Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 80

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 sie 2010, 18:46

Jednak Kun nie dostal paszportu. W zwiazku z tym klub musial pozbyc sie az dwoch pilkarzy bez obywatelstwa UE. Z piatki Kun,Costa,Godin,Cabrera,Salvio - wybrano dwoch ostatnich.

Wypozyczenie Cabrery (Recreativo) bylo sprawa oczywista i zapewne wyjdzie na dobre i dla Atleti,i dla Urugwajczyka. Salvio z kolei idzie na rok do Benfiki i mam nadzieje,ze w Lizbonie odrodzi sie tak jak to calkiem niedawno zrobil inny Rojiblanco - Reyes.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 22 sie 2010, 8:43

Mentor pisze:Ile lat trzeba spędzić w Hiszpanii, aby dostać paszport? Aguero przybył w 2006 roku więc przed najbliższym sezonem chyba raczej nie dostanie. Za wcześnie choć nie jestem pewien jak to dokładnie wygląda.
Ja nie jestem pewien jak to wygląda, ale o ile się nie mylę to już po 3 latach można się starać, tyle że muszą być spełnione jakieś warunki, a po 5 jedynym to mieszkanie na stałe w Hiszpanii przez ten okres i (chyba) płacenie tam podatków.

Co do transferów Atletico i zawodników non-UE. Po transferze Filipe i Godina obrona jest kompletna i na dzisiaj moim zdaniem nie potrzebuje wzmocnień. Ufo na prawej obronie jeszcze rok na pewno pociągnie na dobrym poziomie. Valera jako zmiennik ok. Słabo rozpoczął sezon, ale w końcówce grał nieźle. Środek prezentuje się naprawdę dobrze. Godin + Dominguez powinni stanowić jedną z najlepszych par stoperów w PD. Na zmianę szybki Luis Perea i młody Jorge Pulido który ma wszystkie zadatki by pójść drogą Domingueza. Lewa obrona to Luis Felipe i Antek więc jest także świetnie.

Zastanawia mnie natomiast i to nawiązanie do miejsc non-UE jak będzie wyglądała obsada skrzydeł. Podstawa raczej się nie zmieni. Simao na lewej (bo już raczej nie odejdzie, choć za rok kończy mu się kontrakt), Reyes na prawej. Zmiennikiem Simao będzie Jurado + Merida. Reyes'a młody Keko z tym że obaj to nominalni lewo skrzydłowi którzy potrafią grać także na prawej stronie. I tutaj wielka szkoda że nie udało się sprzedać Simao i za to kupić Pedro Leona, wówczas Leon na prawej, a Reyes wrócił by na lewą.

Cieszę się także że zostaje Diego Costa. Za nim przemawia parę faktów. Jego bardzo młody wiek, wzrost (jest dużo wyższy od Aguero i Forlana), a do tego dobra gra na wypożyczeniach. Widziałem go w paru spotkaniach w jednym jeszcze za czasów gry w Portugalii i wiem że potrafi się on świetnie zastawić, świetnie wychodzi do prostopadłych piłek i potrafi znaleźć się w polu karnym. Do tego jest niezły technicznie (jak na Brazylijczyka przystało) i dobrze gra głową/w powietrzu. Ogólnie kadra Atletico wygląda naprawdę bardzo dobrze. Co prawda można jeszcze co nieco poprawić, ale narzekać nie ma na co. Pytanie tylko jak sprawdzą się nowi zawodnicy. Myślę że spokojnie kibice mogą liczyć na walkę o 3 miejsce, bo oczywiście o wyższej lokacie nie ma co marzyć.

Jednak nie wiadomo czy to koniec transferów czy nie, bo jeszcze pozostaje sprawa transferu Roda Fanniego ale mi się wydaje że nie jest ten transfer konieczny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 sie 2010, 18:16

Atletico trafilo do grupy z Leverkusen,Rosenborgiem i Arisem. Nie powinno byc zadnych problemow z awansem do nastepnej rundy - z Bayerem bedzie ciekawie,Norwedzy byli grozni dla kazdego...10 lat temu,a Aris zostanie ukarany za wyeliminowanie moich ziomkow z Bialegostoku :)

Dzisiaj Atleti zagra z Interem o Superpuchar Europy. Bardzo ciekawi mnie jaki sklad na ten mecz wystawi QSF. Ja bym to ustawil tak:

De Gea

Ufo---Godin---Dominguez---Kasmirski

Reyes---Tiago---Raul Garcia---Fran Merida

Aguero---Forlan

W razie draki na boisko powinni wejsc Diego Costa,Jurado lub Simao. Oby tylko Quique nie wystawil Assuncao,bo bedzie wstyd na caly swiat,a Sneijder najpewniej ustrzeli hat-tricka... :maruda:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 sie 2010, 18:20

Dr.Football1 pisze:Norwedzy byli grozni dla kazdego...10 lat temu
Powiedz to Valencii... nie tak dawno nas bili :/
Dr.Football1 pisze:Tiago
A on może grac w dzisiejszym meczu ? Obiło mi się, że nie ma go w kadrze na spotkanie z Interem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 sie 2010, 18:25

A on może grac w dzisiejszym meczu ? Obiło mi się, że nie ma go w kadrze na spotkanie z Interem.
Z tego co widzialem to Tiago zostal powolany przez QSF na ten mecz. Chyba,ze w ciagu ostatnich 24h stalo sie cos o czym nie wiem.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 sie 2010, 18:34

http://www.atleticopoland.com/index.php ... ll&no=5771
Zasugerowałem się tym newsem, ale widocznie jest nieaktualny ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 sie 2010, 18:44

Chodza sluchy,ze Portugalczyk nie jest w pelni sil i nie zagra od poczatku. Tak czy inaczej w kadrze meczowej Tiago jest :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 sie 2010, 21:38

Nie jest zle. Assuncao nie przeszkadza,a Simao ma przeblyski - o tych dwoch zawodnikow martwilem sie najbardziej kiedy pokazali sklady. Na lewej obronie nie przekonuje mnie Dominguez,w drugiej polowie powinien wejsc Lopez. Na plus Perea i Reyes. Inter slabiutko,powinno byc dobrze.

Sammy,jednak miales racje w sprawie Tiago,ale powolany na mecz byl,wiec teoretycznie mogl dzisiaj wystapic :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 sie 2010, 21:43

Taka racja bez racji :P

Dominguez powinien grac na środku, na boku wygląda lipnie, zero gry do przodu, a i z tyłu jakoś tak niepewnie. Dziwna decyzja Floresa. Ogólnie to boki obrony w ofensywie nie zachwycają, a tak to zespół gra fajnie. Aguero jak widzę dalej potrzebuje 5 sytuacji do strzelenia jednej bramki, nic nowego - gdyby poprawił skuteczność to by jednak skorzystał i on i zespół, sytuacji ma zawsze kilka.
W sumie to na ławce z zawodników którzy mogą coś wnieść macie chyba tylko Jurado, zobaczymy co to będzie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 sie 2010, 21:48

Jest jeszcze Fran Merida,ktory w sparingach byl podstawowym. Dzisiaj Quique dosc niespodziewanie postawil na Simao,ale cos czuje,ze w drugiej polowie Portugalczyka zastapi wlasnie FM.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 sie 2010, 22:16

Były Kanonier strzelił bramkę i został zastąpiony.. byłym Kanonierem :lol: jakaś kontuzja chyba Reyesa? W kazdym razie ladna bramke strzelil.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 27 sie 2010, 22:28

Aguerrrooooooo !!!!!!!!!! 2-0

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 sie 2010, 22:53

Najlepszy był Tiago, który twardo z medalem wszedł nie przybijając 'piątki' dzieciakom :P ogólnie nie spodziewałem się takiego wyniku, ale jak najbardziej się należało! Dwa ładne gole, a Inter bezbarwny :) nie ma to jak Mourinho hehe

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 sie 2010, 23:37

Piekna sprawa :jupi: Czyzby druga mlodosc Simao ? Od dwoch miesiecy na niego psiocze,a on takie numery odwala - brawo i oby tak dalej ! Assuncao rozegral chyba mecz zycia - zero strat,kiksow czy podan do przeciwnika. Reyes w tym sezonie potwierdzi,ze nalezy do scislej czolowki najlepszych skrzydlowych swiata,dzisiejsze spotkanie bylo jedynie preludium do tego. Niedlugo wroci Luis Filipe i najprawdopodobniej zepchnie Domingueza z powrotem (i dobrze) na srodek,chociaz po tym co pokazal Perea mlody Hiszpan bedzie mial nie lada problem z gra w pierwszym skladzie. Takich problemow na pewno nie bedzie mial Godin,ktory juz niedlugo powinien stac sie szefem obrony Rojiblancos,a zarazem jednym z najlepszych obroncow La Liga.

Aguero bardzo dobrze dzisiaj,ale to jeszcze nie jest to. On potrafi grac duzo lepiej. Jeszcze tydzien lub dwa i Diego wroci do pelni formy,a wtedy bojcie sie Barcelony i Reale ! :wink: Nadchodzi Wielkie Atletico. Atletico na ktore czekalem od dlugich 14 lat.

PS. Mam nadzieje,ze za bardzo sie nie napalam... Zeby potem nie bylo :zwała:
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, 1:13 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 sie 2010, 23:45

Widze ze dosc szybko Benitez potrafil przestawic Inter po swojemu, heh. A Atletico faktycznie, wyrasta na trzecia sile hiszpanskiej La Liga, po tym jak Valencia sprzedala najlepszych graczy a Sevilla przestala grac cokolwiek i nie wie co to obrona.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”