Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 248

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sie 2010, 19:35

Ale za to ekstra motywacja powinna byc - dojść do finału u siebie! Co prawda nie na swoim stadionie ale w swoim miescie :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2010, 19:38

to już mogli ten finał na Emirates zrobić, gdzie murawa jest perfekcyjnie przygotowana. Od Wembley gorszą murawę ma chyba tylko Wigan. Ciekawe ilu piłkarzy się połamie w finale LM na Wembley.

mrowa9
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrowa9 » 26 sie 2010, 19:50

jeleń strzelil fajną bramke, ale w grupie będą się buć o 3 miejsce z Ajaxem.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 26 sie 2010, 19:51

A ta murawa nie została przypadkiem jakoś zmodernizowana? Ostatnio (przed meczem o Tarczę Wspólnoty) Owen się wypowiadał, że boi się gry na Wembley, bo przez tę murawę dostał kontuzji w finale Pucharu Ligi. Ale po meczu powiedział, że była w bardzo dobrym stanie.

Jego dokładne słowa po meczu z Chelsea:
"It was a really good pitch.

"As soon as we stepped out onto it we all looked at each other and said, 'what a difference'.

"Last time, when we were in the cup final, you were almost sinking as soon as you walked on it and it was cutting up pretty badly.

"It wasn't just me that got injured in that game and there was a game later when a lot of people got injured.

"Unfortunately I bore the biggest brunt of it, but that was a big improvement today."

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2010, 20:00

A Roo nie dostał po tym meczu (o tarczę) dodatkowego wolnego po tym jak znów sobie coś zrobił ?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 sie 2010, 20:11

fieldy pisze:
Ebi pisze:Potem jeszcze po wyjściu z grupy trafiają na Villareale i inne takie. (...) Nie to, żebym miał coś do nich, bo Arsenal to sympatyczny klub, ale jak oni to robią? :lol:
:lol2: grup trudnych raczej Arsenal nie ma, ale żeby takie brednie wypisywać ?
na Villarreal Arsenal trafił m.in w 2006 w półfinale. Jak to robią ? pokonali wcześniej Juve i Real w 1/8 i 1/4 więc zagrali z Villarreal, które wyeliminowało Inter. Na pewno Arsenal trafił na Hiszpanów bo UEFA tak chciała :lol:
Przed rokiem też był Villarreal, choć najpierw wyeliminowali Rome, mieli odpaśc z Romą, by nie było że w kolejnej rundzie mają znów łatwego rywala ?

po wyjściu z grupy na kogo trafiali w ostatnich latach - Barca (zwycięzca wcześniejszej edycji), Man United (zwycięzca wcześniejszej edycji), Liverpool (finalista wcześniejszej edycji), Roma, Milan (zwycięzca wcześniejszej edycji),

finał na Wembley ['] przecież na tym kartoflisku się grać nie da.
2006 rok odpada. Czytaj uważnie posty. Wtedy jedyny raz Arsenal miał godnych rywali. W ostatnich latach ci rywale, o których piszesz byli już na etapie ćwerćfinałów i półfinałów, gdzie Arsenal dostał się dzięki ogrywaniu Villareal (rok temu żeście ich mieli w ćwerćfinale?), Porto, CSKA - normalnie Liga Europy. Arsenal zawsze odpada jak tylko trafi się ktoś poza słabymi i przeciętnymi ekipami. Rok temu co było? Alkmaar i Standard, potem Porto i niby, że ćwerćfinał? Ja nie mam nic do tego klubu, ale poza 2006 to zawsze jak tylko dostaje kogoś lepszego od razu bęcki. Ale, że te bęcki są na etapie ćwerćfinału czy półfinału to powstaje mit zajebiście silnego Arsenalu. Tak jak niedawno wytworzył się mit zajebiście silnej Sevilli. Bo wygrali dwa razy UEFA po bojach z jakimiś Middlesborough czy Espanyolem i zrobiono z tego klubu mocarza.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 26 sie 2010, 21:06

fieldy pisze:A Roo nie dostał po tym meczu (o tarczę) dodatkowego wolnego po tym jak znów sobie coś zrobił ?
Raczej nie. W meczu z Newcastle grał, a z Fulham pauzował, bo miał jakieś problemy z żołądkiem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2010, 21:13

Ebi pisze:Arsenal zawsze odpada jak tylko trafi się ktoś poza słabymi i przeciętnymi ekipami
raz opadli z PSV :P
Ebi pisze:gdzie Arsenal dostał się dzięki ogrywaniu Villareal (rok temu żeście ich mieli w ćwerćfinale?),
ale czy to wina Arsenalu, że trafił w fazie pucharowej na ŻŁP ? przecież ich sobie nie wybrali.
Ebi pisze:Ale, że te bęcki są na etapie ćwerćfinału czy półfinału to powstaje mit zajebiście silnego Arsenalu.
kto pisze o zajebiście silnym Arsenalu ? Bo z tego co ja wiem, to w kółko się mówi o tym, by zwolnić Wengera, bo nic nie wygrywa i ma zespół dzieci, które nie potrafią nic wygrać. Gdzieś ty słyszał tę opinię o zajebiście silnej drużynie ?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 sie 2010, 21:42

zwolnić Wengera, bo nic nie wygrywa i ma zespół dzieci, które nie potrafią nic wygrać.
"You'll win nothing with kids" ... - powiedział kiedyś niejaki Alan Hansen :D (niektórzy pewnie wiedzą o co chodzi ;) )

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 sie 2010, 22:19

Czy ma ktoś może stronę gdzie po meczach Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej będą dokładne statystyki każdego zawodnika jeżeli chodzi o ilośc podań i ich celnośc (im bardziej szczegółowo tym lepiej). Chcę zobaczyc statystyki Melo, bo z punktu widzenia widza wygląda to kapitalnie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 sie 2010, 22:29

Ja cierpię dole! Ajax po tak długiej przerwie dostał się do Ligi Mistrzów i co teraz? Będzie walczył z Auxerre o Ligę Europejską, bo Milan i Real to się po "The Joden" niestety przejadą. Załamałem się kiedy po wylosowaniu Ajaksu Lineker wyciągnął karteczkę z literą "G".

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2010, 22:30

na oficjalnej stronie uefa zawsze po meczach LM są takie statystyki, są na pewno całych drużyn i chyba poszczególnych piłkarzy też, bo zawsze sprawdzałem kto ile przebiegł km :p wiec pewnie podania, przechwyty, czy odbiory też będą.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 13 wrz 2010, 11:03

Jako fan Kogutów wybierający się jutro z samego rana autem na mecz do Bremy wierzę,że Spurs są wstanie na niemieckim terenie wywieźć komplet punktów.Wielu kibiców uzna mnie za szaleńca bo ostatnie dwa mecze Tottenhamu w lidze może nie były zbyt udane dla podopiecznych Redknappa,jednak wierzę w to,iż wsparcie niemalże 3 tysięczną armią kibiców Kogutów nie tylko z samego Londynu (wiem że do Bremy poza mną wybierają się też kibice Spurs z Belgii,Danii i Słowenii) uda się mimo osłabień spowodowanych kontuzjami Dawsona,Gomesa i Defoe wrócić do domu z punktami.Trzeba przyznać,że ekipa Werderu dopiero powoli się rozkręca w Bundeslidze i jest spora szansa ich niezbyt dobry start wykorzystać.Mam wielką nadzieję,że na obiekcie Werderu będę świadkiem naprawdę dobrego widowiska.Czego sobie i Wam forumowicze życzę:)

Współczuję Nietoperzom,że trafili na ekipę tureckiego Bursasporu.Sporo ostatnio w necie o tym zespole się naczytałem.To solidna ekipa budowana z głową.Widać po ich poczynaniach w poprzednim sezonie jak i na początku tego,że ów team nie boi się rywalizacji z silnymi tuzami piłki.Znając profesjonalizm trenera Los Ches mam pewność że gracze mojej ukochanej Valencji nie zlekceważą rywala.Mehmet Topal który przybył na Mestalla z Turcji jako były gracz Galaty przestrzegał przed lekceważeniem ekipy Bursasporu.Wie jaką siłę reprezentuje team z tego malowniczego tureckiego miasta.Kibice tego klubu są totalnymi furiatami.Boją się ich nawet kibice Galaty czy też Fenerbahce.Także atmosfera na obiekcie Bursasporu będzie...bardzo gorąca.Mam jednak przeczucie,że nietoperze nie przestraszą się tych kibiców i przy odrobinie szczęścia wrócą do domu z korzystnym dla siebie i kibiców wynikiem.Przyznam z ręką na sercu,że po tym co widzę jak grają obecnie gracze Los Ches mam pełne prawo mysleć,że ekipa Emery'ego nie stoi w Turcji na straconej pozycji.

Jako fan Rossonerich czuje wielki niesmak i żal do działaczy tego klubu.Od kiedy ów bezdennie głupi działacze Milanu wzięli do temu dwóch badziewiarzy - Ibrahimovicia i Robinho to poczułem się tak jakbym dostał w twarz.Rossoneri stracili duszę kiedy ci dwaj neandertalczycy trafili do klubu,który kiedyś myślał kupując piłkarzy.Tak naprawdę ów team pokaże na co go stać we środę (mecz o 20:45 na otwartym Polsacie) przeciwko Auxerre na San Siro.W lidze w debiucie Ibrahimovicia i Robinho w sobotę na terenie beniaminka z Ceseny obaj piłkarze jak i spora część zespołu zagrała tak że nóż się w kieszeni otwierał.Nie wierzę w to,że nagle ta dwójka "pigmejów" zaskoczy bo ich widok i gra dla takiego klubu to profanacja.Wstyd,że po raz kolejny działacze Rossonerich pokazali brak totalnego zdrowego myślenia biorąc tych piłkarzy do składu.Z jednej strony to dobrze,że Irek Jeleń będzie się mógł już pojutrze sprawdzić na San Siro na tle Milanu.Mam przeczucie,że strzeli gola.Jelonek lubi grę przeciwko rywalom z najwyższej półki.Taka rywalizacja tylko Go bardziej nakręca.Także oglądajmy Irka i jego Auxerre w meczu z Milanem,bo sporo się może dziać.Ekipa z Francji wcale nie stoi na straconej pozycji.

Youssef
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youssef » 14 wrz 2010, 10:15

Witam Panów.
Kibicuje w teJ edycji Bursasporowi, który imo ma szanse wyjsc z tej grupy. U siebie są w stanie ograc każdego, a wyjazd w Glasgow to dla nich zaden problem, mają fajnych piłkarzy. Zapamiętajcie sobie 2 nazwiska w szczegolności: VOLKAN SEN i SERCAN YILDIRIM.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 wrz 2010, 15:37

Że mistrzostwo Bursasporu nie było przypadkiem, może świadczyć fakt iż do tej pory wygrali wszystkie spotkania w lidze tureckiej w tym sezonie i okupują pozycję lidera.

14.09, 20:45
Werder Brema -:- Tottenham
Twente Enschede -:- Inter
FC Kopenhaga -:- Rubin Kazań
FC Barcelona -:- Panathinaikos
Manchester United -:- Glasgow Rangers
Bursaspor -:- Valencia
Lyon -:- Schalke 04
Benfica -:- Hapoel Tel Awiw

Zastanawiam się który meczyk obejrzeć.
Najfajniej prezentuje się Werder - Tottenham. Ale może wybiorę właśnie Bursaspor, gdyż jeszcze nie widziałem ich w akcji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”