FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1198

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 sie 2010, 22:20

No własnie, trzeba liczyc na to, ze mlodzi Fontas, Thiago, Dos Santos i Bojan (plus Oriol?) dadza rade. Bojan jest strasznie nierowny i poki co gra slabo, a reszta to sa niewiadome o ogromnym potencjale, ale bylo juz takich wielu i nie dali rady.

Czekam na Guardiole, zeby wyjasnil co sie stalo ze Zlatanem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 sie 2010, 22:26

Bedzie smiesznie jak jakims cudem Sandro sciagnie z Lpoolu dublet czyli Torresa i Masche :D

Oby Gaurdiola wiedzial co robi. Wiem ze mocno wierzy w wychowankow, ale ten sezon moze byc ciezki. Mistrzowie swiata w czasie sezonu napewno zlapia znizke formy a w tedy lawa bedzie niezbedna. To bedzie bardzo ciezki sezon. Na szczescie LM moze byc polem do odpoczynku w przeciwienstwie do Realu.

Co do transferu Ibry nie widze mozliwosci sprzedazy Ibry ponizej 40 baniek. Ponadto Pep juz chyba wykorzystal kredyt wyboru napastnikow. Jedno wielkie nie na indywidualne pomysly Pepa co do nowej 9 :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sie 2010, 22:34

mistyk pisze:niewiadome o ogromnym potencjale, ale bylo juz takich wielu i nie dali rady.
Równie dobrze można napisać, że każdy transfer to niewiadoma. Posługując się terminologią Pepa - transfer jest jak melon :lol:

Zgadzam się co do tego, że przed nami bardzo ciężki sezon. Real będzie silniejszy niż przed rokiem a my raczej. Dobrze, że przynajmniej PNA nie ma... a może się mylę :boje się:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 sie 2010, 22:42

NIe mozna tak generalizowac. Jest jakies prawdopodobienstwo, ze dany transfer sie przyjmie bardziej lub mniej. Czy ktos ma watpliwosci, ze Villa sie nie sprawdzi? Bo ja nie mam :)

Natomiast mam obawy o Thiago i Dos Santosa, ktory juz w zeszlym sezonie mial zaistniec.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sie 2010, 22:59

Kompletnie nie rozumiem Twoich obaw. Kiedy miał zaistnieć? Kto tak powiedział? Pewnie, że wielu z nas sobie tego życzyło, ale zaistnieć nie mogli bo nie grali. Teraz grać będą choć pewnie nie wierzysz w to a ja nie mam zamiaru Cię przekonywać.

Skoro Busquets czy Pedro mogą dawać radę to Thiago i Dos Santos również. Dla mnie to proste. Nie oczekuję od nich nie wiadomo jakiej gry. To nie mają być nawet piłkarze pierwszego planu. Ciekawe jest, że tak czekasz na transfer Mascherano jakbyś był przekonany, że się sprawdzi choć stylem pasuje co najwyżej średnio a nie ufasz najbardziej utalentowanym wychowankom :roll:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 sie 2010, 23:03

Bedziemy musieli poczekac do konca zesonu, zeby przekonac sie ktory z nas ma racje. Obys byl to Ty.

Zarzad jest tak zajety sprawa Zlatana, ze o Mascharano cisza ['].

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sie 2010, 23:14

Już nawet nie chodzi to kto ma rację tylko o podejście. Czego jeszcze oczekujesz od wychowanków Barcelony zanim zaufasz Canterze? Wiadomo, że takie transfery jak Villi niosą za sobą teoretycznie (!) niewielkie ryzyko niepowodzenia, ale nie sposób oczekiwać samych takich transferów z co najmniej kilku powodów. Poza tym zaznaczam raz jeszcze, że posiłki z La Masia w postaci Thiago, Jonathana, Fontasa i Romeu nie mają pełnić pierwszoplanowych ról. Pedro i Busquets z marszu zrobili taki skok, że mogą spokojnie grać w pierwszym składzie choć nikt tego po nich nie oczekiwał. Jonathan w dotychczasowych sparingach spisuje się nienagannie choć ma niewiele okazji pograć w wygodniejszej dla siebie roli. Thiago grał mniej, ale on podobno ma z nich wszystkich największy talent i nie są to jedynie niepotwierdzone legendy bo można go było obserwować w juniorskiej reprezentacji Hiszpanii chociażby.

Nie mogę z całą pewnością stwierdzić, że sprawdzą się tak doskonale jak Busquets czy Pedro, ale mam podstawy wierzyć w to. Niektórzy natomiast sprawiają wrażenie jakby Barcelona uzupełniając skład takimi piłkarzami (mowa o Thiago czy Jonathanie) podejmowała jakieś wielkie ryzyko. Dla mnie nie jest to ryzyko większe niż transfer średniej czy nawet dobrej klasy piłkarza a nie sposób zbudować zespołu złożonego z samych piłkarzy najwyższej klasy. No chyba, że ktoś sobie wielu takich wychowa :P

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 27 sie 2010, 0:04

ibra kosztowal sporo, szkoda go oddawac za sporo mniej, ale mnie nie zauroczyl swoja gra. nie plakalbym jakby zostal, ale nie poplacze sie jak odejdzie. jego agent jest problemowy. jezeli ibra nie potrafi ustawic agenta tzn ze ma takie samo zdanie jak agent => do widzenia ibra.

jak Twoja inwestycja okazala sie byc klapa, to tnij straty, nie czekaj z nadzieja, ze moze sie uda, moze sie odbije, tylko tnij straty i tyle.
ludzie maja sklonnosc do bycia konsekwentnymi, nawet jak decyzje podjete na poczatku byly bledne, stad taka wielka milosc do zlatana, ze gral dobrze, ze ogolnie fajnie i ok. poza tym sporo kosztowal i tez ciezko zakonczyc tranzakcje strata.
jak dla mnie 40 baniek to cena adekwatna. jak za tyle odejdzie, to ok, jak zostanie to tez ok.

fakt ze mamy teraz malo napastnikow. w jeffrena i bojana jakos nie wierze za bardzo, co prawda bojan mial fajna koncowke zeszlego sezonu, ale mimo wszystko.
co do wychowankow, to nie ma sie co dziwic, ze kibice sa nieufni. sa nieufni, bo ich jeszcze nie widzieli, a takiego masherano widzieli, i wiedza, ze to kozak. pep widzial wychowankow, pep widzi wszystkich zawodnikow prawie co dziennie na treningach. nie ma na swiecie w tym momencie bardziej kompetentnej osoby na trenera barcelony niz pep, wiec mu zaufajmy. jak wprowadza wychowankow, to wie co robi, zreszta odpowiedzialnosc tez na siebie bierze. taki jest futbol, 1000 pomyslow, jedna decyzja.
mashe pewnie przejdzie i bardzo dobrze. na pewno sie przyda. barcelona nie musi grac zawsze jednym defensywnym, moze dwoma. pograja sobie zarowno busi jak i mashe i nie widze tu zadnego konfliktu. poza tym busi moze tez grac ciut wyzej.
przecinak nie pasuje? mysle, ze pasuje. nie musi byc mistrzem asysty, odbior i oddanie do najblizszego partnera to wszystko czego wymagam, plus wyplute pluca i zeby przeciwnik modlil sie po meczu by wiecej przeciw niemu grac nie musial. mysle ze javier jest w stanie to zapewnic

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 sie 2010, 0:15

RAC1: Bartomeu wyleciał do Liverpoolu negocjować transfer Mascherano. Negocjacje zmierzają w dobrym kierunku.

RAC1: Mascherano bardzo bliski transferu do Barcelony. Operacja może zamknąć się w kwocie 22 milionów euro + variables. Transfer może zostać oficjalnie ogłoszony dzisiaj (piątek). Mascherano ma podpisać z Barceloną 4-letni kontrakt.
Wyglada na to, ze Bartomeu negocjuje transfer Mascherano, a Rossel Ibry. 22 mln + zmienne to wedlug mnie dobra kwota. Przed okienkem nie sadzilem, ze uda sie go wyciagnac za mniej niz 30 mln.

Chociaz tyle dobrego

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2010, 8:08

Breaking News (zawsze to chciałem napisać :P) Liverpool zaakceptował ofertę Barcy za Javiera. Jest Wasz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 sie 2010, 8:11

Żeby tylko Liverpool nie oddał go po promocyjnej cenie...

:cry:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 sie 2010, 8:27

Nikt nie chciał zdradzić ostatecznych warunków finansowych całej operacji, ale mówi się o 16 milionach euro + 6 w postaci variables.
Oficjalna strona Barcelony: potwierdza informacje o porozumieniu Barçy z The Reds. Duma Katalonii dogadała się również z samym piłkarzem, który na Camp Nou występował będzie przez cztery sezony. Szczegółowe informacje na temat transferu Argentyńczyka powinny pojawić się, gdy przejdzie on badania medyczne i jego przyjście zostanie oficjalnie zatwierdzone. Gracz w Barcelonie pojawi się w weekend.

Wierze ze cena jest prawdziwa albo najblizsza prawdzie. Chyba realna(pff jakie brzydkie slowo) za ta klase zawodnika, ktory wrecz uciekal z Lpoolu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 sie 2010, 8:37

:mać: Szlag trafił jedyne sensowne wzmocnienie na nadchodzący sezon! Ciekawe czy da radę na środku u boku Xaviego bo tak jak pisałem wcześniej, wsiadam z kumplem do samochodu i jedziemy po nasze zadośćuczynienie w postaci Iniesty. Mam nadzieję że nie ma klaustrofobii i nie potłucze się zbytnio w bagażniku, bo światło dzienne zobaczy dopiero w Mediolanie. :twisted:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 sie 2010, 8:44

Salas11 oddajcie nam Eto nasza najlepsza 9 w 21 wieku:)

Jeszcze jedno za Ibre koniecznie jakiegos napastnika najlepiej ogranego w La Liga. :pray:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 sie 2010, 8:50

Bienias pisze:Salas11 oddajcie nam Eto nasza najlepsza 9 w 21 wieku:)
Było się z nim ułożyć w sprawie kontraktu jak jeszcze był Wasz. :lol: Teraz macie najbardziej przepłaconą '9' w XXI wieku. :P

Edit: Na wylocie :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”