:19

Tak przeczytalem na stronie Barcelony i od razu przypomniała mi sie opcja kasa plus Boriello=Zlatan. Po co Liverpoolowi obrońa dodatkowo tak marnej klasy to ja nie wiem

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2010, 19:39

Cholera, miałem grać na Trabzon w meczu z Liverpoolem, ale przez LM zapomniałem :/
Po 4 minutach Turcy prowadzą. Liverpool bez Gerrarda, Torresa i oczywiście Mascherano, ale Kelly gra :lol:
szybko Turcy straty odrobili, Liverpool bez pucharów ? trochę kasy stracą, ale skoncentrują się na lidze :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 sie 2010, 20:26

Ale nuda... Nie da się tego oglądać. Liverpool gra dramatycznie słabo. Niesamowita bezproduktywność w poczynaniach ofensywnych. Tak drewnianego zestawienia linii pomocy dawno nie widziałem. Raper i Pacheco powinni jak najszybciej wejść na boisko.

Poulsen... :maruda:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 sie 2010, 23:07

Trabzonspor 1:2 Liverpool

Wynik lepszy niż gra, ale i tak się cieszę. Wygrana minimalnym nakładem sił w rezerwowym składzie, w dodatku na trudnym terenie.

Druga połowa była równie nudna, chociaż gra się poprawiła. Duński maestro środka pola w drugiej odsłonie grał już znacznie lepiej, ale dla mnie sprowadzenie tego piłkarza to idiotyczna decyzja Roy'a. Mam jednak nadzieję, że po sezonie będę zmuszony przyznać się do błędu i stwierdzić, że Hodgson wiedział co robi (oczywiście w to nie wierzę, ale staram się w jakiś sposób pocieszać).

No i Kuyt zapewnił, że zostaje na Anfield. :ok:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sie 2010, 23:21

Tymczasem niezawodne RAC1 podaje, że Bartomeu aka 'Łatwy Transfer Cesca' leci do Liverpoolu a negocjacje idą w dobrym kierunku :P Mam nadzieję, że rzeczywiście wykonano jakiś krok naprzód a nie tylko rzekoma oferta Interu zagoniła nas do roboty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”