Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 45

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 sie 2010, 19:51

VADER pisze:Ebi Smolarek,Marek Leśniak,Jan Furtok,Jacek Dembiński,Jacek Krzynówek,Artur Wichniarek (...) A jeszcze kiedyś o sile tej ligi stanowili Polacy zaznaczeni przeze mnie wyżej.
Czy Ty próbujesz zasugerować że którykolwiek z tych panów lub co gorsza wszyscy byli gwiazdami Bundesligi? :shock:

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 18 sie 2010, 7:56

Z całą pewnością mianem chociażby "gwiazd jednej rundy" możnaby określić Smolarka i Krzynówka. Smolarek w rundzie jesiennej jednego sezonu strzelił kilkanaście bramek i był drugi na liście strzelców,tymczasem Krzynówek też na jesieni,ale wcześniej,bo w sezonie 2004/05 był jednym z najlepszych lewych pomocników nie tylko w Bundeslidze,ale i w Europie,o czym świadczy nominacja do jedenastki rundy przez ekspertów Eurosportu. :wink:

Także chociaż kilka lat temu,też wszyscy narzekali,to polska piłka stała jednak na wyższym poziomie niż ta dzisiejsza. :mrgreen:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sie 2010, 11:23

gwiazdami to byli Hajto i Wałdoch. Chyba nawet byli wybierani do 11 sezonu w Niemczech, ale mogę się mylić, bo to było dawno i nieprawda :P

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 25 sie 2010, 16:15

Carlos Eduardo odszedl za 20 baniek do Rubina :roll:

vinc
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vinc » 27 sie 2010, 9:05

dziwne, jak dla mnie to przecietniak, a poszedl za dosc duzy hajs... z drugiej strony dobrze, ze hoffenheim moze sobie kupic wartosciowego gracza na jego miejsce

AutoDeco
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AutoDeco » 27 sie 2010, 13:10

Pamiętaj,że kluby z Rosji tyle płacą za piłkarzy-przykład Dannego lub Bruno Alvesa. Wg mnie nie jest tyle wart,góra 6 mln euro. Tak samo nie zapłaciłbym 4 mln za Lewandowskiego :)

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 21 sty 2011, 17:34

Mondragon zasilił Philadelphię Union (Magnum, nowego piłkarza obejrzysz w akcji :lol: )

z kolei Erik Jendrisek będzie reprezentował Freiburg

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 sty 2011, 17:37

No wlasnie. Moze mi ktos cos o nim powiedziec? Wiem tylko tyle, ze to doswiadczony, 39-letni bramkarz, reprezentant Kolumbii. Od 2007 grał w Kolonii, dobry z niego bramkarz? Mamy młodego Brada Knightona ktory bardzo dobrze spisywal sie w drugiej czesci ostatniego sezonu wiec wlasnie ciekawi mnie, jak potoczy sie walka o numer 1.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 sty 2011, 17:49

z kolei Erik Jendrisek będzie reprezentował Freiburg
Znakomity transfer Freiburga. Jendrisek to pilkarz nietuzinkowy i jestem pewien,ze jeszcze pokaze na co go stac. W S04 wyraznie sie na nim nie poznali :roll:

To transfer definitywny tak ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 sty 2011, 17:55

Magnum pisze:Od 2007 grał w Kolonii, dobry z niego bramkarz?
Faryda nie znasz? Jakby był leszczem, to w Europie by nie pograł przez 10 lat. Wcześniej był pewniakiem w Independiente, więc u was raczej poodcina kupony, zgarnie trochę kasy i zakończy karierę ;) Jak ten wasz młody jest dobry, to chociaż od Smoka się trochę nauczy ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 sty 2011, 18:34

W Kolonii grał super, często najlepszy zawodnik drużyny, aż mnie zdziwiło czemu odszedł, nawet jak teraz przyszedł nieudacznik to i tak miałbym pierwszy skład bo jest dobrym bramkarzem na niemieckie realia.

Co do wzmocnienia Freiburga to raczej Jendrisek nie będzie miał pierwszego składu, może teraz przez jakiś czas bo nie będzie Cisse grał, ale tak to będzie grał Cisse i operował za nim Abdessaki [ źle napisałem, ale jeśli o niego chodzi to fajnie się prezentował podczas sparów, ciekawy gracz ].

I mnie on aż tak nie jara, może w FCK błyszczał w II BL, ale dla mnie to nie jest to.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 21 sty 2011, 20:35

To transfer definitywny tak ?
podobno tak

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sty 2011, 23:55

Obrazek

Śmiesznie wygląda :lol: Nowak pozbyl sie wszystkich bramkarzy, więc Smok będzie niekwestionowanym numerem 1. Wziął też 20 letniego juniora z uniwersytetu który podobno ma byc najlepszym bramkarzem uniwersyteckiej piłki więc będzie się od Faryda uczył ;) No ale to raczej pasuje do tematu o MLS a ja tu o cos innego przyszedlem pytac.

Czy Smok ma szanse na powolanie na Copa America? Jaki jest jego status w reprezentacji? Bo jesli dostanie to powolanie to bedziemy ze tak powiem w dupie :/

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 sty 2011, 0:03

Z tego co wiem to Mondragon już zakończył karierę w reprezentacji. Śmiesznie wygląda, ale solidny z niego bramkarz. Jak macie tego młodego to się trochę nauczy :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 sty 2011, 0:09

Magnum pisze:Czy Smok ma szanse na powolanie na Copa America? Jaki jest jego status w reprezentacji? Bo jesli dostanie to powolanie to bedziemy ze tak powiem w dupie
W kadrze Kolumbii obecnie broni David Ospina, bramkarz francuskiego Nice. Mondragon już zakończył karierę, więc nawet gdyby ktoś wpadł na taki pomysł, to wątpię aby chciało mu się fatygować na Copa America ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”